Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Tisztességtelen piaci magatartás fogalmának bevezetésére. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=186)

NemSenki 02-12-2006 23:52

A piacoknak van hajlamuk az egyensúlyra, ha hagyják. Akár igazi akár játék, csak engedni kell.
Fölös vita időpocsékolás. Forduljatok szakemberhez pölö egy közgazdász megtenné.

De az admin rekciójából úgytúnik nem is cél a változtatás.
Akkor plána fölösleges a nyálverés Lakatot rá. :confused:

NemSenki 02-12-2006 23:55

Mért is kaptam piros pontot?

Half 02-12-2006 23:56

Quote:

Originally Posted by NemSenki
A piacoknak van hajlamuk az egyensúlyra, ha hagyják. Akár igazi akár játék, csak engedni kell.
Fölös vita időpocsékolás. Forduljatok szakemberhez pölö egy közgazdász megtenné.
De az admin rekciójából úgytúnik nem is cél a változtatás.
Akkor plána fölösleges a nyálverés Lakatot rá. :confused:

Itt a dolgok nagy részéből nem lesz semmi.
Mikromakro ökönomiából 4esem lett:D
szal csakannyit, hogy ebben a hozzászólásodban egy fél érvet sem láttam mig én érveltem. Szóval neked is az én érveimre kéne reagálnod!

Half 02-12-2006 23:57

Quote:

Mért is kaptam piros pontot?

Nyugi az nekem is van dögivel:D Atis adott azért amiért dühöngőbe kerültél:D

NemSenki 02-13-2006 00:23

Quote:

Originally Posted by Half
Itt a dolgok nagy részéből nem lesz semmi.
Mikromakro ökönomiából 4esem lett:D
szal csakannyit, hogy ebben a hozzászólásodban egy fél érvet sem láttam mig én érveltem. Szóval neked is az én érveimre kéne reagálnod!

Tenném, de ATI punktum-a számomra értelmetlenné tette az agyam tútáztatását. Ilyen helyen én kényelmetlenül érzem magam.
További jó szórakozást!

Half 02-13-2006 06:19

Quote:

Tenném, de ATI punktum-a számomra értelmetlenné tette az agyam tútáztatását. Ilyen helyen én kényelmetlenül érzem magam.
További jó szórakozást!

neked is...

Ati 02-13-2006 09:17

Quote:

További jó szórakozást!

Én azt gondolom, hogy rengeteg teljesen felesleges agyalástól kímélek meg mindenkit, ha teljesen egyértelműen leszögezem, hogy mi az, ami egészen biztosan nem lesz.

drhb 02-14-2006 23:00

Szerintem a legjobb lenne, ha a játékban megszűnne a piac. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert az összes trükközés, amit főleg nagyon függő játékosok tesznek, a piacozásnak tulajdonítható. Piac felvásárlása elfogadható, de az átutalás piacon keresztül már kevésbé. A másik meg a túlzott halmozás. Azzal, hogy egy 199 hektáros gnóm orival végtelenig lehet a vagyont halmozni, de más módszerek is vannak erre, a játék eléggé egysíkúvá válik. Hogy tudnak így labdába rúgni azok, akiknek nincsen több éves tapasztalata, és jó ismertségi köre? Nem azt mondom, hogy lenyomhassa az abszolút kezdő játékos a vérprofit, de legalább esélye legyen, és a harc azon múljon, hogy mit tudott kihozni az országából, és milyen taktikai érzékkel rendelkezik. De ne azon, hogy ki mennyit halmoz fel. Ha nem lenne piac, a bányák szerepe megnőne. És nem lehetne hírtelen előszedni egy csomó katonát, az elhulltak helyére. Ha valaki mégis pénzt halmozna, sok könyvtár kéne, hogy a felhalmozott tekik ne kopjanak el.

És végül annyit, hogy a valóságban lehet, hogy szabályozza magát a piac, de itt végtelenig lehet termelni, és így már egészen máshogy mennek a dolgok. A kaja például megromlik, ha nem adják el, ezért ha sok van belőle, a valóságban jobban lemegy az ára. De ez csak egy példa, rengeteg dologban különbözik. A lényeg, hogy ez egy sok ember által játszott játék, és jó lenne, ha nem csak a fanatikusok élvezhetnék.

