![]() |
JEGYEK & BÉRLETEK
Bérletek a tavaszi idényre: A jegypénztárak hétköznap 10 órától 17 óráig tartanak nyitva, a bérletekhez a bajnoki mérkőzések elővételi idejében is hozzá lehet jutni. Az FTC kedvezményeket biztosít a Fradi Clubtagoknak, valamint a Tagsági Kártya tulajdonosainak. A Ferencváros vezetése reméli, hogy minél többen állnak a csapat mellé tavasszal. Bérletárak a tavaszi idényre: "A" kategóriás ülőhely: 8 000 Ft Fradi Clubtagoknak és Tagsági Kártya tulajdonosoknak: 7 400 Ft "B" kategóriás ülőhely: 6 300 Ft Fradi Clubtagoknak és Tagsági Kártya tulajdonosoknak: 5 900 Ft "C" kategóriás ülőhely: 5 000 Ft Fradi Clubtagoknak és Tagsági Kártya tulajdonosoknak: 4 400 Ft Nyugdíjas és 70 év felüli ülőhely: 2 500 Ft Fradi Clubtagoknak és Tagsági Kártya tulajdonosoknak: 2 000 Ft Sajtópáholy: 27 000 Ft Jegyek a Makó (2008. 04. 13., 16.30, Makó) elleni bajnokira: Csütörtökön megkezdődik a jegyárusítás a vasárnapi Makó elleni bajnokira. A házigazdák négyszáz darab belépőt küldenek az Üllői útra, a jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek majd. A jegypénztárak csütörtökön és pénteken 10 és 16 óra között tartanak nyitva, de amennyiben marad belépő, akkor szombaton is lesz árusítás. |
Egy kis kézilabda:
Holnap kezdődik a Magyar Kupa négyes döntője, amelyben csapatunk mellett a DVSC-Aquaticum, a Dunaferr NK és a házigazda Győri Audi ETO KC vesz részt. A sorsolás nem kedvezett a Fradinak, hiszen a legutóbbi három kiírás győztesével, a Győrrel játszunk elődöntőt szombaton. Érdekesség, hogy a finálé mezőnyét ugyanaz a kvartett alkotja, amelyik a tavalyi kiírásét a fővárosi Syma Csarnokban. Egy évvel ezelőtt Szucsánszki Zita parádés játékának köszönhetően a Dunaferr testén át döntőbe jutottunk, ott azonban alulmaradtunk Róth Kálmán tanítványaival szemben. Könnyen lehet, hogy most is ezzel a két gárdával kell megmérkőznünk, csak éppen fordított sorrendben. Esélylatolgatásba nem bocsátkoznánk, ám az tény, hogy egy győzelemmel már mindenképp éremmel térhetnének haza a lányok Győrből. Út a négyes döntőbe: Rectec-Vasvár - Budapest Bank-FTC 18-48 (10-28) Budapest Bank-FTC - Goldberger 44-22 (23-11) A Halászi Takarék Női Magyar Kupa négyes döntőjének programja: 2008. 04. 12. (szombat), elődöntő 17:45 DVSC-Aquaticum - Dunaferr NK tv: Sport1, élő 20:00 Budapest Bank-FTC - Győri Audi ETO KC tv: Sport1, élő 2008. 04. 13. (vasárnap) 15:00 Mérkőzés a 3. helyért 17:30 Döntő tv: Sport1, élő |
Női foci: Az Újpestet fogadják a lányok vasárnap!
[2008-04-12 11:18] Igazi rangadó vár hétvégén női labdarúgócsapatunkra: Hevesi Tamás együttese az Újpest ellen próbál meg javítani felemás tavaszi mérlegén. - Az Újpest önmagához képest jó formában, ezért nem lesz könnyű meccs a mostani - mondta a szakvezető a 100%Fradinak. - Ősszel kétszer is biztosan vertük a lilákat, most nehezebb meccsre számítok, de ettől függetlenül szeretnénk nyerni. Nagyon elszántak a lányok, biztos vagyok abban, hogy mindent megteszünk a sikerért, így reménykedem a három pont megszerzésében, ami ahhoz is szükséges lenne, hogy megőrizzük a helyünket a dobogón. Mindenkit szeretettel várunk a meccsre, könnyen lehet, hogy jó idő esetén a centerpályán játszunk majd. A mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik. |
Utazás Makóra
Ismét vonatra szállunk az elmúlt hetek kudarcai után egy győztes mérkőzés reményében! Makóra a 'Tábor' a Nyugati pályaudvarról 8:50-kor induló vonattal utazik a 15 órakor megrendezendő Makó - Ferencváros mérkőzésre. |
Quote:
Azt hittem ma lesz a meccs,vagyis már volt. Keresgettem a végeredményt,de nem találtam, mert a mérkőzés holnap lesz:):o |
Quote:
|
Quote:
Akkor még van bőven esély a győzelemre! Remélem feljutnak. |
A Makó és a Kecskemét a necces. A többit simán tudjuk verni.
