Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Drágakő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=260)

laziga 03-31-2006 14:05

Hu ebben igazad van. Van egy kérdésem a rendszer számon tudja tartani miböl menyi termelödik csoportonként, mert ha igen akkor megvan az a tényezö amivel leginkább kordában lehet tartani az egészet. Mert akkor a császár ugy tudja szabályozni hogy mennyi a drága kö ára ha sokan bányásszák akkor lent ha kevesen fent és igy spekuláciora sincs senkinek rá látása.
Ezzel szerintem illetve az eladási mennyiség figyelesével már belehet löni az egészséges árat egy simma képlettel. igy a piaci átlagár már csak amaximum behatárolására kellene és ennek az átlagát akár igy elég 2hetente vagy akár milyen idöközönként minta vételezni.
No vélemény? :)

Ati 03-31-2006 14:16

Quote:

Originally Posted by laziga
Hu ebben igazad van. Van egy kérdésem a rendszer számon tudja tartani miböl menyi termelödik csoportonként, mert ha igen akkor megvan az a tényezö amivel leginkább kordában lehet tartani az egészet. Mert akkor a császár ugy tudja szabályozni hogy mennyi a drága kö ára ha sokan bányásszák akkor lent ha kevesen fent és igy spekuláciora sincs senkinek rá látása.
Ezzel szerintem illetve az eladási mennyiség figyelesével már belehet löni az egészséges árat egy simma képlettel. igy a piaci átlagár már csak amaximum behatárolására kellene és ennek az átlagát akár igy elég 2hetente vagy akár milyen idöközönként minta vételezni.
No vélemény? :)

Így működik most. :) Egyetlen hátulütője, hogy régi a képlet, és akkoriban még sokkal több volt a termelés, ami alapján be lett lőve a felvásárlási mennyiség, ami befolyásolja az árat.

Játékszokásokhoz alkalmaszkodva ezeket időnként utána kell picit állítgatni, ennek jött el az ideje most. :)

laziga 03-31-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Ati
Így működik most. :) Egyetlen hátulütője, hogy régi a képlet, és akkoriban még sokkal több volt a termelés, ami alapján be lett lőve a felvásárlási mennyiség, ami befolyásolja az árat.

Játékszokásokhoz alkalmaszkodva ezeket időnként utána kell picit állítgatni, ennek jött el az ideje most. :)

Hát akkor egyszerü csak egy minmtavételezést kéne hozzá rakni és automatává válna a dolog mert akkor igy akár a piaci árhoz is be lehetne löni a maximumot és a manipulácio már ki is van zárva :D mert a hármat egyszerre már szerintem senki nem tudja befolyásolni (termelt mennyiség , eladott menyiség , piaci átlag ár). A mintavételezés :a termelésé mondjuk lehet heti az eladás akár napi az átlag ár meg 2heti igy már elég komplex ahoz hogy azt ne lehesen befolyásolni és azzal boritani a piacott.

Penya 03-31-2006 16:05

Sztem nem lesz akkor se változás ha magasabb lesz az ára. Ki fog így tartani? Max akik nemrég kezdték, másnak nem éri meg azt hiszem, de ezt már leírták előttem is.

Xeper 03-31-2006 20:35

És mi lenne ha az összes csoport piacának az átlagárához húzna a drágakő ára? (azaz a piaci nyersanyagok minden csoportból beleszámítanának a globális drágakő árba, pusztán az ingadozás lenne csoportfüggő)
Így a stabil piacú csoportoknak, és az elosztottságnak köszönhetően alig lehetne manipulálni az árát.

-Fegya- 03-31-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by Penya
Sztem nem lesz akkor se változás ha magasabb lesz az ára. Ki fog így tartani? Max akik nemrég kezdték, másnak nem éri meg azt hiszem, de ezt már leírták előttem is.