Arwyl 02-15-2006 01:00

Az hiányzik nekem, hogy ne legyen piac! :D

Békés 02-15-2006 06:31

Quote:

Originally Posted by drhb
Szerintem a legjobb lenne, ha a játékban megszűnne a piac. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert az összes trükközés, amit főleg nagyon függő játékosok tesznek, a piacozásnak tulajdonítható. Piac felvásárlása elfogadható, de az átutalás piacon keresztül már kevésbé. A másik meg a túlzott halmozás. Azzal, hogy egy 199 hektáros gnóm orival végtelenig lehet a vagyont halmozni, de más módszerek is vannak erre, a játék eléggé egysíkúvá válik. Hogy tudnak így labdába rúgni azok, akiknek nincsen több éves tapasztalata, és jó ismertségi köre? Nem azt mondom, hogy lenyomhassa az abszolút kezdő játékos a vérprofit, de legalább esélye legyen, és a harc azon múljon, hogy mit tudott kihozni az országából, és milyen taktikai érzékkel rendelkezik. De ne azon, hogy ki mennyit halmoz fel. Ha nem lenne piac, a bányák szerepe megnőne. És nem lehetne hírtelen előszedni egy csomó katonát, az elhulltak helyére. Ha valaki mégis pénzt halmozna, sok könyvtár kéne, hogy a felhalmozott tekik ne kopjanak el.

És végül annyit, hogy a valóságban lehet, hogy szabályozza magát a piac, de itt végtelenig lehet termelni, és így már egészen máshogy mennek a dolgok. A kaja például megromlik, ha nem adják el, ezért ha sok van belőle, a valóságban jobban lemegy az ára. De ez csak egy példa, rengeteg dologban különbözik. A lényeg, hogy ez egy sok ember által játszott játék, és jó lenne, ha nem csak a fanatikusok élvezhetnék.

Gyere játsz a Vip Arénába és akkor majd hiányolni fogod a piacot:D

drhb 02-15-2006 23:02

Quote:

Originally Posted by Békés
Gyere játsz a Vip Arénába és akkor majd hiányolni fogod a piacot:D

Nem hiányolnám én sehol, sokkal nagyobb kihívás, ha a nyersanyagot és a pénzt mindenkinek a saját orijából(vagy szövin belül) kellene előteremtenie, és kiegyenlítettebb, változatosabb lenne, egy-egy lopást, pusztítást mindenki sokkal jobban megviselne, ráadásul nem lehetne mindig legnagyobb sebességgel felfelé rohanni, néha lennének mindenki életében nyersanyag hiányos időszakok. Ráadásul nehezebb lenne fenntartani a sereget, nem jönne annyi pénz a piacról, így nem csak a hely számítana, hanem a zsold is. Persze ehhez a kereskedő személyiséget korlátozni kéne, a banki kamat helyett inkább +20% adóbevétel lenne, ami ebben a rendszerben még mindig nagy előnynek számítana.

director 02-16-2006 06:17

Quote:

Originally Posted by drhb
Nem hiányolnám én sehol, sokkal nagyobb kihívás, ha a nyersanyagot és a pénzt mindenkinek a saját orijából(vagy szövin belül) kellene előteremtenie, és kiegyenlítettebb, változatosabb lenne, egy-egy lopást, pusztítást mindenki sokkal jobban megviselne, ráadásul nem lehetne mindig legnagyobb sebességgel felfelé rohanni, néha lennének mindenki életében nyersanyag hiányos időszakok. Ráadásul nehezebb lenne fenntartani a sereget, nem jönne annyi pénz a piacról, így nem csak a hely számítana, hanem a zsold is. Persze ehhez a kereskedő személyiséget korlátozni kéne, a banki kamat helyett inkább +20% adóbevétel lenne, ami ebben a rendszerben még mindig nagy előnynek számítana.

:) szerintem inkább a törpéket kéne butítani.. de mind1, úgyis marad a piac..

Wanax 02-18-2006 07:03

Az szabalyos, ha SZK oribol vasarol fel valaki piacot?

wand 02-18-2006 08:22

Quote:

Originally Posted by Wanax
Az szabalyos, ha SZK oribol vasarol fel valaki piacot?

miért ne lenne az? mondjuk max 5 piac van SZk-ként, szal túl sokat tuti nem tud piaconi. de az 5 piac keretén belül azt csinál amit akar :)

Wanax 02-18-2006 10:39

Gondoltam, ha az SZK jelentese szovetsegen kivuli, nincs bent a jatekban, akkor nem igazan szabalyos az hogy nagy mennyiseget vasarol/vasarolnak fel... de ugy laccik mindent meglehet magyarazni!!!
Egy SZK orinak egeto szuksege volt az atlag ar 60x-ert vasarolni nyersanyagot.

