Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

[HTPA]GeeForce 10-29-2008 22:37

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 194888)
Hullából könnyű kihozni a maximumot. Ezért nem lehet túl erős! Kevés játéktudás szükséges hozzá, mert szinte semmi trükközési lehetőséget nem ad, semmi stratégiát. Csak mész és ütsz gondolkodás nélkül... Egy kevés játéktudású faj ne legyen megközelítőleg se a legtöbb játéktudást igénylő orkhoz hasonló erejü.

A hullából könnyű kihozni a maximumot... főleg amikor 4 körön belül midenki téged lop, és rajtad tartják 0-n a hírnevüket, tehát ok nélkül is ártózgatnak időnként.
Ezért nem lehet túl erős... ki beszél túlerősítésről?
Kevés játéktudás szükséges hozzá... igen? A hulla kezdő faj? Én máshogy hallottam, évekig azt hallgattam, hogy a hulla nem kezdőknek való faj. Most, hogy erősítést szeretne elérni pár játékos, most HIRTELEN a kezdőknek leginkább javasolt faj lett belőle. (érdekes pálfordulás volt.)
Mész és ütsz gonodolkodás nélkül... és gondolkodás nélkül lepattansz. Meg gondolkodással is.
Ne legyen orkhoz hasonló erejű... valóban ne legyen annyira durva, de egy 100%-osan militáris fajra nézve baromira nevetséges, hogy még egy fél-elffel is össze-vissza verem, ha akarom. Mint már elhangzott, még ha meg is lenne erősítve, akkor se váltaná ki az orkot, sőt, A-ba nem választanák így se, viszont színesedne a játék, mert jelenleg 1-el kevesebb faj van, mint amit választani lehet.

ui: úgy látom most az indok nélküli lehúzás kiszúrása dívik, úgyhogy akkor msot megszórom a bagázst. cask úgy, poénból.

Dus 10-29-2008 22:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 194891)
A hullából könnyű kihozni a maximumot... főleg amikor 4 körön belül midenki téged lop, és rajtad tartják 0-n a hírnevüket, tehát ok nélkül is ártózgatnak időnként.
Kevés játéktudás szükséges hozzá... igen? A hulla kezdő faj? Én máshogy hallottam, évekig azt hallgattam, hogy a hulla nem kezdőknek való faj. Most, hogy erősítést szeretne elérni pár játékos, most HIRTELEN a kezdőknek leginkább javasolt faj lett belőle. (érdekes pálfordulás volt.)
Mész és ütsz gonodolkodás nélkül... és gondolkodás nélkül lepattansz. Meg gondolkodással is.
Ne legyen orkhoz hasonló erejű... valóban ne legyen annyira durva, de egy 100%-osan militáris fajra nézve baromira nevetséges, hogy még egy fél-elffel is össze-vissza verem, ha akarom. Mint már elhangzott, még ha meg is lenne erősítve, akkor se váltaná ki az orkot, sőt, A-ba nem választanák így se, viszont színesedne a játék, mert jelenleg 1-el kevesebb faj van, mint amit választani lehet.

ui: úgy látom most az indok nélküli lehúzás kiszúrása dívik, úgyhogy akkor msot megszórom a bagázst. cask úgy, poénból.

Gee, ez már sok tőled :D

1.: Varizással és tolizással ha azok hulla ellen irányulnak, nem változik a hírnév...Tehát ezért nem fognak varizni/tolizni, ezt rosszul látod :)

2.: A hulla szerintem sem kezdőknek való faj, hanem kezdő faj!
Kezdő játékosok azért "tudnak" játszani vele mint kezdő faj, mert 5. szint, 200 hektár, tele kezdőkkel...később koppannak is vele :)

3.: Ne szinpadiaskodjál már ezzel az ork-ork2-hulla témával, inkább monddj ötleteket, vagy vesd el a kostaniakat, de erre nincs szükség..

Én értem mit szeretnél mondani, de neeee :p ;)

[HTPA]GeeForce 10-29-2008 22:52

de bekevertük a kezdőket, igenis a hírnév miatt rengetegen szórják mega hullát. akár mi is vonatkozik a hírnévre.
sose kezdeném a játékot hullával, mert a játék 2/3-ad része ki van belőle írtva. se nem kezdő faj se nem kezdőknek való, a profik meg nem választják, innentől kezdve a kísérletező szelleműek játszanak vele, meg az olyan kezdők, akik 2 hét után itthagyják a játékot, és teleszemetelik élőhalott/varázsló orikkal a pontlistát. jelenleg ennél többre nem alkamas.
te ne mond meg mire van és mire nincs szükség, mondtam 5000 ötletet, indok nélkül le van hízva minden, semmit nem látok, csak spiítozást, hogy "jaj jáj júúúj nemár jaj uristen jaj erős hulla jaj neeee FUJJ nee csak ork2 neee".
de azt nem látom, hogy ha "ork2 neee", oké, ne legyen, akkor mi legyen egy olyan faj, aminek az éplistája effektíve barakkból áll. :)
Na ezt mondják. ne azt, hgyo "jaj neeee". az nem indok, nem érv, és nem ötlet. az semmi. sőt még kártékony is.

ui: a hulla maradjon így. a legjobb kezdő faj. topic tiltva.

