Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Fajok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=330)

dexter 12-01-2006 00:18

[quote=Csokibácsi;48363]Laci az óriásról beszélt és nem az orkról.
Az óriást jól védi a szieszta a tolvajokkal szemben.

Én csak azt mondtam, hogy velem mi történt, nem azt, hogy orkról volt szó. Egyébként meg pont ott írták (most nem tudom, hogy ki pontosan), hogy a szieszta csak a seregeket védi, és a tekit, meg a lovettát nem annyira.
De azért köszi, hogy Te legalább már érdemben is próbáltál segíteni.
Most akkor a szieszta mit is véd (és most légyszi ne a súgóval gyertek)?

Köszi!

Synkel 12-01-2006 00:21

[quote=dexter;48641]
Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 48363)
Laci az óriásról beszélt és nem az orkról.
Az óriást jól védi a szieszta a tolvajokkal szemben.

Én csak azt mondtam, hogy velem mi történt, nem azt, hogy orkról volt szó. Egyébként meg pont ott írták (most nem tudom, hogy ki pontosan), hogy a szieszta csak a seregeket védi, és a tekit, meg a lovettát nem annyira.
De azért köszi, hogy Te legalább már érdemben is próbáltál segíteni.
Most akkor a szieszta mit is véd (és most légyszi ne a súgóval gyertek)?

Köszi!

Pedig a súgó a legegyszerűbb. Ettől eltekintve, minden toliakció hatékonyságát lefelezi, kivéve a tekilopást meg a varigyilkot, mert azt ötödöli, azaz csupán 20% a zsákmány.
A másik kérdésedre, nekem 1400 hekin van 3 kocsmám, mert 2-t foglaltam valakitől, és valamiért nem bontottam el. Ugyanilyen okból néhány kőbányám is van, de ez hamarosan elveszti aktualitását:):)

dexter 12-01-2006 00:35

[quote=Synkel;48642]
Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48641)

Pedig a súgó a legegyszerűbb. Ettől eltekintve, minden toliakció hatékonyságát lefelezi, kivéve a tekilopást meg a varigyilkot, mert azt ötödöli, azaz csupán 20% a zsákmány.
A másik kérdésedre, nekem 1400 hekin van 3 kocsmám, mert 2-t foglaltam valakitől, és valamiért nem bontottam el. Ugyanilyen okból néhány kőbányám is van, de ez hamarosan elveszti aktualitását:):)

Értem. Akkor itt utoljára bocsánatot kérek.
Már csak 1 kérdésem lenne. Az az 1 kocsma minek neked?

dexter 12-01-2006 00:38

Engem néha ez zavar meg, hogy valami van írva a súgóban, itt meg valaki "tapasztalt" (mert én ugye nem érthetem az itt leírtakat) írja, hogy a szieszta nem véd ezt, meg azt. És még én vagyok a buta. Ez érdekes.

Remedy 12-01-2006 00:53

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48643)

Értem. Akkor itt utoljára bocsánatot kérek.
Már csak 1 kérdésem lenne. Az az 1 kocsma minek neked?

mar irta, azert, hogy tudjon lopni az elohalottaktol

dexter 12-01-2006 00:59

Akkor bocsi a hüle kérdést.

dexter 12-01-2006 01:16

Valaki azt írta, hogy a szieszta védi a katonaságot, tehát védelmet ad (érdekes, őt senki nem oktatta ki). Most akkor csak és kizárólag a toli akciók ellen véd, vagy a katonai védelemben is segít. És ha igen, hány %-ban?

Smooth Scroller 12-01-2006 01:39

ki kit nem oktatott ki? :eek:

a szieszta nem 1 eloleny, hanem pihenessel toltott pihenoido, szunyoka, aluszka. es olyan ragados, hogy az ellenfel TOLVAJAI elalmosodnak tole es ezert nem mind1ik tolvaj lop, tehat kevesebbet visznek, gyujtanak, gyilkolnak. hol van ebben a hadseregre vonatkozo barmilyen celzas? ebbol kovetkezik, hogy nem hat a seregek ellen. olvasd el a sugot legyszi.
fajok/orias/specko

dexter. kerdezel sok temaban mindenfelet, de elobb tedd mar meg, hogy elolvasod a sugot. es ha vmi nem vilagos, akkor kerdezz. vagy ha nem talalod akkor erdeklodj.

Arrakis 12-01-2006 03:49

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48651)
Valaki azt írta, hogy a szieszta védi a katonaságot, tehát védelmet ad (érdekes, őt senki nem oktatta ki). Most akkor csak és kizárólag a toli akciók ellen véd, vagy a katonai védelemben is segít. És ha igen, hány %-ban?

