Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Észrevételek, első javaslatok stb. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3566)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 17:59

Quote:

Originally Posted by maccos (Post 218980)
És mi van akkor, ha a nagy játékos teszi föl arra a mezőre, amin sok a mob, hogy a kicsi ne tudjon fejlődni, és minden tp az övé legyen??

Totál mindegy, hiszen ez az általam vázolt szituációban is így van...

Pl volt, hogy egy gilisztáért 6 TP-t kaptam egy nagyobb játékos mellett...
Tulajdonképpen amikor már többszázezer TP kell a következő szinthez, totál mindegy, hogy 0 TP-t kapsz, vagy 6-ot, egyik se látszik meg rajtad...

Más kérdés, hogy ha felteszem a varit, 10 tickig véd csak, utána leesik. Tehát ha folyamatosan védeni akarja a négyzetet, akkor megállás nélkül varázsolnia kell. (10 tickenként)

Adalékként a varázslat hatása alatt ne lehessen mozogni. Így a nagy kari levéd 1 kockát (amit így is úgy is levédene!!!!!!!!!!), de a többit szabadon hagyja, mozogni nem tud, esetleg azután sem, miután a mobok elfogytak. (amennyiben a varázslat még tart.)

Még úgy is elfogadnám, hogy csak nagyobb karakterekre hasson, tehát egy 10. szintű által levédett négyzetre egy 3. szintű ráléphessen, de egy 13. szintű ne.

Az egész azt a célt kéne szolgálnia, hogy ne lehessen megvalósítani azt, amit a jelenlegi körülmények között meg lehet.

Akár kláncsatán kívüli kláncsataként. Pl hogy az egyik klán erős tagjai lefogják a fejlődési lehetőséget egy rivális klán kisebb tagjai elől.
(Úgy, hogy minden mobot kiírtanak, így előállítva egy olyan helyzetet, hogy a kis karakternek döntenie kell:
1. vagy olyan gyenge mobokat öl, amiért alig kap TP-t, így brutálisan lelassul a fejlődése
2. magánál sokkal erősebbekre támad rá, amivel jól kap TP-t, de sűrűbben kell megállnia regenerálódni - végeredménye az 1. ponttéval megegyezik: több ideig tart a fejlődés. Sokkal több.)

Szerintem ez nem ideális állapot, mivel alkalmas más játékának ellehetetlenítésére. Az pedig szerintem nem túl jó.

Dus 07-12-2009 19:03

Azért azt megsúghatná nekem is valaki, hogyha átmegyek máshova tp-zni, akkor hogy száll rám a nagyobb kari. (Értelemszerűen nem 1 mezővel megyek arrébb) :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218936)
Indok:

Egyre nehezebb fejlődni, mert pontosan a 10-15. szint közötti karakterek számára nincs mit leölni!

[...]

Ez ugye most nem komoly?? :)
10.-15. karakterrel vígan lehet ölni a következő mobokat, elég jó tp-ért:
- Vaddisznó
- Úrhölgy
- Polgár
- Farkas
- Patkány
- Kígyó
- Hajléktalan
(- Fiatal csatornalakó és giliszta)

Mindegyikből piszok sok van a játékban. Nálam pl. valahogy sosem volt olyan, hogy ne találtam volna 10-20 mp alatt egy 10-es csomag kígyót vagy patkányt, ahol senki sem állt! De persze, lehet rá példa, de akkor is van bőven mit ölni...Csak tudni kell, mit kell. :)

Quote:

[b]Ezen a szinten a Giliszta, a Hajléktalan, és a Fiatal Csatornalakó az, ami a legjobban "megéri". (tehát leverési idő / kapott TP arányuk ezeknek a legjobbak!)

Remélem ezt sem írtad komolyan.
A levitt élet / kapott tp arány számít. Azt éri meg a legjobban támadni, amit tudsz úgy ölni, hogy közben nem fogy el az ép...És ezen belül a legtöbb tp-t adót...Bár ez erősen összefügg a Te képleteddel, de ez akkor is jobb. :p

//Ez inkább kötözködés volt, bocsi, kicsit most ilyen hangulatom van...//

A nagyobb karaktert meg gond nélkül le lehet rázni...Mivel -ha csak nem maradtam le nagyon valamiről- nem tudja, hogy Te merre mentél. :)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 19:57

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 218987)
Azért azt megsúghatná nekem is valaki, hogyha átmegyek máshova tp-zni, akkor hogy száll rám a nagyobb kari. (Értelemszerűen nem 1 mezővel megyek arrébb) :)

Ez ugye most nem komoly?? :)
10.-15. karakterrel vígan lehet ölni a következő mobokat, elég jó tp-ért:
- Vaddisznó
- Úrhölgy
- Polgár
- Farkas
- Patkány
- Kígyó
- Hajléktalan
(- Fiatal csatornalakó és giliszta)

Mindegyikből piszok sok van a játékban. Nálam pl. valahogy sosem volt olyan, hogy ne találtam volna 10-20 mp alatt egy 10-es csomag kígyót vagy patkányt, ahol senki sem állt! De persze, lehet rá példa, de akkor is van bőven mit ölni...Csak tudni kell, mit kell. :)

Remélem ezt sem írtad komolyan.
A levitt élet / kapott tp arány számít. Azt éri meg a legjobban támadni, amit tudsz úgy ölni, hogy közben nem fogy el az ép...És ezen belül a legtöbb tp-t adót...Bár ez erősen összefügg a Te képleteddel, de ez akkor is jobb. :p

//Ez inkább kötözködés volt, bocsi, kicsit most ilyen hangulatom van...//

A nagyobb karaktert meg gond nélkül le lehet rázni...Mivel -ha csak nem maradtam le nagyon valamiről- nem tudja, hogy Te merre mentél. :)

14. szintű vagyok. 90.000 TP kell a következő szinthez.
A giliszta meg a fiatal csatornalakó 91-93 TP-t ad.
Te most komolyan azt mondod, hogy kezdjek el polgárt ölni?
Ami kb 40 TP-t ad?
És amiből nincsenek 10-es meg 15-ös kupacok egy helyen?
És mászkálni kell hozzá sokat (ami időveszteség)?

Elhiszem, hogy kötekedős kedvedben vagy, de azért ilyet ne írjunk már le, mert esetleg valakinek azért megy el a kedve a játéktól, mert 2 hónap lesz neki szintet lépni, ami másnak (vele azonos szintről indulva) 2 nap...
Vaddisznú, Úrhölgy szintén zenész. minimál TP... 30 körül...
Farkas még jól ad, de azt meg keresni kell, mert a hatalmas főszigeten összevissza mászkálnak.
Na nehogymár találsz farkasból is 15-ös kupacot :p:D

Patkányból találhatsz, de még mindig időarányosan kevesebb TP-t szerzel belőle. Jóval kevesebbet!

