Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   eRepublik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3465)

Von 08-10-2009 19:37

Olvassátok el a kommenteket is :D

http://www.erepublik.com/en/article/...--889698/1/all

Von 08-10-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 221352)
Azt hiszem a spanyoloknál fejek fognak hullani.
Nektek grat a gyors reagálásért :)

von kicsit nagyobb szerénységet :)

Ha már idejössz beszólni egy olyan témában amihez nem értesz, legalább a nevemet nem kéne kisbetűvel írnod. Köszi

ui: persze a spanyolok csalást kiáltanak egyből, és az adminok már zárolták is a pénzt a kivizsgálás idejére.

itt a szerződés, ami szerint a spanyolok megvették anno azt a céget:
http://www.erepublik.com/en/forum/to...o/1#post925318

itt pedig a cég már magyar kézen:
http://up.mibbit.com/up/qHd9DOJ2.jpg

szamóka 08-10-2009 19:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 221348)
De könyörgöm. Ha nekem lenne egy cégem 16.000 golddal, akkor visszautasítanám a vételt. Vagy ilyet nem lehet??

Nem bizony. Ha el akarsz adni egy céget, kiteszed a piacra. Ha a vevő rábök a "Buy" gombra, akkor már az övé lesz, neked nem kell jóváhagyni a vételt.

Hex 08-10-2009 19:57

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221355)
Ha már idejössz beszólni egy olyan témában amihez nem értesz, legalább a nevemet nem kéne kisbetűvel írnod. Köszi

ui: persze a spanyolok csalást kiáltanak egyből, és az adminok már zárolták is a pénzt a kivizsgálás idejére.

itt a szerződés, ami szerint a spanyolok megvették anno azt a céget:
http://www.erepublik.com/en/forum/to...o/1#post925318

itt pedig a cég már magyar kézen:
http://up.mibbit.com/up/qHd9DOJ2.jpg

most minek szólsz be? nagy az arcod ennyi. Egy játék csapatmunka és nem egyéni dolgok összessége. Amúgy meg ne nézz hülyének.
Elég sok mindent megértek a beszámolóitok alapján

Von 08-10-2009 20:13

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 221358)
most minek szólsz be? nagy az arcod ennyi. Egy játék csapatmunka és nem egyéni dolgok összessége. Amúgy meg ne nézz hülyének.
Elég sok mindent megértek a beszámolóitok alapján

Talán majd nem szólnak be neked, ha nem mész oda valahova direkt beszólni és leírni kisbetűvel a másik nevét.
Nagy az arcom? Csapatmunka? Tudod te miről beszélsz? Mert amit itt írsz abból egyértelmű, hogy nem. De fejts már ki bővebben, mert erre így nem tudok és nem is lehet reagálni.

Hex 08-10-2009 20:16

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221360)
Talán majd nem szólnak be neked, ha nem mész oda valahova direkt beszólni és leírni kisbetűvel a másik nevét.
Nagy az arcom? Csapatmunka? Tudod te miről beszélsz? Mert amit itt írsz abból egyértelmű, hogy nem. De fejts már ki bővebben, mert erre így nem tudok és nem is lehet reagálni.

ha most ez a legnagyobb gondod, téged minősít. Néha túl gyorsan írok és akkor a nagybetűből kis betű lesz. Irgalmatlan nagy probléma. Első fára két évre fel is kell érte lógatni mi?

off vége. attól még az arcod nagy

ON: az e-magyaroknak sok ilyen további sikert kívánok. Ügyesek legyetek

szamóka 08-10-2009 20:17

Várjatok, hozok pattogatott kukoricát :)

Ildee 08-10-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221362)
Várjatok, hozok pattogatott kukoricát :)

Pont ezt akartam írni :)

Von 08-10-2009 20:22

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 221361)
ha most ez a legnagyobb gondod, téged minősít. Néha túl gyorsan írok és akkor a nagybetűből kis betű lesz. Irgalmatlan nagy probléma. Első fára két évre fel is kell érte lógatni mi?

off vége. attól még az arcod nagy

ON: az e-magyaroknak sok ilyen további sikert kívánok. Ügyesek legyetek

Az előbb kértelek, hogy fejtsd ki. Nem megy? Elhiszem.
Ennyit tudtál mondani, hogy " attól még az arcod nagy"
LOL, igen nagy, de legalább nem a beszólogatásaimra van miért büszkének lennem.

