![]() |
Quote:
pont itt írtad le a lényeget, hogy miért fog lemenni az ára a piacon a dolgoknak:"Ha rengeteg a teki, és kevés a pénz, akkor olcsó lesz, ha kevés a teki, de sok a pénz a csoportban, akkor drága lesz." saját magadat cáfolod meg. |
Quote:
Quote:
Amikor kezdtem a játékot még 3600ért mentek a tekik, most már 2200-2400 ért. ÉS? Quote:
Szóval nem értem miről is beszéltek. Quote:
Ez alapján se érné el a kívánt cél ez a javaslat. (Miszerint kevesebb legyen a jksz, aminek itt a játék elején óriási tétje van.:D) Inkább csak azt a gondolatmenetet erősíti, hogy ha én lusta vagyok tekit írni, nehogymáá Józsi megtehesse.... |
Sí jól beszél. :)
Az 1. pontjában leírtakat kb egyszerre gépelhettük be. :D A 2. pontja is szimpatikus. Hiszen egy csoportban a pénzmennyiség egy adott pillanatban állandó. Ha valaki kitesz tekit, és azt másvalaki megveszi, akkor a pénz ugyanannyi marad egy csoportban, csak épp egy másik országnál. (Illetve hát egy másik országnál több, az előzőnél meg kevesebb.) De mivel a teki kopik, az arany meg nem, ezért a tekiüzletek során a pénz fogy. Tehát kevesebb lesz. Ezt a folyamatot a teki ára nem módosítja. Tehát ha én 1000-ért megvettem, majd 50000-ért eladom, attól nekem sokkal több pénzem lesz, de aki felveszi, annak meg pontosan ugyanannyival kevesebb. Tehát a csoport összpénze nem változik. :) Viszont ha nála bekopik a felvett teki, akkor akkor is az árukészlet fogyott. Nem a pénz. A pénz ezesetben is ugyanannyi marad a csoportban. Csak épp más elosztásban. :) |
Quote:
méghozzá a tekercsek ára fog lemenni ;) ráadásul az 5-ös szinten katikból gyakran van hiány is :) |
Quote:
Szóval szerinted az lenne a legjobb, ha 2 kőért kapnék fixen 4 fát?:D Quote:
|
Quote:
jesszus, nem igaz már, hogy nem lehet érteni... |
Quote:
nem értem meg, hogy miért kéne rajta egyszerűsíteni :) |
Quote:
Még mindig Sí mellett vagyok. Az az idézett mondat megállja a helyét. ugyanis attól, hogy kevés, vagy sok pénz van alapból egy csopiban, vagy olcsó vagy drága a teki egy csopiban, attól még a csoport összvagyona változatlan marad. Tök mindegy, hogy 1.000, vagy 1.000.000.000 aranyért vesznek tőlem tekit. Lényegtelen. Lehet, hogy nekem lesz 1 mrd-m, de annyival valaki másnak meg kevesebb. tehát az átlagos összvagyon tökéletesen változatlan. :) Mintha vinnél 2 kosarat, az egyik 4 kilós, a másik 5 kilós. Attól, hogy az 5 kilósból átpakolsz 2 kilót a másikba, és az egyikben így 3 marad a másikban meg 6 lesz, attól még ugyanugy 9 kilót cipelsz. ;):D |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
természetesen mindenki ismeri a piac szabályait, és nem azonnal fog menni, de van rá esély,hogy jócskán alád pakolnak, ha ennyi teki van játékban. |
Quote:
|
Quote:
|
Zsáni de most nem arról van szó, hogy kinek lesz több pénze... Hanem arról, hogy a pénz a csoportban változatlan marad, csak más elosztásban.
Ha 2200-ért rakom, és alámteszik 1900-ért, akkor nem fogják elvinni. Főleg mert az összes kint lévő cucc súlyozott átlagából számolja a rendszer. Szóval lehet, hogy ha a 2200 még látszott az 1900 előtt, akkor a 2200 is átlag alatti ár volt. Szóval durván 5000 fölött viszik el a rablók. De ha sok tekercsmilliárdos tarja a tekijét a piacon átlagon felüli árért (hogy ne vidd el), akkor akár 6-7-8 ezer is lehet az igazi átlag. Csak azt nem látjuk. Mert midnig a legolcsóbbat látjuk. Szóval a 2200-as tekim tökéletes biztonságban lesz. Szerintem még akkor se rabolják el, ha 1 db teki van kint 2200-ért, és 100 millió 1900-ért. (És mellettük nincs semmi más teki a piacon!) :) |
Quote:
|
Quote:
és egyáltalán nem biztos, hogy bukik rajta annyit, attól függ, hogy ő mennyiért vette :) |
Quote:
|
Én ezek után is totálisan értelmetlennek látom, hogy 199 heki alatt is kopjon a teki...