Dus 10-29-2008 22:59

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 194893)
de bekevertük a kezdőket, igenis a hírnév miatt rengetegen szórják mega hullát. akár mi is vonatkozik a hírnévre.
sose kezdeném a játékot hullával, mert a játék 2/3-ad része ki van belőle írtva. se nem kezdő faj se nem kezdőknek való, a profik meg nem választják, innentől kezdve a kísérletező szelleműek játszanak vele, meg az olyan kezdők, akik 2 hét után itthagyják a játékot, és teleszemetelik élőhalott/varázsló orikkal a pontlistát. jelenleg ennél többre nem alkamas.
te ne mond meg mire van és mire nincs szükség, mondtam 5000 ötletet, indok nélkül le van hízva minden, semmit nem látok, csak spiítozást, hogy "jaj jáj júúúj nemár jaj uristen jaj erős hulla jaj neeee FUJJ nee csak ork2 neee".
de azt nem látom, hogy ha "ork2 neee", oké, ne legyen, akkor mi legyen egy olyan faj, aminek az éplistája effektíve barakkból áll. :)
Na ezt mondják. ne azt, hgyo "jaj neeee". az nem indok, nem érv, és nem ötlet. az semmi. sőt még kártékony is.

ui: a hulla maradjon így. a legjobb kezdő faj. topic tiltva.

Tök ilyen reakcióra sámítottam :)

Had okoskodjam egy kicsit:
Idézet a súgóból:
"Mivel az Élőhalotton bárki képes átütni akár tolvajjal, akár varázslóval, ezért az ellene irányuló akcióknál csak a nyertes csatáért kapsz hírnvépontot (+ vagy -)."

Azaz bármilyen mágikus vagy tolvajakció esetén a hírnved nem változik, ha az az akció hulla ellen volt...

Hogy mivel nem kezdenéd a játékot, ügyes vagy, hamegtudod mondani, lévén, aki most kezdi a játékot, nem tudja, hogy a hulla nem ideális választás, csak azt látja, hogy van egy csomó előnye, de csak 3 hátránya...Nos, Te biztos vagy olyan jó, hogyha most kedenéd, rögtön tudnád, hogya hulla nem jó :)

A jújj, jááájokról annyi, hogy ezt pont Te (is) csinálod, főleg ma...

És, hogy legyen befejezés: közelében se voltál annak, amit már 2-3-4 oldalon keresztül ecsetelgetünk a fejlesztéssel kapcsolatban, végig azzal voltál elfoglalva, hogy legyen ork2 a hulla...

És még had tegyem hozzá: az, hogy az éplistája szinte csak barakk pontosan azért van, mert nem kell neki sokminden, teljesen igénytelen...Miért is nincs tudománytekercse, nem tud varázsolni, és tolizni?? Mert teljesen igénytelen...micsoda összefüggés, nem?!

Peti 10-30-2008 09:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 194841)
Nekem tetszik amit írtál. Egyéniséggé tenné a hulla fajt. :)

ezt a részt nem tenném hozzá.

lehet rosszul jött le de úgy értettem hogy erre a kérdésre esetlegesen ez lehet a b variáció, ha az a variáció nem tetszik hogy olcsóbban építkezzen

none 10-30-2008 09:31

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194866)
5%, 10%, 15%, 20%, 25% férőhelynövekedés
10x gyorsabb autoreziszt minden tolvaj és mágikus akció ellen
5. szinttől való hadibón, és emelt hadibón (5. szint: 10%, 30%, 50%, 70%, és 1/A: 90%)..

ha jól értelmezte amit leírtál, és jól számoltam, akkor:
2. szinten 1700 hekin hulla 100%os katmorállal full elit felállásban 76% barakk szöviben
védelem: 524280:)
támadóerő:617076

ork 1700on 100%os katmorál 61% barakk 6 körössen full elit szöviben
védelem:491400
támadóerő:843242

azért érdekes lenne, ha egy hullának jobb védelme lenne gyakorlatilag gyújtani nem lehet, se rengetni..
főleg mert az orkot 6 körönként etetni kell, sokkal nagyobb idő, és pénz ráfordítást igényel, ugyanakkor gyújtható is, és ki is lehet tekizni, ja és rengethető is:)
nem kéne túlzásokba esni semmiképp, mivel a hullának ott van a betegség is, ami a 2. szinten már elég ártalmas is tud lenni:)

Dus 10-30-2008 09:54

Quote:

Originally Posted by none (Post 194913)
2. szinten 1700 hekin hulla 100%os katmorállal full elit felállásban 76% barakk szöviben

azért érdekes lenne, ha egy hullának jobb védelme lenne gyakorlatilag gyújtani nem lehet, se rengetni..

Azért, picit túlzás, hogy nem lehet...közben itt javítottam, és 1700 hekin négyszeres lenne a rezisztnövekedés...

Én javasoltam ezt az autorezisztre:

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194890)
0-200 hektárig: ugyanannyi mint most
201-600 hektár: kétszeres reziszt
601-1100 hektár: háromszoros reziszt
1101-1700 hektár: négyszeres reziszt
1701 hektár fölött 5x-ös reziszt...

