![]() |
Hu ebben igazad van. Van egy kérdésem a rendszer számon tudja tartani miböl menyi termelödik csoportonként, mert ha igen akkor megvan az a tényezö amivel leginkább kordában lehet tartani az egészet. Mert akkor a császár ugy tudja szabályozni hogy mennyi a drága kö ára ha sokan bányásszák akkor lent ha kevesen fent és igy spekuláciora sincs senkinek rá látása.
Ezzel szerintem illetve az eladási mennyiség figyelesével már belehet löni az egészséges árat egy simma képlettel. igy a piaci átlagár már csak amaximum behatárolására kellene és ennek az átlagát akár igy elég 2hetente vagy akár milyen idöközönként minta vételezni. No vélemény? :) |
Quote:
Játékszokásokhoz alkalmaszkodva ezeket időnként utána kell picit állítgatni, ennek jött el az ideje most. :) |
Quote:
Hát akkor egyszerü csak egy minmtavételezést kéne hozzá rakni és automatává válna a dolog mert akkor igy akár a piaci árhoz is be lehetne löni a maximumot és a manipulácio már ki is van zárva :D mert a hármat egyszerre már szerintem senki nem tudja befolyásolni (termelt mennyiség , eladott menyiség , piaci átlag ár). A mintavételezés :a termelésé mondjuk lehet heti az eladás akár napi az átlag ár meg 2heti igy már elég komplex ahoz hogy azt ne lehesen befolyásolni és azzal boritani a piacott. |
Sztem nem lesz akkor se változás ha magasabb lesz az ára. Ki fog így tartani? Max akik nemrég kezdték, másnak nem éri meg azt hiszem, de ezt már leírták előttem is.
|
És mi lenne ha az összes csoport piacának az átlagárához húzna a drágakő ára? (azaz a piaci nyersanyagok minden csoportból beleszámítanának a globális drágakő árba, pusztán az ingadozás lenne csoportfüggő)
Így a stabil piacú csoportoknak, és az elosztottságnak köszönhetően alig lehetne manipulálni az árát. |
Quote:
Pénzszerzés céljából olyan épületet érdemes tartani, ami a legjövedelmezőbb. Ezért érdemes kiszámolni, hogy melyik termelő épület 1 hektáron mennyit hoz naponta a piaci átlagárak alapján. Abból érdemes többet tartani, amelyik jövedelmezőbb. Persze, ez változik és a változáshoz alkalmazkodni kell. Ebből következik, hogy a drágakő maximális árának magasabbnak kell lennie, mint a legdrágább nyersanyag átlagára, hiszen egyébként semmi értelme tartani. Így sem kell attól tartani, hogy ez lesz a legjövedelmezőbb, hiszen ha sokan adnak el drágakövet, akkor le fog esni az ára. |
Quote:
Ez csak csoportonként müködik jól. nembeszélve hogy megint más a gyors meg a normál meg az anarh. |
Quote:
Amúgy épp gondolkozom azon, hogy lehet, hogy túl van bonyolítva ez az egész, és simán csak a max árat kell felemelni, a felvásárlási árat egy kicsit hozzáigazítani, és kihagyni az egészből a piacot... Az ingadozás magasabb árnál sokkal jobban látszik majd. |
Quote:
Viszont ha csoportokra lebontva határozzuk meg akkor a piacokhoz hasonlitva, akkor nem lesz vele könnyebb mint az ép aktuálisan legdrágább nyerssel. És mindeig lesz olyan mint én is hogy nem tudok tovább fordulni mert a következö csopiban még nem léphet az orim és felülök a csopi tetejére és termelek meg spekulálok a piaccal :) De ha ehhez akartok a drágakövel plusz segitséget adni akkor annak csak örülök :D ( mikor én ülök fennt, nem mikor én vagyok a csopi alján) |
Quote:
|
Quote:
:confused: :) |
Quote:
|
Hiába lesz megnövelve a többi nyersanyag árához igazódva a drágakő nyersanyag ára, nem lesz sokkal használhatóbb mint most, hogy miért? Mert nem szerezhető vele jelentősen több pénz mint a többi nyersanyaggal, viszont azokra szükség van az épületek építéséhez, tehát logikusan, ha kb ugyanannyit lehet velük keresni mint a drágakővel, akkor inkább azokat a bányákat tartják továbbra is... A drágakőnek vagy be kéne kerülnie az építési láncba, vagy jelentősen nagyobb pénzt kéne érnie, mint a többi nyersanyagnak.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
És nem az a jó benne hogy azonnali, hanem hogy nem kell a piacon versengeni, és nem kell attól tartani hogy aládpakolnak -az eladási ár tehát nem a jövőben dől el, hanem a múltban és egyértelműen látszik azonnal a helyzet -gyorsan lehet cselekedni... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
3000 az sok lenne!
