Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Serg 02-12-2008 01:29

Nekem még mindig tetszik az 5000 hektáros könnyített felfedezés javaslat,bár én bizonyos felfedezési arány és 10000 hektár alatt még olcsóbbá tenném:mondjuk 25% és 10000hektár alatt lenne 500katona/ heki

25% alatt és 10000 hektár felett 1000katona / hektár
de a max felfedezhető terület 50% lenne

LotR 02-12-2008 19:19

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156876)
stimmel, de 400 hekis intervallumban melyik. én azt támogatom h legyen benne fedezési arány. azt nem tudom, hogy négyzetesen vagy akármilyen hatványon. de ha belegondolok h felmenni mondjuk 1,3M pontis nagyrészében fedezéssel akkor az arányok hatványozása miatt a végén nagy szám lesz.

de ha abba gondolok h az első fedezésem előtt 0 aránnyal nem lett volna nagy tétel, akkor viszont raknék arányt.

érted a dilemmám?

erre lenne megoldás h ha változtatunk a fedezésen akkor pl. mindenki tisztalappal nullázódjanak a fedezési arányok...
Így az új szabály mindenkire ugyanúgy hat függetlenül az előéletétől...

Ati 02-12-2008 19:31

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 158231)
erre lenne megoldás h ha változtatunk a fedezésen akkor pl. mindenki tisztalappal nullázódjanak a fedezési arányok...
Így az új szabály mindenkire ugyanúgy hat függetlenül az előéletétől...

Miért nullázódna már a felfedezési arány? Ne akarj már légyszives mindig mindent mindenhol nullázni.

LotR 02-12-2008 20:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158236)
Miért nullázódna már a felfedezési arány? Ne akarj már légyszives mindig mindent mindenhol nullázni.

OFF:rendbe, leírtam mért...
kósza megfontolatlan 5let volt csupán elismerem.... elnézést érte.

LotR 02-12-2008 20:33

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 158096)
Nekem még mindig tetszik az 5000 hektáros könnyített felfedezés javaslat,bár én bizonyos felfedezési arány és 10000 hektár alatt még olcsóbbá tenném:mondjuk 25% és 10000hektár alatt lenne 500katona/ heki

nos a katona igény és költségbe nem szólnék bele nem fedeztem még h erről érdembe nyilatkozzak..
A fedezés könnyítését alapból támogatom, mivel tény h jelenleg csak egyéni ütéssel v fokozással lehet érdemes ráállni, ugyanakkor 1 pontszám felett nem beszélhetünk egyéniről, a fokozás pedig 1 távolság fölött nem kínál megoldást, így marad a fedezés ami emellett drága és körülményes...
A max fedezhető terület 50% azzal egyet értek..

Életfa#2 02-12-2008 22:34

Quote:

Ez alatt mit értetek? Azt, hogy ha valakinek a felfedezési aránya eléri az 50%-ot, akkor tovább nem tud fedezni, amíg nem üt be valakit? Ugye rosszul értem? :eek:

Synkel 02-12-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158296)
Ez alatt mit értetek? Azt, hogy ha valakinek a felfedezési aránya eléri az 50%-ot, akkor tovább nem tud fedezni, amíg nem üt be valakit? Ugye rosszul értem? :eek:

Szerintem nem, bár az se lenne hülyeség. Inkább azt, hogy kedvezményes fedezés nem mehet 50% fölé.

Serg 02-12-2008 22:57

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158296)

Nem,nem érted rosszul...
Ez teljesen korrekt 5000 hekihez fedezhetsz 5000 hekit...

Életfa#2 02-12-2008 23:10

Ühüm. És a 3000 hekim mellé, 50%-os felfedezési arányon állva mennyit szerezhetek még? Mert hogy ütni, amíg nem változik meg a netelérési lehetőségem, nem fogok, mert nem tudok. És az nem fog változni záros határidőn belül, hacsak nem nyerem meg a lottó 5-öst. :(

Robin 02-13-2008 18:25

Quote:

Nem igen látom értelmét a fedezés könnyítésének 25% arány alatt. Aki üt az üssön és ne legyen neki kedvezményes fedezés. Nem látom értelmét hogy miért kéne neki csökkenteni. Lehet hogy kockázatot vállal azzal hogy kimegy ütni, de spórol egy halom katonát azzal hogy üt és nem fedez.

