Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Háborús tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347)

Láma 10-16-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35690)
Bár az A-ban, hogy miért, azt már megintcsak nem értem :o

Ezt kifejtenéd???

dreaman68 10-16-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35690)
Lehet vel támadni + védekezni. Nem elég?
Megvédeni azért meg tudja magát + azért hadilag is oda-oda teszi a dolgokat... persze mindezt kicsit nagyobb hekiszámon, ahol jobban kijönnek a tudományos előnyei.
Egy szövi akinek az egyik tagja kényszerből az ami nem pedig céltudatosan ... hát... hogy is mondjam... veszett fejsze :)
Én úgy vettem észre egyébként, hogy a 1,2 sőt még a 3. szinten is előszeretettel használják hadisként. Bár az A-ban, hogy miért, azt már megintcsak nem értem :o
Az + hogy a varisnak az óriás ... sztem nem kérdés. Az elfet is be lehet válalni, de az kissé kockázatos, mert ha véletlenül megtalálja egy toli, a tekercseinek lőttek :)

ezzel a veszett fejszével én is egyet értek. meg ne azért játszál mert megmondják

Cece 10-16-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 35691)
Ezt kifejtenéd???

Ki én :D
Miért gnóm hadisnak, ha van ork is aki azért enyhén szólva hatékonyabb!?

Láma 10-16-2006 21:09

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35693)

Hahallhattál volna, bölcs maradtál volna:)

dreaman68 10-16-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35693)

jogos:D:D:)

Láma 10-16-2006 21:14

Quote:

Originally Posted by Északföld
Nos, mivle nagyok szeretnénk lenni, így én 10.000 hektárt vettem alapul ork vs gnómnál, tény hogy minnél kisebb az ország annál jobban az ork felé dől a mérleg, míg minnél nagyobb annál jobban a gnóm felé.
Lássuk a számokat:

Gnóm, tudós, 10.000 hektáron (morál 90%, klánilag -lefelé 1 tábornokkal számolva, mivel klánnál nincs felfelé bónusz, vérszomj sincs)

1669 ház
7320 barakk, 439.200 lovas, támadó érték: 3.676.103 pont
500 kocsma
500 templom
1 raktár
10 bank

Ork, tudós, 10.000 hektáron (morál 90%, klánilag -lefelé 1 tábornokkal számolva, mivel klánnál nincs felfelé bónusz)

1875 ház
7114 barakk, 369.928 lovas, támadó érték: 3.765.496
500 kocsma
500 templom
1 raktár
10 bank

Össz pontkülönbség: 89.393 pont, hát ez klánilag édes kevés.

Nézzük mi van ha a gaz ellenfél vissza támad, és sereget kell koptatni:

A gnóm tudós a tekijei maitt fel tud szabadítani: 146.400 íjjásznak helyet
Az ork tudós, fel tud szabadítani: 85.368 íjjásznak helyet

Nézzük mit fog ez meg, ilyen torony nélküli, tényleg hadi oriknál.

Gnóm tudós: 1,225,368 védőpont, klánilag.
Ork tudós: 668.431 * 1,2 (a kintlévő seregei miatt)=802.117

Védő pont különbség: 423.251-elég durva?:D

Persze lehet másképp is felépíteni az orikat, direkt nem raktam tornyot egyiknek sem, abban az esetben ha a gnómnak csak annyi varija és tolija van mint az orknak, még tarthat 134 tornyot is! Ebben az esetben még durvább a védekezésbeli különbség, de ha ezt a megmaradt 134 épületet, nem toronyba, hanem barakkba fekteti a gnóm, akkor a táamdásbeli különbség is csökkenhet.
Természetesen ha két ilyen ori egymás mellé kerül ,az ork még meg se mozdult, mikor már annyi háza sincs, hoyg működjön az összes barakkja és kapot jópár rengést is.
Tehát én simán kijelentem, hogy nagy területen az ork már nem igazán jó, 20.000 hektáron meg esélytelen.

..........