A kérdés, hogy 8 győzelem elég-e? Mivelhogy a 10 is éppen hogy csak. Ahhoz, hogy 8-cal feljussunk, hihetetlen nagy mázli kell, hogy a Kecskemét és a Szolnok rengeteget zakózzon... |
A tegnapi meccs nem jött össze :(
Úgy voltam vele,hogy meglesz pedig. Nagy cumik sorozatban!:-/ |
__________________________________________________ __________
Az FTC saját hallottjának tekinti Balázs Benjámint [2008-04-12 21:45] Tragikus hirtelenséggel, 17 éves korában elhunyt Balázs Benjámin, a Ferencváros 17 éves vízilabdázója. A fiatal sportember iskolájában hunyt el. A tinédzser pólós tíz éves kora óta szerepelt imádott csapatában, klubhűsége és barátsága révén, a Lama becenévre hallgató ifjú gyorsan közkedveltté vált társai körében is. A Ferencvárosi Torna Club vezetése osztozik a család mérhetetlen fájdalmában, és saját halottjának tekinti Balázs Benjámint, a búcsúztatás időpontjáról később döntenek. __________________________________________________ __________ |
Pisanjuk kezdőként most debütál a Fradiban
[2008-04-13 14:35] Csank János kijelölte kezdőcsapatát a 15 órakor kezdődő Makó elleni mérkőzésre. Először lesz kezdő Igor Pisanjuk. A mieink a Zarzycki- Souare, Baranyai, Csiszár, Mátyus- Pisanjuk, Lipcsei, Moussa, Kulcsár- Shaw, Bartha összeállításban kezdenek. A kispadon Pintér, Fülöp, Fitos, Szalai, Lisztes, Vincze, valamint Ndjodo foglal helyet. |
Újabb pontvesztés - egyre távolabb az NB I-től
[2008-04-13 18:04] Sajnos Makón sem sikerült nyernünk, ugyan kétszer is vezettünk, de az ellenfél mindkétszer egyenlített. A hazaiak a második góljukat a 92. percben szerezték. -100% Fradi- Mi kezdtük jobban a mérkőzést: a 8. percben Lipcseinek volt egy jó szabadrúgása, majd nem sokkal később Shaw veszélyeztetett, de Halász kapus mindkét esetben bravúrral védett. A 17. percben aztán már ő is tehetetlennek bizonyult: Lipcsei passza után Kulcsár tört be a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot. A 25. percben Shaw kettőre növelhette volna előnyünket, de 11 méterről mellé lőtt. A félidő hajrájában sajnos Baranyait a mentőknek kellett elvinniük. Védőnk összecsúszott kapusunkkal, és a térde alatt egy 5 centiméteres seb keletkezett, amit össze kellett varrni. A 42. percben tulajdonképpen a semmiből egyenlítettek a hazaiak, egy szép akció végén Maróti volt eredményes. Közvetlenül a szünet előtt Shaw vezetéshez juttathatta volna a mieinket, de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. A második félidőben nagy fölényben játszottunk, ennek a 72. percben lett meg az eredménye, amikor Lipcsei 21 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb sarkot. A folytatásban nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, a 92. percben aztán egy kapu előtti kavarodás után egyenlítettek a hazaiak. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt, a Kecskemét nyolc, míg a Szolnok hét ponttal áll előttünk... |
Eredmények röviden:
Női kézilabda MK, a 3. helyért: DVSC - FTC 25-24 (14-12) Női kézilabda MK-elődöntő: FTC - Győr 25-29 (10-15) Vízilabda rájátszás: PVSK - FTC 6-8 (1-3, 3-3, 1-1, 1-1) Női futball: FTC-Újpest 3-0 |
A program:
A héten a megszokottnál kevesebb Fradi-eseményre látogathatnak ki drukkereink. Hétvégén hazai pályán folytatja labdarúgócsapatunk a bajnokságban. Szombaton a Bőcsöt fogadjuk az Albert-stadionban, a mérkőzés 18 órakor kezdődik. Férfi pólósainkra is fontos meccs vár, szerdán a Népligetben fogadjuk a Pécset a rájátszásban, és céljaink elérése érdekében fontos lenne végre hazai medencében is nyerni a PVSK ellen. A meccs 19 órakor kezdődik. Aznap férfi kéziseink edzőmeccset játszanak, a Népligetben 18 órakor fogadják Savonék a Balatonfüredet. |
Női labdarúgócsapatunk magabiztosan vette az Újpest elleni akadályt. A vasárnapi rangadót remek első félidei játékunknak köszönhetően 3-0-ra nyertük meg. Dörömbözi kétszer, Hegedűs peidg egyszer volt eredményes.
A női csapat honlapja, az eftece.hu a következőképpen tudósított hosszabban a meccsről. A találkozón újra a kezdőben szerepelhetett a csapat két legeredményesebb játékosa Anikó és Csilla.Ez alaposan meg is látszott a játékon, hiszen - ha a játékvezető befújja - akkor már az első percben 11-est kellett volna adni a Fradi javára. Később közölte a spori,hogy ilyenkor ő nem szokott. (Érdekes meglátás). A múlt heti pécsi csapást kiheverték a lányok és újra azt a Ferencvárost láthatták a nézők amelyet ősszel megszoktak.A labdabirtoklás ebben a szakaszban kb 85-15% volt a mieink javára.Újabb és újabb helyzetek alakultak ki a vendégek kapuja elött és a 28.percben siker koronázta a próbálkozásokat. Fábián Dóri szlalomozott végig a védők között a jobb oldalon és beadása után Csilla talált a kapuba. A gól után tovább folytatódott a Fradi-fieszta. A 40.percben ezúttal a bal oldalról jött egy beadás Hegedűs Nórától. Az eredménye középkezdés lett,hiszen a kicsitt kint álló kapus felett a labda a kapuba esett. És ezzel még nem volt vége (nem csak a magyar igazság három,hanem a Fradié is) Egy tanári illetve tanárnői labda "Bajától" Csillának ő pedig magányosan fejelhetett a kapu bal alsó sarkába. Egy félidő alatt eldőlt a mérkőzés ,de ez nem újdonság hiszen ősszel is így volt az Újpest ellen. A második félidőben kicsit feljebb merészkedett az Újpest, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg,csak előre vágott labdákban.Lányainknak természetesen akadtak helyzeteik és Anita, Anikó és Csilla is nyugodtan növelhette volna az előnyünket. A mérkőzés ekkor is nagyon egyoldalú volt,és meglátszott