Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 7.0 beta (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2972)

Betelgeuse 05-18-2008 12:07

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 175227)
Nekem is a távolozási számbeírással van egy kis gondom. Rendszersen előfordul, hogy beírom a számot, kattintok, mire azt mondja, hogy helytelen, azt a számot írjam be ami az ablakban van. Kiad egy másik négyjegyűt, és azzal már működik. Eddig nem volt ebből gikszer, de ha időzített távolozásról van szó, és 2 mp-vel kv előtt eljátssza, abból probléma is lehet.

Miért nem a helyes számot írod be?:) Eddig kb 50x kellett számot beírjak és nem volt ilyen gondom, de kezdem akkor is nagyon idegesítőnek tartani. Nem tudom miért nem elég körönként 1x beírni mire jó a 20 perc.

Valezius 05-18-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 175228)
Miért nem a helyes számot írod be?:) Eddig kb 50x kellett számot beírjak és nem volt ilyen gondom, de kezdem akkor is nagyon idegesítőnek tartani. Nem tudom miért nem elég körönként 1x beírni mire jó a 20 perc.

Engem nem idegesít. De egyszer nekem is volt, hogy mintha váltott volna a szám, mire beírtam...

Viszont ha a nemvipeseknek elég 3óránként, akkor itt miért nem? :)

Synkel 05-18-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 175228)

Meg fogsz lepődni, a helyes számot írom be.

Betelgeuse 05-18-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175229)
Engem nem idegesít. De egyszer nekem is volt, hogy mintha váltott volna a szám, mire beírtam...

Viszont ha a nemvipeseknek elég 3óránként, akkor itt miért nem? :)

A 20 perccel van bajom. Nézel egy távolt kv közben, kv előtt bekészíted még nem kéri, mire jön a kv és rányomsz kéri és ugrott a távol. Akkor megvan a megoldás: ne vipeljünk többet:)

Synkel 05-18-2008 12:47

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 175232)
A 20 perccel van bajom. Nézel egy távolt kv közben, kv előtt bekészíted még nem kéri, mire jön a kv és rányomsz kéri és ugrott a távol. Akkor megvan a megoldás: ne vipeljünk többet:)

Ezzel egyetértek. Mármint nem a nem vipeléssel, mert azt nem szeressem, hanem azzal, hogy körönként egyszer elég lenne.

J.Ati 05-18-2008 12:50

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 175232)

ez nem fog menni:(

A szövim is arra gondolt,hogy inkább nem vipel,de ez nincs viphez kötve!
De mindjárt megkeresem Ati hsz-ét erről.

Azért érdekes,hogy csak az aktív emberek jönnek panaszkodni…

J.Ati 05-18-2008 12:53

Megtaláltam:)

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174862)
Vhol olvastam, h. ez a kód nem függ viptagságtól.

Ati, jól gondolom, h. ha vki nem viptag akkor neki elegendő a belépésnél megjelenő kódot pepöttyögni és ez a "távol-kód" nála nem játszik? Vagy vip nélkül is belekerülhet az 1%-ba?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174863)
Természetesen VIP tagság nélkül is kellhet neki ez a kód. Ez nem egy olyan, ami csak VIP tagoknak van, hogy a sok kedvezmény mellé valami rossz is legyen, ami másnak nincs. Ez mindenkinek lehet.

Szóval gyakorolni kell a számok írogatását

Betelgeuse 05-18-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 175238)
ez nem fog menni:(

A szövim is arra gondolt,hogy inkább nem vipel,de ez nincs viphez kötve!
De mindjárt megkeresem Ati hsz-ét erről.

Azért érdekes,hogy csak az aktív emberek jönnek panaszkodni…

Ha ez panaszkodás akkor igen. De ne tegyék már tönkre az országomat azért mert valamikor valaki scripteket futtatott. Van olyan csoport ahol elég ha 1 ütést bekapsz rosszkor és véged...

J.Ati 05-18-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 175240)
Ha ez panaszkodás akkor igen. De ne tegyék már tönkre az országomat azért mert valamikor valaki scripteket futtatott. Van olyan csoport ahol elég ha 1 ütést bekapsz rosszkor és véged...

Félre értesz:)

Mivel az én szövim is kapta a számokat megértem a problémát!
Teljes mértékben igazad van!!

Csak itt ez a probléma, egyelőre panaszkodásnak minősül,ahogy én ezt észre vettem.
Pár ember,akinek nem kell írogatni fel se fogják milyen ez csak mondanak rá valami okosat és ezzel letudták a problémát.(ő részükről ti csak panaszkodtok)

Princ 05-18-2008 15:31

Quote:

Nekem is a távolozási számbeírással van egy kis gondom. Rendszersen előfordul, hogy beírom a számot, kattintok, mire azt mondja, hogy helytelen, azt a számot írjam be ami az ablakban van. Kiad egy másik négyjegyűt, és azzal már működik. Eddig nem volt ebből gikszer, de ha időzített távolozásról van szó, és 2 mp-vel kv előtt eljátssza, abból probléma is lehet.