Igazad van Wand valoban szabalyos... miert is ne lenne az???

Ati 02-18-2006 10:42

Attól, hogy valaki ÉPP MOST nincs szövetségben, még készülhet arra, hogy belépjen, ahhoz pedig nyersanyag, pénz, miegyéb kell....

wand 02-18-2006 11:19

Quote:

Gondoltam, ha az SZK jelentese szovetsegen kivuli, nincs bent a jatekban, akkor nem igazan szabalyos az hogy nagy mennyiseget vasarol/vasarolnak fel... de ugy laccik mindent meglehet magyarazni!!!
Egy SZK orinak egeto szuksege volt az atlag ar 60x-ert vasarolni nyersanyagot.

Igazad van Wand valoban szabalyos... miert is ne lenne az???

Süti, nem mind1, hogy SZK vagy nem SZK? 30k-ért nem SZK ként sem valószínű, hogy mindenáron agyagot akarnál venni...
mondjuk nem tom honnan rudod, mit vesz egy SZK ori ha az nem sereg ?:)

de mint, Ati mondta SZKként könnyel elképzelhető, hogy klánba lépés előtt piacolsz, szóval az eredeti kérdésre akkor is az a válasz, hogy nem szabálytalan.

Wanax 02-18-2006 11:21

Wand: kibeszelt itt agyagrol???

Koszonom! Tobb kerdesem nincs! ::p

wand 02-18-2006 11:29

Quote:

Wand: kibeszelt itt agyagrol???

Koszonom! Tobb kerdesem nincs! ::p

én beszétem agyagrol. kiváncsi vagyok ez miért válaszolja meg minden kérdésed?
lévén tegnap ha jól tudom elkelt a piacon 100k agyag 33k-ért.
és ez még 60xos árnak is megfelel.
gondolom te nem követ-fát láttál kint, 60xos áron, lévén annyiért nem lehetne kirakni.

Wanax 02-18-2006 11:53

Wand:
Ati es te valaszt adtatok a kerdesemre...
egy vagy tobb szk ori vasarolgat egy idoben, mert belepeshez keszul... vettek kb 300k agyagot amihez masfajta nyersanyagot nagyobb mennyisegben nem vasaroltak... mindezt feltetelezem megbeszeles nelkul, es van ra egy tippem hogy veletlenul kihez is kerult a nyersanyag erteke!

wand 02-18-2006 12:05

Quote:

Wand:
egy vagy tobb szk ori vasarolgat egy idoben, mert belepeshez keszul... vettek kb 300k agyagot amihez masfajta nyersanyagot nagyobb mennyisegben nem vasaroltak... mindezt feltetelezem megbeszeles nelkul, es van ra egy tippem hogy veletlenul kihez is kerult a nyersanyag erteke!

igen, ez a topic pont arra indult, hogy mivel lehetne nehezíteni, a piaci pénzáthúzásokat.
ha van rá 5leted akkor mond, mert eddig ilyet nem nagyon írtál.

Wanax 02-18-2006 12:14

1., Ati kijelentette, hogy nem lesznek piaccal kapcsolatos valtoztatasok...
2., Addig mig nem lehet definialni, hogy mi is tisztessegtelen piaci magatartas addig megoldast se lehet talalni...
3., Most felmerult egy eset, de ugy laccik ez is szabalyos, tehat felesleges barmilyen otleten agyalnom, inkabb a sajat felfogasomon kell valtoztatnom...

Északföld 02-18-2006 12:20

Quote:

Wand:

Jó neked, hogy ennyire okos vagy. Megosztod velem is a felfedezésed, hogy vajon kihez került?? :D

wand 02-18-2006 12:21

Quote:

1., Ati kijelentette, hogy nem lesznek piaccal kapcsolatos valtoztatasok...
2., Addig mig nem lehet definialni, hogy mi is tisztessegtelen piaci magatartas addig megoldast se lehet talalni...
3., Most felmerult egy eset, de ugy laccik ez is szabalyos, tehat felesleges barmilyen otleten agyalnom, inkabb a sajat felfogasomon kell valtoztatnom...

1. volt pár eléggé irreális 5let, AZOKRA kijelentte, hogy nem lesz.
2. néha nehéz meghúzni határt, hogy mi az ami ide számít és mi nem.
3. az eredeti kérdésed az volt, hogy szabályos-e ha SZK ori piacol. és igen erre az a válasz, hogy szabályos.