Mellesleg baromi nehezen tudok elképzelni egy hullát 100% katmorállal, maradjunk 80-85% környékén maximum, mert azért ütni még mindig nehézkesen tud, mert ha kitámad öten jönnek rá vissza...És sereget sem tud elengedni...

Quote:

főleg mert az orkot 6 körönként etetni kell, sokkal nagyobb idő, és pénz ráfordítást igényel, ugyanakkor gyújtható is, és ki is lehet tekizni, ja és rengethető is:)
nem kéne túlzásokba esni semmiképp, mivel a hullának ott van a betegség is, ami a 2. szinten már elég ártalmas is tud lenni:)

Hát szerintem egy hulla 2. szinten, már gen nagy időráfordítást szükségel, hisz, naponta legalább háromszor agyongyújtják, amit vissza kell építeni és ügyelni kell, hogy ne menjen el sereg...
A hulla még így is gyújtható, rengethető, stb. egy ork meg eddig is bírta a tekizést...És hozzáteszem, hogy az a bizonyos ork is tudja gyújtani és rengetni, és azt az orkot, ha jól van felépítve, csak egy tolis tudja gyújtani és egy varis rengetni...míg a hullát bárki, kivéve egy másik hulla!

1700 kör betegség meg annyira nem tragikus, ha cserébe viszek tőle 7% földet...

Andrew 10-30-2008 09:58

Quote:

Mivel mit szoroztál? nem sikerült rájönnöm :o

tulip 10-30-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 194891)

Elég intelligens vagy Te ahhoz, hogy tudd, nekem van igazam. Csak azért nem akarsz velem egyetérteni, mert egy erős hullával kényelmesebben tápolnád fel az anarcban az orikat és tömegével vinnéd fel, adogatnád el. De sebaj. Attól még remélem, titkon egyetértesz velem.
Hullával kereskedő vagy, nem tartasz raktárat és egyéb termelő épületet és annyi. A lopkodás leállt. Nem a lopkodás miatt játszhatatlan a hulla.
És nem is azért, mert kicsit ütne. Hanem azért, mert hullával általában 70% barraknyi lóval támadsz ki, hogy be is üss. Ez a "hulla stilus". És ez a halála is, mert ilyenkor levadásszák. Ezt a levadászást kellene megnehezíteni. Ezért javasoltam az egységek számának gömbbel, távolba látással és tolvajjal való láthatatlanságát. Hidd el, mindjárt nem mernék 15 sereggel visszakísérni, kockáztatva hogy felveszik a betegséget és leesik a moráluk is. Ettől még nem lenne "elf", mert sokkal gyengébb a védelme, egy átlagos sereggel ugyanúgy beüthető lenne, mint eddig, csak éppen nem mennének rá annyian sok kicsivel. Érdekesebb lenne a játék mindkét részről. Mert mi érdem van abban, hogy bármelyik ellenfél pontosan előre kiszámolhatja az eredményt, amikor egy nyitott könyv a hulla bárkinek? Általános iskola 5. osztályának elvégzése elegendő hozzá, ettől még ez nem stratégia.
Lényegtelen, hogy kezdő faj-e vagy sem. Ne terelj! Azt írtam, hogy könnyű belőle amaximumot kihozni jelenleg. Látom, hogy játszhatatlan, ezért tettem rá megoldási javaslatot. Legalább átgondolhatnátok és fújolás helyett érveket hoznátok fel ellene, ha vannak.
Igen, az A-ban így se játszanák. De legalább játszanák a 5-2. szintig. Az is valami.
Az egyszerűsége miatt ha felerősítitek, a játéktudás-sikeresség értékrendje megbomlik.

Betelgeuse 10-30-2008 13:17

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 194934)
...Ezt a levadászást kellene megnehezíteni. Ezért javasoltam az egységek számának gömbbel, távolba látással és tolvajjal való láthatatlanságát. Hidd el, mindjárt nem mernék 15 sereggel visszakísérni, kockáztatva hogy felveszik a betegséget és leesik a moráluk is. Ettől még nem lenne "elf", mert sokkal gyengébb a védelme, egy átlagos sereggel ugyanúgy beüthető lenne, mint eddig, csak éppen nem mennének rá annyian sok kicsivel. Érdekesebb lenne a játék mindkét részről. Mert mi érdem van abban, hogy bármelyik ellenfél pontosan előre kiszámolhatja az eredményt, amikor egy nyitott könyv a hulla bárkinek? Általános iskola 5. osztályának elvégzése elegendő hozzá, ettől még ez nem stratégia.

Ez nem lottó, hogy beírok 5 számot és megvárom a húzást... az egész játék a kiszámíthatóságról szól és bizony matek amit egy 5. osztályos is ki kell tudjon számolni...

tulip 10-30-2008 14:27

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194936)
Ez nem lottó, hogy beírok 5 számot és megvárom a húzást... az egész játék a kiszámíthatóságról szól és bizony matek amit egy 5. osztályos is ki kell tudjon számolni...

Van egy szövi. 3 tagból áll. Mindháromnál látod, hogy távollévő sereg 10.000 íjász. Honnan tudod kiszámolni, hogy kinél mennyi segítség van? Ott miért nem zavar, ha itt igen?

