![]() |
Quote:
És jól hangzik, hogy ez a javaslat közelebb hozza a topot, de ezt rajtatuk kívül senki se léátja biztosítottnak. Szóval azt kéne elmegyarázni, hogy miért is fog bekövetkezni. Remélem ezt nem veszed sírásnak :p |
Quote:
Erre adj választ, aztán ha sikerült elkezdelek sajnálni. (Aki tud érdemben ütni benneteket, azt ti is tudjátok.) ;) |
Quote:
A javaslat célja, hogy a top megközelíthetővé váljon. Ha eléri et a cél, akkor meeg kell mutatnmotok, hogy miért és hogyan. Ha nem éri el, akkor semmi értelme bevezetni. Nem látom át túl ól a helyzetet, így csak megérzéseim vannak. Top X klánnak föld kell, hogy utolérje top X-1-et. Ezt a földet nyilván alulról fogja megszerezni. Tehát lent biztos, hogy szívni fog valaki, aki eddig nem szívott. Amiért mégis afelé hajlanék, hogy támogassam, az Arwyl beírása, be lehet érni bárkit, de most hosszú évek kérdése. Ő 3-4-et ír, +még az is idő, hogy ne üres kézzel érkezzen oda az ember. Ezt 6-8évre saccolom, ami irreálisan sok. Nyilván nem az a cél, hogy 1hét, hónap alatt be lehessen érni bárkit. Szóval ha igazatok van, akkor egy kis klán is megkapja az esélyt, hogy reális időn belül beérje a nagyokat. |
Nekem ezzel még mindig az abajom,h hiba a kis klánoknak is könynebb lenne az ütés,de a2top klán simn tud pl 20%barakkal lelenei és termelni és szépen lassnagyüjtögetni acsöjkkenéseket majd kilépni és akit tud szét ver majd vissza...
Ez sajnos eg ykis klánnak nemadatik meg,er tnics tartaléka vag yminimálisabb jóval,mivel ök az egyéni pontlistába is elérhetöek és védekezniük kell és ugy termelni,szemben a2topklánnak akik már sehogy se elérhetöek..... |
Quote:
ha megoldást akartok találni a nagy országok problémáira, akkor olyan megoldást keressetek, amivel elősegítitek az egymás közötti harcokat. ja, hogy kényelmesebb a kisebbeket ütni? én kérek elnézést... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A fő problémám a másik oldal hozzáállásával, hogy CSAK azt látja a javaslatban, hogy a gonosz nagyok beverik a szegény kicsiket.. azt már nem, hogy lentebb is talán megindulna a klánok közötti mozgolódás.. Nem mellékesen, mivel nem játszom pillanatnyilag A-ban, nem hiszem, hogy elvakultan támogatnám bármelyik oldalt is.. egyszerűen csak próbálom reálisan felmérni a helyzetet és a körülményeket.. amúgy hosszútávon biztos, hogy a nagyok érdekeit is szolgálná ez az újítás, hiszen lenne esélye másoknak megközelíteni őket, így akár préda is kerülhetne a közelükbe.. de ez akár lehet kétélű fegyver is, hiszen van amikor a fagyi visszanyal.. Én nagyon örülnék neki, ha nem mindenki csak áldozatnak gondolná magát, hanem érezne magában annnyit, hogy elgondolkodjon azon, hogy nyugodtan lehet Ő is vadász.. elhiszem, hogy kényelmes azon keseregni, hogy bántani fognak.. de mi lenne, ha azt mondanátok, hogy támadni is tudtok.. |
Quote:
Meg arra is lehet számitani, hogy egy 200k-s 2fős klán bevesz még 2embet és az első dolguk az lesz, hogy a te 400k-s klánodra menjenek rá stb. azért pont annyira lehet ezekre számitani, mint a nagyokra. annyi különbséggel, hogy a nagy még kevesebbet is fog vinni tőled;) |
Quote:
A "bárkihez beférő ország" éplistája olyan, hogy abból nem lehet bontani semmit. Ezzel már meg is tudod fogni, mert a te klánod a termelőépületeket simán letolja, és valszeg sikerül alákerülnöd. Ha ügyes vagy, még szembe is tudsz menni, és ő felülről ütött, te pedig alulról fogod. Mi itt a probléma? Arra nem akarok kitérni, hogy a te több (x) fős klánodban x*4,294 milliárd fér el, a 300-400k-s ország pedig egyedül van, tehát nem tud pénzt kérni klántársaktól. Ha védeni sem tudod, sem szembemenni, és még alábontani sem, akkor az 1/A nem neked való. |
Quote:
Teljes mértékben egyetértek.énsem ma kezdtem...És ilyenformában ez a súgóolvasgatás ajánlása sztem sértő!Nem azt mondtam hogy 8db 1500 hekis orit ütnek meg a nagyok hanem azt hogy relatíve kisebbet amibe simán beleférnek a 6-7-8k hekis orik akik szintén nem akarják 2kkörönként beveretni magukat. Arwylalteljes mértékben egyetértek már akartam írni is.Ha tele vannak pénzzel a topklánok tessék fedezni.Nem kell a sírás onnan sem hogy 2000 hekit fedeztünk Remedy-n húde sokba került hanem fedezni még 2000-et! |
Quote:
|
Quote:
Ugyhogy szerintem vicces ha sír a nagy elf h nem tud feljebb menni, hisz neki odáig szólt a jegye- ezzel mielőtt fajt választ tisztában lehetne, vagy mikor még a fajt választotta nem volt akkora genius az elf barátunk? :confused: Másik kérdés hol van a többi A-s? Elég kevesen alkottak véleményt az ügyben sztem... |
En azt hiszem elvesztetetem a fonalat ennél a témánál.
