Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pénzt betenni a segélybe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2771)

Stoky(Gárdi) NEXUS 02-20-2008 18:20

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 159949)
Sztem mindegy,hogy 20 vagy 40 millió :)

ha minden bennelenne a segélyba akkor most nem 50 millám hanem vagy 500 millám lenne és az jobban hangzik ;)

Rebellis 02-20-2008 18:20

Amit felvetettem az csak hasra ütés volt:-)
Azért beszélünk róla,hogy optimális javaslattal éljünk:-)
Amit írtam 1 millát az lehetne 2-3-4-5....Csak meg kell egymást és Atit győznünk:-)
Mi formáljuk....

Rebellis 02-20-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 159950)
ha minden bennelenne a segélyba akkor most nem 50 millám hanem vagy 500 millám lenne és az jobban hangzik ;)

És az hol van a 4,2 milliárdos plafontól:-)

Stoky(Gárdi) NEXUS 02-20-2008 18:25

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159952)

jajj nem kell nekem 4,2 yard :D

*na jóó nem lenne rossz de azé segélynek az sokk:D*

de pl 500 milla 7k hekin az segélynek nevezhető sztem!:)

Stoky(Gárdi) NEXUS 02-20-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159952)

nem akartam egyből 4.2 t írni:p

Ati 02-20-2008 18:27

A leforduláskor levitt sokmilliárd ellen egy köztes megoldás: levihet magával annyit, amennyi amúgy is gyűlt volna neki a mostani rendszer szerintm de a pluszban betett pénz leforduláskor elveszik. Így lehet nyugodtan gyűjtögetni a tartalékokat, de nem arra, hogy legközelebb 4,2 milliárd plusz pénzzel kezdje az 5. szintet.

[HTPA]GeeForce 02-20-2008 18:31

Ez így, ahogy mondod jól hangzik. Csak mi nem vagyunk tisztában az erőforrásokkal. Ha ez megoldható, hogy minden szintre viheted a milliárdokat, de fordulásnál csak ami magától összejött volna, szerintem ezt sokan támogatnák.

Stoky(Gárdi) NEXUS 02-20-2008 18:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159955)
A leforduláskor levitt sokmilliárd ellen egy köztes megoldás: levihet magával annyit, amennyi amúgy is gyűlt volna neki a mostani rendszer szerintm de a pluszban betett pénz leforduláskor elveszik. Így lehet nyugodtan gyűjtögetni a tartalékokat, de nem arra, hogy legközelebb 4,2 milliárd plusz pénzzel kezdje az 5. szintet.

sztem is ez egy jó megoldás lenne:)

és így nem nőne az előnye annak aki már megfordult egyszer és esetleg a ba termelt magának tartalékot és segélybe tete át!:)

[HTPA]GeeForce 02-20-2008 18:32

(103. Bocsi! :))

Ati 02-20-2008 18:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 159957)
Ez így, ahogy mondod jól hangzik. Csak mi nem vagyunk tisztában az erőforrásokkal. Ha ez megoldható, hogy minden szintre viheted a milliárdokat, de fordulásnál csak ami magától összejött volna, szerintem ezt sokan támogatnák.

Még én se gondoltam át, csak hangosan gondolkodok. Végülis erre valók a megbeszélésel témái. :) De ez a kettéválasztás alapvetően sok gondot nem okozhat.

Rebellis 02-20-2008 18:35

Ezt én is elfogadom:-)
És a Fentebbi firkálmányom?:-)
Az x hekinként fixen kapott..?

Serg 02-20-2008 18:36

A mostanitól kedvezőtlenebb felhasználási feltételeket nem támogatok,de csak hogy tisztába legyünk dolgokkal én 650 millió segéllyel fordultam és jóformán semmire sem elég...Nyilván sokkal több mint amit emberek egy összegben látnak akár egy teljes forduló alatt,de egy szöviháború költségeit még az ötödik szinten sem fedezné amikor az ( ijász lovas elit)egységek ára 40000 arany körül mozog.
A 10 aranyból az egy arany beépülése a segélybe teljesen reális aki nem akarja az ne használja és ha úgyis osztok pénzt akkor ez tiszta haszon hogy a tizedét visszakapom segély formában

Serg 02-20-2008 18:42

Quote:

Kérdés: amit a 2B ig betettem az is vagy csak amit az A ban pakolok bele?Illetveha ha az A ban elhasználom amit betettem akkor a rendszer levonja mégegyszer forduláskor is? Szerintem ennyire nem kéne bonyolítani nem hiszem hogy olyan sok ori rakna be 42 milliárdot 4,2 milliárdért.Illetve valaki azt mondta hogy az nem olyan sok pénz az A ban én ezt cáfolnám 42 milliárd szép összeg még az A ban is.