Igen, ez nálam is így van mostmár. Ráadásul a 'megbélyegzett' orimban szinte minden alkalommal kell számot írnom, a többiben meg nyugodtan használhatnék scriptet mert eddig ott nem kérte.

Én örülök annak hogy a scriptet használóktól már nem kell annyira tartani, nem baj hogy cserébe be kell írkálni a számokat, de ezen a rendszeren azért még van mit finomítani.

Sutir 05-18-2008 16:42

Quote:

Ez a probléma nálam is előjött, kb 2-3 napja kezdte el csinálni, nem mindig, de ma már pl. 3* megjátszotta, tnap csak két*... nesze neked 2 sec

Mona 05-18-2008 16:46

Megnyugodtam akkor, hogy nem csak nekem okoz problémát, már a szemészet meglátogatását gondoltam :)
2 orim van, amikkel jelenleg játszogatok, és mindkettőnél kellenek a számok távolozásnál. Vagy leszokom a távolozásról.

Sutir 05-18-2008 16:49

Na igen, két kód egy távolnál, azért már picit sok...:(

Bubba 05-18-2008 17:03

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 175270)
Na igen, két kód egy távolnál, azért már picit sok...:(

kódolatlan hétvégére vágytok? nem HBO ez:p

Sutir 05-18-2008 17:05

Pedig előfizettünk rá anno. :p Sőt most is :)

Ati 05-18-2008 17:10

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 175275)
Pedig előfizettünk rá anno. :p Sőt most is :)

Mármint mire? :eek:

Dus 05-18-2008 17:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 175276)
Mármint mire? :eek:

Sztem a HBO-ra gondolt ;)

Ha nem akkor kövezzetek meg:o

Ati 05-18-2008 17:11

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175277)
Sztem a HBO-ra gondolt ;)

Ha nem akkor kövezzetek meg:o

Ja akkor jó. :) Már azt hittem, hogy megint fogalomzavar van. :)

Dus 05-18-2008 17:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 175278)
Ja akkor jó. :) Már azt hittem, hogy megint fogalomzavar van. :)

"Máskor figyelmesen olvasd el a topic eddigi hozzászólásait":D:D:D

Druida 05-18-2008 17:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175279)
"Máskor figyelmesen olvasd el a topic eddigi hozzászólásait":D:D:D

:D:D:D
nade emberek, ne offoljunk tovább plz.

Sutir 05-18-2008 17:30

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 175281)
:D:D:D
nade emberek, ne offoljunk tovább plz.

igaz, két kódra vmi magyarázat? :o

Ati 05-18-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 175283)
igaz, két kódra vmi magyarázat? :o

Ha bekészítesz egy ablakot, egy másikkal pedig ellövöd a távolt, és így a kód megváltozik, akkor hiába van bekészítve az első, addigra már más a kód, amit be kell írnod. Ugyanez igaz akkor is, ha -- és ilyen lehetőéeg ne legyen -- valaki más is használja az országod, és ő csinál egy tábvolbalátást, amitől a beírandó kód megváltozik. Ha egyszer megnyitottad az ablakot, és bekészíted a távolt, akkor utána másik ablakból ne távolozz már.

Sutir 05-18-2008 18:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 175303)
Ha bekészítesz egy ablakot, egy másikkal pedig ellövöd a távolt, és így a kód megváltozik, akkor hiába van bekészítve az első, addigra már más a kód, amit be kell írnod. Ugyanez igaz akkor is, ha -- és ilyen lehetőéeg ne legyen -- valaki más is használja az országod, és ő csinál egy tábvolbalátást, amitől a beírandó kód megváltozik. Ha egyszer megnyitottad az ablakot, és bekészíted a távolt, akkor utána másik ablakból ne távolozz már.

Ez jogos, de egyik eset sem igaz. Simán megyek a varázslatokra, távolbanézés, kéri a kódot, bepöttyögöm, kiírja piros kis sávba, h. nem jó a kód és helyette egy új van. Vagy másik eset, beírom a kódot nem nyomok entert és a beírás után közvetlenül a kód megváltozik (akkor már láttom, h. nem lesz jó az első kód és azért nem is próbálom leenterezni).

Ati 05-18-2008 19:01

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 175307)
Vagy másik eset, beírom a kódot nem nyomok entert és a beírás után közvetlenül a kód megváltozik (akkor már láttom, h. nem lesz jó az első kód és azért nem is próbálom leenterezni).