Valamennyi termelő területet szinte mindenki tart. Vagy kényelemből (tanyát, hogy ne kelljen n óránként piacozni, könyvtárat, hogy ne nagyon kelljen a kopásra figyelni, fémbányát, hogy ne kelljen figyelni, mikor fogy el), vagy pénzszerzés céljából.
Pénzszerzés céljából olyan épületet érdemes tartani, ami a legjövedelmezőbb. Ezért érdemes kiszámolni, hogy melyik termelő épület 1 hektáron mennyit hoz naponta a piaci átlagárak alapján. Abból érdemes többet tartani, amelyik jövedelmezőbb. Persze, ez változik és a változáshoz alkalmazkodni kell.

Ebből következik, hogy a drágakő maximális árának magasabbnak kell lennie, mint a legdrágább nyersanyag átlagára, hiszen egyébként semmi értelme tartani. Így sem kell attól tartani, hogy ez lesz a legjövedelmezőbb, hiszen ha sokan adnak el drágakövet, akkor le fog esni az ára.

laziga 03-31-2006 20:56

Quote:

Originally Posted by Xeper
És mi lenne ha az összes csoport piacának az átlagárához húzna a drágakő ára? (azaz a piaci nyersanyagok minden csoportból beleszámítanának a globális drágakő árba, pusztán az ingadozás lenne csoportfüggő)
Így a stabil piacú csoportoknak, és az elosztottságnak köszönhetően alig lehetne manipulálni az árát.

az nagyon nem lenne jó mert boritana mindent. fent most drága minde lent olcsó ,ha lent sokat érne a drágakö akkor ott is bedrágulna minde mert sokan tartanának sok drágaköbányát a nyers hiány miat meg emelkedne a nyers ára.
Ez csak csoportonként müködik jól. nembeszélve hogy megint más a gyors meg a normál meg az anarh.

Ati 03-31-2006 21:08

Quote:

Összességében ez egy elég fix árat ad ki.

Amúgy épp gondolkozom azon, hogy lehet, hogy túl van bonyolítva ez az egész, és simán csak a max árat kell felemelni, a felvásárlási árat egy kicsit hozzáigazítani, és kihagyni az egészből a piacot... Az ingadozás magasabb árnál sokkal jobban látszik majd.

laziga 03-31-2006 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati

Amúgy épp gondolkozom azon, hogy lehet, hogy túl van bonyolítva ez az egész, és simán csak a max árat kell felemelni, a felvásárlási árat egy kicsit hozzáigazítani, és kihagyni az egészből a piacot... Az ingadozás magasabb árnál sokkal jobban látszik majd.

Szerintem meg pont igy lehet majd manipulálni könnyen. Mert mi is történik ha felemeljük a drágakö árát csoportoktol fügetlenül és csak ingáztatjuk akkor mindig lesz olyan aki az olcsob csopikban (ahol a nyersek olcsok) felvásárolva kivárja hogy felmenjen az ára és boritja vele a piacot mert bontva kiszorja és ezzel letaszitja a nyers árát és azt is felvásárolja aminek a következö eredménye felverte a nyers árat felverte a kö árat és nem beszélve hogy az utalásokat mégjobban megkönyitjük ezzel és riziko mentessé tesszük:(
Viszont ha csoportokra lebontva határozzuk meg akkor a piacokhoz hasonlitva, akkor nem lesz vele könnyebb mint az ép aktuálisan legdrágább nyerssel. És mindeig lesz olyan mint én is hogy nem tudok tovább fordulni mert a következö csopiban még nem léphet az orim és felülök a csopi tetejére és termelek meg spekulálok a piaccal :) De ha ehhez akartok a drágakövel plusz segitséget adni akkor annak csak örülök :D ( mikor én ülök fennt, nem mikor én vagyok a csopi alján)

director 03-31-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati

na, az már valami.. és akkor már lehetne rögtön korlátlan.. :)

Xeper 03-31-2006 23:56

Quote:

Originally Posted by director
na, az már valami.. és akkor már lehetne rögtön korlátlan.. :)

He?
:confused: :)

director 04-01-2006 00:25

Quote:

He?
:confused: :)

nem he! a maximális árról beszéltem.. illetve arról, hogy ne legyen:)

aúú 04-01-2006 15:27

Hiába lesz megnövelve a többi nyersanyag árához igazódva a drágakő nyersanyag ára, nem lesz sokkal használhatóbb mint most, hogy miért? Mert nem szerezhető vele jelentősen több pénz mint a többi nyersanyaggal, viszont azokra szükség van az épületek építéséhez, tehát logikusan, ha kb ugyanannyit lehet velük keresni mint a drágakővel, akkor inkább azokat a bányákat tartják továbbra is... A drágakőnek vagy be kéne kerülnie az építési láncba, vagy jelentősen nagyobb pénzt kéne érnie, mint a többi nyersanyagnak.