A felfedezhető max terület bevezetését nem tartom bölcs dolognak, mert mindig vannak olyanok akik inkább fedeznek és nem ütnek. Nem értem miért kéne amúgyis büntetni valakit aki fedezgetve halad. Nem mindenkinek van sok ideje az A-ra...
Szerintem nem kéne hogy minden csak akörül forogjon hogy ki mennyit üt...

Egyelőre mindig azok szívnak a legtöbbet akiket ütnek. Ha olyat ütnek aki szintén ütésekkel halad akkor neki nem nagy vérveszteség az hogy beütötték. Viszont ha olyat ütnek aki zömében fedezéssel halad annak nagy vérveszteség minden heki, ezért véleményem szerint inkább azokat kéne számításba venni akik fedezve haladnak. Ergó kilyukadtam a fedezés könnyítéséhez :D

Röviden és tömören nem látom értelmét annak hogy megszabjunk egy max. fedezhető területet és könnyített fedezést...

Egyetértek a fedezés könnyítésével, de nem úgy hogy azt segítsük aki ütésekkel halad...

Hóhér 02-13-2008 22:03

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158304)
Ühüm. És a 3000 hekim mellé, 50%-os felfedezési arányon állva mennyit szerezhetek még? Mert hogy ütni, amíg nem változik meg a netelérési lehetőségem, nem fogok, mert nem tudok. És az nem fog változni záros határidőn belül, hacsak nem nyerem meg a lottó 5-öst. :(

vagyis azért nem jó a javaslat, mert te net nélkül szeretnél játszani, egy online stratégia játék legfelső szintjén.

sokszor kabaré helyett olvasgatom ezeket a topicokat, hihetetlen milyen jól elszórakozom .

nah ez okoz függőséget, nem a játék !
:cool:

Serg 02-13-2008 22:30

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158304)

Ne haragudj de ez egy online játék és net nélkül nem tudom hogy szeretnéd játszani,de nehogy ehhez igazítsunk már egy fontos szabályt.Van olyan lehetőséged hogy szabadság és szkra is lehet menni,ha nincs idő ,net ,stb...

Serg 02-13-2008 23:04

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158435)
Nem igen látom értelmét a fedezés könnyítésének 25% arány alatt. Aki üt az üssön és ne legyen neki kedvezményes fedezés. Nem látom értelmét hogy miért kéne neki csökkenteni. Lehet hogy kockázatot vállal azzal hogy kimegy ütni, de spórol egy halom katonát azzal hogy üt és nem fedez.

A felfedezhető max terület bevezetését nem tartom bölcs dolognak, mert mindig vannak olyanok akik inkább fedeznek és nem ütnek. Nem értem miért kéne amúgyis büntetni valakit aki fedezgetve halad. Nem mindenkinek van sok ideje az A-ra...
Szerintem nem kéne hogy minden csak akörül forogjon hogy ki mennyit üt...

Egyelőre mindig azok szívnak a legtöbbet akiket ütnek. Ha olyat ütnek aki szintén ütésekkel halad akkor neki nem nagy vérveszteség az hogy beütötték. Viszont ha olyat ütnek aki zömében fedezéssel halad annak nagy vérveszteség minden heki, ezért véleményem szerint inkább azokat kéne számításba venni akik fedezve haladnak. Ergó kilyukadtam a fedezés könnyítéséhez :D

Röviden és tömören nem látom értelmét annak hogy megszabjunk egy max. fedezhető területet és könnyített fedezést...

Egyetértek a fedezés könnyítésével, de nem úgy hogy azt segítsük aki ütésekkel halad...

Ez tényleg a vicc topik???:confused:Hát persze hogy csak annak legyen könnyebb a felfedezés aki sosem üt :eek:
Ati légyszives bevezetni a játék megnyerése gombot...

Robin 02-14-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 158484)
Ez tényleg a vicc topik???:confused:Hát persze hogy csak annak legyen könnyebb a felfedezés aki sosem üt :eek:
Ati légyszives bevezetni a játék megnyerése gombot...