Hex 08-10-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221364)
Az előbb kértelek, hogy fejtsd ki. Nem megy? Elhiszem.
Ennyit tudtál mondani, hogy " attól még az arcod nagy"
LOL, igen nagy, de legalább nem a beszólogatásaimra van miért büszkének lennem.

szerintem van annyi eszed, hogy magad is tudd, hogy pl. egy világháborút nem te fogsz megnyerni, hanem ti.

nincs ők, csak mi :) gondolkodj el ezen. Az hogy TE valamit hozzáteszel, az egy egész dolognak egy apró mozzanata, ami szoros kapcsolatban áll egy másik dologgal és ebből alakul ki egy egész, ami egy háború, egy csata, vagy bármi más megnyeréséhez kell.

és én úgy gondolom, hogy sok mindentől függetlenül egymásért, egymás mellett küzdötök. Mint egy igazi csapat.

ha nem így gondolod, az a te dolgod.

ezentúl csak olvasásra hagyatkozom :)
ha ez túl magas neked, akkor egyszerűbben is leírom

Mellesleg nick név és nem a neved :)

Pali papa 08-10-2009 20:36

A világháborút valóban nem eVon fogja megnyerni, hanem eMagyarország.
Ez igaz. Ám az is igaz, hogy egy csatát a katonák nyerik , de a tábornokok, kémek segítségével tudják ezt megtenni.
Ezért úgy hiszem, hogy eVon nagy szolgálatot tett az eHazájának, és miután az eRepublikban nem mondhatja meg, hogy ő volt (hiszen megszűnne az inkognitója...) aki felfedezte, teljesen logikus, hogy régebben ismert barátainak meséli el büszkén. Mennyire arculcsapva érezheti most magát, hogy a régi barátok lehúzzák... :(
Én személy szerint büszke vagyok eVonra és Bimmbimmre(bocs ha rosszul írtam.) is, mert sok munkát és időt fektetnek ebbe a játékba, és igenis komoly mértékben múlik rajtuk az eHaza sorsa.
Hai Harkonnen

Hex 08-10-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 221366)
A világháborút valóban nem eVon fogja megnyerni, hanem eMagyarország.
Ez igaz. Ám az is igaz, hogy egy csatát a katonák esnek el, de a tábornokok, kémek segítségével nyerik meg.
Ezért úgy hiszem, hogy eVon nagy szolgálatot tett az eHazájának, és miután az eRepublikban nem mondhatja meg, hogy ő volt (hiszen megszűnne az inkognitója...) aki felfedezte, teljesen logikus, hogy régebben ismert barátainak meséli el büszkén. Mennyire arculcsapva érezheti most magát, hogy a régi barátok lehúzzák... :(
Én személy szerint büszke vagyok eVonra és Bimmbimmre(bocs ha rosszul írtam.) is, mert sok munkát és időt fektetnek ebbe a játékba, és igenis komoly mértékben múlik rajtuk az eHaza sorsa.
Hai Harkonnen

nem húztam le és nem becsméreltem az érdemeit. Nagy dolog volt persze. Ezzel teljesen l egyet is értek

szerk:
ezért is írtam, hogy csapat, mint ahogy te is.
Kellenek hírszerzők, tábornokok akik a stratégiát összehozzák, de mit érne az egész, ha nem lenne katonaság, aki a taktikát végre hajtja?
fordítva is igaz: mit ér a katonaság, ha nincs ki irányítsa őket és infókat adjon nekik. :)

Von 08-10-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 221365)
szerintem van annyi eszed, hogy magad is tudd, hogy pl. egy világháborút nem te fogsz megnyerni, hanem ti.

Írtam én olyat, hogy én nyerem meg? LOL, szóval beleképzelsz az írásaim mögé valamit amit nem is írtam le. És ezen vitatkozunk :D

Quote:

nincs ők, csak mi :) gondolkodj el ezen. Az hogy TE valamit hozzáteszel, az egy egész dolognak egy apró mozzanata, ami szoros kapcsolatban áll egy másik dologgal és ebből alakul ki egy egész, ami egy háború, egy csata, vagy bármi más megnyeréséhez kell.