Xeper 04-01-2006 17:45

Quote:

nem he! a maximális árról beszéltem.. illetve arról, hogy ne legyen:)

Ati szerintem nem az 50.000 arany maximum árról beszélt hogy meg kellene emelni, hanem hogy ne csak az átlag legyen, hanem valamivel magasabb... az ingadozás miatt amúgysem hiszem hogy túl gyakran elérné ezt a szintet (főleg az új függvénnyel :) )

Xeper 04-01-2006 17:55

Quote:

Originally Posted by aúú
Hiába lesz megnövelve a többi nyersanyag árához igazódva a drágakő nyersanyag ára, nem lesz sokkal használhatóbb mint most, hogy miért? Mert nem szerezhető vele jelentősen több pénz mint a többi nyersanyaggal, viszont azokra szükség van az épületek építéséhez, tehát logikusan, ha kb ugyanannyit lehet velük keresni mint a drágakővel, akkor inkább azokat a bányákat tartják továbbra is... A drágakőnek vagy be kéne kerülnie az építési láncba, vagy jelentősen nagyobb pénzt kéne érnie, mint a többi nyersanyagnak.

Viszont a helytartó a drágakövet azonnal el tudja adni ha jól van belőve az eladási ár, így nem kell neki túl sok raktár, és így nem vész el belőle...tehát ha az árfolyam kedvez a drágakőnek, akkor fajlagosan sokat érhet majd.

-Fegya- 04-01-2006 19:38

Quote:

Originally Posted by aúú
A drágakőnek vagy be kéne kerülnie az építési láncba, vagy jelentősen nagyobb pénzt kéne érnie, mint a többi nyersanyagnak.

A szent announce listán megjelent még valamikor 2000-ben, hogy az 1A-ban hamarosan csodás palotákat lehet építeni, ezeket lehet ostromolni, elfoglalni, stb. Mit ér egy palota drágakő nélkül? A palota építéséhez biztosan kell drágakő! :)

Ati 04-01-2006 23:07

Quote:

Viszont a helytartó a drágakövet azonnal el tudja adni ha jól van belőve az eladási ár, így nem kell neki túl sok raktár, és így nem vész el belőle...tehát ha az árfolyam kedvez a drágakőnek, akkor fajlagosan sokat érhet majd.

Azonnal = körváltás előtt és után. A kettő között van 55+ perc.

aúú 04-01-2006 23:26

Quote:

De ettől még nem fogsz drágakő bányát tartani, csak azért, hogy 1-2 órával hamarabb juss ugyanahhoz a pénzhez... tehát a probléma csak akkor változik, ha mint írtam feljebb bekerül az építési körforgásba (ami jelenleg még számomra sem túl jó ötlet, hisz gyakorlatilag nem igazán van senkinek drágakőbányája, így az egész játékot borítaná fel teljesen), vagy jelentősen nagyobb pénzt hoz mint a többi nyersi, viszont akkor bizonyos szinteken a bank-os kereskedő vesztené el az értelmét, sőt ha tényleg akkora pénzt akarunk adni érte, amennyiért megéri tartani, akkor az több lesz, vagy legalább annyi mint a bankos kereskedőnek a termelése, tehát igazából az sem megoldás...

Xeper 04-02-2006 00:02

Quote:

Originally Posted by Ati
Azonnal = körváltás előtt és után. A kettő között van 55+ perc.

Ha ahelytartó adja el, feltételezem hogy nincs az ember a gépnél, tehát elveszhetett volna... mindenképpen területspórolás.