Ati 02-20-2008 18:43

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 159964)
Kérdés: amit a 2B ig betettem az is vagy csak amit az A ban pakolok bele?Illetveha ha az A ban elhasználom amit betettem akkor a rendszer levonja mégegyszer forduláskor is? Szerintem ennyire nem kéne bonyolítani nem hiszem hogy olyan sok ori rakna be 42 milliárdot 4,2 milliárdért.Illetve valaki azt mondta hogy az nem olyan sok pénz az A ban én ezt cáfolnám 42 milliárd szép összeg még az A ban is.

Minden forduláskor. A "bepakolható" rész az 5. szintre érkezéskor nulla lenne. (Az a rész, ami most nem létezik. :))

Valezius 02-20-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 159964)

Gondolom lenne egy külön számoló, ami mutatja, hogy mennyi folyt be a hagyományos módon (szintlépés+vip)
Ha ennél kevesebbed van forduláskor viheted mindet, ha többed, akkor a fölösleg elveszik.
(Illetve kevesebbed nem is lehet talán, mert akkor az alap is csökkenne.)
Eddig se lehetett tartalékot levinni, viszont a segélyt eddig is le lehetett, tehát ez így korrekt.

Serg 02-20-2008 18:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159965)
Minden forduláskor. A "bepakolható" rész az 5. szintre érkezéskor nulla lenne. (Az a rész, ami most nem létezik. :))

Ha viszont elvész akkor emberibb arányt kell kitalálni

Stoky(Gárdi) NEXUS 02-20-2008 18:51

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 159967)

nem vész L mert fordulás elött amit beteszel kiveheted és csak az alapot tartod bena ami alapbol megmarad :)

Ati 02-20-2008 18:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 159967)

Nem az a cél, hogy azért gyűjtögesse valaki a segélyt, hogy majd 2 személyiséggel 4 milliárd előnnyel kezdjen. Ezt felhasználhatod B-ben, vagy A-ban, vagy akár simán az 5. szinten is az aktuális fordulódban.

Rebellis 02-21-2008 07:10

:-)
No, akkor most hol is tartunk a témában?

richardka 02-21-2008 07:14

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160036)
No, akkor most hol is tartunk a témában?

Ez engem is érdekelne:)) sok irás van és elvesztem :D

amugy nem támogatom

Rebellis 02-21-2008 07:17

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 160037)
Ez engem is érdekelne:)) sok irás van és elvesztem :D

amugy nem támogatom

Én, nem vesztem el.
Csak kíváncsi lennék egy pártatlan összegzésre és következtetésre a megvalósulás irányába...
Meg azt is tudom, nem lóverseny.
Csak szeretném kipipálni ezt a témát magamban, mert engem különösebben más fejlesztési dolog nem nagyon izgat, mert azok már előre haladottak és én nem voltam az elejétől azoknál.Vagyis nem kell a fórumon lógnom.:-)))))

Amúgy én meg támogatom.

richardka 02-21-2008 07:24

nem tudom mennyi a segélykerettem, nem is érdekel:) de akkor is maradjon csak szépen az oriba mindenkinek, hadd tudjam elvinni.

Rebellis 02-21-2008 07:28

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 160041)
nem tudom mennyi a segélykerettem, nem is érdekel:) de akkor is maradjon csak szépen az oriba mindenkinek, hadd tudjam elvinni.

Tán vissza kéne olvasnod:-)
Ez a része amire te hivatkozol az csak egy szelete a lé direktbe feltevésnek:-)
Az ilyen esetek miatt gondoltam egy összegzést:-)

richardka 02-21-2008 07:33

ennyit olvassak vissza?? ezért kértem egy összegzést:p:D

Rebellis 02-21-2008 07:36

Quote:

amugy nem támogatom

Akkor nem is tudod mit nem támogatsz:rolleyes::D:D:D:D:D:D:D;)

Davalon 02-21-2008 08:38

Quote:

És ha egyáltalán nem lehetne leforduláskor levinni semmit, az nagy baj lenne?:) Én leginkább ezt támogatnám.

Ati 02-21-2008 08:45

Quote:

sok irás van és elvesztem :D

amugy nem támogatom

Fogalmad sincs, hogy épp mi a javaslat, de bármi is az, nem támogatod?

Ismét hangsúlyoznám, hogy ez nem a homokozó téma, hanem a megbeszélések. Akinek nincs érdemi hozzászólnivalója, az kerülje a témát. Köszönöm.

Ati 02-21-2008 08:48

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 160049)
És ha egyáltalán nem lehetne leforduláskor levinni semmit, az nagy baj lenne?:) Én leginkább ezt támogatnám.