Linkeltem egy cikket lentebb, amit az előző hadügyminiszter, mostani alelnök írt. Ha nem olvasod akkor miért jössz ide oktatni engem, hogy mi a szerepem ebben az egészben?
Úgy csinálsz mintha rögtön az első spanyolos kommentemben egyes szám első személyt használtam volna, vagy később nem írtam volna le, hogy nem én jöttem rá, hogy az a cég kinn van a piacon vagy mintha én vettem volna meg.

A spanyol mellett ez is egy fail, hogy te azt hiszed valahol állítottam ilyet hogy én nyertem meg a vh-t.
Vagy az a gondod, hogy én szúrtam ki, hogy a spanyoloktól eltűnt a pénz? Vagy hogy anno NicoSianipar saját bevallása szerint az általam szerzett infók alapján döntötte el, hogy mit csináljon a californiai csatában, amit végül megnyertek az indók?
Ember, ezek tények, és ha leírom, attól nem leszek nagyképű. Te viszont olyat is számba adsz amit nem mondtam sose, nevezetesen, hogy én nyerem meg a vh-t. Nem mondtam és nem is gondoltam ilyet sose. LOL.

Quote:

ha ez túl magas neked, akkor egyszerűbben is leírom

Csak nem bírod a személyeskedést abbahagyni.

Hex 08-10-2009 20:41

infót ne adj ki :)
amúgy olvastam amit belinkeltél :) sőt még a kommenteket is. A pénzt meg remélem nem nyúlják le :)

Pali papa 08-10-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 221367)
nem húztam le és nem becsméreltem az érdemeit. Nagy dolog volt persze. Ezzel teljesen l egyet is értek

Ennek örülök. :)
Mert azt tudni kell, hogy kb 20-30 olyan játékos van aki akár az éjszakáját is feláldozzák, hogy az a 18000 e Magyar győzhessen, és eVon ezek közé tartozik. Én büszke vagyok rá...

Hex 08-10-2009 20:44

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 221371)
Ennek örülök. :)
Mert azt tudni kell, hogy kb 20-30 olyan játékos van aki akár az éjszakáját is feláldozzák, hogy az a 18000 e Magyar győzhessen, és eVon ezek közé tartozik. Én büszke vagyok rá...

Én is nagyon sok mindenre áldozom/áldoznám az éjszakámat, de nekem éjszaka aludnom kell, mivel pénzzel is foglalkozom és ha olyat veszek el, ami hamis (tegyük fel egy hónapban 3 20k-ás) akkor azt az én fizum bánja, nekem ennyit nem érne meg.

Meg az angol tudásomon is lenne mit csiszolni, inkább németes vagyok

Von 08-10-2009 20:58

Szerencsére azért nekem sem kell áldozni éjszakát erre.
Csak a kaliforniai csatánál volt ilyen, nem kellett többször. Az, hogy máskor is fenn vagyok esetleg éjszaka, az nem azért van, mert "kötelező" lenne :)

Tsobi 08-11-2009 10:36

http://www.erepublik.com/en/article/...n--889575/1/20

Azt hiszem eldőlt a pénz sorsa :)
Gratulálok minden eMagyarnak! :)

Andrew 08-11-2009 11:04

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 221406)
http://www.erepublik.com/en/article/...n--889575/1/20

Azt hiszem eldőlt a pénz sorsa :)
Gratulálok minden eMagyarnak! :)

Nekem nem nyitja meg :(

Hex 08-11-2009 11:14

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 221411)
Nekem nem nyitja meg :(

419
evilágvége - győztest hirdetnek az eRepen!
Comment-newspaper 40 comments yesterday

obrazek

Tekintettel a kialakult helyzetre, miszerint az EDEN-FORTIS utolsó lehetőségét, 16 ezer goldos tartalékát is elveszítette, a játék üzemeltetői azt a döntést hozták, hogy eRep 630. napján győztest hirdetnek.

A játékot a PEACE és Magyarország nyerte
A szerver újraindításának időpontjáról a napokban döntenek.

Gratulálok én is mindenkinek, aki részese volt e sikernek.

szerk.:
Nem is.