Amúgy a legjobb lenne megszüntetni és kitörölni a drágakőbányát! Egy ötlet: lehetne helyette aranybánya...aztán piac helyett meg vmi pénzverde...ez csak pl volt! Így lenne is talán értelme! (Nah mindjárt jön a lehurrogás) :cool: |
Quote:
|
Így igaz, ha egyszer egy ötlet már ki lett vesézve, akkor kár azt újra felhozni, mint hatalmas saját ötlet. :) Tessék olvasni, mielőtt valamihez hozzászólsz, nem olyan bonyolult az. :)
|
Quote:
amúgy akkor mi a várható? max ár megnövelése? és ha igen, akkor mennyire? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Persze h volt , csak éppen én a piacot is belevontam volna:cool:
És term. h elolvastam:rolleyes: Nah most milyen hurr jön? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
attól, hogy több a pénz, még nem megy fel a nyers.. eddig is lehetett bankot tartani, de attól még maradtak bányák a csoportokban, nem? ha több a drágakőbánya, és kevesebb az egyéb, akkor felmegy az ára, amitől aztán kevésbé éri meg a drágakő. kereslet, meg kínálat. meg izé is. |
Quote:
Erre írtam hogy megborul abban a csoportban a gazdaság, és nem is kicsit. Egészen addig fog emelkedni ott is a nyersanyag ára, míg el nem éri a drágakőét. Minimum... hirtelen talán túl is lendül rajta. |
Ez így lenne, ha azt mondhatná bárki, hogy na én most drágakőbányát szeretnék. De a bányák eloszlását nem tudod befolyásolni. Maximum elvenni másoktól, akinek sok van. Ha viszont megéri úgy támadni földre, hogy kinek van drágakőbányája, akkor az egy külön színfolt. :D (No de azért ne ilyen irányban gondolkodjunk, ezt csak úgy megjegyeztem. :D)
|
Megszületett a megoldás, ami egyelőre be fog a Hódítóba kerülni. Az arányszámok a jelenlegi helyzetre épülnek, így lehet, hgy ezt utólag majd egy kicsit módosítani kell, ahogy az árak elindulnak felfele.
A minimum ár maradt 1 arany. A maximum ár 2000 arany. A csoportban levő ÁTLAG drágakőmennyiség a változás alapja, ez azt jelenti, hogy magasabb létszámú csoportokban ez a szám ALACSONYABB, mint a kislétszámú csoportokban. Ez pont ellentétes a piaci átlagárakkal, hiszen nagylétszámú csoportokban magasabbak a piaci árak, kislétszámú csoportban alacsonyabbak. A drágakő árának ehhez való igazítása ezt az egyensúlyt billenti picit pozitív irányba, kislétszámú csoportban többet fog érni a drágakő, mint a nagylétszámú csoportokban, ahol amúgyis könnyen tudsz pénzt szerezni más módon. (Igazából eddig is ettől függött, csak az arányok meghatározásakor még mindenkinek sokkal több bányája volt, így többnyire mindig a maximumon mozgott ez az ár. :)) Ahogy az új árra mindenki picit berendezkedik, EGÉSZEN BIZTOS, hogy kelleni fog még módosítás, úgyhogy egyelőre tessék ennek örülni, de nem biztos, hogy így is marad. :) A szerverpark bővítése miatt azonban ezt a módosítást most muszáj vagyok betenni a játékba, így hamarosan (percek kérdése :D) be fog kerülni. |
All times are GMT +1. The time now is 22:50. |