A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Tehát ha lopod fele annyit kapsz, tekit, pénzt, rúnát, nyerset, mind1.
Varigyilok, tekercslopás semmit sem ér, ezért gyújtani kell minden óriást, arra nincs mallusz, tehát ugyanúgy fog égni, mint egy ork, gnóm, elf vagy bármi más.

Röviden ennyi, SS - el azért egyetértek, szívesen segítünk, de olvasgasd a súgót!

Csokibácsi 12-01-2006 06:12

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 48660)
Varigyilok, tekercslopás semmit sem ér, ezért gyújtani kell minden óriást, arra nincs mallusz, tehát ugyanúgy fog égni, mint egy ork, gnóm, elf vagy bármi más.

Ne vezesd már félre.
Az óriás nem gyullad ugyanúgy, mint a többi faj.

Csokibácsi 12-01-2006 06:29

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48641)
Én csak azt mondtam, hogy velem mi történt, nem azt, hogy orkról volt szó.

Quote:

Originally Posted by dexter
Mert ngem most loptak le másodszor, és agyon bosszant a dolog. Ha még nem is lenne tolim orkként, hát hogy lelopott volna.

Pedig nekem ebből az jött le :)
De majd többet alszom.
Te pedig több súgót olvasol.
Kompromisszum jó dolog :)

Remedy 12-01-2006 07:58

Quote:

Röviden ennyi, SS - el azért egyetértek, szívesen segítünk, de olvasgasd a súgót!

Jah, egyetertek Csokibacsival, ez eleg gaz beiras volt. Ha o sugot olvasgasson, te meg probalj begyujtani egy oriast, Arra teso! :) Szivesen segitunk! :)

Csokibácsi 12-01-2006 08:08

Gyújtani? Az már JKSZ :D
Inkább belinkelem neki a súgót :P

McLoad 12-01-2006 11:14

Akinek van véleménye az válalja már fel forumon is.

Arrakis:Óriásban 1 kocsmánál többet nem szabad tartani, ettől jó faj, hogy ezt meg lehet vele csinálni.

Ha van egy véleményem és nem értesz vele egyett akkor adhatsz rá pirosat de legalább a forumra is írd be, hogy nem értesz velem egyett ha már tényleg olyan jó amit állitasz.
Melesleg az olyan oriásokat lopja az egész környék akiknek csak egy kocsmájuk/kevés kocsmájuk van köztük én is:) Leártozni nem tud mert én is varis vagyok ijjászokkal nem lehet támadni tolvajokba meg erösebb vagyok.
Az oriásnak nem attól jó faj mert csak 1 kocsmát "szabad" neki tartani hanem azért mert hadilag és varilag is erös és tolvajlás ellen védve van a sziesztával:)
Egy szöviháború esetén ha csak egy kocsmád van akkor hárman fognak varit ölni 2hadi (ha nem oriások) plusz a tolis is. Lehet fenn szieszta is 3an 1nap alatt 20-25% varit fognak leölni ami nagyon szarul fog esni:), föleg feljebb. Lehet, hogy épp ezért találkozok 1kocsmás oriásokkal:)
A jó stratéga alkalmazkodik a csoporthóz.

dexter 12-01-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 48653)
ki kit nem oktatott ki? :eek:

a szieszta nem 1 eloleny, hanem pihenessel toltott pihenoido, szunyoka, aluszka. es olyan ragados, hogy az ellenfel TOLVAJAI elalmosodnak tole es ezert nem mind1ik tolvaj lop, tehat kevesebbet visznek, gyujtanak, gyilkolnak. hol van ebben a hadseregre vonatkozo barmilyen celzas? ebbol kovetkezik, hogy nem hat a seregek ellen. olvasd el a sugot legyszi.
fajok/orias/specko

dexter. kerdezel sok temaban mindenfelet, de elobb tedd mar meg, hogy elolvasod a sugot. es ha vmi nem vilagos, akkor kerdezz. vagy ha nem talalod akkor erdeklodj.

Nem veszed észre, hogy épp ezt teszem. Itt valaki azt írta (de már ezt is írtam), hogy a szieszta jó a kativédelemre. Erre a súgó mást mond. Képzeld, elolvastam, mielőtt írtam. Épp ezért nem értette. Ha ilyen nagyon tapasztalt játékosok vannak, lehet, hogy igazuk van. De megint csak azt szűröd le, hogy velem van valami értelmi zavar. Nagyon nem érted, amit írok. De a másik topicban se értetted. Van egy ismerősöm, aki az emberi lelkekke foglalkozik. Ha kell a száma, szívesen odaadom.

dexter 12-01-2006 13:35

Quote:

A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Köszi a választ.

dexter 12-01-2006 13:36

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 48676)
Pedig nekem ebből az jött le :)
De majd többet alszom.
Te pedig több súgót olvasol.
Kompromisszum jó dolog :)

Megeggyeztünk.