Egyébként meg fiatal csatornalakót megállás nélkül tudok (tudnék!!) ölni.
Fizikailag nem találtam annyit, amennyi levisz 0-ra.

És nem a levitt élet / kapott tp arány számít....
hanem a kapott tp / időegység!

A kutya pl nem visz le ÉP-t nekem, mert nem talál el. ha nagy ritkán mégis, akkor meg 1-et üt. Viszont nem mászkál 10-es kupacban, és 11 TP-t ér.
Ezzel szemben egy 15-ös Fiatal Csatornalakó csoport simán fellelhető 1 négyzeten, és ugyanúgy nem tudnak megölni, mint a kutya, csak épp darabjáért 93 TP-t kapok.
Utána meg regenerálódok mondjuk meditálással. A következő csapatot megint leszedálom.
(Mellesleg dobnak el zöld italt is, ami nagyon jól gyúgyít, ha sok az ÉP-d.)
És nem kell mászkálni! Egy kockán van belőle sok, egyszerre!

Időarányosan egyáltalán nem éri meg úrhölgyeket, meg vaddisznókat öldösni...
Adott idő alatt kevesebb TPt szedsz belőlük össze. Hiába sebez kisebbet... Annyival kevesebbet ér, hogy még akkor is megéri többet sebződni, ha 2 csoport leverése között gyúgyulnod kell!

Kevesebb idő alatt jön össze több TP.
(meg kevésbbé idegtépő.... nem szívesen ölnék le 10.000 kutyát......... azért az egy kicsit durva szám, szerintem. ezzel szemben gilisztából mondjuk elég lenne 1.000 is. az se kevés, de nem őszülök bele...)

Ildee 07-12-2009 20:03

Dusnak van igaza, abban hogy 10-14es szinten kígyót és patkányt éri meg ölni, és valóban vannak gyönyörű kupacok is belőle :)
És Gee az a tp amit kapsz most a fiatal csatlakóért, az már joval kevesebb mint amit én kapok érte 22es szinten...
Biztos, hogy az éri meg neked?

Dus 07-12-2009 20:17

Gee:
A kutyának mi köze van a beírásomhoz??! Semmi...Szóval nem is tudom, hogy reagáljak a Tiedre, mert mindenhova odakevered, aminek smemi köze az aktuális beszélgetéshez. :)

De azért egy próba:

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218992)
14. szintű vagyok. 90.000 TP kell a következő szinthez.
A giliszta meg a fiatal csatornalakó 91-93 TP-t ad.
Te most komolyan azt mondod, hogy kezdjek el polgárt ölni?
Ami kb 40 TP-t ad?
És amiből nincsenek 10-es meg 15-ös kupacok egy helyen?
És mászkálni kell hozzá sokat (ami időveszteség)?

Mintha az lett volna a gond, hogy nem tudsz gilisztát és csatornalakókat ölni, mert más is öli, és nem kapsz tp-t. Akkor most válassz inkább úgy, hogy 6 tp, vagy 40?? :)
És ügyesen kiemeltél 1-et, a 9-ből, amit én írtam. Nem rossz. :)

Quote:

Elhiszem, hogy kötekedős kedvedben vagy, de azért ilyet ne írjunk már le, mert esetleg valakinek azért megy el a kedve a játéktól, mert 2 hónap lesz neki szintet lépni, ami másnak (vele azonos szintről indulva) 2 nap...

Ez aztán az életszerű példa... :)

Quote:

Vaddisznú, Úrhölgy szintén zenész. minimál TP... 30 körül...
Farkas még jól ad, de azt meg keresni kell, mert a hatalmas főszigeten összevissza mászkálnak.
Na nehogymár találsz farkasból is 15-ös kupacot :p:D

Végre, még kemény 3 mob szóba került. Már 4-nél tartunk a 9-ből...Jah, és még annyi, hogy vaddisznó ugyan annyit ad, mint a farkas...De azért jó volt, hogy totál különbséget írtál kettejükről. Sőt, polgár többet ad mindkettőnél, azelőbb keveselted, most meg a keveset mondod jónak. Hmm...

Quote:

Patkányból találhatsz, de még mindig időarányosan kevesebb TP-t szerzel belőle. Jóval kevesebbet!

2 csatakör 1 patkány és 55 tp-t ad. Szerintem azért ez nem rossz...

Quote:

Egyébként meg fiatal csatornalakót megállás nélkül tudok (tudnék!!) ölni.
Fizikailag nem találtam annyit, amennyi levisz 0-ra.

Mintha benne lett volna a felsorolásomban. Jah, tényleg...És pont ezért. :)

Quote:

És nem a levitt élet / kapott tp arány számít....
hanem a kapott tp / időegység!

A kutya pl nem visz le ÉP-t nekem, mert nem talál el. ha nagy ritkán mégis, akkor meg 1-et üt. Viszont nem mászkál 10-es kupacban, és 11 TP-t ér.

16 tp...

Quote:

Ezzel szemben egy 15-ös Fiatal Csatornalakó csoport simán fellelhető 1 négyzeten, és ugyanúgy nem tudnak megölni, mint a kutya, csak épp darabjáért 93 TP-t kapok.

Ellent szeretnél mondani annak amit én írtam, és mégis megerősítesz. Őszintén gratulálok.

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 218987)
Azt éri meg a legjobban támadni, amit tudsz úgy ölni, hogy közben nem fogy el az ép...És ezen belül a legtöbb tp-t adót...

Quote:

Utána meg regenerálódok mondjuk meditálással. A következő csapatot megint leszedálom.

Amíg meditálsz, én addig is ölöm őket...Vagyis Te is tudnád ölni őket. Mondjuk az 1-el gyengébbet...És a meditálás is beletartozik az általam írt "képletbe", mert lényegében a sebzések mértékét csökkenti...Mert meggyógyít. :)

Quote:

(Mellesleg dobnak el zöld italt is, ami nagyon jól gyúgyít, ha sok az ÉP-d.)
És nem kell mászkálni! Egy kockán van belőle sok, egyszerre!

A giliszta emberszabású?? :eek:
A tárgyalt mobok közül, ez adja a legtöbb tp-t alapból, és a Te elméleted szerint, akkor ezt éri meg a legjobban...

Quote:

Időarányosan egyáltalán nem éri meg úrhölgyeket, meg vaddisznókat öldösni...
Adott idő alatt kevesebb TPt szedsz belőlük össze. Hiába sebez kisebbet... Annyival kevesebbet ér, hogy még akkor is megéri többet sebződni, ha 2 csoport leverése között gyúgyulnod kell!

Ez lehet, hogy így van, de még mindig jobb, mint a 6 tp-d. És elviselhetően lehet vele fejlődni...Erről beszéltünk most...