a két csapat közötti különbség,ami a bajnoki tabellán is látható. Ezzel a győzelemmel ismét a harmadik helyen vannak lányaink és nagyon bízunk a sikeres folytatásban,ami majd május 11-én lesz a Győr ellen. A mérkőzés végén a nézők felállva tapsolták meg lányainkat,akik egytől-egyig nagyon jól fociztak. Hevesi Tamás: Gratulálok a lányoknak a fantasztikus teljesítményhez,éreztem,hogy ma az igazi arcát mutatja csapatom. Mindenki nagyon jól teljesített és csak dícséret illeti a lányokat.A játék képe alapján akár még 3-4 gólt is rúghattunk volna és ebben nem mindig az ellenfél akadályozott meg minket. FTC-Újpest 3-0 (3-0) Albert-stadion, 150 néző V: Szőts FTC: Péter Kitti-Gál Anna,Krenács Lilla,Fülep Szabina,DEMETER RÉKA- Szarvas Alexandra ( Solymos Krisztina 72.p ),HEGEDŰS NÓRA,DELI ANIKÓ,Szabó Anita (Sütőné 63.p)- FÁBIÁN DÓRA, DÖRÖMBÖZI CSILLA ( Mosolics Alexandra 80.p) G: Dörömbözi Csilla (28.p és 44.p),Hegedűs Nóra (40.p) |
Quote:
Zöld-fehér zászlóerdő, megunkba szívjuk a fű szagát, Tomboló mámor, teli torokból üvölt a tábor, Karok ezrei ütemre lendülnek az ég felé, Mert a győzelem a Ferencvárosé! Összecsattan száz tenyér, jókedvünk az égig ér, Mindent bele Fiúk, csak a győzelem lehet a cél! Hajrá Ferencváros, dalol a bagázs, Hajrá Ferencváros, éállééééééáálééééé! Hajrá Ferencváros, így szól a bíztatás, Hajrá Ferencváros, éállééééééáálééééé! Mint a mennykő, dörög a hangunk, Az ellenfelünk állva remeg, A csapatunkat űzzük, hajtjuk, Ma bejönnek a nagy cselek! |
Hiszen tudjuk, hogy zöld-fehér az Isten, és zöld-fehér a szív... :D
Mikor holnap leszáll az est, ünnepel majd Budapest! Vár a kocsma, és egy jót iszunk, újra bajnok lett a csapatunk! Ez a két szín: zöld és fehér, minden másnál többet ér! Hát indulj, és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért! Zöld az Isten, és tegnap szólt, a gárda rúgjon vagy 1000 gólt! Teljesülni fog a kérésed, nem sérthetjük meg teremtőnket! Mindig győzni! Ez itt a cél, hisz a régi hírünk mindig él! Hát indulj, és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért! Oolléééééé Ferencváros! |
Mint a zúgó fergeteg, feltámad, feltör az égbe,
Úgy tör előre a Ferencváros Keleteurópa szívébe! 90 perc kűzdelem, megérdemelt a győzelem, És a dobogó legtetején a zászló ZÖLD-FEHÉR! Óóóóó Fradi, Óóó-ó-ó Fradi, Óóóóó Fradi! Óóóó-ó Fradi! A bajnokszín: ZÖLD-FEHÉR, sugárzik arcunkról a büszkeség, Állunk a dobogó legtetején, nincs nálunk jobb a Föld kerekén! Óóóóó Fradi, Óóó-ó-ó Fradi, Óóóóó Fradi! Óóóó-ó Fradi! |
Quote:
Az első címe: Kicsiny falum... Kicsiny falum, ott születtem én... Nincs ott gyertya-, nincs ott lámpafény... Házunk előtt gesztinyefa áll, Engem anyám mindig hazavár! Kicsiny falum, ott születtem én... Nincs ott gyertya-, nincs ott lámpafény... Házunk előtt gesztinyefa áll, Engem anyám mindig hazavár! Ne félj anyám, többet nem megyek! Szombatonként Fradi meccsen leszek! Vűrnak a zöld-fehér cimborák, A festett nők, pezsgős vacsorák... Kicsiny falum, ott születtem én... Nincs ott gyertya-, nincs ott lámpafény... Házunk előtt gesztinyefa áll, Engem anyám hatra hazavár... Ne félj anyám, többet nem megyek, Minden este Fradi meccsre megyek! Várnak a zöld-fehér cimborák, Festett nők, pezsgős vacsorák... Hogy mi lessz a vége? Nem tudom. Meghalok egy züllött hajnalon?! Hogyha egyszer kis falumban nyugovóra térnek, Anyám, mondj el értem egy imát! Rendes ember én már nem leszek, Szombatonként Fradi meccsre megyek! Várnak a zöld-fehér cimborák, Festett nők, és pezsgős vacsorák! :D A második címe: Mama! Egész nap helyetted melóztam! Felsúroltam, mostam, vasaltam! Elégedett lehetsz most velem! Te is tegyél meg valamit nekem! Mama adj egy kis pénzt, és ne vágj arcokat, Mama adj egy kis pénzt, már melegít a csapat, Mama adj egy kis pénzt, nem lesz rám panasz! A testvéremet tisztába raktam! Egy-két helyen barna maradtam! Térdig lejártam a lábamat! Kérlek, teljesítsd a vágyamat! Mama adj egy kis pénzt, és ne vágj arcokat, Mama adj egy kis pénzt, már melegít a csapat, Mama adj egy kis pénzt, nem lesz rám panasz! Fél négykor már disznót etettem! Álmomban már én is röfögtem! Az is lehet, hogy papucs vagyok??? De egy a lényeg: HAJRÁ ZÖLD SASOK!!! Mama adj egy kis pénzt, óóóó és ne vágj arcokat, Mama adj egy kis pénzt, óóóó már melegít a csapat, Mama adj egy kis péééénzt, és nem lesz rám panasz! |
És ha már így éneklés közben kaptál el... :D
Dolgozom, és gürcölök hét közben, az élet így nem felhőtlen! De rossz kedvemet elvesztem minden szombat reggelen! Apámat - anyámat felverem, amikor a Fradi sálat felveszem! Tombol a tábor, lendül a kéz, a győztes csapat harcra kész! Éáéáéáéééé az ének száll, áéáéáéáéééé az ének száll! Éáéáéáéééé az ének száll, áéáéáéáéééé az ének száll! Elfelejtem a mindennapi gondokat, ha a Fradi szerzi a pontokat! Rekedtre üvöltöm a torkomat, mert a fiúk ontják majd a gólokat! Tizenegy isteni teremtmény, nem vitás az eredmény! Sascsapatunk célba ér, harcolj hát a zöldekért! Éáéáéáéééé az ének száll, áéáéáéáéééé az ének száll! |
Eszembe jutott régi drukk dalunk a röpicsapatban:
Üres az utca, teli a pálya Mindenki szurkol a Kazinczy javára! Alialióóóóóóóóóóóóó Üres a hordó, repül a korsó mindenki fekszik az alkoholtól!!!!! alialióóóóóóóóóóóóóó :D(Kazinczy Ferenc a suli neve, és ekkor még 6.-osok voltunk) |
Te írtál nekem D-ben üzit? :D Felvettelek MSN-en. Jelölj vissza. :p:D
|
Mindent eldöntő, ötödik rájátszásos mérkőzését játssza férfi vízilabdacsapatunk szerdán 19-órakor, a népligeti uszodában a PVSK ellen.