Ez technikailag lehetetlen. Ha letöltötte az oldalt, akkor azon már nem változtat.

Sutir 05-18-2008 19:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 175308)
Ez technikailag lehetetlen. Ha letöltötte az oldalt, akkor azon már nem változtat.

Ezt a változatot eddig 2* csinálta, ha tecnikailag lehetetlen, akkor én pláne nem tudom, h. miért történt így.:o

Tsobi 05-18-2008 19:07

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 175310)
Ezt a változatot eddig 2* csinálta, ha tecnikailag lehetetlen, akkor én pláne nem tudom, h. miért történt így.:o

Nem vagyok egy nagy számítástechnikus,de azt még én is tudom,hogy az lehetetlen. Ha csak nem ébredt öntudatra a skynet 7.0 béta :D

ddjjm 05-18-2008 19:11

és ha igen? "csak" a mi országaink fegyvereire van rákötve...

Sutir 05-18-2008 19:47

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 175313)
Nem vagyok egy nagy számítástechnikus,de azt még én is tudom,hogy az lehetetlen. Ha csak nem ébredt öntudatra a skynet 7.0 béta :D

Passz! :) Lehetetlen dolgokra képes az orim, és képes a szemem láttára csinálni. :rolleyes:

Redback 05-19-2008 06:04

a VIP körök mikor lesznek jóvárírva?

Ati 05-19-2008 07:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 175361)
a VIP körök mikor lesznek jóvárírva?

Mire gondolsz?

ddjjm 05-19-2008 12:53

Szerintem a Kézikönyvre gondol

Ati 05-19-2008 13:14

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 175382)
Szerintem a Kézikönyvre gondol

Annak külön témák vannak, ne kavarjuk ezt ide.

Ati 05-19-2008 15:45

Az eddigi tapasztalatok alapján némi változás a számbeírások szükségességénél.

Mostantól nem kell folyamatosan beírnia a számokat azoknak, akiknél ez a szükség megjelenik, hanem csak időnként kapcsol be ez a modul néhány napra, de az esetek többségében kikapcsolt állapotban figyel. Ezzel a Kispistike-féle scriptek kiszámíthatatlanná válnak, nem lehet bízni abban, hogy lefutott és nem jön senki, vagy le se futott. Ugyanakkor a számok beírásának szükségessége lecsökken.

vityu 05-19-2008 19:19

2008-05-19 20:18:33 Távolbalátásod eredménye:

Feléd tartó seregek:
Nem észlelünk felénk tartó seregeket.
Szövetségeseid felé tartó seregek:
Nem észlelünk szövetségeseink felé tartó seregeket.

2008-05-19 19:18:33 Távolbalátásod eredménye:

Feléd tartó seregek:
Nem észlelünk felénk tartó seregeket.
Szövetségeseid felé tartó seregek:
Nem észlelünk szövetségeseink felé tartó seregeket.

Ezt tök véletlenül csináltam...:Dremélem nem kapok a nyakamra számbeírást...
:(:(

Paliking 05-20-2008 13:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 175424)
Az eddigi tapasztalatok alapján némi változás a számbeírások szükségességénél.

Mostantól nem kell folyamatosan beírnia a számokat azoknak, akiknél ez a szükség megjelenik, hanem csak időnként kapcsol be ez a modul néhány napra, de az esetek többségében kikapcsolt állapotban figyel. Ezzel a Kispistike-féle scriptek kiszámíthatatlanná válnak, nem lehet bízni abban, hogy lefutott és nem jön senki, vagy le se futott. Ugyanakkor a számok beírásának szükségessége lecsökken.

Köszönöm a számbeírkáló társadalmi réteg nevében is :D télleg megszűnt

Grabi 05-20-2008 13:55

hát én a fagyasztást nem nagyon értem és kritikámat is szeretném kifejezni a felépítésével kapcsolatban.

1. miért a feljutás alatt található a súgó? értem a logikát benne h van köze hozzá, de én mégis egy teljesen új alrészbe raknám, mert nekem speciel meg kellett kérdeznem h hol van a súgóban :)

2. bonyolultnak érzem h nem az erdeti oriból kell fagyasztanom, hanem másikból. nyílván ennek is van oka h aki nem akarja csak kattingatgat összevissza az ne csináljon butaságot, de ha olyan szöveget tennél bele mint a zérónál az teljesen elfogadható lenne.