Wanax 02-18-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by Északföld
Jó neked, hogy ennyire okos vagy. Megosztod velem is a felfedezésed, hogy vajon kihez került?? :D

Nem, nem osztom meg veled... :D
csak tippem van ra! Nem fogok alaptalanul vadaskodni! Nem az en feladatom eldonteni hogy mi is tortent valojaban!

Wanax 02-18-2006 12:29

Wand: az eredeti kerdes nem az volt hogy valaki piacolhat e szk oribol, hanem az hogy felvasarolhat, es az nem ugyan az....

Északföld 02-18-2006 12:40

Quote:

Wand: az eredeti kerdes nem az volt hogy valaki piacolhat e szk oribol, hanem az hogy felvasarolhat, es az nem ugyan az....

Sztem ha már piacolhat, azt és úgy vásárol fel amit akar.

Wanax 02-18-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by Északföld
Sztem ha már piacolhat, azt és úgy vásárol fel amit akar.

Sok gyanus piaci manoverre az volt a magyarazat hogy azert vasarolta fel mert kellett, epikezni, stb, stb.
Azert egy szk orinal ez nem eppen esszeru magyarazat, es ha valoban egy szk ori vasarolta fel az agyagot, akkor felmerul a kerdes hogy miert??? Mert mas fajta nyersanyagbol nem vasarolt meglatasom szerint jelentos mennyiseget, es igy nem tudta felhasznalni, kereskedni nem igazan tud 33k aron... Itt mar felmerul hogy jatekon kivul masnak segitett....

director 02-18-2006 19:36

Quote:

Sok gyanus piaci manoverre az volt a magyarazat hogy azert vasarolta fel mert kellett, epikezni, stb, stb.
Azert egy szk orinal ez nem eppen esszeru magyarazat, es ha valoban egy szk ori vasarolta fel az agyagot, akkor felmerul a kerdes hogy miert??? Mert mas fajta nyersanyagbol nem vasarolt meglatasom szerint jelentos mennyiseget, es igy nem tudta felhasznalni, kereskedni nem igazan tud 33k aron... Itt mar felmerul hogy jatekon kivul masnak segitett....

ja, "felmerül". de ugyanígy felmerül mindegyik csoportban, minden szinten. ezért nem hiszem, hogy ennek sok köze lenne ahhoz, hogy az ori szk:)

Wanax 02-18-2006 20:00

Quote:

Originally Posted by director
ja, "felmerül". de ugyanígy felmerül mindegyik csoportban, minden szinten. ezért nem hiszem, hogy ennek sok köze lenne ahhoz, hogy az ori szk:)

ezt nem ertem... kifejtened bovebben? Mi az ami felmerul lentebbi csoportokban es hasonlo ahhoz hogy egy szk ori nem tamadhato, nem telnek a korok!

director 02-18-2006 20:04

Quote:

ezt nem ertem... kifejtened bovebben? Mi az ami felmerul lentebbi csoportokban es hasonlo ahhoz hogy egy szk ori nem tamadhato, nem telnek a korok!

arrol volt szo, hogy felvette az agyagot (vagy barmi mast), es ezzel atpasszolt nemi penzt...
az a kerdesem, hogy ebben az esetben miert fontos, hogy az ori szk?

Wanax 02-18-2006 20:18

Quote:

arrol volt szo, hogy felvette az agyagot (vagy barmi mast), es ezzel atpasszolt nemi penzt...
az a kerdesem, hogy ebben az esetben miert fontos, hogy az ori szk?

SZK: szovetsegen kivuli, semilyen szovetsegben sincs akkor miert tamogat igy akarkit is? Egy SZK orinal azert nehez kimagyarazni, hogy mire is kellett neki 1 fajta nyers magas aron, nagymennyisegben...
De ez csak feltetelezes, hogy a tegnapi agyag akcio SZK oribol zajlott!

director 02-18-2006 20:21

Quote:

SZK: szovetsegen kivuli, semilyen szovetsegben sincs akkor miert tamogat igy akarkit is? Egy SZK orinal azert nehez kimagyarazni, hogy mire is kellett neki 1 fajta nyers magas aron, nagymennyisegben...
De ez csak feltetelezes, hogy a tegnapi agyag akcio SZK oribol zajlott!

jó, és egy lentebbi szinten egy mf miért venne fel annyi agyagot? és attól hogy szövis, vagy klánban van, az se jelent semmit:) ugyanúgy utalhat..

az meg hogy mit lehet kimagyarázni.. az számít hogy mi az igazság:)