Cece 10-16-2006 21:27

:D :D :D
20K hekin esélytelen? :D
20K hekin ténleg tömegverekedés van ám az A-ban :D
Milyen ork tudós? Startban nevetségesnek tartom orknak tudós fajt választani (kivéve aki véletlenül teszi azt :D muszáj megjegyeznem, mert megsértődik és nem szeretném :p ) csakis és kizárólag tábi!
10K hekin egymás mellé kerül? ... hm azért nem olyan mindennapos dolog ott gyújtogatási távlatokba kerülni.
Szépen ki lett itt vesézve minden a rengetéstől a gyújtáson át, a lakitekis cselig minden, de ha már itt tartunk tökmoindegy hogy ork vagy gnóm, amennyiben az egyik kiszúrja, hogy a másik feléje tart szívás van. Lehet ott tekizni is + fokozni is + bontani is... csak taktika és nem faj kérdés.
Amúgy meg klánilag olcsóbb egy orkot etetni ezért mag a klán is erősebb lehet.

Láma 10-16-2006 21:30

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35698)
:D :D :D
20K hekin esélytelen? :D
20K hekin ténleg tömegverekedés van ám az A-ban :D
Milyen ork tudós? Startban nevetségesnek tartom orknak tudós fajt választani (kivéve aki véletlenül teszi azt :D muszáj megjegyeznem, mert megsértődik és nem szeretném :p ) csakis és kizárólag tábi!
10K hekin egymás mellé kerül? ... hm azért nem olyan mindennapos dolog ott gyújtogatási távlatokba kerülni.
Szépen ki lett itt vesézve minden a rengetéstől a gyújtáson át, a lakitekis cselig minden, de ha már itt tartunk tökmoindegy hogy ork vagy gnóm, amennyiben az egyik kiszúrja, hogy a másik feléje tart szívás van. Lehet ott tekizni is + fokozni is + bontani is... csak taktika és nem faj kérdés.
Amúgy meg klánilag olcsóbb egy orkot etetni ezért mag a klán is erősebb lehet.

hát sokra nem mész 8 tábornokkal klántámadás esetén;)

Cece 10-16-2006 21:31

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 35699)
hát sokra nem mész 8 tábornokkal klántámadás esetén;)

Most klántámadunk, vagy az ork háborúzik a gnóm ellen? :D
Az, hogy a klán az orkon spórol némi pénzt a kaja miatt csak mellesleg jegyeztem meg :)

Láma 10-16-2006 21:34

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35700)
Most klántámadunk, vagy az ork háborúzik a gnóm ellen? :D
Az, hogy a klán az orkon spórol némi pénzt a kaja miatt csak mellesleg jegyeztem meg :)

Láttad(?), hogy klántámadásról volt szó végig. Hidd el, hogy 10k hekin nem a kajaárakba fognak belehalni az orik:)

Cece 10-16-2006 21:41

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 35701)
Láttad(?), hogy klántámadásról volt szó végig. Hidd el, hogy 10k hekin nem a kajaárakba fognak belehalni az orik:)

Hát Babszemjankó nem éppen klántámadással kezdte, de nem is fontos :)
Én nem vitatni akarom a gnómok hadi erejét (olvass vissza), csupán a varázslásra + tolvajlásra való használatát tituláltam kissé szerencsétlennek.

Hmm... ha a kajaárakban nem is, de közel sem mindegy hogy 2 egymással hadakozni késülő klánból kinek van több pénze.
Sok kicsi sokra megy és ott kell megtakarítani ahol csak lehet, mert aztán az lessz hogy: ejj ha lett volna + 1 yardunk ;)

Szecsa 10-16-2006 21:45

En ajanlom a varis atalakitasat oriasra :)
Vagy az ne varis legyen :)
Szerintem 14-15% kocsma, 14-15% templom es a tobbi pedig ijasz-elit 10% toronnyal is eleg eletkepes :) Persze, ha ijj-elites a szovi.
S magas hekin jol alakithato a gnom :) Ott mar sok minden lehet.

Cece 10-16-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35703)
Szerintem 14-15% kocsma, 14-15% templom es a tobbi pedig ijasz-elit 10% toronnyal is eleg eletkepes :) Persze, ha ijj-elites a szovi.

Ez mind szép és jó, de azért sok minden ne legyen...főleg ne egyszerre :D
Legyen mondjuk egy valami és abban jó! :p

Láma 10-16-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35702)
Hát Babszemjankó nem éppen klántámadással kezdte, de nem is fontos :)
Én nem vitatni akarom a gnómok hadi erejét (olvass vissza), csupán a varázslásra + tolvajlásra való használatát tituláltam kissé szerencsétlennek.