Lacika 12-01-2006 13:59

És mennyi a katonai morálotok???

dexter 12-01-2006 14:05

Quote:

Originally Posted by Lacika (Post 48924)
És mennyi a katonai morálotok???

Azt jó, ha 100-on tartod. Nekem orkként különösen ajánlatos, de másnak is. Sikeres támadás vagy védekezés kell.

Burning 12-01-2006 14:09

orkkal nem ajánlatos, hanem kötelező:) ugyanis az orkkal min. 2-3 kell támadni naponta és az kis sülyedésekkel mindig 100% közelében marad.

Remedy 12-01-2006 14:25

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48936)
Azt jó, ha 100-on tartod. Nekem orkként különösen ajánlatos, de másnak is. Sikeres támadás vagy védekezés kell.

jo az 90 folott is... nem kell maximalistanak lenni :P

dexter 12-01-2006 14:28

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 48941)
orkkal nem ajánlatos, hanem kötelező:) ugyanis az orkkal min. 2-3 kell támadni naponta és az kis sülyedésekkel mindig 100% közelében marad.

Naponta van úgy, hogy csak 1x támadok, akkor néha lemegy 98-99%-ra. De remélem, hogy az nem gáz.

Burning 12-01-2006 14:38

nem 1-2%-on múlik;) ráadásul ha jól emlékszem akkor a támadásokba a kat. morál csak tizedes jegyig számít bele, azaz 90 százalékon is ugyanolyan mint 99%-on ha viszont 100%-on van akkor már 1 tizeddel erősebb minden.

dexter 12-01-2006 14:41

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 48960)
nem 1-2%-on múlik;) ráadásul ha jól emlékszem akkor a támadásokba a kat. morál csak tizedes jegyig számít bele, azaz 90 százalékon is ugyanolyan mint 99%-on ha viszont 100%-on van akkor már 1 tizeddel erősebb minden.

Ha ez így van, akkor nagyon mindegy, hogy 90 vagy 100%. Ez hol van leírva? Vagy tapasztalat?

Smooth Scroller 12-01-2006 14:41

Quote:

Originally Posted by dexter (Post 48894)
Nem veszed észre, hogy épp ezt teszem. Itt valaki azt írta (de már ezt is írtam), hogy a szieszta jó a kativédelemre. Erre a súgó mást mond. Képzeld, elolvastam, mielőtt írtam. Épp ezért nem értette. Ha ilyen nagyon tapasztalt játékosok vannak, lehet, hogy igazuk van. De megint csak azt szűröd le, hogy velem van valami értelmi zavar. Nagyon nem érted, amit írok. De a másik topicban se értetted. Van egy ismerősöm, aki az emberi lelkekke foglalkozik. Ha kell a száma, szívesen odaadom.

kikerem magamnak. azert az ilyen jellegu valaszok felhaboritoak es nem ide valok. kezdo vagy, nem tudsz es nem is ertesz semmit, de azert nekiallsz itt pattogni. de mar tobbekkel megtetted, csodalkozol, hogy mindenki csak beled veszik. nem veletlen vagy piroska.

dexter 12-01-2006 14:47

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 48964)
kikerem magamnak. azert az ilyen jellegu valaszok felhaboritoak es nem ide valok. kezdo vagy, nem tudsz es nem is ertesz semmit, de azert nekiallsz itt pattogni. de mar tobbekkel megtetted, csodalkozol, hogy mindenki csak beled veszik. nem veletlen vagy piroska.

Csak nézd meg, hogy Te miket írtál, és mire. Azt is, mert az a fontos. Én is kikérem AZT magamnak.

Ati 12-01-2006 14:49

Ha a másik topicban menne ez a személyeskedés, azt még megérteném. (Megy is. :D) De itt miért kell? Tessék menni a dühöngőbe, ha csak egymást szapuljátok. :) Köszi. :)

Smooth Scroller 12-01-2006 14:53

ati, megertettem, sry. csak nem erzem, hogy 1 kategoriaba tartoznank a figyelmeztetesed miatt. de elfogadom.