Quote:

Kevesebb idő alatt jön össze több TP.
(meg kevésbbé idegtépő.... nem szívesen ölnék le 10.000 kutyát......... azért az egy kicsit durva szám, szerintem. ezzel szemben gilisztából mondjuk elég lenne 1.000 is. az se kevés, de nem őszülök bele...)

Áhh, csak amikor 10 percet vársz, hogy újra spawnoljon a giliszta, aztán meg kapsz 1 tp-t, mert véletlen arra tévedt Ildi. Dehogy őszülsz bele, ilyet sosem tennél. Még csak picit sem elnél ideges... :)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:23

"Ezzel szemben egy 15-ös Fiatal Csatornalakó csoport simán fellelhető 1 négyzeten, és ugyanúgy nem tudnak megölni, mint a kutya, csak épp darabjáért 93 TP-t kapok."

"Ellent szeretnél mondani annak amit én írtam, és mégis megerősítesz. Őszintén gratulálok."

Nem értem mihez gratulálsz.
Éppen ellentmondtam neked. :)
Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi mobot tudok megölni mondjuk vaddisznból, és fiatal csatornalakóból.
Csak épp a fiatal castornalakóért több, mint 2x annyi TP-t kapok.

Most nem igazán értem, miért erősítenélek meg. oO

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 218993)
Dusnak van igaza, abban hogy 10-14es szinten kígyót és patkányt éri meg ölni, és valóban vannak gyönyörű kupacok is belőle :)
És Gee az a tp amit kapsz most a fiatal csatlakóért, az már joval kevesebb mint amit én kapok érte 22es szinten...
Biztos, hogy az éri meg neked?

Megkérdezek valamit:

TE, meg ÉN, meg még sokan mások a TOP-listán, miért gilisztát öltünk azon a szinten?

Nincs több kérdésem. :D

Hex 07-12-2009 20:32

egy kis off: Ildi, nem úgy volt hogy abba hagyod? :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek: :p:D:):cool::rolleyes:;)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:32

Dus: a 16 Tp-t nem tudom honnan szedted, mert én 14/15 Tpt kapok érte úgy, hogy tulajdonképpen próbaképpen öltem meg párat.

Ha sokat öltem volna, 10-11-12 TP-nél többet nem kapnék érte.

És ami a legfontosabb, és vagy véletlenül, vagy direkt, MINDIG ki van hagyva a magyarázatokból: igen sokat kell mászkálni egy kutyáért.

De legyen vaddisznó. Hát, vaddisznó sincs minden kockán.
Pláne nem 15-ösével.

(Direkt feljöttem a csatornából, megnéztem, kipróbáltam.)

Azt sem értem, hogy mi az a szöveg, hyog 'amíg meditálsz addig én ölöm őket..."
Mi a frászt ölsz te meg ennyi idő alatt? :D
10 kattintás meditálásra 100 ÉP, és kb 1 másodperc alatt megvan....... :D:D:D

Kíváncsi lennék, te mennyi TP-r szedsz össze ennyi idő alatt.
Mert hogy egyetlen patkányt nem versz le, azt itt és most lefogadom!

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 218997)
egy kis off: Ildi, nem úgy volt hogy abba hagyod? :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek: :p:D:):cool::rolleyes:;)

De, már vagy 4x abbahagyta. :)

Úgy hagyta abba, mint mi a Hódítót. Sehogy. :D

Ildee 07-12-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218996)
Megkérdezek valamit:

TE, meg ÉN, meg még sokan mások a TOP-listán, miért gilisztát öltünk azon a szinten?

Gee, ezt már elmondtam. Miért ölök gilisztát? Mert azzal haladok a legygorsabban bármennyire is hihetetlen ez neked. Majd ha ideérsz meglátod Te is :)

Ezzel kapcsolatban, ami nagy probléma, hogy buzogány és elfkard között nincs köztes fegyver.

Ildee 07-12-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 218997)

De igen, csak meggondoltam magam :) Baj? :)

Hex 07-12-2009 20:36

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 219001)
De igen, csak meggondoltam magam :) Baj? :)

ja, bocs, akkor csak a hattyú halálát láthattuk a fórumon :)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:37

Ok.

Patkány 3 csatakör, és 55 TP.
Fiatal Csatornalakó 4 csatakör, 93 TP.

Mindkettőt folyamat tudom ölni.

Továbbra sem értem, miért éri meg Patkányt ölnöm. Adott idő alatt nem tudok annyival többet leölni belőle, mint amennyivel több TP-t ad a fiatal csatornalakó.

Ildee 07-12-2009 20:37

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218999)
De, már vagy 4x abbahagyta. :)

Úgy hagyta abba, mint mi a Hódítót. Sehogy. :D

Ez már off, soha nem mondtam hogy a hódítót abba akarom, hagyni, most sem mondom, és nem is áll szándékomban abbahagyni :)

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:40

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 219000)
Gee, ezt már elmondtam. Miért ölök gilisztát? Mert azzal haladok a legygorsabban bármennyire is hihetetlen ez neked. Majd ha ideérsz meglátod Te is :)

Ezzel kapcsolatban, ami nagy probléma, hogy buzogány és elfkard között nincs köztes fegyver.

Nem érdekel, hogy most mit ölsz.

Ha visszaolvasol, senki nem beszélt a mostról.
10-14. szintű karakterekről beszéltünk.
Te most egyik sem vagy. 22. szintű vagy.

Úgy látom, meg kell ismételnem a kérdést:
HA nem éri meg gilisztát ölni 10-15 szint között, akkor miért öli őket mindenki? Te is ölted őket AKKOR, meg én is, meg a többiek is.

Vagy mind idióták vagyunk, vagy Dus mellélőtt az "ölj polgárt, meg vaddisznót, meg a másik 7 mobot" dologgal.

Én nem fogok 20-30-40 TP-kért olyan mobokat ölni, amiért 20-at kell lépnem, hogy találjak 1-et, mert amíg keresgélek, annyi idő alatt megölök 2 Fiatal Csatornalakót, ami összesen 186 TP-t jelent.

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 219004)
Ez már off, soha nem mondtam hogy a hódítót abba akarom, hagyni, most sem mondom, és nem is áll szándékomban abbahagyni :)

Úgy látom élvezed a direkt félreolvasást ma. :)
Diszlexiás/diszgráfiás vagy? (Ha igen, akkor elnézést kérek. De pár perc alatt többször sikerült másra válaszolnod, mint amiről beszéltünk.)

Dus 07-12-2009 20:54

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218995)
"Ezzel szemben egy 15-ös Fiatal Csatornalakó csoport simán fellelhető 1 négyzeten, és ugyanúgy nem tudnak megölni, mint a kutya, csak épp darabjáért 93 TP-t kapok."