Wanax 02-18-2006 20:31

Quote:

jó, és egy lentebbi szinten egy mf miért venne fel annyi agyagot? és attól hogy szövis, vagy klánban van, az se jelent semmit:) ugyanúgy utalhat..

az meg hogy mit lehet kimagyarázni.. az számít hogy mi az igazság:)

Egy MF az jatekban van, attol ellophato, foszthato a penze... eldughatja a penzet barmilyen nyersbe egysegbe, tekercsbe, de az szk ori nincs ilyenre raszorulva...
Az MF ori nem ugyanaz mint az SZK!!!

director 02-19-2006 07:14

Quote:

Egy MF az jatekban van, attol ellophato, foszthato a penze... eldughatja a penzet barmilyen nyersbe egysegbe, tekercsbe, de az szk ori nincs ilyenre raszorulva...
Az MF ori nem ugyanaz mint az SZK!!!

nem tudom, miért kell mindent félreérteni.. ilyet én hol mondtam?:)
én ebből a vitából kiszálltam.

Csokibácsi 02-19-2006 10:59

Quote:

nem tudom, miért kell mindent félreérteni.. ilyet én hol mondtam?:)
én ebből a vitából kiszálltam.

én okosabb voltam.
Be sem szálltam :)

director 02-19-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
én okosabb voltam.
Be sem szálltam :)

az ember azt hinné, hogyha valamit kétszer elmond, akkor már megértik. de persze nem.. tom, én hülye.. miket képzelek:P :P

Csokibácsi 02-19-2006 21:39

Quote:

az ember azt hinné, hogyha valamit kétszer elmond, akkor már megértik. de persze nem.. tom, én hülye.. miket képzelek:P :P

Az ilyen topicot egyféleképp tudom "élvezni".
Így: http://www.ls2.com/forums/images/smilies/popcorn2.gif

Reaktor 02-19-2006 22:57

Sziasztok!

Hát elég sok hozzászólás van ebben a témában is.

Olyan megoldást kellene találni, ami a pénzáthúzást nehezíti, de nem gátolja a kereskedelmet.

Nézzünk néhány dolgot.
Ahhoz, hogy utalni lehessen ehhez fel kell szedni a piacot.
Ez adott esetben nem olcsó dolog, tehát aki belefog az nem kis összeget akar áthúzni a piacon, mert akkor többet vesztene a manőveren, minthogy megérje.

Sajnos számos ötletem, ami csak olyan mértékben gátolná az utalást ami semmiképp sem sérti a piaci kereskedést, nem okozna problémát a tapasztaltabb utalóknak.

Ha valaki drágán vásárol akkor lehet, hogy szüksége van arra az árura.

DE!!! Ha valaki felszed mondjuk 1000 aranyas ár mellett egy áruból mindent, és ezután Ő vagy a szövije-klántársa (azonos érdekszférába tartozó játékos) megvesz 20000-40000 aranyas áron ugyanabból az áruból nagy mennyiséget akkor az nem spekulatív nyereségvágyó kereskedés, hanem pénzutalás.

Mi a nagy mennyiség?
Ez már szubjektív dolog, de 20 játékosból 18 megmondaná első látásra.

Sajnos még az ilyen ellenőrzés ellen is lehet érvelni:-(

Ezért inkább azt javasolnám, hogy sok játékos sajátítsa el azt a kereskedési technikát, amivel nehezíteni lehet a piaci utalást.

Néhány tipp.
Ismerni kell a piacot, mint ahogy Wand is mondta.
Tudni kell, hogy kb mennyi van összesen kint.
Ha pl 1 millió agyag van kint 500 ért akkor könnyen fel lehet szedni.

És az olyan okos utalók mint ......... nem 20K ért utalnak, hanem mondjuk 3-4Ks áron, a piaci fogók alatt.

És ezt sajna elég nehéz megfogni, mert ha 3K ért teszel ki fogót akkor azt tuti elviszik, azaz elbukod.

Ha 1K ért rakod ki röhögve felveszik azt is nem nagy tétel.

Megoldás, ha kiszedem én az agyagot, és kiteszem mondjuk 2500 körül, de akkor figyelhetem, hogy mikor jön vissza...

Javaslatokat kérnék másoktól is.

edu 03-02-2006 21:19

Szerintem a piac így jó, ahogy van. Aki kidolgozza a trükköket, az megérdemli, hogy élvezze a gyümölcsét, hiszen működtette az agyát, foglalkozott vele..Olyan, mint az életben..

All times are GMT +1. The time now is 12:37.