Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Óriás stratégiák és tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3234)

vityu 03-17-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205653)
Magyarázátok már el nekem hogy hogy lesz egy oriból 90% barakkos ori. Kicsit kevés a fantáziám.

Épít 90% barakkot! :)

Grabi 03-17-2009 13:35

támadáshoz belefokoz népességet. komoly felkészülést igényel egy ilyen ország.

Khazad-Dum 03-17-2009 13:51

És azt mondjátok meg hogy minek kell egy ilyen ori. Van egyáltalán olyan ori amit nem lehet beütni 90% barakk nélkül. Meg azt is megkérdezném, hogy kinek volt ilyen, ha volt egyáltalán. Az nem érdekel, hogy már látott ilyet. Köszönöm!

webesc 03-20-2009 18:43

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205659)
És azt mondjátok meg hogy minek kell egy ilyen ori. Van egyáltalán olyan ori amit nem lehet beütni 90% barakk nélkül. Meg azt is megkérdezném, hogy kinek volt ilyen, ha volt egyáltalán. Az nem érdekel, hogy már látott ilyet. Köszönöm!

Az első kérdésedre mindenképpen van válaszom: Van. :)
A-ban TF Elf igen nehezen üthető. :D
(Ha nem TF akkor sem sétagalopp)

szoviet t56 03-30-2009 15:52

Sziasztok!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Én óriás hadis vagyok normál 3.-dik szinten tudós személyiséggel, szövetségben.
A szövetség nem hiperaktív hanem napi 2-3-szori aktivitás és én VIP nélkül vagyok

952 hekin
ház 18%
barakk 42% de még épülőben van 36 úgyhogy az felhön olyan 45-46%-ra
kovácsműhely 2%
tanya 13%
raktár 1%
fatelep 3
kőbánya 2
fémbánya 3
agyagbánya 3
őrtorony 10%
kocsma 6
templom 8%
bank 1%

Érdeklődéssel várom a véleményeket

vityu 03-30-2009 16:12

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 206369)
Sziasztok!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Én óriás hadis vagyok normál 3.-dik szinten tudós személyiséggel, szövetségben.
A szövetség nem hiperaktív hanem napi 2-3-szori aktivitás és én VIP nélkül vagyok

952 hekin
ház 18%
barakk 42% de még épülőben van 36 úgyhogy az felhön olyan 45-46%-ra
kovácsműhely 2%
tanya 13%
raktár 1%
fatelep 3
kőbánya 2
fémbánya 3
agyagbánya 3
őrtorony 10%
kocsma 6
templom 8%
bank 1%

Érdeklődéssel várom a véleményeket

Vagy keveslem, vagy sokallom a kocsmát. Ha olyan a környék, akkor kevés a 6, de én inkább csak 1-et tartanék, hullát úgy is lehet lopni! :)

Khazad-Dum 03-30-2009 18:35

Szerintem alapvetően jó. Zavar valami benne de nem tudom megmondani hogy mi. Szóval szerintem alapvetően jó. A kocsmában egyetértek vityuval. Meg talán a bányák sem kellenek. Azzal a 3 bányával nem mensz semmire. Napi két hektárt ha beépítesz vele, talán annyit se, ha jól gondolom (saját tapasztalat). Szerintem inkább a kovácsot húzz fel a bányák helyére hogy ne kelljen venni a fegyvert mert az sem fillér a G-ben! Bár ha van egy törp szövid akkor az más, de akkor meg nem kellene se kovács se bánya.

szoviet t56 03-30-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206371)
Vagy keveslem, vagy sokallom a kocsmát. Ha olyan a környék, akkor kevés a 6, de én inkább csak 1-et tartanék, hullát úgy is lehet lopni! :)

hát igaz hogy mindenki tud tőlem lopni mivel toli tekim sincs de már így hagyom

vityu 03-30-2009 23:18

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 206385)
hát igaz hogy mindenki tud tőlem lopni mivel toli tekim sincs de már így hagyom

Ha nem hallgatod meg a tanácsot, akkor miért kérsz véleményt?:confused:

Xeper 03-31-2009 02:04

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206421)

Szerintem nem azon a 6 hektáron múlik a sorsa... a barakkokat még senki nem véleményezte.
Én pl most csinálok egy hasonló óriást, aminél tovább faragtam a tanyákból a barakk javára, mert folyton távolozva nem kell a sereg otthonra -a lovak pedig amúgysem védenének túl sokat.
Így 51% körüli barakkal lehet menni majdnem 10% templom mellett. Egészen tetszik az éplistám :)

Khazad-Dum 03-31-2009 08:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206421)

Teljesen egyetértek vityual! :confused:

Khazad-Dum 03-31-2009 09:23

Nem tudom mennyivel termel túl a tanyád de ha sokkal akkor és igyekeznék leszorítani amennyire lehet. Bányák le, kocsmából 1.
Megnyugtattlak ha lenne tolvajlási tekercsed akkor is lopnának. Már ha egy óriást megéri lopni. Az a 6 kocsma nem oszt nem szorozz, a 30%-os tekercs se. A semminek a 30%-a semmi :).

szoviet t56 03-31-2009 16:15

úgy értettem a toli tekit hogy azom kívül a 6 kocsmán kívül az sincs ( ez csak egy plussz megjegyzés)
az egy dolog hogy nem bontom le mert én már ilyen makacs vagyok de nem csak kocsma van ott
ha lebontok a 6-ból 5-öt az nem oszt nem szoroz a barakkon
ja igen a tanyák azok 1450-et termelnek körönként mert így egy nap 2-3-szor tudok üríteni ha kitámadok, de a napi kettő az mindig
de én is lecsípek majd belőle

Khazad-Dum 04-01-2009 08:23

Osztom Xeper véleményét ha már óriás hadis akkor minimum 50% feletti barakk legyen. Erről a témáról ennyit. A többit meg találd ki.

szoviet t56 04-01-2009 13:05

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 206487)
Osztom Xeper véleményét ha már óriás hadis akkor minimum 50% feletti barakk legyen. Erről a témáról ennyit. A többit meg találd ki.

rajtad kívül vannak még akik hozzászólnának, meg akkor te 50% barakkot tartasz megnézzük milyen sikerrel

Ati 04-01-2009 13:08

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 206500)
rajtad kívül vannak még akik hozzászólnának, meg akkor te 50% barakkot tartasz megnézzük milyen sikerrel

Mások segíteni próbálnak, nem kell lehurrogni azonnal mindenkit. :(

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 13:36

50% barakk / 8% torony / 8% templom / 1 db kocsma
én erre esküszöm óriásként. (tudós szemmel. vagy tudós/harcos. vagy tudós/harcos/tábornok - már ha van több szem lehetőséged, én ezt a 3-at választanám, ilyen sorrendben.)

még éheznie sem kell a fenti %-okkal... önellátóként is ütőképes, és a védelme sem kevés, ha íj/elit felállásban vagy. íj/ló felállásban mégtöbb helyre befér. lopni így is úgy is fogják. 8% templommal meg egész sokáig el tud lenni egy óriás tudós, hogy feltegye a fajit, a védelmet, esetleg mágikus pajzsot, regenerálódást, ha éppen szükség van rá.
az ártókat is képes levakarni magáról.

nemek így tetszik az óriás.

Remedy 04-01-2009 13:41

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 206502)
50% barakk / 8% torony / 8% templom / 1 db kocsma
én erre esküszöm óriásként. (tudós szemmel. vagy tudós/harcos. vagy tudós/harcos/tábornok - már ha van több szem lehetőséged, én ezt a 3-at választanám, ilyen sorrendben.)

még éheznie sem kell a fenti %-okkal... önellátóként is ütőképes, és a védelme sem kevés, ha íj/elit felállásban vagy. íj/ló felállásban mégtöbb helyre befér. lopni így is úgy is fogják. 8% templommal meg egész sokáig el tud lenni egy óriás tudós, hogy feltegye a fajit, a védelmet, esetleg mágikus pajzsot, regenerálódást, ha éppen szükség van rá.
az ártókat is képes levakarni magáról.

nemek így tetszik az óriás.

Ebben csak ket dolog nem tetszik. A 8% torony (nalam 10 a minimum) :)

Valamint a szemelyisegek. Tabornoook? A vandor hol marad? :) Sot, a gazdalkodot is hamarabb bevalasztanam, ha draga a kaja, mint a tabornokot oriasnak...

Khazad beirasat pedig, hogy az orias csak 50% feletti barakkal mukodik, es errol ennyit, kicsit fellengzosnek erzem... :)

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 13:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 206503)
Ebben csak ket dolog nem tetszik. A 8% torony (nalam 10 a minimum) :)

Valamint a szemelyisegek. Tabornoook? A vandor hol marad? :) Sot, a gazdalkodot is hamarabb bevalasztanam, ha draga a kaja, mint a tabornokot oriasnak...