Akik szeretnék, azok még nem hoztak fel olyan érvet ami azt mondaná, hogy ezen változtatni kell. Sokkal nagyobb probléma a topban, és a magasabb csopikban a földleadás. Inkább ennek kiszűrésén kellene egyalni.;) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Miért nem mentek akkor olyan topicba ami ezzel foglalkozik? |
Az a legjobb, ha drágábban írtad meg, mint amennyiért eladod. :DD Akkor viszont 100%-os tiszta bukás, és az konkrétan a csoport összvagyonát is csökkenti!!! :)
Tessék egy példa, hgoy lehet kipucolni egy csopiból az összes aranyat: Mindenki lebontja az összes bányáját és termelő épületét (kereskedők a bankokat), majd mindenki elkezd tekercset írni, mint a disznó. Majd mindenki egységesen 1 aranyért teszi ki. Mivel az írási költség midnig nagyobb lesz, a tőled megvett tekikért kapott aranyból sokkal kevesebbet tudsz reprodukálni. :D Ha elfogyott az arany, elfogyott a teki, akkor meg minden katonát el kell küldeni összevissza, hogy dögöljenek meg az úton. :D Egy idő után el fog fogyni a lóvé a csoportból. :D (Természetesen 0%-os adó melett!) |
Quote:
|
Quote:
Majd oda is elmegyek, ha lesz odatartozó ötletem, a problémával kapcsolatban. Jelenleg azért vagyok itt, mert nem látom értelmét annak hogy bekerüljön a 199heki alatti kopás is. És éppen ezt fejtettem ki. Olvasd el az eddigi hsz-eim. |
Szóval továbbra is azt mondom, hogy 1 hekivel legyen megemelve a kopáshatár... Az senkinek nem fáj, és aki tekit akar írni, az meg tudja csinálni 200 hekin, nem kell leveretnie magát.
Amit felhioztatok példát, hogy "lesz aki akkor is levereti magát, hogy ne bántság 195-ön", az rossz, mert már magában a mondatban is benne volt, hogy az eslődleges célja a béke, és csak maximum másodlagos a tekiírás. De a topic nem erről szól, hanem hogy maradjon-e így minden, vagy kopjon 200 alatt is, vagy legyen felemelve 1 hekivel a kopáshatárok. :) A legutolsó a szimpatikus. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
következtetés....katonát fognak csinálni, mert azt éri meg, és azt fogják eladni, lejebb mennek az árak ;) nem? Quote:
|
Quote:
de egy 5-ös szinten általában az oridat maxolod, ahelyett, hogy a piacra termelnéd a katikat ;) és aki katit képez, az eladja a katiját, és mit csinál utána? Mibe fekteti a pénzét? Csak nem tekercsbe, csak nem arra a legegyszerűbb figyelni? Dehogynem! mindig is a tekercs lesz az alsóbb szintek legmegbízhatóbb tartaléktároló áruja Ez egy buta ábránd, hogy leszoknak a tekercsben tárolt pénzről :) Nem győztél meg, hogy ismernéd a piacot :o |
Nekem teljesen közömbös az, hogy ez a javaslat bekerül-e a játékba, akármilyen formában, vagy sem.
Ha kopik alatta is, akkor mi van? Aki most kezdte a játékot és úgy indít, hogy az első 100 körben 200 hektár alá kerül annak ez elég kellemetlen, de valljuk be, nem számottevő. Aki meg tekercset ír 200 hektár alatt, annak nem ez az első országa, rutinból be tud lépni, hogy kitegye kopás előtt. A jksz-t ez nem fogja megszüntetni, mert így is mindenki a 200 hektáron jaszkarizó szövik alá akar majd kerülni. Pénzügyi szempontból pedig, ezek az országok soha nem fogják megborítani a piacot, mert ez aprópénz ahhoz képest, amivel a topot uraló termelők kézben tartják azt. |
Quote:
|
Hali, igazuk van szerintem azoknak, akik azt mondják, hogy a TOP tetején lévő orik a nagyobb probléma:)
Ha mindenáron változtatnátok, inkább valami olyasmi kellene, hogy az adott szint max hekije felett lévő oriknak kopjon jobban. Nem durván, csak lépcsőzetesen, mint a morál! Lenne lépés a szint tetejéről:) Ha már írtak hasonlókat, sorry!! |
Szerintem meg kopjon a teki 200 heki alatt is, nem tom mit vacillálunk vele...