"Ellent szeretnél mondani annak amit én írtam, és mégis megerősítesz. Őszintén gratulálok."

Nem értem mihez gratulálsz.
Éppen ellentmondtam neked. :)
Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi mobot tudok megölni mondjuk vaddisznból, és fiatal csatornalakóból.
Csak épp a fiatal castornalakóért több, mint 2x annyi TP-t kapok.

Most nem igazán értem, miért erősítenélek meg. oO

Beidéztem magamat. Nem teszem meg még egyszer. :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218998)
Dus: a 16 Tp-t nem tudom honnan szedted, mert én 14/15 Tpt kapok érte úgy, hogy tulajdonképpen próbaképpen öltem meg párat.

Ha sokat öltem volna, 10-11-12 TP-nél többet nem kapnék érte.

És ami a legfontosabb, és vagy véletlenül, vagy direkt, MINDIG ki van hagyva a magyarázatokból: igen sokat kell mászkálni egy kutyáért.

De legyen vaddisznó. Hát, vaddisznó sincs minden kockán.
Pláne nem 15-ösével.

(Direkt feljöttem a csatornából, megnéztem, kipróbáltam.)

Azt sem értem, hogy mi az a szöveg, hyog 'amíg meditálsz addig én ölöm őket..."
Mi a frászt ölsz te meg ennyi idő alatt? :D
10 kattintás meditálásra 100 ÉP, és kb 1 másodperc alatt megvan....... :D:D:D

Kíváncsi lennék, te mennyi TP-r szedsz össze ennyi idő alatt.
Mert hogy egyetlen patkányt nem versz le, azt itt és most lefogadom!

Ha 1 mobot is megölsz, már kevesebb tp-t ad 100K felett...Hapárat megölsz, már elképzelhető, hogy annyit kapsz. A 16 tp-t onnan szedtem, hogy...ööö...Azt nem tudom, mert most én is megnéztem, és valójában 17 tp. :)

1 mp 10 meditálás...hát igen...majdnem. :)

Imádom, hogy összehasonlítod a kutyát valamivel, aminek amúgy még mindig semmi köze a beszélgetéshez, aztán végre normális összehasonlításokat produkálsz. :)
A meditálás még mindig a képletben van, amit írtam, és et is leírtam már egyszer pluszban. Tehát, ha azzal együtt nem öl meg a csatornalakó (mondjuk a fiatal) és az adja ezek közül a mobok közül a legtöbbet, akkor Neked az éri meg...De én olyat nem írtam, hogy ez nem lenne így. :) Sőt, az általam írt "képletben" pontosan így van. :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218996)
Megkérdezek valamit:

Eddig kb. 20 gilisztát öltem meg talán, és bőven jól fejlődök. :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219003)
Ok.

Patkány 3 csatakör, és 55 TP.
Fiatal Csatornalakó 4 csatakör, 93 TP.

Mindkettőt folyamat tudom ölni.

Továbbra sem értem, miért éri meg Patkányt ölnöm. Adott idő alatt nem tudok annyival többet leölni belőle, mint amennyivel több TP-t ad a fiatal csatornalakó.

Patkány 2.
Továbbra sem értem, miért hiszed, hogy azt írtam, hogy azt érdemes...Nem írtam. Csak azt írtam, hogy az egy lehetőség a sok közl (8 további lehetőséget írtam). Ha Neked az éri meg, azt ölöd. Még mindig nem szeretném mégegyszer beidézni azt a két sort...

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219005)
Vagy mind idióták vagyunk, vagy Dus mellélőtt az "ölj polgárt, meg vaddisznót, meg a másik 7 mobot" dologgal.

Én nem fogok 20-30-40 TP-kért olyan mobokat ölni, amiért 20-at kell lépnem, hogy találjak 1-et, mert amíg keresgélek, annyi idő alatt megölök 2 Fiatal Csatornalakót, ami összesen 186 TP-t jelent.

Te lehet, hogy idióta vagy, mert ennek a közelében sem jártam az irományaimmal. :)

Senki nem kért meg, hogy 20-30-40 tp-ért mobokat ölj...

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219006)
Diszlexiás/diszgráfiás vagy? (Ha igen, akkor elnézést kérek. De pár perc alatt többször sikerült másra válaszolnod, mint amiről beszéltünk.)

Ez a Te esetben is igaz. :p

Látom, Gee nem tudod vagy nem akarod megérteni, hogy pár lehetőséget adtam mob ölésre, és mellé pontosítottam egy képletet, ami ellen próbáltál szólni, amivel engem erősítettél...És ezek után jó hosszan, még mindig azon lovagolsz, hogy kutya (aminek még mindig semmi köze az egészhez), meg vaddisznó, meg polgár, ami csak 2 út volt a 9-ből...

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 21:13

te meg 9 valamin lovagolsz. Aminek semmi köze az eredeti (hála a mindenáron való kötekedésnek, jól el lett takarva 500000 hsz-szel a mondanivalóm) felvetéshez.

Rendben.

Nem éri meg Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast ölni.

Hajléktalant, Gilisztát, Fiatal Csatornalakót megéri.

Ezeket a nagy szintű karakterek simán lefogják. Értsd: pillanatok alatt kipucolják a csatorna 2. szintjét.

Te azt mondtad, hogy azt éri meg a legjobban ölni, amiért a legtöbb TP-t kapod, és nem halsz bele (nem fogy el az ÉP-d).

Ebben teljesen igazad van!

Csakhogy az általad felsorolt többsége nem ilyen!!!!
Lovagolsz azon, hogy nem tértem ki a mobjaidra.

Elnézést, nem volt kedvem felsorolni mindegyikkel külön, hogy ugyanannyi idő alatt kevesebb TP-t kapsz belőlük.

De legyen, úgy látom, erre megy ki a játék...

Adott idő alatt Úrhölgyből nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.
Tehát még a saját "képleted" szerint sem éri meg azon fejlődni.

Adott idő alatt Polgárból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.

Adott idő alatt Vaddisznóból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.

Adott idő alatt Farkasból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.

Adott idő alatt Kígyóból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.

Adott idő alatt Patkányból nem tudsz annyival többet megölni, amennyivel kevesebb TP-t ad.

A többit meg ki tudják pucolni alólad úgy, hogy nem találsz egyet sem. Ha összefog 3-4 játékos, el tudják érni, hogy a csatorna 2. szintje folyamatosan üres legyen.
Úgy látom, ez számodra egy ideális állapot.
Számomra nem az.

