![]() |
Nekem még mindig tetszik az 5000 hektáros könnyített felfedezés javaslat,bár én bizonyos felfedezési arány és 10000 hektár alatt még olcsóbbá tenném:mondjuk 25% és 10000hektár alatt lenne 500katona/ heki
25% alatt és 10000 hektár felett 1000katona / hektár de a max felfedezhető terület 50% lenne |
Quote:
Így az új szabály mindenkire ugyanúgy hat függetlenül az előéletétől... |
Quote:
|
Quote:
kósza megfontolatlan 5let volt csupán elismerem.... elnézést érte. |
Quote:
A fedezés könnyítését alapból támogatom, mivel tény h jelenleg csak egyéni ütéssel v fokozással lehet érdemes ráállni, ugyanakkor 1 pontszám felett nem beszélhetünk egyéniről, a fokozás pedig 1 távolság fölött nem kínál megoldást, így marad a fedezés ami emellett drága és körülményes... A max fedezhető terület 50% azzal egyet értek.. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem nem, bár az se lenne hülyeség. Inkább azt, hogy kedvezményes fedezés nem mehet 50% fölé. |
Quote:
Ez teljesen korrekt 5000 hekihez fedezhetsz 5000 hekit... |
Ühüm. És a 3000 hekim mellé, 50%-os felfedezési arányon állva mennyit szerezhetek még? Mert hogy ütni, amíg nem változik meg a netelérési lehetőségem, nem fogok, mert nem tudok. És az nem fog változni záros határidőn belül, hacsak nem nyerem meg a lottó 5-öst. :(
|
Quote:
A felfedezhető max terület bevezetését nem tartom bölcs dolognak, mert mindig vannak olyanok akik inkább fedeznek és nem ütnek. Nem értem miért kéne amúgyis büntetni valakit aki fedezgetve halad. Nem mindenkinek van sok ideje az A-ra... Szerintem nem kéne hogy minden csak akörül forogjon hogy ki mennyit üt... Egyelőre mindig azok szívnak a legtöbbet akiket ütnek. Ha olyat ütnek aki szintén ütésekkel halad akkor neki nem nagy vérveszteség az hogy beütötték. Viszont ha olyat ütnek aki zömében fedezéssel halad annak nagy vérveszteség minden heki, ezért véleményem szerint inkább azokat kéne számításba venni akik fedezve haladnak. Ergó kilyukadtam a fedezés könnyítéséhez :D Röviden és tömören nem látom értelmét annak hogy megszabjunk egy max. fedezhető területet és könnyített fedezést... Egyetértek a fedezés könnyítésével, de nem úgy hogy azt segítsük aki ütésekkel halad... |
Quote:
sokszor kabaré helyett olvasgatom ezeket a topicokat, hihetetlen milyen jól elszórakozom . nah ez okoz függőséget, nem a játék ! :cool: |
Quote:
|
Quote:
Ati légyszives bevezetni a játék megnyerése gombot... |
Quote:
|
Quote:
Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget. |
Quote:
Nekem jól jönne Serg javaslata csak igazságtalannak tartom. |
Quote:
|
Quote:
Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak... |
Quote:
|
Quote:
25% alatt az oriterület/10 lenne a szükséges katonamennyiség. Ez 10K hekis ország esetében 1000 katonát jelentene hekinként... Ami a jelenlegi rendszerhez képest véleményem szerint éppen elég nagy könnyítés... |
tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?
|
Quote:
A mostani hétvégén készülnek el azok a módosítások, amik nem képezték megbeszélés tárgyát, és amik után elvi szinten be lehet fagyasztani az éles játék bővítését, amíg a 7-es verzió minden egyes modulja elkészül. |
Quote:
1 ori 5. szinten:-))) Egy önző másra sincs tekintettel játékos:-):rolleyes: |
nekem ebből nem sikerült kihámoznom a kérdésemre a választ :( vagy direkt van ez így?
|
Quote:
|
Elevenítsük fel ezt a témát is, hogy a napokban ezügyben is elkészülhessen a módosítás.