És épületlsitád lenne. Láthatod, hogy beütött vagy nem ütött be. Felmérheted a megtámadott országot és láthatod, hogy legalább mekkora sereg kellett hozzá. Ebből becsülheted, hogy a hullának mennyi serege van kint. Ezzel a hulla színesítené a játékot, nem tenné számolhatatlanná.

Betelgeuse 10-30-2008 14:47

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 194940)
Van egy szövi. 3 tagból áll. Mindháromnál látod, hogy távollévő sereg 10.000 íjász. Honnan tudod kiszámolni, hogy kinél mennyi segítség van? Ott miért nem zavar, ha itt igen?

És épületlsitád lenne. Láthatod, hogy beütött vagy nem ütött be. Felmérheted a megtámadott országot és láthatod, hogy legalább mekkora sereg kellett hozzá. Ebből becsülheted, hogy a hullának mennyi serege van kint. Ezzel a hulla színesítené a játékot, nem tenné számolhatatlanná.

Most a 3 fős szöviről beszélünk vagy egy hulláról? Lécci becsüld meg nekem ha a hulla pl kimegy 1 elittel kamu támadásra és koppan mennyi kell hozzá...
A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak. Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.
Képzeld el ha a javaslatod szerint működne és összeállna 3 hulla egy orkkal szinte leverhetetlenek lennének. Az ork üt cibálja a hullák seregeit az ellenfél meg néz mint a moziban...

tulip 10-30-2008 15:11

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194942)
Most a 3 fős szöviről beszélünk vagy egy hulláról?

Nem tértem el a tárgytól, a hódítóból hoztam a példát. Van több is.

Quote:

Lécci becsüld meg nekem ha a hulla pl kimegy 1 elittel kamu támadásra és koppan mennyi kell hozzá...

Pontosan az a lényeg, hogy a hulla taktikázhatna, hogy bevállalja a morálromlást és csak 1 fős sereget küld ki és készenlétben áll teljes sereggel, hogy valaki jön-e rá. De ha ekkor Te hazakíséred annyival, amennyivel az épületlista alapján beütsz, akkor be is fogod ütni. Nem lesz benne semmi titokzatosság, előre megjósolható az eredmény.
Ha viszont azt látod, hogy beütött egy hulla valakit, és felméred az áldozatot, akkor kiszámolhatod, hogy legalább mekkora seregének kellett távol lennie a hullának és az épületlista alapján akár 8 sereggel is hazakísérheted egy ork tabival.
Tehát ez nem védené meg a hullát a hiénáktól, de mérsékelné a kiszolgátatottságát.

Quote:

A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak.

A hulla gyenge, ezért általában teljes sereggel kell kitámadnjon. De ha nem kísérnék vissza sok sereggel, akkor játszható maradna. A hullát azért nem volna jó erősítani, mert akkor túl könnyen játszható faj lenne a többihez képest.

Quote:

Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.

Látod, mégsem szeretik szövibe. Ez azt mutatja, hogy tévedsz. De ha a távollévő seregeit nem tudnák felmérni, akkor sok helyen szívesen fogadnák. Ismerős a szöveg a dipóból: "Hullák kíméljenek."

Quote:

Képzeld el ha a javaslatod szerint működne és összeállna 3 hulla egy orkkal szinte leverhetetlenek lennének. Az ork üt cibálja a hullák seregeit az ellenfél meg néz mint a moziban...

Na igen. Valami hasonló érveket vártam. De ez szerintem nem baj, mert ettől a felállástól pl. egy 4 tagu hadis óriás szövi nem különbözik lényegesen.

laci 10-30-2008 15:15

Quote:

A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak. Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.

De bizony hogy azért ütik őket. És még védeni is könnyebb az esetleges kontráját mint bármelyik másik hadis fajnak. És még ha sikerül is kijönnie, akkor ott marad egy töküres országgal. Én ha hullát látok, és hadis vagyok, mindig kihasználom, és gondolom, nem én vagyok az egyedüli. A legkönnyebb és legtehetetlenebb célpont jelen formájában.

És a szövetséges dolog ott kezdődik hogy nem nagyon találnak maguknak szövetségest. Azonkívül már hogyne lenne gyengébb a szövetség többi tagjánál? Ok. hogy támadásban erősebb a pl. félelfnél (ami mondjuk nem is támad), de a feles sokoldalúbb és hasznosabb, ráadásul ha egy szövetség hadist akar, 99% hogy nem óriást fog meghívni. Csak nézd meg a hirdetéseket, ha ugyanolyan jó a hulla szövetségben a többi faj, akkor miért nem kellenek senkinek?

Betelgeuse 10-30-2008 15:29

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 194946)
. De ez szerintem nem baj, mert ettől a felállástól pl. egy 4 tagu hadis óriás szövi nem különbözik lényegesen.

De bizony ég és föld a különbség... az óriásokat felmérik és tudják kire mekkora sereg kell a hullákra meg ki megy ki vakon kockáztatva a koppanást és ott a tuti betegség?

Nem azért nem szeretik a szöviben a hullákat mert gyenge nekem volt hulla szövim nagyon jól tudtunk háborúzni de a hullán keresztül lopták az egész szövit.