Nem azt mondtam hogy csak annak legyen könnyebb a fedezés aki sosem üt, hanem azt hogy annak baromság olcsóbbá tenni aki üt. A kettő nem ugyanaz. De a fedezhető föld maximalizálása már tényleg a vicc topikba való...

Ati 02-14-2008 10:03

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158542)
Nem azt mondtam hogy csak annak legyen könnyebb a fedezés aki sosem üt, hanem azt hogy annak baromság olcsóbbá tenni aki üt. A kettő nem ugyanaz. De a fedezhető föld maximalizálása már tényleg a vicc topikba való...

A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.

Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.

Robin 02-14-2008 10:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158543)
A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.

Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.

Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...

Nekem jól jönne Serg javaslata csak igazságtalannak tartom.

Ati 02-14-2008 10:09

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158544)
Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...

Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.

Robin 02-14-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158545)
Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.

Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.

Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...

Ati 02-14-2008 10:27

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158547)
Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.

Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...

Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.

Robin 02-14-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158548)
Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.

Ha már az 1/A-ról beszélünk és arról hogy a nagy szakadékok áthidalása érdekében kell cselekedni, akkor akár Serg javaslata is jónak tűnhet. De én nem tennék különbséget azért mert egy ori 10K heki alatt vagy felett helyezkedik el.
25% alatt az oriterület/10 lenne a szükséges katonamennyiség. Ez 10K hekis ország esetében 1000 katonát jelentene hekinként...
Ami a jelenlegi rendszerhez képest véleményem szerint éppen elég nagy könnyítés...

Grabi 02-24-2008 14:26

tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?

Ati 02-24-2008 14:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 160843)
tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?

A hónapok is hetekből állnak......... :D

A mostani hétvégén készülnek el azok a módosítások, amik nem képezték megbeszélés tárgyát, és amik után elvi szinten be lehet fagyasztani az éles játék bővítését, amíg a 7-es verzió minden egyes modulja elkészül.

Rebellis 02-24-2008 14:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160846)
A hónapok is hetekből állnak......... :D

A mostani hétvégén készülnek el azok a módosítások, amik nem képezték megbeszélés tárgyát, és amik után elvi szinten be lehet fagyasztani az éles játék bővítését, amíg a 7-es verzió minden egyes modulja elkészül.

Ez olyan szakszerű volt,hogy egy kukkot sem értettem belőle, de végül is nekem mindegy:-)))))))
1 ori 5. szinten:-)))
Egy önző másra sincs tekintettel játékos:-):rolleyes:

Grabi 02-24-2008 14:51

nekem ebből nem sikerült kihámoznom a kérdésemre a választ :( vagy direkt van ez így?

Rebellis 02-24-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 160854)
nekem ebből nem sikerült kihámoznom a kérdésemre a választ :( vagy direkt van ez így?

A szomszédnál is gyorsabb voltam:D:D:D:D

Ati 03-17-2008 12:34

Elevenítsük fel ezt a témát is, hogy a napokban ezügyben is elkészülhessen a módosítás.

Az eddigi megbeszélések alapján a következőt tartom a legszimpatikusabb elképzelésnek:
  • A felfedezési arány eltörlésre kerül.
  • 1500 hektárig a felfedezés menete nem változik.
  • A fix felfedezési költség a mostani 2948 hektárról 3000 hektárra lenne kitolva, csak hogy szép kerek szám legyen.
  • 3000 hektár fölött az eddigi " Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6 * (1 + felfedezési arány * 2)" képletből kikerül a felfedezési arány, és leegyszerűsödik erre: " Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6". Ezzel máris a legtöbb embernek csökken a felfedezés költsége, különösen akkor, ha sokat fedez fel.
  • Bevezetésre kerül a "kedvezményes felfedezés", amit 3000 hektár fölött lehet igénybe venni. Ez a kedvezményes felfedezés ez lehet a 3000 hektárig tartó fix felfedezés árában. Ilyen lehetőséget a sikeres földfoglalások után kapnak az országok, a sikeres foglalások növelik, a tőlük vitt föld csökkenti a kedvezményes felfedezés lehetőségét. (A visszaélések elkerülése végett ez akár minuszba is mehetne, de olyankor nullának számít.) Minden 4 foglalt hektár után jár 1 kedvezményes hektár felfedezésének lehetősége. 100 hektár ütés után tehát 25 hektárt lehet kedvezményesen felfedezni. A kedvezményes felfedezés felhasználása automatikus. Ha felfedezel, és van ilyened, akkor ez van elsőként elhasználva. Azt nem lehet megtenni, hogy most fedezek sokat, de a kedvezményt későbbre tartogatom.
Számok tekintetében egyelőre még mind a kedvezményes felfedezés ára, mind a kedvezményként kapott terület aránya képlékeny.