Egyre nehezebb az élet a több személyiséggel, bár ez 2-3-4 személyiségnél még annyira nem ütközik ki, később már inkább. Szerintem nem árt, ha addigra van azért egy olyan tartalék, ami felhasználható, ha még megvan, függetlenül a bepakolt pénzmennyiségtől.

Ez nem egy komoly pluszpénz, sék éve 1/A topjában levő emberek esetén se közelíti meg azt a bizonyos 4 milliárdot, amiről mindenki beszél. :)

Tsobi 02-21-2008 10:07

És mi lenne,ha levihető lenne ugyanez a segély,de 5 szinten nem lehetne használni,csak az eredetit,ami naponta növekszik ..?

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 10:07

Van olyan ori, amiben már régóta csorog a segély... :D Igaz, nem 1/A topjában. :)

Továbbra is azt modnom, barátibb aránnyal lehessen félretenni, és A-ig lehessen halmozni. Az 5. szinten való újrainduláskor meg a felhalmozottat ne lehessen levinni, csak azt, ami alapból is lenne a szintlépésekből meg VIP-ből vagy épp a bonuszból ha valaki nem VIP. (az 5. szinten való újraindulás miatt a B-ből fordulók is csak azt vihetnék le, amijük alapból lenne)
Szerintem ez így elfogadható.

Ati 02-21-2008 10:18

Jelen pillanatban úgy állunk, hogy lehessen betenni, egy elég drasztikus arány mellett (továbbra is a 10:1 tűnik reálisnak nekem, az 5:1 valahogy túl enyhe). A pluszban betett pénz 5. szintre forduláskor elveszik, a normál segélykeret viszont megmarad, levihető, ahogy eddig is.

Betenni pénzosztással lehet, így nincs külön menüpont, logikusan beilleszthető a játékmenetbe, és aki csak pénzt oszt, de amúgy nem szeretne félretenni, az is jobban jár, mint eddig.

Akit tehát nem érdekel ez az egész, annak semmi változás nincs, a segélye ugyanúgy működne, mint eddig.

Akit érdekel, az tud félretenni, amit az adott játékában, fordulásig elhasználhat.

Segély elhasználása esetén először a pluszban betett pénz fogy.

Rebellis 02-21-2008 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160070)
Jelen pillanatban úgy állunk, hogy lehessen betenni, egy elég drasztikus arány mellett (továbbra is a 10:1 tűnik reálisnak nekem, az 5:1 valahogy túl enyhe). A pluszban betett pénz 5. szintre forduláskor elveszik, a normál segélykeret viszont megmarad, levihető, ahogy eddig is.

Betenni pénzosztással lehet, így nincs külön menüpont, logikusan beilleszthető a játékmenetbe, és aki csak pénzt oszt, de amúgy nem szeretne félretenni, az is jobban jár, mint eddig.

Akit tehát nem érdekel ez az egész, annak semmi változás nincs, a segélye ugyanúgy működne, mint eddig.

Akit érdekel, az tud félretenni, amit az adott játékában, fordulásig elhasználhat.

Segély elhasználása esetén először a pluszban betett pénz fogy.

No ez így, jó is:-)
(bár volt egy szerény felvetés az emelkedő hekin automatikusan kapottról is.)
Esetleg a % ról lehetne szavazni és kész a téma:-)))
Már csak be kell építeni:-)

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 10:23

Ez teljesen jó, de szerintem a 10% továbbra is kevésnek tűnik. Szerintem a 20% már elfogadható.

Synkel 02-21-2008 11:43

Szerintem a 10:1 tökéletes arány.

Sergnek igaza van abban, hogy 42 mrd A-ban is elég szép pénz, nem hiszem, hogy nagyon általánossá válna a max segéllyel fordulás.

Ugyanakkor nem tetszik egy olyan megoldás, hogy forduláskor elvesszen amit az ember korábban összegyűjtött. Ahhoz azért túl drága, lássuk be. Nem hobbiból pakolászok 90% veszteséggel pénzt egy pénztárcába, hanem arra az esetre, ha télleg bazi nagy szükségem lenne rá, mert akkora bajban vagyok. Az is megtörténhet, hogy körbemegyek úgy, hogy nem nyúlok hozzá az így felhalmozott vésztartalékomhoz, mert ha már 1 mrd-be kerül nekem 100 milla, akkor biztos, hogy nem az lesz az első dolog, hogy kiszedem belőle a pénzt amint valaki megtámad. Sokkal inkább utolsó lehetőség, azaz tényleg vésztartalék.
Ha pedig egy egész fordulási cikluson keresztül gyűjtögettem bele, fel nem használtam, mert mindig találtam olcsóbb megoldást, akkor nem szeretném azt se ha az addig belefektetett munkám elszállna.

