![]() |
Quote:
|
Azért, mert valaki nem jutott még el az 1/A -ba, attól még nem biztos,h nincs fogalma arról a fajról, amivel játszik.
Láttam már kék számokkal olyan országokat,h elkerekedett a szemem, de ezzel egyidejőleg a szám is a röhögéstől és bele sem mertem gondolni, hogyan is szerezte azt a számocskát... Megha annyira penge faj 30%al, akkor miért nem választotta ezt minden profi játékos?! Engem mindíg tamagocsiztak... most hirtelen fain lettem.:P Végre előkerült a pszichológia szócska... ilyen nézetből gyengítésnek fog hatni a képzeletbeli 10% elvétele. Amúgy miért lett eredetileg 30% kigondolva neki... mert gondolom régen volt egy elmélet minden fajra... most miért sok?! De elnézést,h mégegyszer felhoztam ezt az érvem... már 1X írtam hasonlót... sorry! |
hát én nem voltam még elfel
de régi szövim igen, és azt láttam egész jó nem kell neki még plusz 10% védelem 24-24 a szavazatok állása eddig pont az enyémmel:) |
80, azért nem jó, amit mondasz, mert ha valaki elfet választja, akkor azt azért teszi, mert valszeg nincs túl sok ideje játszani, és egyedül is van. ezzel szemben orkot akkor választ valaki, ha folyamatosan játszani akar, ergo szövije is jobban akad klánba is jobban bekerül, és a folyamatos játék miatt feltételezhetően állandóan ütlegelni is szeret, ezért feltételezhetően (és valóban így is van) kevesebbet ad templonak kocsmának, tehát eleve több barakkja van(egy orknak elég, ha nem tudja az elf betolizni és bevarizni, ami a mágikus pajzzsal és a toli védővarival kevesebb is kell neki, ergó több barakkja lehet, és ahogy azt mások mondták, ha egyszer bevertek egy elfet, akkor annak annyi. morál esik, másiknak nő, az elfnek annyi, és ebben semmi megerőltető nincs az ork számára
egyértelműen előnyben van ebben a játékban az, aki már játszik egy ideje, könnyebb klánba (vagy szövibe) kerülnie több a tapasztalata, esetleg más hibákat kitapasztalt már az anarchban, és több trükköt ismer, így amikor azt mondjuk, hogy feltételezhetően már többen tudtak erről a hibáról, ezért maradjon így, akkor ismételten az ő javukra történik a döntés. igaz már más is tudja, hogy mi a helyzet, de ez számukra nem jelent változtatást. nem kell átépülniük, nem kell átállniuk fejben, ezzel szemben akik eddig emiatt hátrányban voltak, most épülhetnek át, és meg kell szokniuk az új számítási módszert, estleg el is vesztik az elfbe vetett hitüket (bár ez túlzás) És ahogy itt valaki korábban mondta, szerinte az hogy az elf 30% lesz az nem erősítés, hanem inkább az hogy 20% marad az gyengítés, nos szerintem is. |
Quote:
de azaz elf is ártóz feleslegesen? szerintem ha már olyan sok területet a védelemre fordít, akkor nem nagyon jut hely kocsmára meg templomra.. nem kell egyformán utálni az összes elf orit ;), ha ártózgat, akkor kevesebbje van védelemre, és akkor könyebb is átütni.. vagy ebben valahol tévedek? |
Quote:
8-10%-kal több tornyot kell majd tartani ahhoz, hogy ugyanaz legyen a védőerő, mint a 30%-os bónusszal. 1000 hekin 200 barakk és 200 torony helyett 216-220 barakk és torony. ez minusz 32-40 kocsma/templom. sokat számít. nagyon sokat. ezek után nem látom, hogy milyen érvvel lehetne téged meggyőzni, pedig elég sok megalapozott érv hangzott el már ebben a topicban a 30%-os verzió mellett... :( |
Quote:
|
Tökéletes megfogalmazás az elöttem szólóé ,tehát véleményem az hogy legyen 30% mert határozottan megnö a támadások száma.Uff Én beszéltem:)
Pontosabban Ati elötti hozzászolásra értettem |
Quote:
|
Quote:
Szóval engem nem tudsz meggyőzni arról, hogy jópáran tudták. Igazad lenne, ha akadna valaki, aki azt mondja, hogy ő tudta. Ha pedig ez nem igaz, akkor az sem igaz, hogy ez erősíti az elf védelmét, hisz mindenki 30%-kal számolt. |
Quote:
A-ban orkkal hol teszem fel mágikuspajzsot és a tisztánlátást???? igen gyenge lennék hadilag ha menne és igen érzékeneyen érintene a +-1% készültség varizásnál |
Quote:
És ha az orkok elkezdik támadni az elfeket? Végre lesz egy kis élet a hódítóban, és nem felfedezőcske marad! |
Quote:
Quote:
|
Quote:
ezzel simán gyújt és ártóz... |
Quote:
|
a cuceritorban a tegnap pont igy tudott akkor átütni,nagyon ledöbbentem amikor észrevettem hogy befért.Tehát megvan a magyarázat:mad:
|
Quote:
vagyis úgy a jó, ha 20%lesz a védelme, és akkor szerintem kiegyenliti egymást az ork-al mint ahogy írtad, csak kell olyan faj, ami átüti az elfe-t, és utánnak akkor már csak azon fog múlni, melyik ország van jobban élezve.. |
Quote:
még így is igen beton azaz elf... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pl a felfedezes modositasrol is kiderult, hogy ez nem feltetlen a helyes ut, hiszen ugy erzem, eleg hamar kiderult, hogy az az ut nem jarhato... :) (ugy emlekszem, ezzel meg Te is egyetertettel a Pap-szigeten) :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
(én továbbra is adnék valamilyen méltányos egyszeri kompenzációt a jelenlegi elfeknek a 20% megmaradása esetén. pl. fajváltás újraindulás nélkül kezdeti védelemmel, vagy valamilyen anyagi jellegű támogatás átépítéshez... találjon ki jót akit érint) |
sokakat érdekel a téma:D :D :D
|
Ati, mondani még senki nem mondta, hogy tudja. Annál többen, hogy nem tudták.