Khazad beirasat pedig, hogy az orias csak 50% feletti barakkal mukodik, es errol ennyit, kicsit fellengzosnek erzem... :)

csoport/hektár függő... ha már tudós vagy, és sok a kitámadó, vagy az üres ori, a tábornók jó, hogy 6x üthess 5 helyett.

ahol vagyok, olcsó a kaja nagyon, sőt, hullákból lopni is lehet (nem értem miért tartanak...), szóval én maradok az általam favorizált szemeknél.

az ilyen topicokkal az a baj, hogy ezek a kérdések olyan szinten (mint írtam is) csoport föggők, hogy "tökéletes" segítséget képtelenség nyújtani, hiszen a körülményei szinte minden fórumozónak mások. Ha ő olyan csoportban játszik, ahol rengeteg a vérszomjas hadis, és drága a gabona, nyilván be lehet vállalni akár egy 15% tornyot is, vagy több kocsmát, hogy az 1-2 kocsmásokból tudjon kaját szerezni, szóval totál képlékeny az egész.

szoviet t56 04-01-2009 15:20

Khazad beirasat pedig, hogy az orias csak 50% feletti barakkal mukodik, es errol ennyit, kicsit fellengzosnek erzem... :)[/quote]

én is elég flegmának éreztem ezért hurrogtam le
de akkor bocsánatot kérek

a másik hogy az 50% barakk csak úgy jön ki hogy a templomot és a tornyot kell megnyírbálni másképp én nem hiszem hogy meglehet oldani
(direkt nem vettem bele az éheztetést mert az alap lenne)

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 17:13

már miért kéne megnyírbálni bármit is az 50% barakkhoz? :) Épp azt írtam, hogy elegendő templom, elegendő torony, és elegendő kocsmája lehet egy óriásnak, úgy, hogy még csak nem is éhezik, és így is ki lehet hozni 50% barakkot. :)

szoviet t56 04-01-2009 18:03

a templommal én is egyetértek hogy 8% elég de én is azon vagyok hogy jó, és kell az a 10% torony, de ez aktivitástól függ

vityu 04-01-2009 19:23

Én nem a barakkhoz igazítanám a többit, hanem a barakkot igazítanám a többihez.
Ugye kell:
18% ház
10-11% tanya (régen volt óriásom, nem tom mennyi kell a kicsit éhezőshöz)
10% torony
8% templom
1 db kocsma
10-15 bank
A többi mehet barakknak. Mondjuk én tartanék kovácsműhelyt is. És akkor befér ide az 50% barakk. De kicsit be lehet áldozni termelő épületekre. Nem kell, hogy éhezzen, és ha a gabona drága, akkor lehet kis plusz termelés is, amit megéri eladni a piacon.
Nálam nem nagyon volt soha óriásnál 50% barakk, sőt, 45%-nál több sem, mégis eljutottam vele mindenhova, tehát szerintem nem létfeltétel.

BigPi2 04-01-2009 19:48

Ez mind szép amit leírtok, de úgy lenne teljes, ha oda írnátok azt is, hogy azaz 50%-os óriás milyen szövetségesek mellett van. Azért az érdekelne, hogy honnan szerez pénzt a képzésre, az építésre, kopásra és a többi felmerülő költségekre? Bizony egy ilyen tag mellé nem árt egy pénzeszsák. Legyen az félelf, vagy törpe, vagy bármi más.

Tudom-tudom, lehet menni, fosztani is, de úgy látszik csak én szoktam olyan csoportban játszani ahol támadás előtt azt is ki kell számolni, hogy mennyibe kerülhet a veszteség, mert a legtöbb esetben jobban járok ha eladom az egységeimet.

De mivel a G-ről van szó ott talán elmegy, de ott is csak rövid ideig használnám.

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 20:51

én MF-ként szoktam játszani, elnézést, hogy ezt nem említettem meg.

Kubbi 04-01-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 206531)

Akkor hogy haladsz?
Ugye kevés kocsma miatt nem tudsz felmérni. Kevés templom miatt nem tudsz gömbözni. Találomra ütsz valakit? :eek:
Jesszus :D

Princ 04-01-2009 21:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 206531)

és normál csoportban? tábi szem miatt érdeklődöm :)

Hex 04-01-2009 21:14

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 206533)
Akkor hogy haladsz?
Ugye kevés kocsma miatt nem tudsz felmérni. Kevés templom miatt nem tudsz gömbözni. Találomra ütsz valakit? :eek:

normálban, gnómmal vagyok és van 8% templomom, így is bőven sok gömböm van ;) felmérni minek az ellent, 10% toronnyal számolok mindig. :) jó az a óriás éplista szerintem. kocsma tényleg felesleges elég egy is :)

ha meg lopnak és ártóznak is, akkor oda sereggel tuti beférek min. egyszer :)

szoviet t56 04-01-2009 21:23

Én teljesen megvagyok elégedve az éplistámmal csak nálam vannak tapasztaltabbak és kiváncsi vagyok hogy mennyire stabil egy ilyen ori védelem szempontjából és támadás szempontjából is

Kubbi 04-01-2009 21:26

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 206535)
normálban, gnómmal vagyok és van 8% templomom, így is bőven sok gömböm van ;) felmérni minek az ellent, 10% toronnyal számolok mindig. :) jó az a óriás éplista szerintem. kocsma tényleg felesleges elég egy is :)

ha meg lopnak és ártóznak is, akkor oda sereggel tuti beférek min. egyszer :)