És nem az a jó benne hogy azonnali, hanem hogy nem kell a piacon versengeni, és nem kell attól tartani hogy aládpakolnak -az eladási ár tehát nem a jövőben dől el, hanem a múltban és egyértelműen látszik azonnal a helyzet -gyorsan lehet cselekedni...

director 04-02-2006 02:02

Quote:

Ati szerintem nem az 50.000 arany maximum árról beszélt hogy meg kellene emelni, hanem hogy ne csak az átlag legyen, hanem valamivel magasabb... az ingadozás miatt amúgysem hiszem hogy túl gyakran elérné ezt a szintet (főleg az új függvénnyel :) )

a drágakő maximum ára nem 100? vagy te egy másik játékban játszol? :P

Xeper 04-02-2006 02:37

Quote:

a drágakő maximum ára nem 100? vagy te egy másik játékban játszol? :P

Bocs, csak számomra a 3000 arany körüli ár pl nem ekvivalens a csillagos éggel...

director 04-02-2006 13:57

Quote:

Bocs, csak számomra a 3000 arany körüli ár pl nem ekvivalens a csillagos éggel...

nekem sem, de jelentősen magasabbra úgysem megy fel..

Tyborrex 04-12-2006 17:20

3000 az sok lenne!
Amúgy a legjobb lenne megszüntetni és kitörölni a drágakőbányát!
Egy ötlet: lehetne helyette aranybánya...aztán piac helyett meg vmi pénzverde...ez csak pl volt!
Így lenne is talán értelme!
(Nah mindjárt jön a lehurrogás)
:cool:

director 04-12-2006 17:30

Quote:

Originally Posted by Tyborrex
3000 az sok lenne!
Amúgy a legjobb lenne megszüntetni és kitörölni a drágakőbányát!
Egy ötlet: lehetne helyette aranybánya...aztán piac helyett meg vmi pénzverde...ez csak pl volt!
Így lenne is talán értelme!
(Nah mindjárt jön a lehurrogás)
:cool:

hurr, hurr! gondolom mindjárt jön Ati, hogy elmondja, olvasd el az előző hozzászólásokat is, mielőtt írsz. hurr, hurr! :P :P

Ati 04-12-2006 17:51

Így igaz, ha egyszer egy ötlet már ki lett vesézve, akkor kár azt újra felhozni, mint hatalmas saját ötlet. :) Tessék olvasni, mielőtt valamihez hozzászólsz, nem olyan bonyolult az. :)

director 04-12-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by Ati
Így igaz, ha egyszer egy ötlet már ki lett vesézve, akkor kár azt újra felhozni, mint hatalmas saját ötlet. :) Tessék olvasni, mielőtt valamihez hozzászólsz, nem olyan bonyolult az. :)

ááá, szinte sejtettem.. hurr, hurr. :):)

amúgy akkor mi a várható? max ár megnövelése? és ha igen, akkor mennyire?

Senki 04-12-2006 18:47

Quote:

amúgy akkor mi a várható? max ár megnövelése? és ha igen, akkor mennyire?

Diri: arról van szó épp, hogy mekkora legyen a max ár... és hogy mi határozza meg a max árat.... tehát? :D

director 04-12-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Senki
Diri: arról van szó épp, hogy mekkora legyen a max ár... és hogy mi határozza meg a max árat.... tehát? :D

ja, de mintha egy kis bizonytalanságot éreznék a levegőben:) ha a max árat növeljük, akkor egy fix összeg leygen szvsz

Xeper 04-13-2006 17:33

Quote:

ja, de mintha egy kis bizonytalanságot éreznék a levegőben:) ha a max árat növeljük, akkor egy fix összeg leygen szvsz

A fix ár azért nem olyan jó, mert csoportonként igen eltérő a bányákból szerzett anyagok ára a piacon. Tehát valamelyik csoportban csak drágakőbányája lenne mindnekinek hirtelen (ami eléggé megborítaná a gazdaságot azokban a csoportokban...), a másikban meg ugyanúgy nem tartana senki mint most...