3. igazából kritikán kívül kérdésem is lenne. N-ben van egy országom, nem vipes. ezért (bár lehet rosszul tudom), de ötnaponta belépek h ne törlődjön. az országommal csak ki akartam próbálni a gyorsat, de nekem túl sok volt - még aktív koromban is -.
az országot fagyasztanám (a 7.0 béta felsorolásában lévő témában elvileg viphez lett kötve a fagyasztás, de a súgóban meg nem látok ilyen irányú feltételt). a kérdésem ehhez kapcsolódik: amennyiben törlődne az országom a nem vip tagság miatt úgy a fagyasztás alatt is törlődne-e?

Arwyl szelleme 05-20-2008 13:58

Fagyasztás:

Adott 1 db 1/A-s ori minden feltételnek megfelel, de van orim az 5/U-ban.
5/U-s orit szabira vágom, belépek az A-s oriba, feljutás menüben ráklikkelek a fagyasztásra és fordulhatok is. Így van??

Mert:

klikkelek a fagyira, kiírta hogy orid jegelve, de a feltételnél továbbra is kí van írva hogy NEM MEGFELELŐ, mert van orim 5. szinten. Újraklikknél kiírja hogy van már orid fagyasztva, persze az 5/U-son kívül más nincs, de ezek szerint (látszik a pontlistában is) az sincs.

Miért? Hogy is van ez?

/Ez nem velem van, csak én írom be, azért nem supira, mert lehet nem hiba, csak valamit elcseszett./

Ati 05-20-2008 14:02

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 175571)
1. miért a feljutás alatt található a súgó? értem a logikát benne h van köze hozzá, de én mégis egy teljesen új alrészbe raknám, mert nekem speciel meg kellett kérdeznem h hol van a súgóban :)

Nemcsak hogy "köze van hozzá", hanem semmi máshoz nincs köze. Csak akkor fagyasztasz országot, ha útban van egy másiknak. Egyéb haszna nincs.

Quote:

2. bonyolultnak érzem h nem az erdeti oriból kell fagyasztanom, hanem másikból. nyílván ennek is van oka h aki nem akarja csak kattingatgat összevissza az ne csináljon butaságot, de ha olyan szöveget tennél bele mint a zérónál az teljesen elfogadható lenne.

Szerintem teljesen logikus, hogy ha szintet szeretnél lépni, akkor nem kell egy másik országba átmászkálnod lerendezni, hanem ott a szintlépés oldalon látod, hogy azért nem léphetsz, mert az ott még útban van, nosza lefagyasztod, és már léphetsz is.

Quote:

3. igazából kritikán kívül kérdésem is lenne. N-ben van egy országom, nem vipes. ezért (bár lehet rosszul tudom), de ötnaponta belépek h ne törlődjön. az országommal csak ki akartam próbálni a gyorsat, de nekem túl sok volt még aktív koromban is.
az országot fagyasztanám (a 7.0 béta felsorolásában lévő témában elvileg viphez lett kötve a fagyasztás, de a súgóban meg nem látok ilyen irányú feltételt). a kérdésem ehhez kapcsolódik: amennyiben törlődne az országom a nem vip tagság miatt úgy a fagyasztás alatt is törlődne-e?

Nincsen VIP tagsághoz kötve a fagyasztás, bárki használhatja.

Fagyasztás alatt is törlődik egy ország, ha a törlési feltételek teljesülnek rá.

A fagyasztásnak az az egyetlen célja, hogy egy másik országgal átmehess azon a csoporton/szinten, ahol az van. Ez nem fog megmenteni az évenkéti azonosítás szükségességétől, vagy az azonosítás hiányából eredő törléstől.

(A gyors csoportban jelenleg csak az 5. szinten vannak az 5 napnál régebben be nem lépett országok törölve, de ez nem garancia arra, hogy ez mindig így is marad.)

Ati 05-20-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 175574)
Fagyasztás:

Adott 1 db 1/A-s ori minden feltételnek megfelel, de van orim az 5/U-ban.
5/U-s orit szabira vágom, belépek az A-s oriba, feljutás menüben ráklikkelek a fagyasztásra és fordulhatok is. Így van??

Mert:

klikkelek a fagyira, kiírta hogy orid jegelve, de a feltételnél továbbra is kí van írva hogy NEM MEGFELELŐ, mert van orim 5. szinten. Újraklikknél kiírja hogy van már orid fagyasztva, persze az 5/U-son kívül más nincs, de ezek szerint (látszik a pontlistában is) az sincs.

Miért? Hogy is van ez?

/Ez nem velem van, csak én írom be, azért nem supira, mert lehet nem hiba, csak valamit elcseszett./

Ezt supportra légyszi. Köszi.

Grabi 05-20-2008 14:15

nem az első és utolsó h másként látunk dolgokat, de megértettem és elfogadtam érveidet.

All times are GMT +1. The time now is 08:33.