Aki akarja piacon tarja, aki nem annak kopjon, megszünik a JKSZ, megszünik a199 hekin ácsorgás, mert ugyanazt lehet elérni 250 hekin is... Nem is értem mért van ez a kiskapu benn! |
Quote:
Pont az a lényeg, hogy nem szüntetné meg a jksz-t ;) |
Támogatom, hogy emeljük meg 1 hekivel a tekik kopáshatárát.
Néha úgy érzem, hogy néhányan meggondolhatnák azt a sok okosságot amit leírnak ide piacügyben... |
Quote:
|
ami a pénz növekedését illeti, elfelejtesz egy apróságot, sok ori azért csinál pénzt, hogy aztán gyorsan haladhasson bika legényként felfelé, és ilyenkor ám huzos összegek mennek el kajára, vagy egy-egy taktikai seregelengedésre, ha szorakozni kénytelen az ember a lakitekivel. Ha azt vesszük, hogy se bánya, se bevétel, csak a rengeteg költég, akkor bizony egy-egy csoport gyors megmászása simán elvisz pár mrd-t, és ha pechje van az embernek még az 1k körig hátralevö idöben sem potolhatja legalább részben, mert a haladtában szerzett ellenségek utolérik:)
az, hogy nött a felhalmozás az 5-s szinten és a csopik topjában egy eredménnyel jár, azzal, hogy az a-ban több pénzt lehet elkölteni, és azok az összegek bizony el is költödnek, egy-egy lefokozásnál, klántámadásnál. Ami a javaslatot illeti: -engem tökre nem érdekel, mert nem érint, hogy ha 0 hekin is kopik a teki, de vannak akik önhibájukon kivül pl. tapasztalatlanságuk miatt kerülnek lejjebb, öket nem kéne még ezzel is büntetni, aki meg eddig jksz-el vagy taktikával megoldotta, hogy aláüssék(200h) hát azt az 1% ez után sem fogja érdekelni, megoldja, ezért ennél a javaslatnál még az is jobb, ha minden marad a régiben -ha már változtatunk emelkedjen a kopási határ 201 hekire a,- A határ emelkedése mindenképp csökkentené a jksz-k számát ez pozitivum, talán emiatt többen kezdenének 200 hekin tekit irni, viszont több lenne a zsákmányra váró ori is, kevesebb lenne az 50% feletti könyvtárarány talán, igy pezsgöbbé tenné a játékot. b,-ha minden marad a régiben, akkor a megbeszélt ütések ez után is meglesznek, több lesz talán az anarch(ha rászállnak a témára az adminok), de sajnos több olyan is lesz közte, ami téves áthelyezés. (márpedig egy régi játékos, aki nem kevés pénzt ölt a vipbe, ha másért nem is, ezért, tutira a falhoz vágja a gépét, és az életbe nem ül hod elé még egyszer, mint ahogy a közelmutban tapasztaltam jó néhány tulajnál). u.: tipp, ha már 200 heki alá akarsz kerülni, javaslom fedezz fel 4 hekit. emiatt kicsit feljebb kerülsz a már aktivabb orik közé, viszont a földre ütés még lefelé is, minimum 5 hekit visz:) |
Quote:
|
Még egy dolog, bár már nem emlékszem hol és mit, de ugy rémlik ati egyszer megindokolta, hogy miért is kopik már 200 hekin és nem 201-n a teki, és emlékeimben ugy él, hogy teljesen logikusan és meggyözöen hatott rám az érvelése.(ha több idöm lesz megkeresem, vagy ha valaki más tudja miröl beszélek, akkor tegye meg pls.)
persze az még a kifehérités, vagyis a jksz komolyabb visszaszoritása elött volt, ugyhogy lehet azóta ö is másképp gondolja. |
Quote:
Tehát itt ezekről a JKSZ-ekről szó sincs, és fogalma sincs, miért keverik ide ezeket a leüttetéseket egyesek. Ez a topic konkrétan a 199 hekis tekiírókról szól, akik JKSZ-szel mennek oda. Úgyhogy nem kéne büntetni azokat, akik nem emiatt vannak ott, hanem amiatt ,mert kezdők/gyengék és leverték őket oda. Nekik az az 1% emelés is érvágás. Akik meg direkt üttetik amgukat oda, kiröhögi az 1%-os kopást. SEmmi értelme, hogy 200 alatt kopjon. Továbbra is fenntartom, hogy az egész kopáshatár-rendszer 1 hekivel legyen megdobva, és kész. Az kiszűr egy rakás JKSZ-t, nem fáj senkinek, és a kezdőket sem csorbítja még jobban. (Szerintem) |
All times are GMT +1. The time now is 00:50. |