A szakosztály úgy döntött, hogy minden Fradi mezben, sapkában vagy sálban érkező Ferencváros szurkoló ingyen tekintheti meg a találkozót! Ha győzünk, utána szombaton az Újpest ellen játszunk a Hajós Alfréd uszodában az ötödik helyért, amely nemzetközi kupaszereplésre jogosít! A csapatunk a leggólerősebb, sérült játékosa nélkül is Fradihoz méltóan küzd. A szakosztály vezetőse bízik abban, hogy sokan buzdítják majd a csapatot szerdán. |
Rosszemlékű meccs volt Baranyai Tibornak a Makó elleni találkozó. A védő az eredmény mellett amiatt is bosszús lehetett, mert megsérült. Baranyai egy hazai helyzetnél Wojciech Zarzyckivel csúszott össze. Egyből látszódott, hogy nagy a baj. Kiderült, hogy több mint öt centis seb keletkezett a védő térde alatt, teljesen szétnyílt a bőre, így azonnal el kellett szállítani a közeli kórházba, ahol összevarrták a sebet.
- Legalább 10-12 nap, amíg újra edzésbe állhatok - mondta a védő a 100%Fradinak. - Persze, addig mindenképpen ki kellene venni a varratokat, mert ellenkező esetben még hosszabb kihagyás vár rám. Szomorú vagyok, hogy megint velem történt ilyen eset, de sokkal-sokkal jobban bánt, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. |
Meghívást kapott a magyar U18-as labdarúgó válogatottba Vattai Balázs.
A korosztályos együttes április 26. és május 2. között a Slovakia Cup-on vesz részt, fiatal tehetségünk is ott lesz a csapatban. Sisa Tibor együttese Ukrajna, Csehország és Törökország ellen meccsel majd. Biztonsági tartalékként Pintér Balázs is tagja az együttesnek, legutóbb ő ült a kispadunkon a Makó elleni bajnokin. |
Lipcsei Péter, a Ferencváros labdarúgója
A jelenleg Magyarországon játszó labdarúgók közül őt rangsoroltuk a legelőkelőbb helyre a listánkon. Őt már csak idegenlégiósok előzik meg,. A legnépszerűbb és a legproblémásabb magyar klub élő ikonja, a XXI. Században ő a Fradizmus megtestesítője. Kazincbarcikán született, gyerekként a Vasasnak szurkolt, neve mégis a Ferencvárossal forrt össze. 1990-ben, 18 évesen debütált a zöld-fehér csapatban, az örök rivális, Újpest otthonában, ahol 5-0-ra nyert a Nyilasi Tibor által irányított Fradi. Pályafutása csúcsán, 1995-ben a Portóba igazolt, ahol Bobby Robsonnal valamint Jose Mourinhoval dolgozhatott együtt, így nem lehetett tagja a Fradi BL- csapatának. Portóban hamar beverekedte magát a kezdőcsapatba, sőt a portugál együttes húzóembere volt, súlyos térdsérülése után azonban nem tudta visszaszerezni a helyét a csapatba. Hazatért a Ferencvároshoz, majd két szezon után az osztrák Salzburghoz szerződött. Akkoriban folyamatos, és méltatlan kritikák érték, sokan végleg lemondtak róla, azt állították, hogy már nem lesz belőle épkézláb labdarúgó. 2000-től folyamatosan a Ferencváros játékosa, összesen négy alkalommal volt bajnok a IX. kerületi együttessel, a válogatottban 58-szor szerepelt. Az elmúlt évek nehézségei ellenére - ellentétben több egykori játékostársával - nem hagyta el az FTC-t, ezért a csapat szurkolói igencsak hálásak neki. Tavaly egy interjújában azt mondta: amennyiben a Fradival kivívja a feljutást, az lesz élete legnagyobb sikere. Nem jutott fel, de ez legkevésbé rajta múlt. A Ferencvárosban lejátszott mérkőzések alapján, az örökranglista második helyén áll a legendás Sárosi György mögött. Ha kitölti a másfél éves szerződését, minden bizonnyal ő lesz a csúcstartó. A Ferencváros csapatkapitánya, de nem igazán csapatkapitány típus. Úgy CSK a Fradiban, ahogy Gerrard a Liverpoolban. A Mersey-partján Carragher a szellemi vezér, a többieket űző-hajtó egyéniség. A mai Fradiban valaki hiányzik Lipcsei mellől, akinek karizmáját kritizálta már több korábbi edzője is, így egykoron Csank János, majd Pintér Attila is. Az elmúlt időszakban talán Garami József volt az egyetlen, aki nem nehezményezte Lipcsei visszafogottságát, ő olyannak fogadta el a csapatkapitányt, amilyen. A szurkolók körében évekkel ezelőtt megoszlottak a vélemények a megítéléséről, méltatlan támadások is érték, és sokáig csúfította az Üllői úti stadion falát, egy Lipcseit kritizáló és vádoló felirat. A szurkolók azon köre, akikhez közel volt Lipcsei, nehezményezték is a vádakat, és nem egy mérkőzésen tört ki rendbontás akkoriban a két párt között. Ma egységes a megítélése, szinte csak őt hajlandóak elfogadni a szurkolók, akik egyre elkeseredettebben keresik, és kérik számon a Fradizmust a jelenlegi keret tagjain. Lipcsei Péter ugyan nem egy asztalt csapkodó csapatkapitány, de a kompromisszumra hajló viselkedésével elérte, hogy véleményének súlya van, a csapatot érintő fontos kérdésekben általában adnak a szavára. A zöld-fehérek nem szerződtetnek úgy edzőt, hogy ne egyeztetnének róla Lipcseivel. Egy jó ideje már a "villámhárító" szerepét is betölti az öltöző és az elnöki iroda között. Nagyon nagy kérdés, hogy helyzetét miként tudja saját jövője érdekében jól kihasználni, és az új érában képes lesz-e meghatározó szerepet kapni az "elangolosodó" Fradiban. |
Küszünjük a hozzáállásodat!!!!
