![]() |
Ha igazán az elf tolis és varis támadásától a cél mentesíteni a népet (mivel ő emelett jól is védekezik), miért nem lehet a félelf támadó és védő módosításához hasonlóan pl annyi maluszt kapni a támadó tevékenységeire amennyi pluszt a védőre?
Így a aki nem hajlandó tolit-varit tartani, továbbra is szívhatna az elftől, viszont nem is az a cél hogy az ennyire egy dologra élezett orikat életképessé tegyük. |
Quote:
Az elf ugyanilyen lehetne. Ha aktív játékot szeretne játszani, és beáldozza a bunkervédelmet, akkor miért ne lehetne hatékonyabb a tolvajlásban, hisz ha pofátlan úgyis megtorolják! Tudom, tudom nem erre lett a faj kitalálva. De pl. nekem az elf nem a brutál védelme, hanem a fantomsereg miatt tetszik, hogy emiatt az egyik stratégiailag legjobban kihasználható faj, és képes több poszton is megállni a helyét! |
Quote:
|
Quote:
Ha a védekezése a 'legjobb védekezés a támadás' elven megy, tehát nyitottabb az ország, többet támad, sokkal több helyen sebezhető -megkaphatná a maluszkönnyítést. Hogy hol a határ? Erre adna megoldást a torony*3 verzió. (magyarázható, hogy kisebb erődrendszerből könnyebben mennek ki a tolik, és így több kárt tudnak okozni :D ) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egy formája valahogy így néz ki: a 3 fegyvernemből mindegyik annyival gyengébben támad, amennyi a másik 2ből az erősebb védőbónusz: hadügyileg 20% támadóerő malusz alvilág/mágia esetén hadügy a meghatározó: 14/12*1,3=1.5166=51.6% tehát lehetne 50% támadóerő malusz (a 14/12 a toronybavonuló íjászok bónusza akar lenni -ha annyi tornya van egy elfnek mint barakkja, akkor reális számítás) Talán :) Ennyi malusszal ösztönözve lenne minden elf, hogy nyissa a bunkereket kicsit ha támadni is szeretne, így már nem lenne annyira reménytelen a küzdelem még egy átlagos hadisnak sem ellenük. Ha sikeres, akkor 100% eredményesség kellene (+ a ponttávolság...), hiszen viszonylag könnyen lehetne ellenük védekezni ha nem irreális országot épít valaki. Az elfnek pedig megvan a lehetősége még mindig bebetonozni magát ha akarja, de akkor nem fog támadni. |
Quote:
Quote:
Ezt továbbra is kiszámíthatatlannak tartom. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egyébként a 10 bővítettet támogatom, a többi nekem nagyon kaotikusnak tünik. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Most is leht úgy számolni a morálja alapján hogy nincs elég kocsmája belopni hozzám, erre lelop, mert csak beverték, és ematt lett alacsonyabb neki. Mindneki másnak 100% hatásfokú a gyújtás (aki tud).... nekik kell az előrehaladásért? Ha 2* annyi kocsma kellene a sikerhez mint másnak, akkor hiába bónuszos minden védelme, valamiből kevesebbet tarthat csak. Mindez csak akkor, ha támadni akar. |
Quote:
1/A-ban szerintem teljesen természetes hogy egy hadit főleg egy hadi orkot izombol végig gyujt mindenki aki éppen defenziven termelgeti a pénzt ahoz hogy ő is támadjon. Egy iylen támadó orkot jó esélyel begyujt a gnóm is a törpe is, de klánomban olyan is előfordult hogy az ork vett részt aktivan a gyujtogatásban, támadó időszakban pedig a mi hadijainkat is gyujtogatták rendesen. Szerintem ez igy van jól. |
Quote:
De a katonai támadó maluszt nem támogatom, mert a felfedezési határ miatt csak az ütés marad, arra azért már legyen esély ha aktívan akar játszani valaki. Meg ha szembe kell menni és egyébként full íj, tornyos felépítése van az elfnek akkor alapból kisseb a kiküldhető sereg. |
Quote:
én is ezt írtam fél oldallal hamarabb:) szerintem is ez lenne a legjobb |
Quote:
Ati ezt írta rá: Quote:
Vagy lehet hogy itt is van különbség az alsóbb szinteken és az 1/A között. Szerintem lentebb még a hadisok is tartanak annyi tolvajt tisztánlátással, hogy az elf ne férjen be hozzájuk tolvajokkal. Persze lehet hogy 1/A-ban már nem volna jó, ha ott már tolit sem tartanak nagyon, meg még a tisztánlátást sem tudják feltenni; de szerintem az alsó 4 szinten jó volna az ötlet. |
Quote:
őőő azért egy hadit nem nehezen lop át egy mf elf... |
Quote:
|
Kérdés, a toliknak ezt a támadóeröcsökkentését az uj maluszok eltörlésevel, vagy azok csökentett formában történö megtartása mellett képzelitek?