Zoli 10-30-2008 17:33

Igen, a hulla nem a gyengesége miatt, hanem a keresztbelopás miatt nem kell senkinek...legalábbis nálam ez az első helyen áll.
Tulip!
Így, hogy magyarázod a felmérhetetlenséget, tényleg nem tűnik olyan rossznak, akár már el is tudnám képzelni, mert valóban nem erősíteni, hanem játszhatóbbá kéne tenni a hullát...de ezt már írtátok, miért van egyesek szerint is így.
Viszont akkor fogadnám el a javaslatot, hogyha egy hulla tolival való seregfelmérésekor kiírná, hogy a hulla sereg támad-e, vagy nem...legalább annyit...mert ha most sereget mérsz, látod, hogy van-e kint valamije...tehát azt tenném hozzá, hogy írja ki, hogy van-e távol tőle sereg...az, hogy jön-e vagy megy, a krónikából kideríthető, így én a javaslat mellett lennék. ;)

Zoli 10-30-2008 17:37

Tehát összefoglalva,
-ne mutassa a távol levő sereg nagyságát a seregfelmérés, de írja ki, hogy van-e távol sereg
-a gömb se mutassa az egységeket
-a távol se mutassa az egységeket
ez utóbbit azért sem venném ki, mert ha csalisereg volt, az látjuk a mi elhullt egységeink számából, így a kísérés is kiszámítható lenne.
a krónika természetesen mutassa az ütéseit, és a felé menő seregeket, mint eddig, és az éplista is a megszokott maradjon

én e-mellett vagyok.uff.

Dus 10-30-2008 17:40

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194961)
Tehát összefoglalva,
-ne mutassa a távol levő sereg nagyságát a seregfelmérés, de írja ki, hogy van-e távol sereg
-a gömb se mutassa az egységeket
-a távol se mutassa az egységeket
ez utóbbit azért sem venném ki, mert ha csalisereg volt, az látjuk a mi elhullt egységeink számából, így a kísérés is kiszámítható lenne.
a krónika természetesen mutassa az ütéseit, és a felé menő seregeket, mint eddig, és az éplista is a megszokott maradjon

én e-mellett vagyok.uff.

Ha emelett is vagy, beláthatod, hogy 4. szinttől felfele nem fogsz tudni ütni...

Még ezek melett is kell valami hadibónuszt adni, mert ez édes kevés, és eddig és most is csak 5. szinten lehe tmajd vele játszani (najó, talán ezzel egy 4. szintet is végig lehet toni, de flejebb tuti, hogy nem, mert egyszerűen nem tudsz földet ütni

Zoli 10-30-2008 17:42

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194962)
Ha emelett is vagy, beláthatod, hogy 4. szinttől felfele nem fogsz tudni ütni...

Még ezek melett is kell valami hadibónuszt adni, mert ez édes kevés, és eddig és most is csak 5. szinten lehe tmajd vele játszani (najó, talán ezzel egy 4. szintet is végig lehet toni, de flejebb tuti, hogy nem, mert egyszerűen nem tudsz földet ütni

ha esetleg mégis beveszi egy hadisabb szövi, azokkal tud ütni, és nem biztos, hogy kísérnék, mert nem tudnák mennyivel jön, és ütni is tudna, mert nem látnák, mennyivel megy...szövihelppel
a játszhatóbbsága erősítené

Dus 10-30-2008 17:45

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194963)
ha esetleg mégis beveszi egy hadisabb szövi, azokkal tud ütni, és nem biztos, hogy kísérnék, mert nem tudnák mennyivel jön, és ütni is tudna, mert nem látnák, mennyivel megy...szövihelppel
a játszhatóbbsága erősítené

Azért, ez elég gyenge lábakon áll ;)

És ha ő támad, akkor kb tudják mennyivel jött ki, hisz tudják a védekező fél védőerejét, abból tudják, mennyivel támadt ki minimum, és azért 70% baarakknál tuti nem tart többet egy hulla...

Plusz, ígyi fogják tudni a szöviket a hullákon keresztül lopni, tehát valszeg NEM fogják bevenni őket szövibe, sőt!

Zoli 10-30-2008 17:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194964)

És ha ő támad, akkor kb tudják mennyivel jött ki, hisz tudják a védekező fél védőerejét, abból tudják, mennyivel támadt ki minimum, és azért 70% baarakknál tuti nem tart többet egy hulla...

Plusz, ígyi fogják tudni a szöviket a hullákon keresztül lopni, tehát valszeg NEM fogják bevenni őket szövibe, sőt!

igen, kiszámítható, mégis utána kell járni, és közel sem minden szövi minden tagja van mindig fent, szóval a lehetőség meglenne, de nem sokan tudnák kihasználni.Szóval nehezebben kiszámolható lenne...végiglopják rajta a szövit...a szövi ne termeljen...ha 3 óriással összeraknánk, egész jókis csapat lenne belőle, és lenne, aki kipróbálná
és ne erősítsük, mert egy kezdő, aki nem csinál semmit, csak kiválasztja a fajt, ne legyen már akkora májer!
dolgozzon meg, mint ahogy egy akármilyen más fajnál kell...nem állíthatod, hogy ez az elem ne nyitna új lehetőségeket a hullák előtt, és csak szövetségben lenne erős, de többen bevennék a "láthatatlan" serege miatt