Ez a pénz ahhoz is túl értékes, hogy fordulás után 200 hekin elkezdjen valaki gazdag menő orit játszani, úgyhogy reális veszélyét ennek sem látom:)

Ati 02-21-2008 11:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160078)
Szerintem a 10:1 tökéletes arány.

Sergnek igaza van abban, hogy 42 mrd A-ban is elég szép pénz, nem hiszem, hogy nagyon általánossá válna a max segéllyel fordulás.

Ugyanakkor nem tetszik egy olyan megoldás, hogy forduláskor elvesszen amit az ember korábban összegyűjtött. Ahhoz azért túl drága, lássuk be. Nem hobbiból pakolászok 90% veszteséggel pénzt egy pénztárcába, hanem arra az esetre, ha télleg bazi nagy szükségem lenne rá, mert akkora bajban vagyok. Az is megtörténhet, hogy körbemegyek úgy, hogy nem nyúlok hozzá az így felhalmozott vésztartalékomhoz, mert ha már 1 mrd-be kerül nekem 100 milla, akkor biztos, hogy nem az lesz az első dolog, hogy kiszedem belőle a pénzt amint valaki megtámad. Sokkal inkább utolsó lehetőség, azaz tényleg vésztartalék.
Ha pedig egy egész fordulási cikluson keresztül gyűjtögettem bele, fel nem használtam, mert mindig találtam olcsóbb megoldást, akkor nem szeretném azt se ha az addig belefektetett munkám elszállna.

Ez a pénz ahhoz is túl értékes, hogy fordulás után 200 hekin elkezdjen valaki gazdag menő orit játszani, úgyhogy reális veszélyét ennek sem látom:)

Ebben az esetben el lehet azt könyvelni, hogy a kezdők 1 millió segéllyel indulnak, a már játékban levők pedig 4,2 milliárddal.

Ez senkinek nem lenne jó.

Princ 02-21-2008 12:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160070)
(továbbra is a 10:1 tűnik reálisnak nekem,

Hiányolom a vélemények azon felét, amelyek a 10:1-et tartják túl kevésnek. Miért nem mondja senki hogy 20:1 legyen? Az már a szélsőséges véleményeken is túl lenne?

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 12:04

Jaj, már előre látom, hogy mindjárt jön valaki, és kitalálja, hogy induljon mindenki 4,3 milliárddal... :D:D:D

Szerintem forduláskor jobb, ha csak az jön le, ami alapból lenne.
Hiszen a 90%-os veszteséggel összevakart lóvédat elköltheted A-ban.
Tehát semmilyen lelki trauma nem ér senkit, ha azt lefordulása előtt elkölti.

Vagy lehetne a szemhez kötni + fix %-ban.
2 szem +200.000.000 arany az alapon felül
3 szem +300.000.000 arany ...
És így tovább, tehát minél több szemmel indulsz újra, annál több pénzzel kezdhetsz.
Ez szerintem még igazságos is, hiszen 4 szem fölött már igencsak nehéz bekerülni a saját TOP-odba...

Tehát ha A-ban összejönne mondjuk 250.000.000 aranyad segélynek magától, akkor arra rá tudsz pakolni ugye a pénzosztással, és hiába raknál be 500 millát, ha lefordulsz, nem 750.000.000-d lesz, hanem 450.000.000-d.
Ha a 3. szemért fordultál le, akkor ugyanezzekkel a számokkal 550.000.000-d, és így tovább.

Így a jut is marad is elvén szerintem ez is megfontolandó lehet, és a számok egyszerűek.

Ahány szemed van, annyiszor 100 millát hozzácsaphatsz az 5. szinten való újrakezdésnél az alapodhoz.

Így nem lehetne milliárdokkal rohangálni 5. szinten segélykeretben, de azért párszáz millád lehet, hogy a szűkebb TOP-ba könnyebb legyen bekerülnöd.

Ez tetszik valakinek?

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 12:11

(Csak tájékoztató jelleggel, azoknak, akik esetleg nem tudják mennyi a max segélykeret: 4.294.967.295 arany.)

Rebellis 02-21-2008 12:16

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160073)
Ez teljesen jó, de szerintem a 10% továbbra is kevésnek tűnik. Szerintem a 20% már elfogadható.

Egyet értek....

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 12:23

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160089)
Egyet értek....

Ha meg lehetne győzni Atit arról, hogy ez a szemenként +100 milla újrainduláskor frankó, akkor el fogom fogadni az általa javasolt 10%-os jóváírást, tehát a 10:1 arányt.

;)

All times are GMT +1. The time now is 17:02.