|
Quote:
|
No, de vissza a Fradihoz. :)
Utánpótlás: Két fradista az U16-os válogatottban [2008-04-17 17:15] Két ferencvárosi fiatal is meghívást kapott az U16-os labdarúgó válogatottba. - 100%Fradi - Zsivoczky Gyula szövetségi edző keretének Kator Bence és Tóbiás Zsolt is tagja. A korosztályos együttes két edzőmeccset is játszik áprilisban: 21-én Pecicán Románia lesz az ellenfél, míg 23-án Gyulán kerül sor a visszavágókra. |
Tóth: A Fradi előbb-utóbb nagyon megver valakit
[2008-04-18 15:02] Tóth László, a Bőcs vezetőedzője szerint a Ferencváros nem lesz mindig olyan peches, mint néhány meccsen, az utóbb időben. - Három mérkőzésen két döntetlen, és egy szoros vereség az Üllői úton. Nem rossz mérleg egy kiscsapattól a Fradi ellen - mondta a Bőcs edzője a 100%Fradi hetilapnak. - Nem rossz, de nem is jó. A Bőcs soha nem volt, és nem is lesz Fradi-szintű csapat. Tény, hogy a Keleti csoport azon kevés csapata közé tartozunk, akik tudják irányítani a játékot, de a Ferencváros valószínűleg ránk kényszeríti majd az akaratát. Lipcseiéknek volt egy hullámvölgyük, de a Fradi előbb-utóbb nagyon meg fog verni valakit, és én csak azért drukkolok, hogy ne mi legyünk azok. Reménykedünk, hogy Urbin mellett Bardi Gábor is felépül, és akkor tavasszal végre először a legjobb összeállításban kezdhetünk a Fradi ellen. Úgy gondolom, hogy a mi Urbin-Bardi csatársorunk vetekedhet a Fradi Ndjodo-Shaw párosával. Viszont, ha nem épülnek fel, nem fogom erőltetni a játékukat. Nem célom, hogy a legjobbjaink egy Fradi elleni idegenbeli meccsen kockáztassák az egészségüket. Számunkra sokkal fontosabb, hogy a hátralévő találkozóinkon jól teljesítsünk. Nem a Fradi ellen kell mindenáron nyernünk. |
A Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetői az utóbbi hetek gyengébb szereplése miatt leváltották Csank János vezetőedzőt. Az NB II Keleti csoportjának harmadik helyén álló együttest a klubnál eddig szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davison veszi át. Rieb György klubelnök az InfoRádiónak azt mondta: reméli, hogy az új tréner irányításával még ledolgozható a listavezető Kecskeméttel szembeni nyolc pontos hátrány.
Miért volt szükség az edzőváltásra? A Ferencváros vezetősége és a szurkolók is vártak már valamit, ugyanis az utolsó három meccs sikertelensége olyan helyzetbe hozta a csapatot, hogy veszélybe került a feljutásunk, sőt, talán csak hajszálnyi esély maradt erre, mert a nyolc pontos hátrány nagyon sok. Egyeztettünk az angol tulajdonosokkal, és ők úgy gondolták, hogy Bobby Davison jól felkészült és megfelelő edző. Ismeri is a Fradit, hiszen két hónapja minden meccsen és edzésen jelen van, megismerte a magyar labdarúgást. Nagyra tartom Csank János szakmai munkáját, de elfogyott körülötte a levegő. Helyes döntésnek tartom az edzőváltást. Mennyire volt ez az angol tulajdonosok döntése, és mennyiben szólhattak bele Önök? Egyetértésben hoztuk meg ezt a döntést. Mit ért azon, hogy elfogyott a levegő Csank János körül? Tavasszal négy győzelemmel kezdtünk, majd jött a Szolnok elleni vereség, azt követően pedig két döntetlent értünk el. Látom és elfogadom, hogy balszerencsés sorozatban vagyunk, ahogy azt Csank János is nyilatkozta. Ötször annyi gólhelyzetünk van, mint az ellenfélnek, mégsem nem sikerül betalálni, ugyanakkor "levente gólokat" kapunk. Makón a 92. percben burleszkfilmszerű jelenet végén kaptunk gólt, és nekem is a döbbenet ült ki az arcomra. Ha Bobby Davison vezeti a csapatot, akkor már eltalálják a játékosok a kaput? Ezt csak remélni tudom. Becsúsznak a rossz eredmények, de remélem, hogy a hátralévő nyolc meccsen sikeresek leszünk, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A célunk az, hogy bajnokok legyünk. Ezt még reálisnak tartja? A remény hal meg utoljára. A szurkolók bíznak ebben, és talán ez a váltás egy új lehetőséget nyit meg előttünk. Hanganyag: Szabó Gergő ( www.inforadio.hu ) |
Az ellenségünkről:
Rózsa Pál és Versegi János, a Kecskemét tulajdonosai
A két üzletember 2005-ben szállt be a kecskeméti labdarúgásba. Az első évben a konszolidálás volt a legfőbb cél, ebben az időszakban mintegy 40 millió forinttal segítették a KTE-t. Később aztán egyre nagyobb célokat fogalmaztak meg: három éven belül NB I-es csapatot szerettek volna Kecskeméten. Erre már most is megvan az esély, hiszen az együttes jelenleg vezeti az NB II Keleti csoportját. Rózsa Pál a Bertrans Zrt. vezérigazgatója. A fuvarozási és szállítmányozási cég 1989-ben alakult. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 2002-re a térség legnagyobb komplex logisztikai szolgáltatójává vált. Három évvel később már több mint négy milliárd forint volt az árbevétele. A Bertrans ma már egy cégcsoport, a Zrt.