Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A-val kapcsolatos kérdések, és tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2143)

Smooth Scroller 09-08-2007 21:02

ez igaz, termeszetesen a top 20-30%-hoz elegendo hekire gndoltam.

Kubbi 09-23-2007 21:06

Sziasztok! :)
Lassan majd én is felkeveredek az a-ba.
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e max pénzel fellépni, vagy legyen benn 1mlrd, a többi maradjon tekiben?
Illetve még mivel nem tudom kihez lépek majd be, és mivel mondtátok, hogy szk-n nem telik az idő, ezt úgy kell elképzeljem, hogy ha nem választok személyiséget és fajt, akkor se mennek el a katonák? Vagy nem telnek a körök, de azért a katonák elmennek nyaralni?
Illetve érdemes-e üres, félig üres országgal fellépnem?
És még végül, ki mennyi bankot javasolna? 20 elég?
Egyenlőre tanácstalan vagyok. Lécci segítsetek :)

Még valami 90-es kat morállal érdemes fellépni, vagy javítani kellene rajta? :)

Kutyuleee 09-23-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 126220)
Sziasztok! :)
Lassan majd én is felkeveredek az a-ba.
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e max pénzel fellépni, vagy legyen benn 1mlrd, a többi maradjon tekiben?
Illetve még mivel nem tudom kihez lépek majd be, és mivel mondtátok, hogy szk-n nem telik az idő, ezt úgy kell elképzeljem, hogy ha nem választok személyiséget és fajt, akkor se mennek el a katonák? Vagy nem telnek a körök, de azért a katonák elmennek nyaralni?
Illetve érdemes-e üres, félig üres országgal fellépnem?
És még végül, ki mennyi bankot javasolna? 20 elég?
Egyenlőre tanácstalan vagyok. Lécci segítsetek :)

Még valami 90-es kat morállal érdemes fellépni, vagy javítani kellene rajta? :)

Hát sok múlik azon, hogy milyen klánhoz mész, jó ha már lentebb előre tudod ezt:D anyagilag mindenkép érdemesebb kiárulva lépni,és max kp-val, de csak akkor ha olyan klánhoz mész aki megtudja oldani a klánvédelmét amig letelik a piacstoppod, különben elég rosszul is elsülhet a dolog. Szk-n nem telnek a körök, de ilyenkor is elsúnnyog a fölösleg.

20bank szerintem bőven elég.

Grabi 09-23-2007 21:32

ha 3-4 mrd benn van állandóra akkor kéne a 30 bank

Kubbi 09-23-2007 21:53

És a katonai morálról mi a véleményetek? A 90-es morál, elmegy?

Grabi 09-23-2007 22:16

elmegy simán, nem olyan rossz az.

Kubbi 09-27-2007 16:49

Még mindig nem léptem fel.
Már tapogatózom a leendő klánoknál, de hát nem kapkodom el. :)

Jött egy újabb kérdés.
Ha teszem azt én le vagyok pontilag maradva a klán többi tagjától, akkor a klánütések folyamán fel fogok zárkózni hozzájuk? Mármint én több födet kapok, mivel kicsi vagyok? :)

Arden 09-27-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 126618)

Jött egy újabb kérdés.
Ha teszem azt én le vagyok pontilag maradva a klán többi tagjától, akkor a klánütések folyamán fel fogok zárkózni hozzájuk? Mármint én több födet kapok, mivel kicsi vagyok? :)

nem,mindenki kb ugyanannyi földet kap,hekitől függetlenül.

Serg 09-27-2007 17:29

A felzárkózás akkor zajlik amikor a klánod földet veszít mert ott területől függően veszítesz földet pontosabban mindenki a területének bizonyos százalékát és ilyenkor a nagy ori nagyot a kis ori kicsit bukik

Kubbi 09-27-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 126619)
nem,mindenki kb ugyanannyi földet kap,hekitől függetlenül.

Pedig úgy mennyivel jobb lett volna. :(
Köszi a választ. :)
Quote:

Originally Posted by Serg (Post 126629)
A felzárkózás akkor zajlik amikor a klánod földet veszít mert ott területől függően veszítesz földet pontosabban mindenki a területének bizonyos százalékát és ilyenkor a nagy ori nagyot a kis ori kicsit bukik

Értem. :)
Akkor reméljem, hogy leütik hozzám őket? :D

Serg 09-27-2007 17:31

Ha mindig mentek ütni és titeket is ütnek akkor előbb utóbb egyforma orik lesznek a klánban

J.Ati 09-28-2007 01:13

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 126618)

Jött egy újabb kérdés.