Csak régi vágyam volt egyszer Jama999 (illetve DefRev) stílusában egy cikket írni. Végre ez is megtörtént, holnap akkor akár vége is lehet a játéknak ;)

Von 08-11-2009 11:19

Azért a cikk végét is másold hozzá, mielőtt valaki félreérti :)

"Nem is.

Csak régi vágyam volt egyszer Jama999 (illetve DefRev) stílusában egy cikket írni. Végre ez is megtörtént, holnap akkor akár vége is lehet a játéknak ;)"

Hex 08-11-2009 11:21

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221413)

"Nem is.

Csak régi vágyam volt egyszer Jama999 (illetve DefRev) stílusában egy cikket írni. Végre ez is megtörtént, holnap akkor akár vége is lehet a játéknak ;)"

jogos :)
*rövid*

Andrew 08-11-2009 11:25

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221413)

"Nem is.

Tehát fake :p
Viszont akkor továbbra is marad a kérdés, hogy mi lesz a pénz sorsa?

Hex 08-11-2009 11:33

viszont, ha újraindítanák a világot az sem lenne gond, mert akkor nem kellene 630 nap, hogy újra elfoglaljátok :p

Von 08-11-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 221415)
Tehát fake :p
Viszont akkor továbbra is marad a kérdés, hogy mi lesz a pénz sorsa?

Egyelőre az adminok zárolták.
A spanyolok csalást kiáltanak, azt állítják, hogy meghackeltük az Banco de Espana accountját, átettük a pénzt a cégbe, kitettük eladásra és megvettük.
Ez az elméletük (tudják, hogy nem így van egyébként ők is, csak az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak) ott bukik el, hogy a két esemény között, miszerint eltűnt a pénz a bankból, és mi megvettük a céget, alsóhangon két nap telt el.
Na most akkor ezzel azt állítják, hogy 2 nap alatt nem vették észre, hogy nincs meg a pénz a bankban hanem ott van a bank cégében?
:D:D E verzió szerint még nagyobb hülyék lennének, mint amekkorák valójában :p
Az adminok persze zárolták, hiszen ilyen ügyet mindenképp ki kell vizsgálni, akkor is, ha nem tűnik csalásnak. De ha a spanyolok visszakapnák, az totál csalás lenne, ha pedig kitörölnék ezt a pénzt, mondván, hogy fake, az se lenne jogos, de akkor is a spanyolok szívnának nagyobbat.
Amúgy a játék tulajdonosai spanyolok, az adminok pedig románok :D
De szerintem ettől független profi döntést fognak hozni, hiszen a játék érdekében nem engedhetik meg, hogy erős részlehajlással éljenek valaki irányába.

Von 08-11-2009 13:22

Hivatalosan is visszakaptuk a pénzt, kiderült, hogy semmi csalás nem történt, mint ahogy azt eddig mi tudtuk is. Úgyhogy hivatalos megerősítést nyert, hogy a spanyolok lúzerek.
7000 gold ott figyel az eMagyar Nemzeti Bank számláján, másik 7000 goldot pedig a franciák már elkezdtek kiutalni, 2000 gold pedig ott van még a cégben.

A spanyolok ezzel az egyszerű mozdulattal kb végleg eldönötték a világháborút, amit jó eséllyel egyébként akár meg is nyerhettek volna, ha okosan használnak fel ekkora tömegű goldot.

Von 08-11-2009 22:13

Benyújtották az impeachmentet a spanyol elnök ellen. Ezt valahol meg tudom érteni, bár valahol sajnálom is azt az embert, aki ezt a hibát elkövette.
Ha meglesz a 2/3os többség, akkor ez azt jelenti, hogy a spanyol elnököt megbuktatják.

Megtámadtuk Asturias-t, a Fortis/Eden legfontosabb high iron régióját. A spanyolok már azt tervezik, hogyha elvesztik Asturiast, non-combat módba vonulnak.
Nagyon sokan akarják abbahagyni a játékot az adminok döntése miatt, hogy nálunk maradt a pénz. Bár az elkeseredettségüket megértem, azért aki ilyenkor kilép az admint hibáztatva, az igazi lúzer arc. Ha spanyolok non-combat módba vonulnak, kollektíven bizonyítják, hogy egy csöppnyi tartásuk sincsen. Remélem ez nem is fog bekövetkezni

Xeper 08-11-2009 22:48

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221454)
Megtámadtuk Asturias-t, a Fortis/Eden legfontosabb high iron régióját. A spanyolok már azt tervezik, hogyha elvesztik Asturiast, non-combat módba vonulnak.
...
Ha spanyolok non-combat módba vonulnak, kollektíven bizonyítják, hogy egy csöppnyi tartásuk sincsen. Remélem ez nem is fog bekövetkezni

De remélem nem azért nem fog bekövetkezni, mert bebukjuk Asturiast :)

Remedy 08-11-2009 23:00

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221454)
impeachmentet
high iron régióját.
non-combat módba vonulnak.