De hogy a lelked megnyugodjon:
A kutya úgy jött a képbe, hogy behelyettesítettem a TE képletedet a játékba. Azaz: minél kisebb sebzés / kapott TP.
A kutya tökéletes példa volt arra, hogy ez nem jó képlet, ugyanis 0-t sebez, vagy maximum 1-et, és mellé (jelenleg, úgy, hogy alig öültem belőle) 15 TP-t ad.
A TE képleted szerint Kutyát nagyon is megéri ölni, mivel tulajdonképpen végtelen számút le tudsz belőle győzni!

Hát így jött ide a kutya....

Azt kívánom, hogy a saját képletedből kiindulva fejlődj fel 100.000 TP-t kutyákon.

Rögtön rájössz, mi a gond. Mocskosul unalmas... Igaz, 0% esélye, hogy belehalsz. Csak épp rettenetesen egysíkú, és marha sokáig tart...

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 21:23

A fenti hsz-emből kiderül, hogy egyáltalán nem olvastam félre semmit.

Pontosan elolvastam a képletedet is, meg a felsorolt mobokat is.

Sajnos a probléma továbbra is fennáll. (Csak hogy kevesebb felületen lehessen kötekedni, kijelentem: Dus hozzászlósában szerelpő mobokon kívül is van "élet", ezért én nem kívánok ott leragadni, úgyhogy a továbbiakban szabadon választom meg a példáimat.)

A probléma az, hogy a vaddisznó, medve, kereskedő, farkas ( és a hasonló szintű mobok) egy idő után nagyon-nagyon kevés TP-t adnak, viszont a fejlődéshez egyre több és több kell.
Ezen mobok után jönnek a Giliszták, Fiatal Csatornalakók, hajléktalanok, amiket megéri leöldösni.
Viszonylag kis helyen vannak, szép számmal.
Ideális farmolási hely a csatorna 2. szintje.

A csatorna 3. szintje már nem annyira, mert senki "képletével" nem éri meg ott ölni (még!) mert az adott TP-jükhöz képest soakt sebeznek, így adott időegység alatt többet kell töltődni, mint mobokat ölni...

Viszont a csatorna 2. szintjére (mint kiderült) 10. - 22. szint között jönnek a játékosok. Így hiába van sok lény, gyorsan elfogy, és egy-egy nagy szintű játékos ha "rááll" a szöletési helyekre, és azonnal leölik a születő mobokat, tulajdonképpen arra kényszerülnek a 10-15. szint közöttiek, hogy válasszanak:

1. variáció: olyan lényeket mennek el ölni, amikért a szintjükhöz képest kevés TP-t kapnak, így a fejlődés lelassul, és unalmassá válik.
2. variáció: szintjükhöz mérten erősebb ellenfélnek mennek neki, aminek következtében szintén lelassul a fejlődés, mert bár sok TP-t kapnak, de rengeteg idő elmegy gyógyulásra.

(Igen Dus, van olyan alternatíva, hogy elmegyek 14. szinten Úrhölgyet ölni, csak éppen olyan kellemes összeszedni 100.000 TP-t úrhölgyekből, mint egy foghúzás.)

Ildee 07-12-2009 21:23

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219006)

Jó másra válaszoltam, bocsánat. De én nem is öltem 14es szinten gilisztát, tehát arra amire mást válaszoltam most ez a válaszom.
Az meg hogy neked mit éri meg ölni, azt a Te dolgod eldönteni, ha nem éri meg gilit ölni, mert odamegyek én is, hát sajnálom, nekem is kell a tp.
A Dussal folytatott vitáddal kapcsolatban meg csak annyit, hogyha én diszlexiás vagyok, mert nem arra válaszoltam amit kérdeztél, akkor Te mi vagy?

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 219010)
Jó másra válaszoltam, bocsánat. De én nem is öltem 14es szinten gilisztát, tehát arra amire mást válaszoltam most ez a válaszom.
Az meg hogy neked mit éri meg ölni, azt a Te dolgod eldönteni, ha nem éri meg gilit ölni, mert odamegyek én is, hát sajnálom, nekem is kell a tp.
A Dussal folytatott vitáddal kapcsolatban meg csak annyit, hogyha én diszlexiás vagyok, mert nem arra válaszoltam amit kérdeztél, akkor Te mi vagy?

Válaszoltam rá. Én pontosan arra reagáltam, amit Dus írt...
Ő írt egy képletet, én meg találomra kiválasztottam egy mobot a sok közül, ami az ő képletébe beleillik!
Tehát totál jó volt a kutya példa, ezt fentebb kifejtettem. Olvasd el.
Azt is kifejtettem, hogy felsorolt 9 mobot, amiből 6-ot nem éri meg ölni, 3-at megéri, csak éppen elérhető, hogy ne legyen a világon olyan mob!

Úgyhogy nem értem, neked most épp miért esik jól kötekedni... Egyébként amíg élek, ezt nem fogom megérteni, 2 hetente belémkötsz valamiért, aztán 2 nap múlva abbahagyod. Fogalmam nincs miért csinálod ezt. De nekem ez nagyon kellemetlen.

Totál feleslegesen kötekszel olyanokkal, hogy te nem akartad abbahagyni a Hódítót... Ilyet sehol, soha, senki nem állított. Én biztos nem.
De ez a kijelentésed is szült pár hsz-t, aminek egyetlen következménye az, hogy a lényegi mondanivaló eltűnik a rengeteg felesleges kötekedésben.

A lényeg meg ez:
El lehet érni, hogy a világ egy adott részén ne legyen mob. Szerintem ez NEM JÓ!... Ez volt a lényeg, amiről vért izzadva próbáljátok most már elterelni a szót. És még mindig nem értem, hogy miért teszitek. De nekem mindegy... Én ráérek.

Ati 07-12-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 218933)
A csatorna második szintjén túl kevés mob van, illetve nem lenne kevés, csak mindenki ott van szinte, és így osztozkodnunk kell rajta :)

Idővel jobban széttolódnak a szintek, és más-más ellenfeleket fog mindenki jónak találni. Ez is oka annak, hogy nem egyszerre van a regisztráció, ha mindenki ugyanazt szeretné ölni, akkor sose lenne elég belőle, később pedig csak azok lennének mindenhol.

Dus 07-12-2009 21:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219008)
te meg 9 valamin lovagolsz. Aminek semmi köze az eredeti (hála a mindenáron való kötekedésnek, jól el lett takarva 500000 hsz-szel a mondanivalóm) felvetéshez.

Egyrészt, van köze. Mert azt kérdezted, mit lehet ölni egy 10.-15. szintű karakternek...Szóval valamit nagyon félrenéztél...
Másrészt Neked vagy 2* annyi új hsz-ed lett, szóval baromi gyorsan csöndben maradnék a helyedben. :)

Quote:

Nem éri meg Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast ölni.

Hajléktalant, Gilisztát, Fiatal Csatornalakót megéri.

