![]() |
A piacoknak van hajlamuk az egyensúlyra, ha hagyják. Akár igazi akár játék, csak engedni kell.
Fölös vita időpocsékolás. Forduljatok szakemberhez pölö egy közgazdász megtenné. De az admin rekciójából úgytúnik nem is cél a változtatás. Akkor plána fölösleges a nyálverés Lakatot rá. :confused: |
Mért is kaptam piros pontot?
|
Quote:
Mikromakro ökönomiából 4esem lett:D szal csakannyit, hogy ebben a hozzászólásodban egy fél érvet sem láttam mig én érveltem. Szóval neked is az én érveimre kéne reagálnod! |
Quote:
|
Quote:
További jó szórakozást! |
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem a legjobb lenne, ha a játékban megszűnne a piac. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert az összes trükközés, amit főleg nagyon függő játékosok tesznek, a piacozásnak tulajdonítható. Piac felvásárlása elfogadható, de az átutalás piacon keresztül már kevésbé. A másik meg a túlzott halmozás. Azzal, hogy egy 199 hektáros gnóm orival végtelenig lehet a vagyont halmozni, de más módszerek is vannak erre, a játék eléggé egysíkúvá válik. Hogy tudnak így labdába rúgni azok, akiknek nincsen több éves tapasztalata, és jó ismertségi köre? Nem azt mondom, hogy lenyomhassa az abszolút kezdő játékos a vérprofit, de legalább esélye legyen, és a harc azon múljon, hogy mit tudott kihozni az országából, és milyen taktikai érzékkel rendelkezik. De ne azon, hogy ki mennyit halmoz fel. Ha nem lenne piac, a bányák szerepe megnőne. És nem lehetne hírtelen előszedni egy csomó katonát, az elhulltak helyére. Ha valaki mégis pénzt halmozna, sok könyvtár kéne, hogy a felhalmozott tekik ne kopjanak el.
És végül annyit, hogy a valóságban lehet, hogy szabályozza magát a piac, de itt végtelenig lehet termelni, és így már egészen máshogy mennek a dolgok. A kaja például megromlik, ha nem adják el, ezért ha sok van belőle, a valóságban jobban lemegy az ára. De ez csak egy példa, rengeteg dologban különbözik. A lényeg, hogy ez egy sok ember által játszott játék, és jó lenne, ha nem csak a fanatikusok élvezhetnék. |
Az hiányzik nekem, hogy ne legyen piac! :D
|
Quote:
Gyere játsz a Vip Arénába és akkor majd hiányolni fogod a piacot:D |
Quote:
|
Quote:
|
Az szabalyos, ha SZK oribol vasarol fel valaki piacot?
|
Quote:
|
Gondoltam, ha az SZK jelentese szovetsegen kivuli, nincs bent a jatekban, akkor nem igazan szabalyos az hogy nagy mennyiseget vasarol/vasarolnak fel... de ugy laccik mindent meglehet magyarazni!!!
Egy SZK orinak egeto szuksege volt az atlag ar 60x-ert vasarolni nyersanyagot. Igazad van Wand valoban szabalyos... miert is ne lenne az??? |
Attól, hogy valaki ÉPP MOST nincs szövetségben, még készülhet arra, hogy belépjen, ahhoz pedig nyersanyag, pénz, miegyéb kell....
|
Quote:
mondjuk nem tom honnan rudod, mit vesz egy SZK ori ha az nem sereg ?:) de mint, Ati mondta SZKként könnyel elképzelhető, hogy klánba lépés előtt piacolsz, szóval az eredeti kérdésre akkor is az a válasz, hogy nem szabálytalan. |
Wand: kibeszelt itt agyagrol???
Koszonom! Tobb kerdesem nincs! ::p |
Quote:
én beszétem agyagrol. kiváncsi vagyok ez miért válaszolja meg minden kérdésed? lévén tegnap ha jól tudom elkelt a piacon 100k agyag 33k-ért. és ez még 60xos árnak is megfelel. gondolom te nem követ-fát láttál kint, 60xos áron, lévén annyiért nem lehetne kirakni. |
Wand:
Ati es te valaszt adtatok a kerdesemre... egy vagy tobb szk ori vasarolgat egy idoben, mert belepeshez keszul... vettek kb 300k agyagot amihez masfajta nyersanyagot nagyobb mennyisegben nem vasaroltak... mindezt feltetelezem megbeszeles nelkul, es van ra egy tippem hogy veletlenul kihez is kerult a nyersanyag erteke! |
Quote:
igen, ez a topic pont arra indult, hogy mivel lehetne nehezíteni, a piaci pénzáthúzásokat. ha van rá 5leted akkor mond, mert eddig ilyet nem nagyon írtál. |
1., Ati kijelentette, hogy nem lesznek piaccal kapcsolatos valtoztatasok...