Lépj be egy pénzes klánba és csinálj sok barakkot!
Aztán csak ütés ezerrel egyéniben a klán meg tápol téged:D
Pikk-pakk fent vagy magas hekin:)

Tsobi 09-28-2007 01:15

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 126690)

Mi sem egyszerűbb :)
Saját tapasztalatim szerint:alapíts klánt,és egyedüli tagként klánütésekkel üssed magad felfelé .. szánj rá pár napot,de legyen a hátad mögött egy kis háttér is mindenképp.
Bár ez a szint a szövetségi együttműködésről szól,ha ügyes vagy,hogy Attilát idézzem,pikk-pakk fent vagy a topban. Bevéded magad és várod a körök leteltét,aztán már fordulhatsz is :) És még én mondtam .. mi sem egyszerűbb :)

Synkel 09-28-2007 05:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 126691)
Saját tapasztalatim szerint:alapíts klánt,és egyedüli tagként klánütésekkel üssed magad felfelé .. szánj rá pár napot,de legyen a hátad mögött egy kis háttér is mindenképp.
Bár ez a szint a szövetségi együttműködésről szól,ha ügyes vagy,hogy Attilát idézzem,pikk-pakk fent vagy a topban. Bevéded magad és várod a körök leteltét,aztán már fordulhatsz is :) És még én mondtam .. mi sem egyszerűbb :)

Igen, épp ilyen tanácsokra van szüksége annak aki életébe nem járt még A-ban...

Kubbi 09-28-2007 06:46

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 126690)

Az a baj, hogy olyan klánok közül válogathatok, akiknek pénze klán szinten 1mllrd. És erre pl 7en vannak. :D

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 126691)

Az a gond, hogy óriás vagyok.
Át kellene épülnöm. És ha megalapítom a klánom lehet hogy megjárom. Illetve szeretnék szépen kiárulni is.

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 126705)

Persze. :)
Jöjjenek az ötletek, abból lehet válogatni.
Azt már kiagyaltam ismerősökel, hogy tök mindegy mi vagyok végem. :D

Artúr 09-28-2007 08:40

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 126707)
Az a gond, hogy óriás vagyok.
Át kellene épülnöm.

Hali
A helyedben én gnómmal tolnám a sokoldalúsága miatt. Tudós személyiséggel ha lehet.
Az átépülés meg óriásról gnómra nem olyan vészes mint pl óriásról elfre.

Kubbi 09-28-2007 09:56

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 126726)
Hali
A helyedben én gnómmal tolnám a sokoldalúsága miatt. Tudós személyiséggel ha lehet.
Az átépülés meg óriásról gnómra nem olyan vészes mint pl óriásról elfre.

Úgy néz ki nem lenne elf, aki zabáltasson. :)
Még így is inkább gnóm?

csofika 09-28-2007 10:09

Sziasztok. Még én sem voltam sohasem az A-ban. A 2/b-ben járok jelenleg. Az a kérdésem, hogy milyen fajjal és személyiséggel érdemes A-ba lépni?

Üdv.

Killer 09-28-2007 10:15

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 126736)
Sziasztok. Még én sem voltam sohasem az A-ban. A 2/b-ben járok jelenleg. Az a kérdésem, hogy milyen fajjal és személyiséggel érdemes A-ba lépni?

Üdv.

attól függ milyen klánba mész,milyen játékstílus stb...
személyiség szerintem mindenképpen tudós

Alba 09-28-2007 11:00

Quote:

Üdv.

Őszintén???

Neked az óriás azzal lehet rengetni :)

BeeLord 09-28-2007 11:23

Quote:

Üdv.

Ha sosem voltál még ott, mindenképp érdemes klánba lépni, úgy értem ne egyfősként próbálkozz. Először keress klánt, ezt már a B-ben is megteheted, ők pedig megmondják, mire van szükségük, vagy mit ajánlanak. Másrészről a felső szint teljesen más, ezért érdemes már régebb óta ott tartózkodóktól tanulni, mintegyedül felfedezgetni a csoport rejtelmeit.

Ha meg feltétlen antiszociális lélek vagy és egyedül akarsz játszani, akkor javaslom a gnóm vagy elf fajt kereskedő személyiséggel.

u.i.: nem rég vagyok én sem az A-ban és még emlékszem rá, milyen volt, mikor felléptem, ezért mertem tanácsot adni.

Alba 09-28-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 126705)

Synk a vicc hogy igaza van :)
Ez egy kimondottan jo taktika és nem tudom miert szolod le. Én röpke 2000 hekit haladtam egyéniben ugy hogy 1 seregcserére volt lovem es magamat lattam el.
Messze így lehet a leggyorsabban haladni egy bizonyos hekiszintig.

Killer 09-28-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 126751)
Synk a vicc hogy igaza van :)
Ez egy kimondottan jo taktika és nem tudom miert szolod le. Én röpke 2000 hekit haladtam egyéniben ugy hogy 1 seregcserére volt lovem es magamat lattam el.
Messze így lehet a leggyorsabban haladni egy bizonyos hekiszintig.

és ezt kezdő korodban Alba??
mert azt kétlem:D

Synkel 09-28-2007 20:49

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 126755)

Ott a pont. Ezért szóltam le...

Tsobi 09-28-2007 22:11

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 126755)

Aki A-ba eljut,azt már nem nevezném kezdőnek :)

Synkel 09-28-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 126860)
Aki A-ba eljut,azt már nem nevezném kezdőnek :)

Jaja. B-ben azért már illik kitanulni mindenkinek a klánütés fortélyait ráállással, elbontással, seregelengedéssel, meg ilyenekkel. Egyértelmű...

