![]() |
Quote:
Ha én befektetek, és ezért 50% nyereségadót kel fizetnem akkor sokkal nagyobb a kockázatom, azaz sokkalta nagyobb hozamelvárásom lesz, mint ha nem lenne adó. Ilyen az élet is. Kevésbé fektetnek be a tőkések, ha nagyobb az országkockázat, ill a magasabb kockázathoz magasabb hozamvárakozás társul. De nézzük máshonnan. Harcolok egy tanyafree klánnal, és kiszedem a teljes gabonapiacot, hogy éhezzenek. Nekem ez ugye veszteséget okoz, mert az összes gabonát nem fogom tudni eladni ha túltermelés van. Miért adózzak még a veszteségem mellé is? Legalább amit eladok drágán abból jöjjön vissza a befektetés egy része. |
Quote:
|
Quote:
Az viszont sokakat érdekelhet, hogy egy 1 fős klánban harcoló TF ori ne cseréljen 2x sereget alkalmanként 5 milliárd értékben. |
Quote:
egy 5 milliárdos seregcsere simán megoldható. Szabályosan! Piaci utalás nélkül. (talán hajnal 4 kor nem, de normál időben megy, hidd el.) Pörög a tekercs, és a rúnapiac, csak ki kell tenni 30 tételt eladási ár alá. 8-10 tuti kiér 1 órán belűl, max megcsorogsz egy kicsit. Nem jó út ez az adóztatás, ez nem hoz megoldást az utalások ellen. Emellett készpénzt, aranyat vonna ki a játékból, ami általános inflációhoz vezetne. |
Quote:
Minél több pénz van a forgalomban, annál értéktelenebb a pénz, tehát annál magasabb az infláció. |
Quote:
|
A topicbol szép lassan a titánok harca lesz. (vagy a közgazdászoké)
Nem igazán szimpatizálok a piac adóval, mielőtt kérdeznétek nem tudom megindokolni csak, mostanában sok uj dolog balul sült el és kicsit idegenkedem egy ujabb nagy volumenü fejlesztéstöl. Igazábol annyi időm nincsen hogy az elejétöl a végéig elolvassam a topicot, lehetne kérni hogy valaki, aki az elejétöl itt van a topicban, össze foglaja hogy milyen fontosabb javaslatok születtek, és hogy pontosan mi is lenne a haszna az piaci adónak? Köszönöm. |
A 15. oldalon találsz egy összefoglalót.
|
All times are GMT +1. The time now is 00:35. |