Tyborrex 04-13-2006 19:22

Persze h volt , csak éppen én a piacot is belevontam volna:cool:
És term. h elolvastam:rolleyes:
Nah most milyen hurr jön?

director 04-13-2006 20:33

Quote:

A fix ár azért nem olyan jó, mert csoportonként igen eltérő a bányákból szerzett anyagok ára a piacon. Tehát valamelyik csoportban csak drágakőbányája lenne mindnekinek hirtelen (ami eléggé megborítaná a gazdaságot azokban a csoportokban...), a másikban meg ugyanúgy nem tartana senki mint most...

hogy mindenkinek drágakőbányája lenne, az kötve hiszem, mivel építkezni is kell:) a pénz csak akkor ér valamit, ha tudod mire költeni

Xeper 04-13-2006 23:30

Quote:

hogy mindenkinek drágakőbányája lenne, az kötve hiszem, mivel építkezni is kell:) a pénz csak akkor ér valamit, ha tudod mire költeni

Javaslom az egész írásom végigolvasását ;) (zárójelen belül is lehetnek érdekes dolgok :) )

director 04-14-2006 00:31

Quote:

Javaslom az egész írásom végigolvasását ;) (zárójelen belül is lehetnek érdekes dolgok :) )

szerintem pont arra válaszoltam, nem?

attól, hogy több a pénz, még nem megy fel a nyers.. eddig is lehetett bankot tartani, de attól még maradtak bányák a csoportokban, nem?

ha több a drágakőbánya, és kevesebb az egyéb, akkor felmegy az ára, amitől aztán kevésbé éri meg a drágakő. kereslet, meg kínálat. meg izé is.

Xeper 04-14-2006 08:50

Quote:

szerintem pont arra válaszoltam, nem?

attól, hogy több a pénz, még nem megy fel a nyers.. eddig is lehetett bankot tartani, de attól még maradtak bányák a csoportokban, nem?

ha több a drágakőbánya, és kevesebb az egyéb, akkor felmegy az ára, amitől aztán kevésbé éri meg a drágakő. kereslet, meg kínálat. meg izé is.

Nem, nem arra válaszoltál.
Erre írtam hogy megborul abban a csoportban a gazdaság, és nem is kicsit. Egészen addig fog emelkedni ott is a nyersanyag ára, míg el nem éri a drágakőét. Minimum... hirtelen talán túl is lendül rajta.

Ati 04-14-2006 09:41

Ez így lenne, ha azt mondhatná bárki, hogy na én most drágakőbányát szeretnék. De a bányák eloszlását nem tudod befolyásolni. Maximum elvenni másoktól, akinek sok van. Ha viszont megéri úgy támadni földre, hogy kinek van drágakőbányája, akkor az egy külön színfolt. :D (No de azért ne ilyen irányban gondolkodjunk, ezt csak úgy megjegyeztem. :D)

Ati 04-14-2006 14:58

Megszületett a megoldás, ami egyelőre be fog a Hódítóba kerülni. Az arányszámok a jelenlegi helyzetre épülnek, így lehet, hgy ezt utólag majd egy kicsit módosítani kell, ahogy az árak elindulnak felfele.

A minimum ár maradt 1 arany.

A maximum ár 2000 arany.

A csoportban levő ÁTLAG drágakőmennyiség a változás alapja, ez azt jelenti, hogy magasabb létszámú csoportokban ez a szám ALACSONYABB, mint a kislétszámú csoportokban.

Ez pont ellentétes a piaci átlagárakkal, hiszen nagylétszámú csoportokban magasabbak a piaci árak, kislétszámú csoportban alacsonyabbak.

A drágakő árának ehhez való igazítása ezt az egyensúlyt billenti picit pozitív irányba, kislétszámú csoportban többet fog érni a drágakő, mint a nagylétszámú csoportokban, ahol amúgyis könnyen tudsz pénzt szerezni más módon.

(Igazából eddig is ettől függött, csak az arányok meghatározásakor még mindenkinek sokkal több bányája volt, így többnyire mindig a maximumon mozgott ez az ár. :))

Ahogy az új árra mindenki picit berendezkedik, EGÉSZEN BIZTOS, hogy kelleni fog még módosítás, úgyhogy egyelőre tessék ennek örülni, de nem biztos, hogy így is marad. :)

A szerverpark bővítése miatt azonban ezt a módosítást most muszáj vagyok betenni a játékba, így hamarosan (percek kérdése :D) be fog kerülni.

All times are GMT +1. The time now is 22:50.