Lacika 12-01-2006 20:20

Hogyan van 1 kocsmával nektek 90-100%-on a katonai morál?
Mert a katonai morált még a kocsma is befolyásolja?
Nem? Mert másik témánál olvastam hogy nem mindig megy ez 1 kocsmával.

laci 12-01-2006 20:21

Másképp is lehet a morált emelni, szerintem a kocsmás út a legjárhatatlanabb egy hadis javára :)
Amúgy meg a frászt hoztad rám, azt hittem, én írtam ide tudtom nélkül :D

Wolfschanze 12-01-2006 20:39

Quote:

Originally Posted by Lacika (Post 49096)

Valamennyi kocsma szerintem nem árt ha már csak a toli védelem miatt is
Nem sok de nem is kevés azt hogy mennyi kell majd kitapasztalod:)

laci 12-01-2006 20:41

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 49107)
Valamennyi kocsma szerintem nem árt ha már csak a toli védelem miatt is
Nem sok de nem is kevés azt hogy mennyi kell majd kitapasztalod:)

Erről megvan a véleményem, már többször leírtam, úgyhogy most kihagyom ;) Na jó, csak annyit, hogy részemről az 1 kocsma, viszlát :D

Smooth Scroller 12-01-2006 21:34

Quote:

Originally Posted by Lacika (Post 49096)

ugy, hogy gyakran kimegy a seregeivel, sikeresen ut parat es maris megvan a katmoral mellett a karacsonyfa. :D

Synkel 12-01-2006 23:54

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 49128)
ugy, hogy gyakran kimegy a seregeivel, sikeresen ut parat es maris megvan a katmoral mellett a karacsonyfa. :D

Én nem megyek ki gyakran, mégis általában elégedett vagyok a katmorálommal.
Ha ritkán ütsz, lassan emelkedik, de sokkal lassabban is süllyed vissza. Olyan környéken éltem az utóbbi hetekben, ahol nem nagyon lehetett ütni, mert nem volt értelmes célpont a környékemen:)

opel 03-17-2007 13:04

röviden lehetnek összegezni, hogy melyik faj mire a legjobb, és miben erősebb/gyengébb, miben sebezhető jobban? igaz hogy le van mindegyik irva a fórumba, de mindegyik más témákban, és akkor itt 1 helyen lennének összegezve

ami biztos:

ork:
hadisnak a legjobb
erős: katonai támadásban,
sebezhető:a tolvajokkal és varázslókkal, és hadi védekezésben is gyengébb, mert többnyire ki van élezve barakokkra, és nincs őrtornya

óriás:
varázslónak a legjobb
erős: hadi támadásban és védekezésben, variban
sebezhető: tolvajlásban gyenge, de tolvajok ellen jól van védve a fajvarázslat miatt, talán ezért nehezebb is sebezhető :confused:

félelf:
tolvajnak a legjobb
sebezhető: hadi védekezésben és támadásban gyenge, ezért könnyű lemászárolni

és a többi fajnál?

Dragi 03-17-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by opel (Post 80577)
röviden lehetnek összegezni, hogy melyik faj mire a legjobb, és miben erősebb/gyengébb, miben sebezhető jobban? igaz hogy le van mindegyik irva a fórumba, de mindegyik más témákban, és akkor itt 1 helyen lennének összegezve

ami biztos:

ork:
hadisnak a legjobb
erős: katonai támadásban,
sebezhető:a tolvajokkal és varázslókkal, és hadi védekezésben is gyengébb, mert többnyire ki van élezve barakokkra, és nincs őrtornya

óriás:
varázslónak a legjobb
erős: hadi támadásban és védekezésben, variban
sebezhető: tolvajlásban gyenge, de tolvajok ellen jól van védve a fajvarázslat miatt, talán ezért nehezebb is sebezhető :confused:

félelf:
tolvajnak a legjobb
sebezhető: hadi védekezésben és támadásban gyenge, ezért könnyű lemászárolni

és a többi fajnál?

például:

elf:
Jó tolvaj
Védelme erős + faji előnyök és faji varázslat adta előnyök

ember: tolisnak jó
sebezhető sereggel gyenge védelem faji varázslat miatt a Tükörpajzsi védi a varisoktól ami tolvajnál nagy előny

Gnóm
jó hadisnak Tekivédelem (Könyvtárkulcs) védelembe erős magas hekin erősebb mint az óriás
hátrány nincs védelme a házgyújtás ellen

opel 03-17-2007 15:57

gnóm miért jobb hadis, mint az óriás?

az óriás katonái alapból 15 százalékkal erősebbek + 30 százalék hadügyi tekercs
gnóm katonáihoz 50 százalék haditekercs

Valezius 03-17-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by opel (Post 80583)

De van 50% helye is 40-nel szemben.

Andrew 03-17-2007 16:08

és 10% toronnyal olyan védelme is lehet hogy ihaj :D

Dragi 03-17-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by opel (Post 80583)

mint írtam magas hekin :) lásd 1/A Alsóbb szinteken az óriás még elég jól érvényesül de egyre magasabb hekin egyre gyengül a gnómhoz képest :)

All times are GMT +1. The time now is 13:51.