A ki be lépkedés ne mazt hozza hogy nagy országok bevernek kicsiket hiszen nem hoznak tőle semmit akkor miert lépnének ki. Ez egy olyan javaslat ami a jelenleghi A s topnal semmiilyen előnyt nem hozna csak a kisebb országoknak. Az érdekes az hogy a paranoiás kis országok mindenben azt látják őket akaeják bántani. Irom ezt ugy hogy n mvagyok nagy klánban A ban es 1400 hekivel léptem fel 0 pénzzel.Es bár sok idő eltelt de lassan top30 as leszek. A másik ötelet. Minden kisebb csoportban a topba kell menni termelni az nem tilos. Én is azt teszem :) |
Quote:
persze lehet, hogy én is tudnék támadni, de nem nagyon látom értelmét, ha már a top30%-ban vagyok. viszont nem szeretném, ha folyamatosan leütnének onnan... Quote:
Quote:
amúgy ha a támadást védeni sem tudom, sem szembemenni, és még alábontani sem, akkor az azt jelenti, hogy nem vettem észre... ha nem veszek észre egy támadást, akkor az 1/A nem nekem való. ezt így ebben a formában beírhatom a Hódítós kézikönyvbe, mint egy profi játékostól kapott tanácsot? :) valószínűleg ezt a témát is fogom hagyni ezután, mert mint minden más 1/A-s beszélgetés, ez is kezd átmenni személyeskedésbe. :( azt nem fogom megérteni, hogy egy adott problémára miért konkrét megoldást javasoltok? lehet, hogy jobb lenne megvitatni azt, hogy mik lehetnek a probléma forrásai, és milyen lehetséges módszerek lehetnének az orvoslásra... nem hiszem, hogy ez az egyetlen megoldás (a klánbalépéseknél a leadandó föld arányának csökkenése), és azt sem, hogy ez a legjobb. |
Quote:
És azmeg aki "Csórón" feljön A-ba belép egy nagy klánba akik adják a pénz az ütéseire fedezéseire ilyenkor fennhangon hangoztatja az álláspontját...Hogy aki csóró az nem tud játszani stb... |
Quote:
|
Quote:
Egyelőre ott tartok, hogy nem értem, miért kell néhány ember problémája miatt új szabályt hozni, de még csak szabályt módosítani is. Akik csak a fordulásig vannak az 1A-ban, azokat nem igazán érinti a probléma (3600 hektár környékén van a top 30%, és ez nagyon távol van a nagy klánok nagy országaitól), azok pedig, akik felfele törnek, oldják meg szabálymódosítás nélkül. (Jó lenne tudni amúgy, hogy kb. hány ország van olyan gondban, hogy felfedezni már nagyon nem éri meg neki, ütnie viszont nincs kit; ha tényleg sok embernek van ilyen problémája, akkor érdemes vitatkozni, ha csak néhánynak, akkor szerintem indokolatlan bármilyen változtatás). |
Quote:
Kb 20-30 emberről van szó de nagyon kitartóan akarnak módosítani.Igazából engem nem fog érinten a téma mert énis csak fordulni járok A-ba.Ez annak lesz gond aki már kezdi beérni a nagyokat.Kérdésedre válaszolva nem érint sok embert. |
Quote:
LotR válaszolt helyettem.Egy nagy elf ne fedezzen hanem ha nagyon nemjó neki forduljon le és vigyen fel egy orkot vagy gnómt.Ha ez az elf 10% körüli akkor annyira nem nagy hogy egy másik orival ne lehetne újra feérni oda. |
Quote:
|
Ne haragugyatok de erre anyit irok hogy pl minket könyen kirakkhatnának mivel a felső szövim eléggé fent van az az Ovoda alatt.