Goldy, te is tudod, hogyha egy elfet be akar verni egy ork, akkor beveri. Mert a védőértéket éjjel nappal fent kell tartani. Ezzel szemben a támadóértéket nagy ráfordításokkal lehet a támadás erejéig felvinni az egekbe. Ahhoz hogy a védőértéket fenttartsd folyamatosan több semleges épület kell, mint ahhoz hogy egy támadás erejéig megemeld a támadóértéket. Ezért ha eleve egyenlők az esélyek, akkor a támadó orinak elég 1 % megnövelni a támadás idejére a támadóértéket, ami igazán gyerekség. Remélem nem vagyok túl homályos. Nem akarok konkrétumokat mondani, nehogy évtizedes trükkök titkok kiderüljenek. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
még a 30-30 felállással is simán fentartja a katmoráját, ráadásul a torony mégcsak nem is eszik... |
Eddig legalább azoktól nyugtuk volt az elfeknek, akik azt hitték, hogy 30%. Egyértelmű gyengítés a 20% kihirdetése.
Eh teljesen mindegy. Én eddigi fajaimból 50-45-5 százalékban óriás ork elf voltam, és én hülye beszélek az orkok ellen. Végülis mindegy változások mindig is voltak lesznek, és eddig még élvezhető volt ez a játék. Vagy így vagy úgy. Ezután sem lesz másképp. Mikor lesz a lezárás? |
Quote:
|
Quote:
Mivel a játékosok kb. 99.9%-a +30% véderővel számolt ezért a 20%-os verzió relatív gyengítés lenne, mivel az a +30% egy komoly virtuális/pszichológiai védelmet is jelent. |
Quote:
Nem mintha ez számítana valamit... ha újítani akartok, úgyis megteszitek, hisz itt a remek alkalom. |
Quote:
már az is elég, hogy napi 20 heki fedezéssel 1500 hekiről 100-110 napba kerül feljutni a topba. ha még az orkok megfűszerezik egy-egy foglalással, akkor elég drasztikusan fog csökkenni az ambíció... a napi 20 hekivel meg nagyon túloztam. ha 0 vagyonnal lépik fel vki, akkor 150-200 nap. feltéve, ha egy alkalommal sem ütik be, és ha nem szívatják komolyabban. ez is egy játékstílus, és szerintem az egyetlen játékmód, amivel nem kell álmodban is aggódnod amiatt, hogy na most vajon mi lesz.. igen, tudom, ez a hódító nevű játék, hogy is képzelem, hogy fedezéssel akarok boldogulni. de megszállott játékosok között csak megszállottként tudsz boldogulni, ha nem a bebetonozott játékstílust választod. lennebb teljesen más a helyzet, mivel nincs ilyen sok fanatikus játékos 1 helyen. a kisebb védelem (vagyis a 20%-os jelenlegi védelem) nehezítené a feljutást és a topban való bentmaradást... az A-ban tulajdonképpen a klánraki kompenzálja az ork támadóereje és az elf védőereje közötti különbséget. míg az elfek általában tartanak tanyákat, addig az orkok nagyon keveset, vagy egyáltalán nem tartanak, és a rakiból kajálnak. |
Quote:
Pont ez a dolog az ami elgondolkodtat... Nagyon sokat játszottam már a hóddal és elfekkel is mégis mindig jól működött a "számolókám" pedig nemegy "necces" menet is volt benne. Fogalmam sincs, hogy mikor került be a 30% helyett 20% a progiba, de nekem ennek a topicnak ellenére is fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban. Mindenesetre ha mégis tényleg 20% jelenleg az elfek faji bónusza hadseregnél védelemre akkor sztem ezt nem kell tovább erősíteni hanem a súgót kell átírni. De nekem továbbra is erős kétségeim vannak affelől, hogy a védőerőbónusz "csak" 20% lenne. (bár való igaz, hogy mostanság elég "lustán" játszottam) |
Quote:
van tanyás ork is, nem mindenki jut be olyan klánba ami el tudja tartani tanyfreeként, a markotányt feltenni meg elég luxus a készültség esés miatt... ezzel szembe találkoztam már nem egy tanyafree elfel... továbbra sincs azzal bajom hogy legyen egy bunker faj de kapjon mellé rendes maluszt hogy ne szivathassa szétsésig azt aki nem bunkerként felfedezve akar fordulni. |
All times are GMT +1. The time now is 03:49. |