Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   IC fórum (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3169)

Dus 02-25-2011 22:21

Egy évesek lettünk. :)

Dus 03-06-2011 21:12

Túl a tízezer IC hozzászóláson. :)

Dus 03-18-2011 23:15

Kedves Pool!

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 283834)
Ebben tulajdonképpen mi a játék?

Szerepjáték. Nem nagyon bonyolítanám túl. Sok információ található meg a weboldalon.

Quote:

Miért másolod ide, ha van neki saját oldala?

Ez valamiféle reklám szeretne lenni, de mindenképpen hasznos azoknak, akik időrendi sorrendben szívesen olvasgatnak ilyen kisebb történeteket, viszont nem szeretnének regisztrálni az oldalon.

Quote:

Ki írja, amit bemásolsz?

Ahogy az írva vagyon az általad (is) felbolygatott témában, nem kézzel másolgatom be, hanem automatikusan rakódik be. Ami pedig megjelenik, az oldalon játszó játékosok írják.

Quote:

Röviden mi is a játék célja?

A játék célja a szórakozás, leginkább. Tudom, közhely... :)
Van egy karaktered, amit irányítasz (és csak azt), leírod, hogy mit mond, gondol, érez, hogy viszonyul másokhoz, miket tesz, stb. Erre reagál egy másik játékos a saját karakterével, és így tovább. Tulajdonképpen egy lassú folyású szerepjáték, írott formában.

Quote:

A lefelé ujjak helyett inkább tömören leírhatnád ennek az egész "játék"-nak a lényegét...
Engem arra a könyvemre emlékeztet, ahol lapozgatni kellett össze-vissza, ha jobbra/balra akartál menni, támadni akartál/nem stb...:D

A lefelé ujjak helyett... előtt, sokkal, már leírtam, hogy mi ez a játék. Ebben a témában is találsz róla infót, de leginkább a weboldalon tudsz kutakodni, aminek a linkje szerencsésre minden, a másik témában lévő hozzászólásban (az elején) megtalálható.

Egyébként valamilyen értelemben tényleg hasonlít a lapozgatós könyvekre, a különbség annyi, hogy itt Te, és a többi játékos írja meg magát a könyvet. Bizonyos értelemben ezáltal kötöttebb a játék, de a legtöbb értelemben sokkal szabadabb (pl. Te magad is alakíthatod a történetet, befolyásolhatsz másokat a saját cselekedeteiddel, továbbá nincsen kockadobás, meg hasonlók.)

Remélem minden kérdésedet megválaszoltam.

Redback 03-19-2011 22:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279697)
És a jövőhéten ismét nekiugrunk egy Lanawin - Hódító fórum integrációnak. :)

Ebből lett valami, végül?

Redback 03-19-2011 22:45

Gratula Dus! Azt lehet tudni, hány játékos alkotta azt a 10ezer hozzászólást?

Ati 03-20-2011 07:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283909)

Lásd Lanawin téma. ;)

Dus 03-20-2011 10:03

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283909)

Ahogy Ati is írta, lásd a másik témát. Az integráció annyit tesz, hogy megjelennek itt is, időrendi sorrendben az üzenetek.
(Téma: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4017 )

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283910)
Gratula Dus! Azt lehet tudni, hány játékos alkotta azt a 10ezer hozzászólást?

Ez igen változó. Vannak játékosok, akik lekoptak az idő folyamán, de mindig vannak újak. Összességében úgy 60-80 játékosról lehet szó. Ez a műfajhoz mérten egy elég nagy szám, az FRPG sokak számára érthetetlen és unalmas, ezért nem nagy rá a kereslet. Az oldal nem is a tömegeknek van. :)

Redback 03-20-2011 10:11

Hehe, csodálkoztam is, hogy Dus milyen szépen másolgatja befele az üzeneteket... :D:D

Dus 03-20-2011 10:50

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283924)
Hehe, csodálkoztam is, hogy Dus milyen szépen másolgatja befele az üzeneteket... :D:D

Persze... bele is őszülnék. :D Azért elég durva lett volna mind kézzel bemásolgatni. :eek:

Dus 04-15-2011 20:34

Szervezett az egyik mesélő egy lovagi tornát, avagy párbajt. Néhány jelentkező van, ők fognak összemérettetni. Meg, aki még esetleg jelentkezik. :)
Ezzel együtt egy tavaszköszöntő ünnepség is kijátszásra kerül, ahol díjazzuk a párbajok győztesét, és egy bál keretén belül nyújt szórakozást a karaktereknek.

A fentiek miatt, hogyha //Párbaj// , vagy //Tavaszünnep// kezdetű hozzászólást láttok a másik témában, ez ezekhez kapcsolódik. :)

Dus 05-10-2011 12:01

Túl a 20.000 fórumbejegyzésen... :)

All times are GMT +1. The time now is 13:52.