-n kívül tagja a Bertrans Sped Kft., amely a nemzetközi szállítmányozási tevékenységet végzi, mintegy 1 milliárdos árbevétellel, valamint a Bertrans Vámudvar Kft. Rózsa 2006-ban az Év üzletembere lett, de akkor már a Kecskeméti TE társtulajdonosaként vette át a megtisztelő díjat. Arra, hogy sikeres üzletemberként, társával együtt miért szállt be a futballba, így emlékezett a helyi lapban megjelent interjúban: „Valamilyen szinten a személyes közreműködésünket megelőzően is támogattuk a labdarúgókat. Valószínűleg ezért keresett meg bennünket a város vezetése. Azt szerették volna, hogy az elmúlt évek viszontagságai után végre nyugodt körülmények közt működjön a KTE. Mi pedig többek között azért örültünk a felkérésnek, mivel nem voltunk meggyőződve arról, hogy a külső támogatóként felajánlott pénzünk valóban arra fordítódik, amire mi szántuk.” A KTE másik tulajdonosa, Versegi János, 2001 óta a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke, 1996-tól a Ver-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. tulajdonosa. A cég az ipari padlók és térburkolatok kivitelezésére specializálódott, 2006 óta Romániában is jelen van. Versegi nős, két fiúgyermek apja. Szabad idejében horgászik és vitorlázik, télen síel. Egykor maga is futballozott, de édesapja eltanácsolta a zöld gyepről, mondván a fociból nem lehet megélni. Pár éve szállt be a futballba, méghozzá tulajdonostársa, és barátja, Rózsa Pál agitálására. Erre így emlékszik egy interjúban: „A klub mostani főtulajdonosa, Rózsa Pál barátom beszélt rá arra, hogy szálljak be a labdarúgásba. A pozitív válaszomban az is fontos szerepet játszott, hogy az előző városvezetés is nagyon komoly terveket vázolt fel a Kecskeméti TE jövőjét illetően. A labdarúgás mellé állítják a város jelentős cégeit, és ígérték: maga a város is komoly összeggel segíti a klubot. Az ígéret többnyire ígéret is maradt. De mégsem ez, ami igazán csalódást okozott! Az adásvétel kapcsán tapasztaltak még mindig elkeserítenek. Én olyan üzletember vagyok, aki ha elad valamit, akkor becsülettel elmondja, milyen lezáratlan folyamatok tartoznak az üzlethez. A KTE megvásárlása óta még mindig esnek ki a szekrényből ilyen-olyan kellemetlen ügyeket tartalmazó dossziék. Úgy véli, hogy a magyar futball nem kap elég segítséget a tőkeerős üzletemberektől: „Úgy gondolom, hogy többen is támogatnák a labdarúgást, ha megtehetnék. Nos, én az az ember vagyok, aki a kötődése mellett megteheti azt, hogy valamennyi pénzt erre költsön el. Egyébként meg az egész csak hobbi. Kétségtelenül kevés az olyan ember a labdarúgás körül, aki önzetlenül ad. Sokkal többen szeretnének meggazdagodni – pontosabban –, minél gyorsabban elvenni azt a pénzt, amit mi jó szándékkal betettünk.” Ugyan nemrégiben három évet adtak maguknak arra, hogy az NB I-be juttassák a Kecskemétet, de mindketten úgy gondolják, idén van erre a legnagyobb esélyük. Ha ez sikerülne, sporttörténeti tettet hajtanának végre, hiszen a Kecskemétnek még soha nem volt első osztályú labdarúgó csapata. Befolyásuk a magyar futballra: Elszántságuk, és eddigi munkájuk jelentős probléma az NB I-be visszajutni igyekvő Ferencváros számára, így már ennek kapcsán is komoly a hatásuk a magyar futballra. Óriási siker lenne Kecskemét életében, ha fennállásuk során először az élvonalba jutnának. Kérdés, hogy az NB I-ben mire vinnék, de a tulajdonosok elszántságát és anyagi erejét ismerve, nem kizárt, hogy a KTE évekig a magyar labdarúgás elitjéhez tartozna. |
Friss hír:
Sokat javult Wojciech Zarzycki állapota a hét második felében, így megeshet, hogy kapusunk mégis tudja vállalni a játékot a Bőcs ellen. - 100/%Fradi - Zarzyckinek vérömleny keletkezett a lábában a Baranyai Tiborral történt ütközés során, így a hálóőr nem is tudott edzeni a hét első felében. A pihenésnek és a kezeléseknek köszönhetően viszont ugrásszerűen javult az állapota, így komoly esély van rá, hogy Bobby Davison első meccsén ő áll majd a kapuban. A Bőcs ellen meccs szombaton 18 órakor kezdődik. Üdv újra a pályán Béla! |
Egy üdvözlő dal kapusunknak:
A Múltunk, és a Vér kötelez, mert mindig kűzdeni kell! Erkölcs, Erő, Egyetértés, soha nem adjuk fel! Zöld-Fehér szín büszkeségünk, érte harcolunk! A végső cél más nem lehet: bajnok lesz csapatunk! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! A Múltunk, és a Vér kötelez, mert mindig kűzdeni kell! Erkölcs, Erő, Egyetértés, soha nem adjuk fel! Zöld-Fehér szín büszkeségünk, érte harcolunk! A végső cél más nem lehet: bajnok lesz csapatunk! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! Gá gá gáááááá b*** MTK! Liba liba liba liba liba libaaaa... Mindent bele Fiúk! |
Nos a figyelőnet jóvoltából rálátásunk nyílik az új edző pályájára.