A kettes verzió mellett Ezt a támadóeröcsökkentést nem igazán támogatom, mert ezzel a zsákmányszerzö akciók sikeressége is csökken, márpedig egy elf csak akkor életképes az alsó szinteken, ha ki van élezve, és akkor kénytelen lopni. ráadásul ha lebontom egyes fajokkal szemben, hogy ennek mi lesz a következménye, akkor az valahogy igy néz ki: -az óriáshoz befér gond nélkül, de ott joformán az ártói hatása a nullához közelit -a gnómok többségéhez viszont már nem fog beférni sem, mert az 55% teki adott esetben elég sokat számit majd(pláne tisztánlátással), és akkor szöviben nincs még éplista sem. -a törpe eleve több tolit tart, szintén immunis lesz, igy ugrik a nyersanyaglopás -a kigyúrt orkhoz befér gond nélkül, meg a hullához is, de összességében ez elég kevés -a két tolis fajt nem is emlitem |
Quote:
|
Pár napja találkoztunk 2B fölső felében egy 4 elfes szövivel. Lehet h nem voltak tisztában a változásokkal, mert egyik tagjuk elkezdett lopkodni. Bár van egy szabis tagunk, a varisunk meg hagy némi kívánnivalót maga után, különösebb gondolkodás nélkül háborúba bocsátkoztunk. Másfél nap alatt jött 5 rengetés, meg ez a kétségbeesett rúnalopás. 2 tagjuk inaktív maradt, talán azt remélve, hogy nem tudunk róluk. Ami a másik 2 tagra ment, azt inkább nem is mesélem el, mert gondolom van vmi terjedelmi korlát itt is. ;)
Világos, hogy mostantól az elf nem szövizésre való, de az, hogy az elfet támadják, (okkal vagy anélkül), nem hiszem h kiragadott példa volna csupán. Így nagyon nehéz lesz békés játékot folytatniuk 1A kivételével; erre alkalmasabb a gnóm, ahogy Cassandra ill Életfa is írta. Ha valóban nyugodt játékra ítéltetett az elf faj a Hódítón belül, akkor - úgy gondolom - kijárna nekik a védelem a tolis/varis akciók ellen. A lehetőségek közül az elffel szemben való ártó akciók eredményességének csökkentése úgy tűnik még nem merült fel. Így ezt ajánlom a témát aktívan követők figyelmébe. Vmilyen mértékű ellen-maluszt, az aszimmetria mérséklésére, ahogy ez pl az óriásoknál is fennáll. :) |
Quote:
akkor nem lennének bajban a mostani hadis elfek szerintem így már ne modjátok rá, hogy továbbra is ártana mert pl vegyük a törpét, amire azt mondjátok hogy milyen szerencsétlen varázslónak: törpe vari támadóerő: 100*1,56*1,3*0,75=152,1 elf vari támadóerő: 100*1,3*1,3*0,8=135,2 vagyis még a törpénél is rosszabb varázsló lenne támadáskor ha egy hadist egy törpe is leártóz variban, akkor nehogy már azért sírjon a hadis, hogy azt még egy elf is megteszi. hasonlóan volna tolvajlásban, azzal a -20%al eléggé gyenge volna már, hiszen az elfnek abban is csak 30%lakáshelyzeti, és 30% tolvajlási tekercse van. Ati neked mi a véleményed arról a modosításról? azt már írtad, hogy tovább ártózna, de szerintem az nem igaz, hiszen még egy törpe is jobb volna abban. Egy orknak ne az legyen a baja, hogy leártózza az elf, miközben azt egy törpe is simán megtehetné. |
Quote:
Nem az a cél, hogy létrehozzunk egy sem nem ütő, sem nem üthető unalombombát. |
Nem értek egyet azzal h adjunk neki támadómaluszt. Igy még lehet elffel úgy ahogy hadizni de ha ezt beleteszik akkor garantáltan nem lehet. Nem hinném h olyan megoldást kellene választani, ami csökkenti a játszható stílusok számát. Inkább támogatni kellene a változatosságot.