Ezeket a nagy szintű karakterek simán lefogják. Értsd: pillanatok alatt kipucolják a csatorna 2. szintjét.

Ergo, megéri Polgárt, Úrhölgyet, Vaddisznót, Patkányt, Kígyót, Vaddisznót, Farkast öln, mert a maradék 3 mobbal szemben, ebből van...

Quote:

Te azt mondtad, hogy azt éri meg a legjobban ölni, amiért a legtöbb TP-t kapod, és nem halsz bele (nem fogy el az ÉP-d).

Ebben teljesen igazad van!

Csakhogy az általad felsorolt többsége nem ilyen!!!!

Ööö. Azokat nem erre soroltam fel. :p Nem értem, miért gond, hogy nem ilyenek. :)

Quote:

Lovagolsz azon, hogy nem tértem ki a mobjaidra.

Elnézést, nem volt kedvem felsorolni mindegyikkel külön, hogy ugyanannyi idő alatt kevesebb TP-t kapsz belőlük.

Nem ezen. Hanem azon, hogy a témába nem vágó mobbal próbálsz meg kijelentéseket alátámasztani, és ha ez nem így lenne, akkor is csak a mobok egy részével, ami egyértelműen hiányosság.

Quote:

De legyen, úgy látom, erre megy ki a játék...

[...]

pff...Ez picit beteges...Semijen játék, semmire nem megy ki, de ha hiányos az érvelésed, az olyan, mintha nem is lenne...

És még mindig a "milyen mobokat éri meg ölni" és "milyen lehetőségek vannak 10.-15. szinten" két külön téma, amit egybemosol és totál félreértelmezed ezzel a hsz-eimet...

Quote:

A többit meg ki tudják pucolni alólad úgy, hogy nem találsz egyet sem. Ha összefog 3-4 játékos, el tudják érni, hogy a csatorna 2. szintje folyamatosan üres legyen.
Úgy látom, ez számodra egy ideális állapot.
Számomra nem az.

Úgy látod?? Szemüvegedet hol hagytad??

Ha ki tudják pucolni alólad, akkor hol éri meg azokat ölni?? :eek: Vagy a karaktered majd odaképzeli őket, és kapja a tp-t??
Mond már el, hogy csinálod, kipróbálnám én is. :)

Quote:

De hogy a lelked megnyugodjon:
A kutya úgy jött a képbe, hogy behelyettesítettem a TE képletedet a játékba. Azaz: minél kisebb sebzés / kapott TP.

Én tök nyugodt vagyok...Viszont Te még mindig nem fogtad fel (nagyjából negyedszerre írom le), hogy nem ez volt a képlet...

Quote:

A kutya tökéletes példa volt arra, hogy ez nem jó képlet, ugyanis 0-t sebez, vagy maximum 1-et, és mellé (jelenleg, úgy, hogy alig öültem belőle) 15 TP-t ad.

Igen. Azt a nemtudom milyen képletet tényleg üti, de annak most mi köze ehhez??

Quote:

A TE képleted szerint Kutyát nagyon is megéri ölni, mivel tulajdonképpen végtelen számút le tudsz belőle győzni!

Hiába hajtogatod, ez nem lesz igaz. :)

Quote:

Hát így jött ide a kutya....

Értem...ok...

Quote:

Azt kívánom, hogy a saját képletedből kiindulva fejlődj fel 100.000 TP-t kutyákon.

Ha a saját képletemet alkalmazom, pillanatnyilag kígyó és patkány éri meg nekem...Meg hajléktalan és fiatal csatornalakó is belefér...Milyen kutyákról van megint szó?? Ennyire szereted őket??

Quote:

Rögtön rájössz, mi a gond. Mocskosul unalmas... Igaz, 0% esélye, hogy belehalsz. Csak épp rettenetesen egysíkú, és marha sokáig tart...

[/quote]

Rögtön vissza kéne olvasnod. Mocskosul butaságokat írsz...Igaz, 0% az esélye, hogy visszaolvasol. Csak épp rettenetesen köze nincs a beírásodnak az enyémhez...

A Te kedvedért, a "képletem":
Olyan mobot érdemes ölni, ami ellen nem halsz meg soha, és ezen a kategórián belül, a legtöbb tp-t adja...

Egyszer leírtam. Aztán beidéztem amgam, ezt kiemelve. Aztán kétszer vissza utaltam rá, és mondtam, hogy olvasd el újra, mert nem vagyok hajlandó megint bemásolni. Remélem ez után felfogod végre, nincs kedvem többet emiatt koptatni a billentyűzetet...
Te nem halsz meg a fiatal csatornalakótól, mert meditációval gyógyulsz...És még sok mástól sem (pl. kutya), de ezen a csoporton belül a fiatal csatornalakó adja Neked a legtöbb tp-t, tehát az általam alkalmazott logika alapján az éri meg Neked....Hmm, és tényleg. :)

A Te "képleted" viszont azért nem jó, mert ha mázlid van, akkor egy goblin után a Kapott tp / ideőegység az nagyobb mint máshol, de a 2. goblin után már halott vagy, vagy előtte vársz egy csomót, hogy töldőj, akkor viszont már nem éri meg. De volt időszak, mikor a Te logikád szerint, az érte meg...

Ati 07-12-2009 21:33

Quote:

Egyre nehezebb fejlődni, mert pontosan a 10-15. szint közötti karakterek számára nincs mit leölni!

Nekik még van bőven. Nézz szét a szigeteken. Magasabb szinten lehetnek olyan szituk, hogy meg kell szenvedned, de jelenleg a játék stabilitása volt a cél, és nem az ennek a régiónak a feltöétése, lévén, hogy 5-6 karakternél többet nem érint.

Ati 07-12-2009 21:34

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 218953)
A vipcsomagok elérhetőek már?

Igen, minden csomag él, ami a VIP oldalon fel van sorolva. Nem garantált, hogy később is ezeket fogják adni (lehet, hogy valami kevesebbet, lehet hogy valami többet), és persze új csomagok megjelenése is elképzelhető a jövőben.

Ati 07-12-2009 21:34

Quote:

Originally Posted by Zsu_ (Post 218956)
Amúgy a 11-es sebzésű goblin tőr és 81-es sebzésű elf hosszúkard között nem lenne jó dolog berakni pár átmeneti fegyvert?

Lásd előző válaszom, vagy legalábbis az előzőek valamelyike. :)

Ildee 07-12-2009 21:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219013)
Ő írt egy képletet, én meg találomra kiválasztottam egy mobot a sok közül, ami az ő képletébe beleillik!
Azt is kifejtettem, hogy felsorolt 9 mobot, amiből 6-ot nem éri meg ölni, 3-at megéri, csak éppen elérhető, hogy ne legyen a világon olyan mob!