Dus 10-30-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194966)
igen, kiszámítható, mégis utána kell járni, és közel sem minden szövi minden tagja van mindig fent, szóval a lehetőség meglenne, de nem sokan tudnák kihasználni.Szóval nehezebben kiszámolható lenne...végiglopják rajta a szövit...a szövi ne termeljen...ha 3 óriással összeraknánk, egész jókis csapat lenne belőle, és lenne, aki kipróbálná

Három óriás maga mellé biztos nem venne fel egy hullát...akkor már egy fél-elf vagy egy gnóm kerül oda. Esetleg egy 4. óriás. De hullát tuti nem vesznek fel, mert minek?! :)

Betelgeuse 10-30-2008 17:53

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194964)

Az a baj, hogy nem ő fog támadni... már látom a 3 hullás és 1 óriásos szöviket:) Segítség átcibálva az óriáshoz az meg mint a terminátor csak üt:)
Az óriásos szövik meg csak néznek mert még gyújtani se tudják a hullákat

Zoli 10-30-2008 17:54

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194967)
Három óriás maga mellé biztos nem venne fel egy hullát...akkor már egy fél-elf vagy egy gnóm kerül oda. Esetleg egy 4. óriás. De hullát tuti nem vesznek fel, mert minek?! :)

a további erősítésekkel sem vennék be szövibe, MF-ként is jóóóóerős lenne, aztán majd 4 hulla szépen összeáll, és vakon veregetnek mindenkit...ráadásul nem tudsz csinálni semmit a rezisztek meg miegymás miatt...hát köszönöm nem

Dus 10-30-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194968)
Az a baj, hogy nem ő fog támadni... már látom a 3 hullás és 1 óriásos szöviket:) Segítség átcibálva az óriáshoz az meg mint a terminátor csak üt:)
Az óriásos szövik meg csak néznek mert még gyújtani se tudják a hullákat

Azaz azt mondod, hogy egy oriás+3 hulla szövi erősebb lesz kb. mint egy 4 oriásos szövi??
Okés, végülis ez a legvalószínübb eset, nem egy normálisan felépített szövetség...ne vicceljünk már, kérlek :)

Hányszor látsz Te 4 oriásos szövit?? Néha-néha lehet látni...oks, elismerem, azt lehet, hogy ezzel a változtatással megverné az oriás+3 hulla, de ebben is nagyon erősen kételkedem. De minden más esetben nem a négy oriás hanem a három hulla+oriás néz, de nagyot...

Dus 10-30-2008 17:59

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194969)
a további erősítésekkel sem vennék be szövibe, MF-ként is jóóóóerős lenne, aztán majd 4 hulla szépen összeáll, és vakon veregetnek mindenkit...ráadásul nem tudsz csinálni semmit a rezisztek meg miegymás miatt...hát köszönöm nem

Nem, nem vennék be, de egész jó lenne mf-ként...
Nem lenne jó erős, ha láttad volna a számolásokat, esetleg figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásokat...a párszoros reziszt növekedés meg olyan sokat nem jelenthet...nagyábol (bár ezt nem tudom pontosan) 20-30%-kal maximum csökkenti a házgyújtást egy sorozat végére...De talán még kevesebbel...erről valaki mondhatna pontos adatot aki tudja :)

Zoli 10-30-2008 17:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194971)
De minden más esetben nem a négy oriás hanem a három hulla+oriás néz, de nagyot...

egy elnyúló szöviháborúban magasabb hekin nagyon meggyőző a lepra...em 10 körös leprára gondolok ezzel...tehát leverik az óriást...és még mindig ott a 3 hulla...tehát a hullás szövi nem szív, mert nem csépelik, csak az egyik tagot, aki a csapások után a tartalék segítségével helyreáll...a hullákat meg naponta 1 nél többször egy hadis nem üti, hacsak nincs annyi pénzre., hogy fokozzon katit...akkor meg megoint nem a hullás szövi veszít többet

Zoli 10-30-2008 18:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194972)
Nem, nem vennék be, de egész jó lenne mf-ként...
Nem lenne jó erős, ha láttad volna a számolásokat, esetleg figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásokat...a párszoros reziszt növekedés meg olyan sokat nem jelenthet...nagyábol (bár ezt nem tudom pontosan) 20-30%-kal maximum csökkenti a házgyújtást egy sorozat végére...De talán még kevesebbel...erről valaki mondhatna pontos adatot aki tudja :)

több férőhely, hadibónok, gyújtani alig lehet, rengetni most sem nagyon, nem tudsz neki ártani, de bever, ha kíséred leprás leszel...terminátor4
és mindez csak azért, mert hulla vagy...semmi stratégia, semmi tapasztalat, semmi ész...

Dus 10-30-2008 18:02

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194973)
egy elnyúló szöviháborúban magasabb hekin nagyon meggyőző a lepra...em 10 körös leprára gondolok ezzel...tehát leverik az óriást...és még mindig ott a 3 hulla...tehát a hullás szövi nem szív, mert nem csépelik, csak az egyik tagot, aki a csapások után a tartalék segítségével helyreáll...a hullákat meg naponta 1 nél többször egy hadis nem üti, hacsak nincs annyi pénzre., hogy fokozzon katit...akkor meg megoint nem a hullás szövi veszít többet

És most hihetetlen gyorsan kivettük a házgyújtást a játékból...
Azzal meg is felelne, de szerencsére ez nincs így :)

(mivel minden más esetről volt szó, lesz aki tudja gyújtani a hullákat...)