Hmm... ha a kajaárakban nem is, de közel sem mindegy hogy 2 egymással hadakozni késülő klánból kinek van több pénze.
Sok kicsi sokra megy és ott kell megtakarítani ahol csak lehet, mert aztán az lessz hogy: ejj ha lett volna + 1 yardunk ;)

"Gnóm, tudós, 10.000 hektáron (morál 90%, klánilag -lefelé 1 tábornokkal számolva, mivel klánnál nincs felfelé bónusz, vérszomj sincs)"

Akkor mivel?:) Ha Észak meglátná, hogy lebabszemjankózták, azonnal visszajönne játszani:D

Épp azt fejtegetted, hogy A-ban az ork ütősebb. Kedvelt elfoglaltságod mindig félremagyarázni az írásaidat, ma már nem először fordult elő...

Cece 10-16-2006 21:52

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 35705)
"Gnóm, tudós, 10.000 hektáron (morál 90%, klánilag -lefelé 1 tábornokkal számolva, mivel klánnál nincs felfelé bónusz, vérszomj sincs)"

Akkor mivel?:) Ha Észak meglátná, hogy lebabszemjankózták, azonnal visszajönne játszani:D

Épp azt fejtegetted, hogy A-ban az ork ütősebb. Kedvelt elfoglaltságod mindig félremagyarázni az írásaidat, ma már nem először fordult elő...

Nincs ezen mit félremagyarázni.
Szerintem erősebb is.
És aligha hiszem, hogy bárki meg tudna győzni arról, hogy egy gnóm akármi jobb hadisnak mint egy ork tábi :)

Láma 10-16-2006 21:53

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35706)
Nincs ezen mit félremagyarázni.
Szerintem erősebb is.

Tehát akkor vitatod a gnómok hadi erejét, vagy nem? Ehh...

Láma 10-16-2006 21:56

Egyébként a vak is láthatja, hogy egy ork képtelen beverni egy teleijazott hadi gnómot, míg egy gnóm bekötött szemmel is meg tudja tenni ugyanezt egy orkkal:) Innentől kezdve nincs min vitatkozni:)

Cece 10-16-2006 21:58

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 35707)
Tehát akkor vitatod a gnómok hadi erejét, vagy nem? Ehh...

Húdenehéz eset vagy :d
Mihez képest vitatom? Az orkhoz képest igen az elfhez képest nem... tiszta sor.
Mellesleg nem Északot Babszemjankóztam le, hanem Babszemjankó indította a topicot...nah de ez már nagyon off
Szal összegzem. A gnóm nem jó tolinak + varinak; az ork jobb hadi mint a gnóm. Röviden tömören ennyi lenne :)
Nah ebből a témából egyenlőre elég :p

Batu 10-16-2006 22:35

Nekem még mindig az a véleményem, hogy a gnóm bárminek jó. Bár bevallom még nem jártam 1k heki fölött:D
Pont az a jó benne, hogy arra alakítom, amire éppen tetszik/kell:)

Batu 10-16-2006 22:37

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35703)

Íjj lovas szövi. Értelemszerűen nincs lova a varis tolis gnómunknak:) Helyette több varit tart. Ez nem jó így??

Synkel 10-16-2006 23:19

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35709)
Húdenehéz eset vagy :d
Mihez képest vitatom? Az orkhoz képest igen az elfhez képest nem... tiszta sor.
Mellesleg nem Északot Babszemjankóztam le, hanem Babszemjankó indította a topicot...nah de ez már nagyon off
Szal összegzem. A gnóm nem jó tolinak + varinak; az ork jobb hadi mint a gnóm. Röviden tömören ennyi lenne :)
Nah ebből a témából egyenlőre elég :p

Azon kívül, hogy tekit nem tud lopni, miért nem jó tolinak? Szerintem magas hekin messze a legjobb. Azért ha kiszámolod az 50% lakás és tolitekit, és megspékeled tisztánlátással, hát tolis legyen aki átmegy rajta...

Szecsa 10-17-2006 06:57

Kérdés, hogy mire tartod a tolist? :) Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo! :(
De ez az en velemenyem.

Cece 10-17-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35722)
Kérdés, hogy mire tartod a tolist? :) Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo! :(
De ez az en velemenyem.

Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.