Továbbra is amellett vagyok amit Synk javasolt, legyenek a maluszok 50%ra csökkentve (szívem szerint 40 et mondanék ;) ), ezzel kap egy sziesztát minden faj gyújtásra. Azért ez nem rossz. De gyújtogatni igy is tudna. A variakciokra pedig max 1% ot adnék nem 3%ot. Igy nem is kellene kivenni a fedést és tk nyitást, persze ki lehetne nekem mind1. Egyszerű és nagyszerű. |
Quote:
a hadira nem kapna -30%-ot |
Quote:
|
Alapvető felvetésében Princ arra akart rámutatni, hogy igazságtalan, hogy míg a meglévő értékeihez kap védekezés esetén szorzótényezőt az elf, addig a támadás esetén az eredményességre kap maluszt és nem pedig a sikeres támadásra.-azaz az ellenfelének nem kell ellene védekezni.
Ebből indult ki, hogy akkor legyen egységesebb a dolog. De szerintem rossz irányból közelített, a Xepi által is javasolt mód jobb,a t/v támadóerő hatásfokának csökkentése. |
Quote:
Na komolyabban beszélve, úgy emlékszem volt egy - elf erősítés (30%-ra), aztán - elf gyengítés (3%, 80%, rúna), most pedig ebben a 'finom' topikban - elf erősítés - maluszok csökkentése különböző verziók szerint vagyAzért vetettem fel az "elf elleni eredményesség csökkentését a maluszok meghagyásával", mert úgy látom, hogy Ati csak a 10. módosítást támogatta eddig. És amint nézem, sokak szerint ez nagyon kevés. Xeper javaslata nekem is jobban tetszik, de hiába, ha nem kap zöld utat. :( |
Valószínű a régi hármasomból (gnóm-óriás-elf) ki kerül az elf...
|
Quote:
On: Mivel erőteljesen úgytünik nekem hogy csak az állandó dolgokat fogadja el Ati így a bizonyos értékekhez kötött maluszokat (illetve a támadással szembeni ) el is vethetjük:( ez csak azért fájó, mert így semmikép se marad az Elf jó tolis. Tudom békés faj meg minden, de eddig is tolisként terjedt el legjobban... szvsz, a torony (vagy a torony+barakk) %-os javaslaton kivül, a toli-vari erő gyengitését támogatom leginkább... |
Quote:
|
Quote:
Zsákmányt mindig lehet találni. csak max picivel többet kell keresni |
Quote:
Úgyan jól jönne néha a többi is, de tapasztalataim szerint azok használata annyira ritka, hogy ki lehet bírni nélkülük. Az elfet soha nem ítéltem tolis fajnak, de a haszonszerző, s az info így is megmaradna. Bár az emberlopi, s a toli mérgezés még pérdekes lehet. |
Quote:
|
Quote:
az igenis ártó, ott lenne helyette a felfedés, mint védekezés a tolisok ellen |
All times are GMT +1. The time now is 17:12. |