Valezius 09-29-2007 05:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 126862)
Jaja. B-ben azért már illik kitanulni mindenkinek a klánütés fortélyait ráállással, elbontással, seregelengedéssel, meg ilyenekkel. Egyértelmű...

Az is egyértelmű, hogy az általad kritizált egyfős klánhoz ezek nem kellenek :rolleyes:

Smooth Scroller 09-29-2007 07:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 126896)
Az is egyértelmű, hogy az általad kritizált egyfős klánhoz ezek nem kellenek :rolleyes:

de azert ne sugalmazzuk keremszepen, hogy 1fos klanban csak csupa happy az elet... ;)

Synkel 09-29-2007 07:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 126896)

Mitől egyértelmű? Felfele akar haladni az egyfős, vagy lefele? Ott van az esményekben nem egyszer mi a vége ha nem távolodik el a célpontjától... Attól hogy egyfős az alapvetés nem változik a többszemélyes klánokhoz képest, legfeljebb a módszerekben van némi eltérés.

saldi 10-18-2007 13:49

újraindulás

Az 1.A csoportban az 500 kör eltelte után újraindítottam a 'Beállítások -> Adatok - > Ország újrakezdése ezen a szinten' funkcióval. Újraindulás előtt 2 személyiségem volt, újraindulás után már csak egyet választhattam. Elolvastam a súgóban és a faq-ban minden ide tartozó részt, de sehol nincs erről szó. Miért veszítettem el egy személyiséget?

Ati 10-18-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by saldi (Post 130699)
Az 1.A csoportban az 500 kör eltelte után újraindítottam a 'Beállítások -> Adatok - > Ország újrakezdése ezen a szinten' funkcióval. Újraindulás előtt 2 személyiségem volt, újraindulás után már csak egyet választhattam. Elolvastam a súgóban és a faq-ban minden ide tartozó részt, de sehol nincs erről szó. Miért veszítettem el egy személyiséget?

Support mit mondott? Csak mert már kétszer is kaptál választ, azért érdeklődöm ilyen lelkesen. ;)

Nogixer 10-19-2007 20:59

Sziasztok, még nem voltam ott, de ha St. Omer is úgy akarja, nemsoká fellépek:) Lenne két kérdésem:
- Ha én egyszemélyes klán vagyok, hogy támad rám egy tíz személyes klán?
- A klánraktár az sérthetetlen? (Toli, vagy ütés)

Ha már volt róla szó elnézést, de nehéz itt végigolvasni mindent:)

Puppi 10-19-2007 22:46

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 130890)
Sziasztok, még nem voltam ott, de ha St. Omer is úgy akarja, nemsoká fellépek:) Lenne két kérdésem:
- Ha én egyszemélyes klán vagyok, hogy támad rám egy tíz személyes klán?
- A klánraktár az sérthetetlen? (Toli, vagy ütés)

Ha már volt róla szó elnézést, de nehéz itt végigolvasni mindent:)

Sehogy sem tamad rad egy 10 szemlyes klan a klanraki meg Igen serthetetlen :cool:

Xeper 10-19-2007 22:57

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 130900)
Sehogy sem tamad rad egy 10 szemlyes klan a klanraki meg Igen serthetetlen :cool:

Simán rátámadhat ha ki tudják rakni, és nem olvasták a súgót :D
A legnagyobb orik aránya megvéd, azaz megtámadhat a 10fős klán, de nem visz semmit...

Paliking 10-19-2007 23:00

A taglétszám különbsége miatt se nagyon vinnének semmit :)

Nogixer 10-19-2007 23:44

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 130908)
A taglétszám különbsége miatt se nagyon vinnének semmit :)

Tényleg amatőr vagyok, ez mit jelent?

Synkel 10-19-2007 23:48

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 130924)
Tényleg amatőr vagyok, ez mit jelent?

A létszámkülönbség befolyásolja az eredményt. Minden országnyi eltérés 1%-al kevesebb zsákmányt eredményez mind klános, mind egyéni ütés esetén.

Nogixer 10-19-2007 23:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 130927)
A létszámkülönbség befolyásolja az eredményt. Minden országnyi eltérés 1%-al kevesebb zsákmányt eredményez mind klános, mind egyéni ütés esetén.

Na jó, de azért beütnek, vagy van valami hasonlítási alap?
Nem akarlak fárasztani, de nem tudom hol vannak ezek leírva!

J.Ati 10-19-2007 23:58

1/A súgót javaslom elolvasni lépés előtt;)
Utána ,ha nem tiszta még valami kérdezz bátran,de szerintem átfogóan levan írva amit tudni kell róla:)

Synkel 10-19-2007 23:58

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 130934)
Na jó, de azért beütnek, vagy van valami hasonlítási alap?
Nem akarlak fárasztani, de nem tudom hol vannak ezek leírva!

Beütnek, de a foglalt földmennyiség 0 lesz.

All times are GMT +1. The time now is 23:47.