Az eddigi megbeszélések alapján a következőt tartom a legszimpatikusabb elképzelésnek:
|
ez igy tetszik, ez a kedvezményes felfedezéses dolog :-)
|
Pár kérdés:
1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beszámítana a kedvezményes fedezésbe? 2. Ha vki szintet lép, akkor a kedvezményes számláló nullázódik? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha az 1. kérdésre igen a válasz. 3. A kedvezményes számláló mindenkinek nulláról indul, vagy a fedezési arány bevezetése után foglalt területek után már jár a kedvezmény? |
Quote:
2. Szintlépéskor ez a számláló nem nullázódik. 5. szintre forduláskor igen. Újrainduláskor a szintlépéskori érték töltődik vissza. 3. Vegyes. Nulláról ugyan nem indul, de csak az utolsó szint akciói fognak egyelőre beszámítani induláskor; csak a módosítás bevezetése utántól lesz szintenként továbbvihető. Ez alapvetően biztosítja azt, hogy az 1/A topjában levő mostani országok nem rendelkeznek kedvezménnyel, de az oda már egy ideje felkerülni próbáló, és ezért csatázó országok igen. Így ők mégkönnyebben fognak tudni felfele haladni, már a módosítás bevezetésének napjától. ... e szerint a terv szerint legalábbis. :) |
Ha valaki szintlépéskor földterületet ad le, akkor a leadott földterületre jutó kedvezménye az megmarad, vagy azt arányosan elveszíti? Vagy ha odáig fedezett, akkor a maluszát arányosan csökkenti a leadott földterületre jutó résszel?
|
Quote:
|
Most lehet hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb, ha a fedezési arányhoz hasonlóan ez is nullázódna szintlépéskor? Csak mert elképzelem a súgót, hogy fog ez kinézni... és nem irigylem azokat akik nem vettek részt az egész megbeszélésben, és még csak nem is matematikusok.
|
Quote:
A szintlépéskori nullázás az gyakorlatilag azt jelentené, hogy a kedvezmény az alsó 4 csoportban nem gyűjthető, hiszen 3000 hektárig úgyse megy fel, tehát kihasználni nem fogja, fellépéskor pedig nullázódik. Szerintem ha valaki végigüti az alsó 3 szintet, akkor ne vesszen el neki ez a lehetősége. |
Nekem tetszik a rendszer meg az elv, de a fedezéshez szükséges katimennyiséget kicsit sokallom. Azt számoltam, hogy még ezzel is nem kedvezményesen egy kb. 8700 hekis orinak kb. 1250 katona/heki a fedezési igénye. Egy fullos fedezéshez ~1,1 millió katona, ami kb. 83 nap termelése, vagyis majdnem 3 hónapot kell termelni egy teljes fedezéshez. Szerintem ezzel még mindig elég macerás áthidalni a 300k pont feletti távolságokat.
Módosítás: Bár ha a kedvezmény mértéke 50% körül van, akkor elfogadható ez is. |
Az elhangzott 19oldalhoz nem tudok mit hozzátenni.
De az 5. szinttől halmozható kedvezmény tetszik új színt vinne a játékba. Mármint azoknak, akik A-ban akarnak majd játszani. |
Quote:
|
Quote:
|
A halmozódó kedvezmény nekem tetszik. Egy 12200 hektáros ország, ha csak ütéssel szerezte a földjét, 3000 hektárt fedezhet fel kedvezményesen. Evvel és a felfedezési ráta eltörlésével a nagy szakadékok átfedezhetőek.
Aki pedig 12000 hektár körül van és nincs kedvezménye, az majd ütheti a feltörekvőket. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem csak úgy van értelme, hogyha A ember foglal 100hekit, és ebből x-et kap ő, akkor x/4 lesz a kedvezmény. A szövetségesei pedig az ajándék föld után nem kapnak kedvezményt. (Mert miért is járna mondjuk egy varisnak, aki 0katonát adott az ütéshez?) Másrészt meg igazságtalan, hogy 3x/4 kedvezmény eltűnik a rendszerből. Még akár kicsit jobban megérhetné mfként felmenni az A-ba. A max heki fölötti beleszámolást én mindenképp hasznosnak tartanám, mivel ez egy taktikai elem lenne, miél magasabbra felmenni minden szinten, hogy A-ra jó sok kedvezmény gyűljön össze. |
All times are GMT +1. The time now is 21:37. |