Ki is a Fradi új edzője? Az új angol tulajdonosok megunták a Ferencváros bukdácsolását, és szerdán új edzőt neveztek ki a csapat élére. Bobby Davison játékosként nem alkotott maradandót, edzői tapasztalata elenyésző. A várt eredmények idén is elmaradtak, ezért az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsa a tulajdonosokat képviselő Terry Robinsonnal és Rieb György FTC-elnökkel konzultálva új vezetőedzőt nevezett ki szerdán a másodosztályú csapat élére. Csank János posztját az év elejétől a klubnál szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davison vette át. "Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen híres klub vezetőedzője lehetek - mondta az ftc.hu-nak Bobby Davison kinevezését követően. - Szeretném sikeressé tenni a csapatot, amelyhez a játékosoknak legalább olyan odaadóknak kell lenniük a klub iránt, mint a szurkolóinknak. Minden játékosnak a végsőkig kell küzdenie, ha a Ferencváros mezét viseli. Hangsúlyozom, senkinek sem biztos a helye, a labdarúgóknak minden héten meg kell küzdeniük azért, hogy a jövő héten is a kezdőcsapat tagjai legyenek." Szombaton debütál a kispadon "Annak idején a Sheffield United, a Leeds United és a Derby County mezében én is megharcoltam minden labdáért, és ezt várom el mindenkori játékosaimtól. Ha ezt a mentalitást magukévá teszik, akkor a képességeik legjavát nyújtva eredményesek lehetünk az elkövetkező nyolc fordulóban" – mondta az 51 éves szakember, aki már szerdán edzést vezényelt a játékosoknak. Élesben először a hétvégén bizonyíthat az UEFA A-licences tréner. Az 1957-ben született Bobby Davison 18 évig volt profi labdarúgó. Pályafutását középcsatárként a Huddersfield Townnál kezdte, de mindössze két mérkőzésen kapott lehetőséget, így egy év után a Halifax Townhoz igazolt. 63 meccsen szerzett 29 góljával a közönség egyik kedvence lett, de itt sem maradt sokáig, miután a Derby Countynál felfigyeltek a fiatal támadóra. Davison hat évig (1982-1987) maradt a Premier League jelenlegi sereghajtójánál, és 83 találatával beírta magát a klub történelemkönyvébe. A szurkolók nagy bánatára 1987-ben 350 ezer angol fontért eladták az akkor éppen teljesen átalakuló Leedsnek. Eleinte rendszeresen szerepelt az élvonalba kerülésért küzdő együttes kezdőjében, de Lee Chapman és Rod Wallace érkezésével a kispadra szorult. Elmaradtak a nagyobb sikerek A Leeds kölcsönben visszaküldte a Derbyhez, majd a Sheffield Unitedhoz, 1992-ben pedig a Leicester City vásárolta meg. A klubbal kis híján feljutott a Premier League-be, de a vezetőkkel nem jött ki a rengeteget robotoló csatár, ezért visszatért a Sheffieldhez. Itt is a klub elöljáróival voltak összetűzései. Az utolsó aktív éveiben a Rotherham Unitednál és a Hull Citynél futballozott, majd az 1995/1996-os szezon végén szögre akasztotta a stoplist. Edzőként egyelőre nincsen komoly tapasztalata Davisonnak. Másodedzőként dolgozott a Guiseley A.F.C. és a Bradford Citynél, ahol Colin Todd menedzser munkáját segítette. A klub utánpótlásedzőjeként rövid idő alatt hét saját nevelésű játékost irányított az első csapathoz és épített be. Később a Premier League edzői stábjához csatlakozott, amely a profi csapatok akadémiáiról kikerülő játékosok kiválasztásáért felelt, majd a Derby County játékosmegfigyelője lett. Ez év elején Kevin McCabe felkérésére érkezett a Ferencvároshoz szakmai menedzserként, és mostantól ő az új vezetőedző. |
A pepszifoci így vélekedik róla:
Szerda óta Bobby Davisonnak hívják a Ferencváros vezetőedzőjét. Bár neve nem sokat mond még a legszakavatottabb futballrajongóknak sem, az tény, hogy játékos-pályafutása során hatalmas bombagólokkal kápráztatta el a drukkereket. Azt mondják, jó játékosból nem feltétlenül lesz jó edző, de ha az angol a kispadon is olyan hatékony, mint amilyenek a lövései voltak, szép idők köszönthetnek be az Üllői úton. A tréner eddigi edzői pályafutásának legnagyobb feladata lesz a Ferencváros irányítása, de ha csak játékos-pályafutására pillantunk, nyilvánvaló, hogy egy rendkívül tapasztalt szakemberről van szó. A 48 éves angol hazájában, a Huddersfield együttesében kezdte karrierjét, majd gyorsan a Halifaxhoz került, ahol 63 mérkőzésen 29 gólig jutott. Ez felkeltette a Derby County érdeklődését, Davison 1982 és 1987 között a „Kosokat” szolgálta, 206 találkozón 83-szor volt eredményes színeikben. Innen a drukkerek legnagyobb bánatára, 300 ezer font ellenében a Leeds Unitedhez került, ahol, termékenységének is köszönhetően gyorsan a drukkerek egyik kedvence lett. Egy idő után mégis kölcsönadták, előbb régi csapatához, Derbyba, majd a Sheffield Unitedhez került. 1992-ben elvitte a Leicester City, és a „Rókáknál” sem okozott csalódást, szállította a szokásos góltermést, mellyel a Premier League-ért folytatott rájátszás döntőjéig vezette a gárdát. Mégsem volt maradása, 1993-ban újra a „Pengékhez” költözött, ahol ismét „milliméterek” választották el a feljutástól. Rotherhamban és Hullban eltöltött rövid kitérők után az 1995/96-os szezonban akasztotta szögre a cipőt. |
Aki figyelmesen olvassa a cikkeket, feltűnhet neki valami. Mégpedig az, hogy a FigyelőNet 51 évesnek, a PepsiFoci 48 évesnek titulálja.