Dus 10-30-2008 18:02

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194975)
több férőhely, hadibónok, gyújtani alig lehet, rengetni most sem nagyon, nem tudsz neki ártani, de bever, ha kíséred leprás leszel...terminátor4

Jó, akkor most olvasd végig mégegyszer azt a hsz-em, amire reagáltál ezzel, aztán gondolkodj egy kicsit...

Zoli 10-30-2008 18:04

jó, én elmondtam, mit találnék jónak, erősítést nem.
uff.befejeztem

Dus 10-30-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194978)
jó, én elmondtam, mit találnék jónak, erősítést nem.
uff.befejeztem

Pontosan ezt csináltam én is ;)

Geenek üzenem, hogy nagyon ügyi, és hihetetlenül inteligens, hogy minden hsz-em melett megtalálta a lefelé mutató ujjat...Már majdnem elérte az alsósok szintjét, csak így tovább :)

(ezért nyugodtan lehet adni rosszat, azért van itt a hsz :) )

KPeti999 10-30-2008 19:07

Én sem támogatom Tulip javaslatát. 5. csopiba egy káosszal érne fel.

Én még mindig a szintenkénti mérsékelt hadi- és férőbónra szavazok, ha amellé kap még védelemként:
- erősebb betegséget: pl az országban lévő egységek 0,1-0,3%-ka (még nem eldöntött érték) körönként meghal. (0,3%os elhalálozás 24 óra alatt kb egy mészárral ér fel)

vagy

- valamiféle gyújtás rezisztet, pl 3-4-5ször gyorsabb autoreziszt

vagy

- automatikus távolbalátást, vagyis ha Hulla barátunk felé sereg közeledik akkor kap egy fontos eseményt, hogy xy felé tart és egy körre van. A visszajelzést csak akkor kapná ha már csak 1 körre van tőle az ellenség, és nem derülne ki belőle, hogy mennyi egységgel támad.

ja ezt elfelejtettem: Vélemény?

tulip 10-31-2008 09:33

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194950)
De bizony ég és föld a különbség... az óriásokat felmérik és tudják kire mekkora sereg kell a hullákra meg ki megy ki vakon kockáztatva a koppanást és ott a tuti betegség?

Pedig ott a példa a hsz-ben. Óriások is tudnak szöviben egymásnak támadáshoz és védelemhez egyaránt segítséget nyújtani és tolikkal sem tudod felmérni, hogy akkor most kinél mennyi van. A hullákat ez a módosításítás kicsit jobban védené, de hát nem éppen ez most a cél??

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194950)
Nem azért nem szeretik a szöviben a hullákat mert gyenge nekem volt hulla szövim nagyon jól tudtunk háborúzni de a hullán keresztül lopták az egész szövit.

Való igaz, hogy hullán keresztül lelopják a szövit. De hidd el, nem ez az igazi ok, ami miatt a hullákat kirekesztik. De ha Téged ez zavar, erre is van egy ötletem:

Lehessen menteni a pontlistát. Mindig csak az utolsó mentést őrizze meg és a legutóbbi mentés óta megváltozott hirnévpontokat hozza fel, külön hogy melyik emelkedett, melyik csökkent.

Erre jelenleg is van lehetőség, ha kézzel mented, de bővíthető lehetne ezzel a kényelmi funkcióval a Hódító. Ekkor mielőtt lopnak, elmented, miután loptak, szintén elmented a pontokat. Meglátod, hogy kiknek változott a hirnevük. Akiknek változott, oda megpróbálsz tolival benézni. Ha buksz, netán beférsz, akkor ő lopja a szövit a hullán keresztül.

tulip 10-31-2008 09:42

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194971)
Azaz azt mondod, hogy egy oriás+3 hulla szövi erősebb lesz kb. mint egy 4 oriásos szövi??
Okés, végülis ez a legvalószínübb eset, nem egy normálisan felépített szövetség...ne vicceljünk már, kérlek :)

Hányszor látsz Te 4 oriásos szövit?? Néha-néha lehet látni...oks, elismerem, azt lehet, hogy ezzel a változtatással megverné az oriás+3 hulla, de ebben is nagyon erősen kételkedem. De minden más esetben nem a négy oriás hanem a három hulla+oriás néz, de nagyot...

Nem kell gyakori fajnak lennie, csak lehessen vele játszani. Ha nem félsz attól, hogy sokan használják a hullát, akkor nem probléma szerinted sem egy ilyen módosítás. Aki meg bevállalja, az játszhat is vele. Színesítené a játékot, még ha ritka is lenne.

Dus 10-31-2008 09:53

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 195012)
Nem kell gyakori fajnak lennie, csak lehessen vele játszani. Ha nem félsz attól, hogy sokan használják a hullát, akkor nem probléma szerinted sem egy ilyen módosítás. Aki meg bevállalja, az játszhat is vele. Színesítené a játékot, még ha ritka is lenne.

Igen, egyetértek...színesítené a játékot...De nem lenne tőle játszható faj a hulla...talán ezzel a módsosítással a 4. szintet is végig lehetne tolni egy hullával...Feljebb esélytelen, mert harmat gyenge a támadása és védelme, és hiába támad egész sereggel, koppan, nem is picit. Ugyan vissza nem kísérik általában a módosítás miatt, amit mondasz, de akkor is mindig koppanni fog...