Úgyhogy nem értem, neked most épp miért esik jól kötekedni... Egyébként amíg élek, ezt nem fogom megérteni, 2 hetente belémkötsz valamiért, aztán 2 nap múlva abbahagyod. Fogalmam nincs miért csinálod ezt. De nekem ez nagyon kellemetlen.

Totál feleslegesen kötekszel olyanokkal, hogy te nem akartad abbahagyni a Hódítót... Ilyet sehol, soha, senki nem állított. Én biztos nem.
De ez a kijelentésed is szült pár hsz-t, aminek egyetlen következménye az, hogy a lényegi mondanivaló eltűnik a rengeteg felesleges kötekedésben.

A lényeg meg ez:
El lehet érni, hogy a világ egy adott részén ne legyen mob. Szerintem ez NEM JÓ!... Ez volt a lényeg, amiről vért izzadva próbáljátok most már elterelni a szót. És még mindig nem értem, hogy miért teszitek. De nekem mindegy... Én ráérek.

Már megbocsáss, de én nem diszlexiáztalak le, és nem kötekszem, ha nem tetszik neked hogy más is ugyanazt öli amit Te akkor arébb állsz, ennyi, én is ezt teszem.

Ati 07-12-2009 21:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 218961)
a csatorna nem nagyon zárható le, többfelé is lehet menni
meg meg lehetne úgy oldani, hogy azt a négyzetet "átugorják" a többiek... tehát a négyzetre ráléphet a többi karakter, de a pajzs "továbblöki" egy négyzetet...

ezzel kiküszöböljük a lezárásokat, és mégsem tudják leöldösni a mobokat, amiket én akartam.

Hogy mi? Ha valamit le akarsz ölni, akkor támadd meg.

Dus 07-12-2009 21:36

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219009)
A fenti hsz-emből kiderül, hogy egyáltalán nem olvastam félre semmit.

Pontosan elolvastam a képletedet is, meg a felsorolt mobokat is.

Sajnos a probléma továbbra is fennáll. (Csak hogy kevesebb felületen lehessen kötekedni, kijelentem: Dus hozzászlósában szerelpő mobokon kívül is van "élet", ezért én nem kívánok ott leragadni, úgyhogy a továbbiakban szabadon választom meg a példáimat.)

A probléma az, hogy a vaddisznó, medve, kereskedő, farkas ( és a hasonló szintű mobok) egy idő után nagyon-nagyon kevés TP-t adnak, viszont a fejlődéshez egyre több és több kell.
Ezen mobok után jönnek a Giliszták, Fiatal Csatornalakók, hajléktalanok, amiket megéri leöldösni.
Viszonylag kis helyen vannak, szép számmal.
Ideális farmolási hely a csatorna 2. szintje.

A csatorna 3. szintje már nem annyira, mert senki "képletével" nem éri meg ott ölni (még!) mert az adott TP-jükhöz képest soakt sebeznek, így adott időegység alatt többet kell töltődni, mint mobokat ölni...

Viszont a csatorna 2. szintjére (mint kiderült) 10. - 22. szint között jönnek a játékosok. Így hiába van sok lény, gyorsan elfogy, és egy-egy nagy szintű játékos ha "rááll" a szöletési helyekre, és azonnal leölik a születő mobokat, tulajdonképpen arra kényszerülnek a 10-15. szint közöttiek, hogy válasszanak:

1. variáció: olyan lényeket mennek el ölni, amikért a szintjükhöz képest kevés TP-t kapnak, így a fejlődés lelassul, és unalmassá válik.
2. variáció: szintjükhöz mérten erősebb ellenfélnek mennek neki, aminek következtében szintén lelassul a fejlődés, mert bár sok TP-t kapnak, de rengeteg idő elmegy gyógyulásra.

(Igen Dus, van olyan alternatíva, hogy elmegyek 14. szinten Úrhölgyet ölni, csak éppen olyan kellemes összeszedni 100.000 TP-t úrhölgyekből, mint egy foghúzás.)

Az első sorban buktál, és a másodikban is, mert a képlet még mindig nem az, aminek hiszed. :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219013)

A lényeg meg ez:

És itt is már az első sor bukó, mert ugyan csak rosszul értelmezted a "képletet"...

A fenti hsz-emben leírtam mégegyszer, ha érdekel. :)

Ati 07-12-2009 21:38

A tegnapi újraindítás óta nem volt szakadás. :) Hurrá! :)

Dus 07-12-2009 21:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 219022)
A tegnapi újraindítás óta nem volt szakadás. :) Hurrá! :)

Jupppí... :)
Akkor mehetnek az új küldik. :D ;) :p

Ati 07-12-2009 21:43

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 219023)
Jupppí... :)
Akkor mehetnek az új küldik. :D ;) :p

Igazából tegnapra ez volt már tervezve, csakhát közbeszóltak a technikai módosítások.

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 22:03

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 219015)
Olyan mobot érdemes ölni, ami ellen nem halsz meg soha, és ezen a kategórián belül, a legtöbb tp-t adja...

A Te "képleted" viszont azért nem jó, mert ha mázlid van, akkor egy goblin után a Kapott tp / ideőegység az nagyobb mint máshol, de a 2. goblin után már halott vagy, vagy előtte vársz egy csomót, hogy töldőj, akkor viszont már nem éri meg. De volt időszak, mikor a Te logikád szerint, az érte meg...

1. igen, erre írtam, hogy a 9 mobból 6 nem illik az általad harmadszor is kiemelt képletbe. Saját magukat szorítják ki a képletedből, hiszen az általad említett mobok közül pl a Polgár több TP-t ad az úrhölgynél, tehát az úrhölgy kapásból nem tudom mit keres a képletben, mint behelyettesíthető alany.

És bátorkodtam elvonatkoztatva tőled más mobokat is megemlíteni. Pl kutya, medve, kereskedő, stb stb... DE belátom, tévedtem, nem kellett volna a képletedbe más mobokat is bekeverni.
9-ből 6-ra nem illik, a maradék 3-mal meg meg lehet szívatni a játékosokat. (ez pedig továbbra sem tetszik.)

2. Tökéletesen bebizonyítottad, hogy az én képletem jó.
Tökéletes volt a goblinos példa!
Hiszen a képletem ezt a részét is lefedi.
Adott időegység alatt NEM TUDSZ annyi goblint megölni, hogy megérje, mert az adott szinten meghalsz tőle hamar. (vagy sokat kell várnod, töltődnöd!)
/Az adott időegység NEM egyenlő egy darab mobbal.../
Hiszen a töltődési idő alatt nem tudsz ölni, így hiába ad a goblin durván 230 TP-t, nem tudsz belőle sokat leverni egymás után.
Ergó: Nem éri meg azt ölni az adott szinten.
Viszont a képletem szerint kutyát, takarítót, úrhölgyet, vaddisznót, farkast, polgárt, kereskedőt, medvét sem éri meg, mert igaz, hogy nem halsz bele, tehát folyamatosan tudod ölni őket, csakhogy van olyan mob, amit folyamatosan ölve szintén nem halsz meg. Ilyen mobok például a Giliszta, fiatal csatornalakó...
Hiszen adott időegység alatt, adott szinten több TP-t szedsz össze belőlük,
1. mint a gyengébb mobokból, mert azok sokkal kevesebb TP-t adnak, mint amennyivel többet megölsz belőlük
2. mint az erősebb mobokból (jó példa: goblin), mert kevesebbet tudsz megölni belőlük, mint amennyivel több TP-t ad.