Megtenned, hogy szepen normalisan, magyarul beszelsz, hogy az is ertse, aki csak ugy elolvassa, mert tetszik neki a tortenet?

Pl: "felelossegre vonas"
"vasban gazdag terulet"

"tétlen szemlélő(?)"

Ezeket csak betippeltem, foleg az utolsot.... :)

De aki benn van a jatekban, az lehet erti, de gondolj a tobbiekre, es a nem egyertelmu dolgokhoz neha johetne egy kis magyarazat...

Pl bennem felmerult egy par kerdes:

Mi a fene az a gold es hogy lehet szerezni, hogy 16k egy egesz jatekot el tud donteni?

Ha megis ilyen fontos, nem elso dolgom hogy ha egy cegbe bepakolom elrejteni, megnezem nincs-e veletlen kiirva eladasra?

Miert volt egyertelmu szamotokra, hogy epp abban a cegben kell a penznek lennie?

Igy hirtelen ennyi, ami nem vilagos... :)

szamóka 08-12-2009 00:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 221460)
Megtenned, hogy szepen normalisan, magyarul beszelsz, hogy az is ertse, aki csak ugy elolvassa, mert tetszik neki a tortenet?

"vasban gazdag terulet"

"tétlen szemlélő(?)"

De aki benn van a jatekban, az lehet erti, de gondolj a tobbiekre, es a nem egyertelmu dolgokhoz neha johetne egy kis magyarazat...

Mi a fene az a gold es hogy lehet szerezni, hogy 16k egy egesz jatekot el tud donteni?

Ha megis ilyen fontos, nem elso dolgom hogy ha egy cegbe bepakolom elrejteni, megnezem nincs-e veletlen kiirva eladasra?

Miert volt egyertelmu szamotokra, hogy epp abban a cegben kell a penznek lennie?

Igy hirtelen ennyi, ami nem vilagos... :)

Impeachment: a megválasztott kongresszus bizalmatlansági indítványa az elnök ellen (vagy valami ilyesmi:))

High iron: a játékban a világ régiókra van osztva. Egy adott nyesanyag előfordulása 3 féle lehet:
-nincs az adott régióban: ilyenkor az adott nyersanyag termelése 0,01 szeres szorzót kap.
-medium: a szorzó egyszers
-high: a szorzó kétszeres
Azaz ha pl. egy vasbánya high iron régióban működik, akkor kétszer annyit termel, mint medium iron régióban.

Non-combat: az adott nemzet tüntetőleg nem harcol

Gold: az általános valuta a játékban. Céget alapítani vagy venni, háborút indítani, stb... csak goldért lehet, a nemzeti valutákat előbb át kell váltani a monetary-n.

A 16k gold esete: egy adott Org (szervezet, olyan "felhasználó", aki nem eszik, nem harcol, nem dolgozik. Ellenben lehet cége, újságja. Felfoghatjuk jogi személyként;)) majdnem minden pénzmozgása követhető, a "donate list" az ő esetében nyilvános. Azaz bárki megnézheti, hogy ki milyen és valutát (vagy épp tárgyat) küldött neki, illetve kapott tőle. A magyar titkosszolgálat figyelte a spanyol nemzeti bankot (játéktechnikai megvalósításban ez egy org) és jelentették, hogy eltűnt 16k gold, de a donate list-en nincs rajta. -> vagy a monetary-n juttatták ki vagy betették a cégükbe. Az előbbi túl kockázatos, így az utóbbira volt nagyobb esély (szerk: ez hülyeség, lásd Von szavait a következő hsz-ben). Valószínűleg azért volt kint a piacon a cég, mert így akarták átjátszani a pénzt Kanadának. Az adott cég egy olyan régióban volt, amely eredetileg Kanadához tartozott. Egy cég helye fix, azt nem lehet költöztetni. (35 goldért kínálták, ez majdnem duplája a piaci árnak). Szerintem.