2., Addig mig nem lehet definialni, hogy mi is tisztessegtelen piaci magatartas addig megoldast se lehet talalni... 3., Most felmerult egy eset, de ugy laccik ez is szabalyos, tehat felesleges barmilyen otleten agyalnom, inkabb a sajat felfogasomon kell valtoztatnom... |
Quote:
|
Quote:
1. volt pár eléggé irreális 5let, AZOKRA kijelentte, hogy nem lesz. 2. néha nehéz meghúzni határt, hogy mi az ami ide számít és mi nem. 3. az eredeti kérdésed az volt, hogy szabályos-e ha SZK ori piacol. és igen erre az a válasz, hogy szabályos. |
Quote:
csak tippem van ra! Nem fogok alaptalanul vadaskodni! Nem az en feladatom eldonteni hogy mi is tortent valojaban! |
Wand: az eredeti kerdes nem az volt hogy valaki piacolhat e szk oribol, hanem az hogy felvasarolhat, es az nem ugyan az....
|
Quote:
|
Quote:
Azert egy szk orinal ez nem eppen esszeru magyarazat, es ha valoban egy szk ori vasarolta fel az agyagot, akkor felmerul a kerdes hogy miert??? Mert mas fajta nyersanyagbol nem vasarolt meglatasom szerint jelentos mennyiseget, es igy nem tudta felhasznalni, kereskedni nem igazan tud 33k aron... Itt mar felmerul hogy jatekon kivul masnak segitett.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
az a kerdesem, hogy ebben az esetben miert fontos, hogy az ori szk? |
Quote:
De ez csak feltetelezes, hogy a tegnapi agyag akcio SZK oribol zajlott! |
Quote:
az meg hogy mit lehet kimagyarázni.. az számít hogy mi az igazság:) |
Quote:
Az MF ori nem ugyanaz mint az SZK!!! |
Quote:
én ebből a vitából kiszálltam. |
Quote:
Be sem szálltam :) |
Quote:
|
Quote:
Így: http://www.ls2.com/forums/images/smilies/popcorn2.gif |
Sziasztok!
Hát elég sok hozzászólás van ebben a témában is. Olyan megoldást kellene találni, ami a pénzáthúzást nehezíti, de nem gátolja a kereskedelmet. Nézzünk néhány dolgot. Ahhoz, hogy utalni lehessen ehhez fel kell szedni a piacot. Ez adott esetben nem olcsó dolog, tehát aki belefog az nem kis összeget akar áthúzni a piacon, mert akkor többet vesztene a manőveren, minthogy megérje. Sajnos számos ötletem, ami csak olyan mértékben gátolná az utalást ami semmiképp sem sérti a piaci kereskedést, nem okozna problémát a tapasztaltabb utalóknak. Ha valaki drágán vásárol akkor lehet, hogy szüksége van arra az árura. DE!!! Ha valaki felszed mondjuk 1000 aranyas ár mellett egy áruból mindent, és ezután Ő vagy a szövije-klántársa (azonos érdekszférába tartozó játékos) megvesz 20000-40000 aranyas áron ugyanabból az áruból nagy mennyiséget akkor az nem spekulatív nyereségvágyó kereskedés, hanem pénzutalás. Mi a nagy mennyiség? Ez már szubjektív dolog, de 20 játékosból 18 megmondaná első látásra. Sajnos még az ilyen ellenőrzés ellen is lehet érvelni:-( Ezért inkább azt javasolnám, hogy sok játékos sajátítsa el azt a kereskedési technikát, amivel nehezíteni lehet a piaci utalást. Néhány tipp. Ismerni kell a piacot, mint ahogy Wand is mondta. Tudni kell, hogy kb mennyi van összesen kint. Ha pl 1 millió agyag van kint 500 ért akkor könnyen fel lehet szedni. És az olyan okos utalók mint ......... nem 20K ért utalnak, hanem mondjuk 3-4Ks áron, a piaci fogók alatt. És ezt sajna elég nehéz megfogni, mert ha 3K ért teszel ki fogót akkor azt tuti elviszik, azaz elbukod. Ha 1K ért rakod ki röhögve felveszik azt is nem nagy tétel. Megoldás, ha kiszedem én az agyagot, és kiteszem mondjuk 2500 körül, de akkor figyelhetem, hogy mikor jön vissza... Javaslatokat kérnék másoktól is. |
Szerintem a piac így jó, ahogy van. Aki kidolgozza a trükköket, az megérdemli, hogy élvezze a gyümölcsét, hiszen működtette az agyát, foglalkozott vele..Olyan, mint az életben..
|
All times are GMT +1. The time now is 12:37. |