Dus 07-12-2009 22:11

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219026)
1. igen, erre írtam, hogy a 9 mobból 6 nem illik az általad harmadszor is kiemelt képletbe. Saját magukat szorítják ki a képletedből, hiszen az általad említett mobok közül pl a Polgár több TP-t ad az úrhölgynél, tehát az úrhölgy kapásból nem tudom mit keres a képletben, mint behelyettesíthető alany.

Pff...Még mindig nem vágod, hogy 2 teljesen külön dolgoról volt szó?? A 9 mobnak amit leírtam semmi köze nem volt a képletesdihez. A 9 mob amit leírtam arra volt válasz, hogy milyen lehetőségeid vannak 10.-15. szinten, hogy miket tudsz ölni...Ezt már vagy 5.x írom le...

Quote:

És bátorkodtam elvonatkoztatva tőled más mobokat is megemlíteni. Pl kutya, medve, kereskedő, stb stb... DE belátom, tévedtem, nem kellett volna a képletedbe más mobokat is bekeverni.
9-ből 6-ra nem illik, a maradék 3-mal meg meg lehet szívatni a játékosokat. (ez pedig továbbra sem tetszik.)

Jó, de még mindig kevered a kettő különböző témát...

Quote:

2. Tökéletesen bebizonyítottad, hogy az én képletem jó.
Tökéletes volt a goblinos példa!
Hiszen a képletem ezt a részét is lefedi.
Adott időegység alatt NEM TUDSZ annyi goblint megölni, hogy megérje, mert az adott szinten meghalsz tőle hamar.(vagy sokat kell várnod, töltődnöd!)
/Az adott időegység NEM egyenlő egy darab mobbal.../

De nem is a végtelenséggel. Az adott időegység amúgy annyi, amennyit én megadok...Ha nekem 1 mobnyi időm van, akkor arra kell, hogy vonatkozzon a képlet...

Quote:

Hiszen a töltődési idő alatt nem tudsz ölni, így hiába ad a goblin durván 230 TP-t, nem tudsz belőle sokat leverni egymás után.
Ergó: Nem éri meg azt ölni az adott szinten.
Viszont a képletem szerint kutyát, takarítót, úrhölgyet, vaddisznót, farkast, polgárt, kereskedőt, medvét sem éri meg, mert igaz, hogy nem halsz bele, tehát folyamatosan tudod ölni őket, csakhogy van olyan mob, amit folyamatosan ölve szintén nem halsz meg. Ilyen mobok például a Giliszta, fiatal csatornalakó...
Hiszen adott időegység alatt, adott szinten több TP-t szedsz össze belőlük,
1. mint a gyengébb mobokból, mert azok sokkal kevesebb TP-t adnak, mint amennyivel többet megölsz belőlük
2. mint az erősebb mobokból (jó példa: goblin), mert kevesebbet tudsz megölni belőlük, mint amennyivel több TP-t ad.

De amúgy belegondolva, mind a kettő képlet jó, csak más logikai úton jutunk el a megoldáshoz. :)
Mert annak a mobnak lesz az adott tp / adott időegység aránya a legjobb, amelyikbe pont nem halsz bele, amíg játszol, és ezen a kategórián belül a legtöbb tp-t adja. :)

Ejj, mi meg ezen vitatkoztunk 3 oldalon keresztül... :D :eek: :eek: pff...

[HTPA]GeeForce 07-12-2009 22:33

:D

Mindennek köze van a képletekhez. Annak a 9 mobnak is, és a többinek is.
Hogy miért?
Mert nem mindegy, hogy az adott TP mennyiséget 1 hét alatt szeded össze, vagy 3 hét alatt.
Az adott időegység lehet 1 mobnyi idő is, meg a végtelenség is. :D

Igazad van abban, hogy ehhez tudni kell, mennyi időt fordíthatsz fejlődésre... ha csak 1 mobnyi időd van, akkor igenis, hogy a goblin éri meg. Ha fél órád van, akkor már nem a goblin lesz ez a mob, hanem más.

És igen, ezen vitatkozunk 3 oldalnyi "ideje". :D
Ugyanis ha ebből kisül az, hogy mikor mit érdemes ölni, akkor ezzel segítettünk azoknak, akik ezt még nem tapasztalták meg.
Ezáltal a vita hasznos, így értelmet nyer. :D

Dus 07-12-2009 22:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 219028)
Mindennek köze van a képletekhez. Annak a 9 mobnak is, és a többinek is.

Jó, persze, ilyen értelembe van köze hozzá, de amúgy két teljesen különálló téma volt, amit egész végg egybemostál. :)

Dus 07-12-2009 23:26

Chat-el kapcsolatos észrevétel:

Ha kikapcsolom a chat-et, nem tudok oda visszaváltani, ahol voltam...
(Tehát, közösben vagyok pl., kikapcsolom, akkor nem tudok a közösre visszaváltani)

Másik:
Ha éppen akkor érkezik üzenet, amikor átváltok másik fajta chatre, akkor oda írja ki az üzenetet. Ha visszakattintok, megjavul, de pl elég vicces volt Elfi üzenetét látni a kikapcsolt chatfalon. :)
(Ezt már többször tapasztaltam pl. közös és klánchat közti váltásnál)

Ildee 07-13-2009 06:53

Befizettem egy vipcsomagot :) Úgy tűnik, ez működik :)

Ati 07-13-2009 15:40

Mivel nagyon áttekinthetetlen a beszélgetés, ha minden egy-két témába van belesűrítve, ezért ezt a témát most zárom, és arra kérek mindenkit, hogy kérdés, észrevétel, javaslat esetén nyisson új témát. A témacímben megjelölve röviden, hogy miről szól a beírása, a beírásban pedig részletesen kifejtve azt. Ha valaki másról szeretne kérdezni, vagy más javaslata van, akkor annak új témát nyisson, ne egy olyat folytasson, ami egészen másról szól.

Így minden áttekinthetővé válik, és később is sokkal könnyebb lesz bármit visszakeresni.

Köszi.

All times are GMT +1. The time now is 13:08.