Ps.: Az erep legnagyobb nemzetének (ezek vagyunk mi...) napi adóbevétele ~300 gold, szóval ez a 16k nem kevés.

Ps/2.: Ha valami nagy hülyeséget írtam, tessék rám szólni.

szamóka 08-12-2009 00:57

Quote:

Jut eszembe, tessék végre regisztrálni. De nem csak úgy szabadon ám, kérj meghívót vagy legalább egy ref-linket

Von 08-12-2009 01:02

Quote:

"vasban gazdag terulet"

"tétlen szemlélő(?)"

Oké, nekiveselkedek, de nem biztos, hogy rövid lesz :)

Elsőnek az elnöki impeachment, ez gyakorlatilag a bizalmatlansági indítványnak felel meg, a kongresszusban beadja valaki az indítvány, és ha a tagok 2/3-a megszavazza, akkor az elnök elveszti hivatalát.
2. High iron: igen, ez vasban gazdag terület, ugyanakkor ez nem egy szemléltető kifejezés.
Három nyersanyagszint létezik: vagy nincs a régióban, vagy medium (közepes), vagy high (magas, vagy nyersanyagban gazdag). Ezek között annyi a különbség, hogy míg a sima területen van 0,01 egységnyi termelés, a közepesen 1, a magason pedig 2. Azaz egy "high iron" területen 200szor annyi vasat lehet egy céggel termelni, mint egy simán. Mi ennek a következménye? Magasabb bérek, és olcsóbb nyersanyag. Olcsóbb nyersanyagból több fegyver, olcsóbban, a magas bérek miatt pedig egy ember több fegyvert tud venni a fizujából. Óriási gazdasági különbség!
Ezért olyan nagy a jelentősége a nyersanyagban gazdag azaz high resource régióknak, különösen a vas esetében, amiből a fegyvereket gyártják a háborúhoz. Ha elfoglaljuk Asturiast, az összes ellenségünk kezén marad 1 db high iron, Görögországban, ami ráadásul nem is jól kiépített, azaz nincs ott elég cég (céget nem lehet költöztetni). Egy darab marad nekik, miközben nekünk van egy csomó, pl. Magyarországnak Heliongjian (vagy mi, ősi magyar föld Kínában :D)
Ráadásul mivel nem lehet céget költöztetni, ezért a vasbányáik nagy része a mi területünkön rekedne, miközben kereskedelmi embargó van az országaink között.
3. Non-combat mód: Ezt egyszer a románok játszották el még régen, amikor csalással vádolták Indonéziát, de az adminok (akik szintén románok) nem tettek semmit mivel nem volt csalás. Pusztán annyit jelent, hogy sértődöttségből nem harcolnak, nem védekeznek. Egy rendkívül szánalmas módszer a kitalált vádjaik bukása után.
Most is ez a helyzet, a spanyolok azzal vádoltak minket, hogy feltörtük a nemzeti bankjuk kódját, holott semmi ilyen nem történt, és most sokan azt gondolják, hogy az adminok a mi oldalunkon állnak, holott csak szimplán ők voltak hülyék.

Quote:

Nos, vannak a nemzeti valuták, és van a gold, mint pénznemek. A gold az általános értékmérő, ahhoz igazítják a pénzpiacon az árfolyamokat (és ugye ott is kell egyensúlynak lennie). Van pár dolog, amit csak goldért lehet venni, illetve goldot kell fizetnie az államnak, ha megtámad egy másik területet, goldba kerül ellenállási harcot (RW-t, azaz Resistance War-t indítani), meg még van egy pár dolog amihez gold kell, és főleg az államnak.
Goldból egy csomó bekerül a játékba, bizonyos dolgok elérésével automatikusan kapsz, 15ös szint felett pl minden szintlépésért kapsz 5 goldot. Ezeken kívül, goldot lehet venni valós pénzért. 80 gold 60 euró. 270 Ft az euró mai árfolyama: 16000 gold = 3,24 millió valós forint. Így talán érted :)

Amit nem említettem, a legtöbb goldot tankolásra lehet elkölteni. 1 ember 1-et tud ütni 10 wellness érték vesztéssel. 1 wellness pack 2 gold és 10 wellness-t növel. Egy ember 1 nap 40 wellness packot használhat, ami 80 gold, és ha ehhez hozzászámoljuk a fegyver értékét, akkor egy ember tankolása 126 goldba kerül kb. Ezt az állam szokta fizetni, a legerősebb embereknek, akik így ütnek 16.000-et egy csatában egy nap.