kilép pár ne legyen 90% barakos legyen egy alap 76% barakos lépjenek ki 3 an 1 elf 1 ork 1 gnom de még 65% barakkal is átütnek az a 11% férőhej meg marad véddeni én ezért nem igen értek vele 1 et mert mig mi csak termelünk Gabona igaz nem sokat de legalább azt sem kell megvenni. de azt sem akarom hogy 35% barak tornyos ijjal viszot bevéddeni magunkat amugy a szövim szerintem fordulna ha meglenne a min.hekije de az meg 9500 hekin van. Nem a Pannon rol van szó meg a Bigröl. Öszintén megmondom tartok az ovodátol. |
nem értem, hogy aki csak fordulni akar az miért tesz úgy, mintha rá vadászna minden nagy ori.. kicsit legyetek reálisabbak
|
Én még csak most fogok A ban lépni, és kérdem én tényleg ilyen veszélyt jelentenek a nagyobb országok?
Nem úgy van, hogy az egymással hadakozó klánok területe közel azonos? Alaposan átnyálaztam a Súgót, de annyi infó van itt, hogy azt hiszem, hogy kezdetben meg se lehet mindet érteni. Ha jól látom a mostani rendszerben is ráállhat egy nagy ország(ok)ból lévő klán a kisebbekre, csak nem gazdaságos? |
Ha valaki fellép, mint én, és nem találja meg elsőre a neki szimpatikus klánt, csapatot annak is hasznos lenne ez az új javaslat nem?
Hiszen nem kellene sok földet leadnia a csapatkeresés miatt. |
Quote:
Persze ha nagyon rossz, akkor az ember elveszít néimi földet, ami ilyenkor nem gond, max akkor ha később nagy klánba kerül, és az az 1-2% már sok száz, ezer hektárt jelent. Akkor már zavaró lehet a kezdeti bizonytalanság :) Persze ha valaki nem akar éveket játszani Aban hanem fordulni akar, akkor szinte mindegy. |
Quote:
Deni, a másik oldal meg úgy tesz, mintha a csak fordulni szándékozóknak is jó lenne ez a javaslat... Quote:
Te meg röhögtetni akarsz gondolom. Nem tudom, ki vagy, de nem most léptél A-ba, és van egy sanda gyanúm, hogy azok közé tartozol, akiknek valóban származik haszna egy ilyenből, bár nem egészen úgy ahogy elővezeted magad. Sose tetszett ebben a fórumban, hogy akárki akármilyen néven regelhet, sőt akár több néven is, és nem lehet tudni, hogy egyes hozzászólások mögött ki áll... |
Quote:
Mert jó a kicsiknek is, nmekik sem mindegy hogy ha kiugranak egyfősbe, vagy kisklánba, akkor mennyi földet adnak le. Jó a törpének, jó az elfnek, de a többi fajnak is. Egyébként synk, minden személyeskedés nélkül, előfordult már hogy neked tetszett valamilyen ötlet? Mert én nem emlékszem hogy lett volna ilyen. Az ellenzők részéröl kicsit azt érzem hogy nekik ugyan ez a módosítás nem fáj, de azért dögöljön meg a szomszéd tehene is. |
Quote:
Rengeteg ötlet tetszett, ha gondolod, bogarászok köztük. Ez a javaslat viszont egypár nagyorin kívül senkinek nem jó. |
Quote:
|
Quote:
Ne mondd, hogy kisorit télleg zavar 140 heki leadása. Mi nem egyszer dobáltunk kisorit ki-be, aztán lefordultak, és semmi jelentős hátrányát nem látták a dolognak. Aki fordulni akar, azt nem érinti pozitívan. Azoknak jó ez, akik eljutottak oda, hogy egyéniben közel s távol nincs senki akit üthetnének. A kicsik megoldják okosba. Leadják a földet, aztán bevernek valakit... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én úgy gondolom hogy minden hektár számit, nem hiszem hogy a kis orinak nem jó az hogy esetleg 50hektár helyett csak 40-et ad le. |
Quote:
Biztos jó neki. Csak neki nem válik értelmetlenné egy klánütés akkor se ha klánt kell váltani. A nagyoké viszont könnyen azzá válhat. |
Quote:
|
Quote:
Mert akkor 10x is meggondolják, hogy egyáltalán belekezdjenek-e. És elég sokaknak ez az egyetlen esélyük |
Quote:
Quote:
Na kérem a pirosamat, légyszi :D /off |
| All times are GMT +1. The time now is 13:51. |