Tavacska 03-17-2008 15:24

ez igy tetszik, ez a kedvezményes felfedezéses dolog :-)

Paliking 03-17-2008 15:50

Pár kérdés:
1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beszámítana a kedvezményes fedezésbe?
2. Ha vki szintet lép, akkor a kedvezményes számláló nullázódik? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha az 1. kérdésre igen a válasz.
3. A kedvezményes számláló mindenkinek nulláról indul, vagy a fedezési arány bevezetése után foglalt területek után már jár a kedvezmény?

Ati 03-17-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165677)
Pár kérdés:
1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beszámítana a kedvezményes fedezésbe?
2. Ha vki szintet lép, akkor a kedvezményes számláló nullázódik? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha az 1. kérdésre igen a válasz.
3. A kedvezményes számláló mindenkinek nulláról indul, vagy a fedezési arány bevezetése után foglalt területek után már jár a kedvezmény?

1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beleszámít.
2. Szintlépéskor ez a számláló nem nullázódik. 5. szintre forduláskor igen. Újrainduláskor a szintlépéskori érték töltődik vissza.
3. Vegyes. Nulláról ugyan nem indul, de csak az utolsó szint akciói fognak egyelőre beszámítani induláskor; csak a módosítás bevezetése utántól lesz szintenként továbbvihető. Ez alapvetően biztosítja azt, hogy az 1/A topjában levő mostani országok nem rendelkeznek kedvezménnyel, de az oda már egy ideje felkerülni próbáló, és ezért csatázó országok igen. Így ők mégkönnyebben fognak tudni felfele haladni, már a módosítás bevezetésének napjától.

... e szerint a terv szerint legalábbis. :)

Paliking 03-17-2008 16:20

Ha valaki szintlépéskor földterületet ad le, akkor a leadott földterületre jutó kedvezménye az megmarad, vagy azt arányosan elveszíti? Vagy ha odáig fedezett, akkor a maluszát arányosan csökkenti a leadott földterületre jutó résszel?

Ati 03-17-2008 16:33

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165680)
Ha valaki szintlépéskor földterületet ad le, akkor a leadott földterületre jutó kedvezménye az megmarad, vagy azt arányosan elveszíti? Vagy ha odáig fedezett, akkor a maluszát arányosan csökkenti a leadott földterületre jutó résszel?

A józan ész azt diktálja, hogy ilyenkor a kedvezmény megmaradjon.

Synkel 03-17-2008 17:10

Most lehet hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb, ha a fedezési arányhoz hasonlóan ez is nullázódna szintlépéskor? Csak mert elképzelem a súgót, hogy fog ez kinézni... és nem irigylem azokat akik nem vettek részt az egész megbeszélésben, és még csak nem is matematikusok.

Ati 03-17-2008 17:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 165682)
Most lehet hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb, ha a fedezési arányhoz hasonlóan ez is nullázódna szintlépéskor? Csak mert elképzelem a súgót, hogy fog ez kinézni... és nem irigylem azokat akik nem vettek részt az egész megbeszélésben, és még csak nem is matematikusok.

Szerintem elég egyszerűre sikerült, sőt a mostani képlet még egyszerüsítve is van.

A szintlépéskori nullázás az gyakorlatilag azt jelentené, hogy a kedvezmény az alsó 4 csoportban nem gyűjthető, hiszen 3000 hektárig úgyse megy fel, tehát kihasználni nem fogja, fellépéskor pedig nullázódik.