Quote:

Ez így van, ezért ekkora fail, mert nem nézték meg :) Ezt asszem kifejtettem lentebb.

Quote:

Nem volt egyértelmű ez így. Az volt egyértelmű, hogy cégbe ment. Azért volt egyértelmű, mert a Nemzeti Bankjuk egy ún. org. azaz organization, szervezet. Ilyet bárki csinálhat 5 goldért, elnevezheti bárminek, használhatja bármire. De egy org számláját meg lehet nézni, látszik, hogy mennyi pénz van rajta. Ezért tudtuk, hogy a spanyoloknál van ennyi.
Nem újkeletű taktika az olyan pénzeket elrejteni, amire más is kíváncsi, és ezt céggel szokták megcsinálni, a cégnek a számlája ugyanis nem nyilvános.
Mi történt? A spanyolok nem szerették volna, hogy lássuk a pénzüket, ezért elrejtették, csak túl lazák voltak. A Spanyol Nemzeti Banknak ugyanis 1 azaz egy darab cége volt, ez az említett, amit Cekap Woodnak hívnak (ez fogalommá fog válni az tuti :)).
Két módszerrel tehették volna át a pénzt:
1. Kitesz a cég a pénzpiacra egy ajánlatot, miszerint 1 pesot eladna 16000 goldért. (na most ebben semmi kockázat nincs, hiszen ki venné meg azt az 1 pesot?). A Spanyol Nemzeti Bank meg kimegy a pénzpiacra, megkeresi az ajánlatot, és megveszi azt az 1 pesot 16000 goldért. Máris ott van a cégben a pénz, és ami ennél fontosabb: soha nem találja meg senki a nyomát!
Ez nagyjából 3-4 perc elintézni.
(szerk: persze akkor már nem a saját cégükbe van értelme rakni, hanem egy másik állami cégbe, aminek lehetőleg semmi köze nincs a Nemzeti Bankhoz)
2. Van 1 gomb, az a neve, hogy "invest", amivel tehetsz pénzt a cégedbe. Ők pedig rányomtak erre a gombra, és így 3-4 perc macerázás helyett egy gombnyomással beletették a 16000 goldot a cégükbe.

Mindig is tudtuk, hogy a spanyolok lazák, fel van térképezve az államuk működése, ami egy óriási káoszra hasonlít leginkább.
Mivel Doggett kiszúrta ezt a céget az eladási listán, így igazából 35 goldot (ennyiért árulták) kellett megrizikóztatni. Feherlofia kiment, megvette, és látta benne a pénzt, amitől majdnem el is vitte a szívroham.
Szóval nem tudtuk, csak volt rá esély hogy ott van, tudtuk hogy a spanyolok lazák, tudtuk hogy 35 goldot megér ezért kockáztatni. És bejött :)

A 16.000 goldról még annyit szemléltetésképp, hogy USA-nak az összes pénze nem éri el a 3000 goldot. A saját anyagi helyzetünkkel nem vagyok tisztában, de azt tudom, hogy mint a legnagyobb eNemzetnek, nekünk SOHA nem volt ennyi pénzünk még. A spanyoloknak azért volt, mert sokáig nem háborúztak és összespórolták.

Von 08-12-2009 01:10

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221462)
A magyar titkosszolgálat figyelte a spanyol nemzeti bankot (játéktechnikai megvalósításban ez egy org) és jelentették, hogy eltűnt 16k gold, de a donate list-en nincs rajta. -> vagy a monetary-n juttatták ki vagy betették a cégükbe. Az előbbi túl kockázatos, így az utóbbira volt nagyobb esély. Valószínűleg azért volt kint a piacon a cég, mert így akarták átjátszani a pénzt Kanadának.
Ps/2.: Ha valami nagy hülyeséget írtam, tessék rám szólni.