Ha ezt bevezetnénk, pár hónap mulva megint jönnének a hullás topicok, és mindenki el lesz hajtva, hogy nem rég erősítettünk a hullán...És mindkét félnek megint tök igaza lesz, mert a hulla ugyan talán picivel erősebb lenne ezzel, amit mondasz, de ez édes kevés, ahhoz, hogy játszható legyen. Pedig Te mondtad: Ez a cél :)

Dus 10-31-2008 10:13

Tulip: Gondolkoztam, és talán a javaslatod jó is lenne, ha mellé megkapná a hulla az 5%, 10%, 15%, 20%, 25% férőhely bónusz...így könyebben tudna ütni, és tényleg, ezzel 3. és 2. szinten is mr játszható lenne, és a Te javaslatod színesíti a játékot, az enyém meg játszhatóbbá teszi a hullát...

Kettőt egy csapásra ;)

Vélemények?? :)

KPeti999 10-31-2008 23:43

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195019)
Tulip: Gondolkoztam, és talán a javaslatod jó is lenne, ha mellé megkapná a hulla az 5%, 10%, 15%, 20%, 25% férőhely bónusz...így könyebben tudna ütni, és tényleg, ezzel 3. és 2. szinten is mr játszható lenne, és a Te javaslatod színesíti a játékot, az enyém meg játszhatóbbá teszi a hullát...

Kettőt egy csapásra ;)

Vélemények?? :)

Tulip javaslata elég komoly előnyt adna a hullának.
2. és 3. csopiban így talán játszható lenne. Talán.
De 5. csopiba szerintem durva hatásai lennének, oda nem kell ilyen mértékű erősítés. Ebben a formában nem tetszik Tulip ötlete, ha kap mellé valamiféle maluszt vagy bónuszt, akkor sem változik a véleményem. Magán az ötleten és nem a tálaláson kell módosítani.

Továbbra is érdekel a véleményetek:) (#193)

Peti 11-01-2008 16:24

Visszaolvasva folyamtosan azt látom hogy a hulla védelmére panaszkodnak a legtöbben, mégis a támadóját akarjátok erősíteni, pár oldallal ezelött írtam hogy a védelmén kellene erősítést végrehajtani, akkor pár embernek tetszett a dolog egy része, most picit átdolgoztam, hátha így jobban tetszene nektek.

1.
állandó vérszomj:a bent csücsülő a seregeknek is legyen vérszomja, ami 30% védő bónuszt jelentene

2.
támadó seregenként kapja a betegséget a hullát ütő ori, úgy hogy a 2. sereg csak 50%nyi betegséget visz, s a 3.-4...8. sereg is csak 50%al növelné a betegséget, így ha kimegy ütni a hulla azért mindenki meggondolja hogy annyi tábivel verje be mint amennyije van

3.
50%al kevesebb nyersanyag kelljen neki egy épület felhúzásához.

4.
szintenkénti férőhely növelés 2 hellyel mint ahogy már többen is leírták

5. szint 42
4. szint 44
3. szint 46
2. szint 48
1. szint 50

-Fegya- 11-01-2008 17:54

Nagyon idegesít, amikor azt mondjátok, hogy a hullával könnyű játszani. Szerintem semmivel sem olyan nehéz végigmenni az összes szinten, mint egy MF hullával.
Felsőbb szinteken szinte csak úgy lehet sikeresen támadni, hogy állandóan a pontlistát kell menteni és abból kikövetkeztetni, hogy ki lehet üthető. Az 5-s szinten összegyűjtött vagyont csak a piacon lehet tartani, mert különben ellopják. A piacról visszaérkező árut rögtön vissza kell rakni a piacra, hogy megmaradjon. Több darabba kell tartani a piaci cuccot, hogy ha szükség van pénzre, ne kelljen esetleg 24 órát várni. Embereid és sereged védelmében az egyébként gyenge túlélő személyiséget kell alkalmazni. A gyújtogatás ellen semmit sem tudsz csinálni. Egyetlen ellenszert tudtam kitalálni, a felfelé menekülést ütéssel. Szóval semelyik fajjal sem kellett annyit dolgozni a végigmenetelhez, mint a hullával.

Én azt javaslom, hogy
-A hullát (vagy beteg országot) támadó minden sereg fertőzze meg az országát. Így mindenki meggondolná, hogy több sereggel támadjon beteg országot. Nem is értem, hogy ez miért nincs így. Így erősödik a hulla fő védelme, a betegség.
-A gyújtogatás ellen én a beépítetlen földön elférő lakosokat 8-ról mondjuk 30-ra emelném. Így elég sokan elférnek a felgyújtott házak helyén, nem okoz olyan katasztrófát a gyújtogatás.
-Valamennyire emelném a hadi erejét, hogy valamivel könnyebben tudjon beférni ellenfeleihez és erősödjön a védelme is.

Úgy gondolom, ezek a javaslatok illenek a hulla fajhoz és csak annyira erősítik, hogy valamivel játszhatóbb a felső szinteken.

All times are GMT +1. The time now is 16:54.