Szerintem ha valaki végigüti az alsó 3 szintet, akkor ne vesszen el neki ez a lehetősége.

Paliking 03-17-2008 17:30

Nekem tetszik a rendszer meg az elv, de a fedezéshez szükséges katimennyiséget kicsit sokallom. Azt számoltam, hogy még ezzel is nem kedvezményesen egy kb. 8700 hekis orinak kb. 1250 katona/heki a fedezési igénye. Egy fullos fedezéshez ~1,1 millió katona, ami kb. 83 nap termelése, vagyis majdnem 3 hónapot kell termelni egy teljes fedezéshez. Szerintem ezzel még mindig elég macerás áthidalni a 300k pont feletti távolságokat.

Módosítás: Bár ha a kedvezmény mértéke 50% körül van, akkor elfogadható ez is.

Valezius 03-17-2008 17:49

Az elhangzott 19oldalhoz nem tudok mit hozzátenni.

De az 5. szinttől halmozható kedvezmény tetszik új színt vinne a játékba. Mármint azoknak, akik A-ban akarnak majd játszani.

-Fegya- 03-17-2008 20:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165679)
3. Vegyes. Nulláról ugyan nem indul, de csak az utolsó szint akciói fognak egyelőre beszámítani induláskor; csak a módosítás bevezetése utántól lesz szintenként továbbvihető. Ez alapvetően biztosítja azt, hogy az 1/A topjában levő mostani országok nem rendelkeznek kedvezménnyel, de az oda már egy ideje felkerülni próbáló, és ezért csatázó országok igen. Így ők mégkönnyebben fognak tudni felfele haladni, már a módosítás bevezetésének napjától.

... e szerint a terv szerint legalábbis. :)

Az utolsó szint akciói mióta vannak nyilvántartva? A fedezési hányad számolásától?

Ati 03-17-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165704)
Az utolsó szint akciói mióta vannak nyilvántartva? A fedezési hányad számolásától?

Igen, onnan.

-Fegya- 03-17-2008 21:20

A halmozódó kedvezmény nekem tetszik. Egy 12200 hektáros ország, ha csak ütéssel szerezte a földjét, 3000 hektárt fedezhet fel kedvezményesen. Evvel és a felfedezési ráta eltörlésével a nagy szakadékok átfedezhetőek.
Aki pedig 12000 hektár körül van és nincs kedvezménye, az majd ütheti a feltörekvőket.

Princ 03-18-2008 11:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165710)
Egy 12200 hektáros ország, ha csak ütéssel szerezte a földjét, 3000 hektárt fedezhet fel kedvezményesen.

Feltéve h a szövetségek a földszerzésből való részesedésük szerint osztoznak majd a kedvezményen az alsó szinteken is. Illetve ebbe a 3k földbe a max heki fölötti ütés sincs beleszámolva. (Paliking után mondva.) Tehát határ a csillagos ég. :p

Valezius 03-18-2008 12:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 165758)
Feltéve h a szövetségek a földszerzésből való részesedésük szerint osztoznak majd a kedvezményen az alsó szinteken is. Illetve ebbe a 3k földbe a max heki fölötti ütés sincs beleszámolva. (Paliking után mondva.) Tehát határ a csillagos ég. :p

Ez a szövetséges osztozás jó kérdés.
Szerintem csak úgy van értelme, hogyha A ember foglal 100hekit, és ebből x-et kap ő, akkor x/4 lesz a kedvezmény.
A szövetségesei pedig az ajándék föld után nem kapnak kedvezményt. (Mert miért is járna mondjuk egy varisnak, aki 0katonát adott az ütéshez?)
Másrészt meg igazságtalan, hogy 3x/4 kedvezmény eltűnik a rendszerből. Még akár kicsit jobban megérhetné mfként felmenni az A-ba.

A max heki fölötti beleszámolást én mindenképp hasznosnak tartanám, mivel ez egy taktikai elem lenne, miél magasabbra felmenni minden szinten, hogy A-ra jó sok kedvezmény gyűljön össze.

All times are GMT +1. The time now is 21:37.