Most rádszólok :)
Monetary-n rizikómentesen át lehet játszani akármennyi pénzt, azzal a módszerrel, amit leírtam lentebbi kommentemben.

Nem valószínű, hogy át akartak volna bármit is játszani, a spanyolok az amcsiknak is 2000 goldot adta csak kölcsön, azt is szerződéssel, nem olyanok, hogy csak úgy odaadják a pénzt (egyébként jogosan).
De ennél lényegesebb érv: a cég már hetek óta kinn volt piacon! Az előző spanyol kormány tette ki, még a háború kitörése előtt. Ezek akik beletették a pénzt, fogalmuk sem volt róla, hogy ki van téve. Ráadásul a kanadai piacon, ami Kanada megszűnése miatt elérhetetlen volt, csak mivel felszabadítottak a brittektől kanadai területeket, ezért vált ismét elérhetővé :D

szamóka 08-12-2009 01:11

Ha most sem érti meg, tudok valakit, aki részletesebben elmagyarázza;)

szamóka 08-12-2009 01:14

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221465)
Most rádszólok :)
Monetary-n rizikómentesen át lehet játszani akármennyi pénzt, azzal a módszerrel, amit leírtam lentebbi kommentemben.

Jogos... (további karakterek)

Remedy 08-12-2009 01:21

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221463)
Jut eszembe, tessék végre regisztrálni. De nem csak úgy szabadon ám, kérj meghívót vagy legalább egy ref-linket

Kosz, epp eleg nekem a hodito fuggosegnek :)

Pali papa 08-12-2009 02:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221464)
A 16.000 goldról még annyit szemléltetésképp, hogy USA-nak az összes pénze nem éri el a 3000 goldot. A saját anyagi helyzetünkkel nem vagyok tisztában, de azt tudom, hogy mint a legnagyobb eNemzetnek, nekünk SOHA nem volt ennyi pénzünk még. A spanyoloknak azért volt, mert sokáig nem háborúztak és összespórolták.

A Magyar anyagi keretekről legyen elég annyi, hogy 3 nappal ezelőtt a szocmin adott pénzt tankolásra és osztott fegyvert, mert nem volt elég. Iszonyat milyen összegeket visz el ez a háború...
Jah a szocmin. Másnéven Szociális Minisztérium egy org amelynek különböző cégei vannak, abszolút nem nyereséges. Célja a munkások skilljének növelése.
Ugyanis mikor elkezded a játékot a karaktered teljesen képzetlen, de minden nap mikor dolgozol fejlődik ez a tudás. Minél nagyobb a tudásod (skilled) annál többet tudsz egy cégben termelni, ezért az alacson skillel rendelkező munkaerőt(bizonyos esetektől eltekintve) nem éri meg alkalmazni...
A Szocmin viszont felveszi ezeket az embereket (ma kb 500-at) és miközben fejlődnek levelek segítségével ad tanácsokat. Átlag 2 naponta 5000HUF a veszteségünk...
Na most ebből az 5000 HUF ból kellett visszaadni a múltkor.

szamóka 08-12-2009 08:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 221468)
Kosz, epp eleg nekem a hodito fuggosegnek :)

eRep függő úgy is lehetsz, ha csak napi 2-3 percet töltesz a játékkal. Meló-edzés-harc-kórház. H avalami lényeges történik, azt itt úgyis kitárgyaljuk...

Pali papa 08-12-2009 09:36

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221473)
eRep függő úgy is lehetsz, ha csak napi 2-3 percet töltesz a játékkal. Meló-edzés-harc-kórház. H avalami lényeges történik, azt itt úgyis kitárgyaljuk...

Tegnap mekkora monetaryzás ment a franciáknál...
0,2 ről felment 0,29 ig a piac...
:D
egész jól kerestem ;)

Von 08-12-2009 09:40

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 221476)
Tegnap mekkora monetaryzás ment a franciáknál...
0,2 ről felment 0,29 ig a piac...
:D
egész jól kerestem ;)

Nekem a napi legjobb keresetem eddig múlt szombatok esett meg, kicsivel több, mint 12 goldot zsebeltem, igaz, nem monetary-n :)

All times are GMT +1. The time now is 08:27.