Harcosok 10-17-2006 13:30

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35679)
Én mindig is annak a híve voltam, hogy valaki tudja mit csinál és abban igyekezzen a legjobb lenni. Az efféle kombinációkat én erősen nem támogatom. Egy efféle ori inkább hátráltat egy szövit mint segít.
no nem rossszból mondom, csupán megálapítás :)

Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P

Synkel 10-17-2006 13:45

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35738)
Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.

Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.

Cece 10-17-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 35769)
Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P

15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?

Harcosok 10-17-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35784)
15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?

Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P

Cece 10-17-2006 15:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 35770)
Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.

Mindez szép amit leírtál, de ezek a dolgok annyira pillanatfügőek. Minden azon múlik, hogy egy adott időszakban milyen összetételű egy csoport. A nyersiárak amiket említesz percenként változnak és mondanom sem kell mitől függenek.
Vajon miért van az, hogy az A-ban szinte minden ori ami tolinak nevezhető elf!?
Azt mondod a gnóm toli hatékonyabb mint bármi más? Egy valamire való óriás vari percek alatt gajjra vágja a tolijait, ha meg annyi varit tart, hogy nem tud vele mit kezdeni akkor a hadisok nyesik szét... szal ez szélmalomharc.
Amúgy + azt kezdem észrevenni, hogy sokkal populárisabb az elf tolinak, mint a félelf + az ember (ami tulajdonképpen csak tolisnak jó)
Ami a klasszikus B-s tolikat illeti... hát azok ott már szinte életképtelenek, mivel a magas szintnek köszönheően az óriás + a gnóm hadisok jóval nagyobb haderőt képesek felhalmozni mint, egy tolis védelmet; főleg ha meg akarja tartani a tolis jellegzetességét.

Lassan fenekestül felfordul a hód. Olyan fajokat választanak olyan funkciókra amik csak részben képesek ellátni a feladatukat. Elf + gnóm toli ... egyik 50% ot lop , a másik nem képes tekit lopni de mást se sokáig, ha van ellenséges vari a közelben... gnómot varinak, miközben párat varázsol és már nincs is készije ( mellékesen jegyzem meg, hogy tolvajok hiányában nem sokáig varázsolgat)
Nah nem tudom... én ammondó vagyok, hogy mindenkinek meg van a maga véleménye illetve szive szerint választja milyen taktikával játszik. Sokaknak bejön a gnóm, a törpe, a hulla stb... én például ezekkel a fajokkal soha nem játszanák.

Cece 10-17-2006 15:46

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 35785)
Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P

Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli :D

Harcosok 10-17-2006 15:56

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35788)
Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli :D

Ha tart 15% kocsmát akkor 4-5% sporolás kell össz a tanyán és már elmegy egy közepes hadisnak:)Meg elég oda 10% is :)De szerintem nem is lenne olyan könnyü megszámolni:PVan azért ott pár cska körbe kell nézni:PKisebb hekin 200-400heki között teljesen 0tanyás is rengeteg van fentebb már pár %-kal tartanak csak kevesebb tanyát:)

Cece 10-17-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 35791)
Ha tart 15% kocsmát akkor 4-5% sporolás kell össz a tanyán és már elmegy egy közepes hadisnak:)Meg elég oda 10% is :)De szerintem nem is lenne olyan könnyü megszámolni:PVan azért ott pár cska körbe kell nézni:PKisebb hekin 200-400heki között teljesen 0tanyás is rengeteg van fentebb már pár %-kal tartanak csak kevesebb tanyát:)

Közepes hadis? :confused: Az meg mi a szösz? :p :D
Áááhh olyannal szóba sem álok ... oda a tábornokokat küldöm becélgetni :D
Rengeteg tanyafree 200-400 heki között? :cool: Nah ebbe nem merek belekötni, mert nincs éplistám minden oriról + rég jártam már arra fele... bár megmondom őszintén kételkedem a dologban :)

Synkel 10-17-2006 17:03

200 hekin télleg elég szép számban vannak tanyafree orik. Rengetegnek nem nevezném azrt. 400-on már lényegesen kevesebb, és ez is csak 5-ben. 4-ben már a magasabb gabonaárak miatt erősen lecsökken a tf orik száma, bár a csoport alsó részén még el lehet lenni vele, lévén viszonylag kevés kaja kell, és elég sokat össze lehet fosztani. 600 heki fölött meg lehet van egy-két elvetemült aki arra teszi fel az életét, hogy márpedig ő csakazértis megmutatja, de baromira nem jellemző, kivéve A-ban, de az meg ugye egészen más stílus:)