Ezt a kellemetlen anomáliát egy kis utánajárással megpróbálom megszűntetni: Bobby Davison 1959. Július 17-én született, tehát jelenleg 48 éves, és ebből következően idén nyáron tölti majd be a 49. életévét! A FigyelőNet tévesen tűntette fel a születési dátumát. Remélhetőleg utólag korrigálják a hibát. |
Hogy ne érhessen az a vád, hogy hírzárlatot tartok az ellenségeinkről:
A Fradi után az Újpestnek is angol testvércsapata lehet Angol partnere lehet a jövőben az Újpest labdarúgócsapatának. Sallói István sportigazgató és Joe Böröcz, a klub társtulajdonosa nemrégiben Angliában jártak, ahol egy esetleges együttműködésről egyeztettek a Middlesbrough csapatával. |
Egy edzés közeléből:
Bobby Davison (48) feldobta az FTC játékosainak a hangulatát. Az NB II-es csapat élére kinevezett új vezetőedző a Népligetben tartott edzést a játékosainak, és a zöld-fehér futballisták jókedvűen végezték a gyakorlatokat. Az edzés végén körbeülték Davisont, aki mágnestáblán szemléltette taktikai elképzeléseit. Hogy ez mennyire lesz nyerő, az kiderül szombaton a Bőcs ellen. – Egy csapat vagyunk, gyertek, álljatok be ti is – kiáltotta Dragóner Attila (33), az FTC védője a fiatal labdarúgóknak, amikor a zöld-fehérek elkezdték a tréninget. Az NB II-ben szereplő gárda játékosai cicázással kezdték a tegnapi edzést, mégpedig úgy, hogy egymás kezét fogva körbe álltak. A kör közepén két labdarúgónak kellett labdát szereznie; amikor ez sikerült egyiküknek, hangos éljenezésben törtek ki. Az angol Bobby Davison, egy mágnestáblával a hóna alatt, mosolyogva figyelte játékosait. A szakember tegnap délelőtt tartotta második edzését a Fradiban, miután Csank Jánost leváltották az angol tulajdonosok. A zöld-fehérek nyolc ponttal vannak lemaradva a Keleti csoportban a listavezető Kecskeméttől. A bajnokságból nyolc forduló van hátra, az angolok még bíznak benne, hogy az FTC kiharcolja a feljutást. Davisonra most az a feladat vár, hogy a szombati, Bőcs elleni meccsre felrázza a csapatot. Az angol szakember tegnap nyolcvanperces, pörgős edzést tartott. Ez újdonság lehetett a fradisták számára, hiszen Csankkal minimum kétórásak voltak a tréningnek. A bemelegítés után labdás gyakorlatokat, majd kapura lövést vezényelt Davison, aki gyakran tapssal biztatta a játékosokat. A kétkapus játék után a kezdőkörbe ültette a labdarúgókat, és mágnestáblán mutatta meg a gyakorlatokat Lipcseiéknek. Az edzőnek nyelvi nehézségei sem voltak, hiszen Mátyus János (33) személyében kitűnő tolmácsa van. A védő Skóciában futballozott, és nyelvvizsgát is tett angolból. Ám, hogy mennyire értik Davison futballnyelvét az FTC játékosai, az majd csak a hátralévő nyolc fordulóban derül ki. |
Helyzetjelentés. Ferencváros - Bőcs : 1 - 0.
A meccsről bővebben: 84 Lipcsei 17 méterről tüzelt ballal, Hamar bravúrral védett. 82 Ndjodo visszatett egy labdát, az érkező Lipcsei a kapu fölé lőtt. 80 Moussa kapott sárgát. 74 Ndjodo középre passzolt, az érkező Shawnak picit hosszú volt az átadás. 73 Lipcsei a kezdőkörből emelt a kapu fölé, Hamar kinn állt a kapujából. 72 Török állt be Jeremiás helyére. 62 Molnár rúgta le Lipcseit, ezért sárgát kapott. 61 Bartha középre tartó lövését biztosan védte Hamar. 61 Urbin helyett Zsarnai állt be. 51 Éles szögből Ndjodo lőtt keményen a kapu mellé. 46 Kulcsár helyett Bartha, Gál helyett pedig Vass a pályán. 45 Lipcsei lőtt remekül, de Hamar védett a léc alól. A szöglet után vége lett az első félidőnek. 43 Urbin nagyon veszélyesen tüzelt 21 méterről, nem sokkal tévesztette el a bal felsős sarkot. 37 Gyönyörű góllal vezetünk! Fitos beadását Ndjodo ballal lőtte az ötösről remek mozdulattal a hálóba. 35 Ndjodo ollózó mozdulattal lőtt Fitos beadása után, sajnos a kapu mellé lőtt, de szép volt a mozdulat. 33 Az utóbbi percekben fölénybe kerültünk. 29 Fitos esett el gyanúsan a 16-oson belül, a mieink 11-est reklamáltak. 28 Lipcsei beadása után Dragóner csúsztatott, a túloldalon érkező Mátyus kevéssel lecsúszott a labdáról. 22 Az eddigi legnagyobb helyzet: Kulcsár lövése megpattant egy védőn, a labda kevéssel suhant el a bal alsó sarok mellett. 19 Kulcsár visszahúzásért kapott sárgát. 11 Mező kapott sárgát Ndjodo lerántásáért. 11 A Bőcs egy szöglet után a hálóba talált, de Erdős játékvezető szabálytalanság miatt közbesípolt. 10 Aktívabbak vagyunk, de helyzetünk még nem volt. 1 Mi kezdtünk. . Bobby Davison kijelölte kezdőcsapatát az esti bajnokira. EDbben helyet kapott a felépülő Wojciech Zarzycki, valamint Vasas Zoltán is, de Fitos László is ott van a kezdőben. Csapatunk a következő: Zarzycki - Souare, Dragóner, Mátyus, Vasas - Fitos, Lipcsei, Moussa, Kulcsár - Ndjodo, Shaw. A kispadon Holczer, Lisztes, Szalai, Bartha, Deme, Fülöp és Pisanjuk ül majd. . Csapatunk a Bőcs ellen folytatja a bajnokságban. Ez lesz Bobby Davison első meccse az FTC kispadján. Élő közvetítésünk 17.55-kor kezdődik! |
All times are GMT +1. The time now is 12:33. |