Elhiszem hogy 200hekin 5. csoportban van gömb dögivel. De azt a szintet sztem hagyhatnánk nyugodtan. ;)
Fentebb 8% templommal kb 10-ből 8x bukni fogsz gömböt, amiknek jó ha csak a fele egy 4fős szövi. Akik mind megnéznek gömbre, látják a pár tolit, felmérnek épületre. Amint kimész ütni, már valaki megy is rád, mivel még csak rejtegetni se tudod hgy mennyivel vagy kinn, letolt gatyával várhatod az ellent. :D
Berenget még egy hadis óriás is, aki picit több templomot tart.
Akárhogy is nézem, számomra ez az mf óriás magasabb szinten csak célpontnak jó.

A gnóm annyiból jobb, hogy ha a varis legömböl, nem tud rögtön éplistát csinálni rólad. De ez az óriás...
Ha pedig beférsz 1x, és kimentél, akkor általában hozzád is beférnek. ;)
illetve +ártók százai :p

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 21:28

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 206533)
Akkor hogy haladsz?

8% templommal szoktam találni célpontot, fogalmam nincs miről beszélsz... oO

Hex 04-01-2009 21:28

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 206538)
Elhiszem hogy 200hekin 5. csoportban van gömb dögivel. De azt a szintet sztem hagyhatnánk nyugodtan. ;)
Fentebb 8% templommal kb 10-ből 8x bukni fogsz gömböt, amiknek jó ha csak a fele egy 4fős szövi. Akik mind megnéznek gömbre, látják a pár tolit, felmérnek épületre. Amint kimész ütni, már valaki megy is rád, mivel még csak rejtegetni se tudod hgy mennyivel vagy kinn, letolt gatyával várhatod az ellent. :D
Berenget még egy hadis óriás is, aki picit több templomot tart.
Akárhogy is nézem, számomra ez az mf óriás magasabb szinten csak célpontnak jó.

87. helyen vagyok és igen volt hiéna, aki pattant rólam... egyszer sem jöttek még be abba az orimba :) /igaz nem óriás/
sok gnómmal ellentétben én nem tartok sok tolit, többet valamivel mint óriásban, de nem számottevővel :) utálom a tolikat, ez van

[HTPA]GeeForce 04-01-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 206534)
és normál csoportban? tábi szem miatt érdeklődöm :)

A magyar verziójú normálban nincs több szemes óriásom... azért írtam első sorban óriás tudóst.
anarchban van több szemem, meg angol normálban. igaz, ott nem vagyok óriás.

szoviet t56 04-01-2009 21:34

Kubbi!
Én a G-ben ezzel az éplistával vagyok és senki sem támadt meg, pedig sokan meggömböztek

Khazad-Dum 04-01-2009 22:18

Nem akartam flegmának tünni, de én alapnak tartom egy óriás hadisnál az 50% barakkot, ha meg szöviben van akkor végképp.

Khazad-Dum 04-01-2009 22:19

Mondjuk a szöviről is irhatnál valamit, hogy milyen.

Pepa 04-01-2009 23:08

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 206530)
Ez mind szép amit leírtok, de úgy lenne teljes, ha oda írnátok azt is, hogy azaz 50%-os óriás milyen szövetségesek mellett van. Azért az érdekelne, hogy honnan szerez pénzt a képzésre, az építésre, kopásra és a többi felmerülő költségekre? Bizony egy ilyen tag mellé nem árt egy pénzeszsák. Legyen az félelf, vagy törpe, vagy bármi más.

Tudom-tudom, lehet menni, fosztani is, de úgy látszik csak én szoktam olyan csoportban játszani ahol támadás előtt azt is ki kell számolni, hogy mennyibe kerülhet a veszteség, mert a legtöbb esetben jobban járok ha eladom az egységeimet.

De mivel a G-ről van szó ott talán elmegy, de ott is csak rövid ideig használnám.

Nem életbiztosítás, de foszthat, ha nagyon pénzre van szüksége.

Pepa 04-01-2009 23:11

Az én óriásom, úgy nézne ki: 40% barakk, 8% torony, 15% templom, a lakosság 1/10-ének hely a kocsmákban, önellátó, felesleges épület nélkül.

Xeper 04-01-2009 23:30

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 206552)
Az én óriásom, úgy nézne ki: 40% barakk, 8% torony, 15% templom, a lakosság 1/10-ének hely a kocsmákban, önellátó, felesleges épület nélkül.

Ez barakk akar lenni -ugye? :)

Pepa 04-01-2009 23:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206553)
Ez barakk akar lenni -ugye? :)

Nem, az kocsma. Annyi kocsmám van, hogy a 20 körönkénti képzés elférjen benne.

All times are GMT +1. The time now is 09:27.