A nyersiárakra visszatérve, csakugyan változnak, éppúgy ahogy a tekié. Csak míg tekit nem nagyon tudsz kitől lopni, addig 1k heki fölött épp a drága nyersi miatt egyre többen tartanak bányákat meg nagyobb mennyiségben kovácsot. És a gnómommal ami egyébként nem tolis volt, hanem hadis- ezt több háborúban bizonyítottam- lopással szereztem a pénzt, amit aztán elverekedtem:) És mikor volt időm "termelni" igazán nem lehetett okom panaszra.

Szecsa 10-17-2006 17:59

En 15 raktarral jatszok hadis orival.
200 hekin annyit jelent, hogy a gyors csopiba 5 tanyat tartok mellette, 400 hekin ha jol tudom akkor olyan 15 tanyam volt utoljara.
Tanyafree biztos, hogy jo, meg nagyon meno, de en azert nem szeretem pl. ha hadis tf, mivel elegge halnak az emberek ha ehezes van...persze, igy is :) De a 15 raktarnyi kaja ha jol emlekszem, akkor 8 korre eleg, igy 4 orankent eleg etetnie nekem vagy eppen a szovinek karavannal, es ez altalaban megyeget...na meg ugye akkor ennyi a fogyasztas, hogy ha otthon vannak a seregek.

Most tesztelgetek egy masik strategiat, miszerint, ha nincs otthon a lovas sereg, akkor eppen annyi a termeles, mint a fogyasztas, es ha pedig itthon van a sereg, akkor -1000 bala a termeles.Ezt most 6 raktarral es 16 tanyaval probalom, es az a meggyozodesem, hogy bar 1 hijan ugyanannyi a tanya+raktar epuletszam, megis jobban birja az ori az ehezest, koronkent 70 ember megy el, ha nincs kaja.

Egyebkent, a gnom biztos, hogy jo nyersilopkodasra, sot ha van neki 10% kocsmaja hadiskent, akkor epuletfelmeresre is hasznalhato es nehezebben gyujthato. Nekem az orias jobban bejon magasabb szinteken hadisnak, de ha valaki szereti a gnomot, akkor jatszon vele! :)

Synkel 10-17-2006 18:33

Volt egy 3 személyiséges óriásunk, vele üttettük elsőnek az erősebb célpontokat. Pl ha elfet vagy betoronyíjazott mf gnómot kellett beverni, ő átment rajta:) Én viszont felmértem, gyújtottam, embert loptam a szárazvihar kiegészítéseként, meg persze seregeztem ezerrel:) Védelmem kicsit gyatra volt, de tartottam némi üres barakkhelyet, és elég sok kp-t, hogy szükség esetén hirtelen beíjazzam magam

dreaman68 10-17-2006 19:51

Kaptam anarchba egy 20ezres óriás varis orit jeje:D:D és egy furcsaságr akadtam gömböztem és volt egy csávó akinek se serege se toli se varija nem volt. Rámentem 30 ezer pacival, megbuktam. okok a szövis íjászai vannak nála. Erre tolival bemegyek hozáá megnézem a szövetségeseit, de nem bírtam:eek: Nincs tolija és nem bírtam betolizni
Na szerintetek ilyenkor mivan?

dreaman68 10-17-2006 20:00

ja és ami a legnagyobb lol csináltam még egy gömböt no sereg, de a csatában meg kivan írva Ellenfeled veszteségei: 1 katona, 0 védő, 42 íjász, 0 lovas és 0 elit.

:D

Szecsa 10-17-2006 20:22

Nem lehet, hogy elf volt? :)
S fantomsereg volt rajta.

dreaman68 10-17-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35813)
Nem lehet, hogy elf volt? :)
S fantomsereg volt rajta.

basszus télleg el is felejtettem:D áááááá de sötét vok még egy gömböt se nézek meg rendesen looool

dreaman68 10-17-2006 21:04

bevettem egy hullát a szövibe ami az 5. szinten vanm:D de idegesíti hogy lopkodják -...- meg tudom valahogy tudni hogy ki lopkodja?

Láma 10-17-2006 21:08

igen, meg tudod valahogy tudni...

All times are GMT +1. The time now is 19:05.