![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
30% kocsmája simán lehet egy félelfnek... ha mindent akarsz fogni, rendezkedj be ellenük. Ha csak a seregesek ellen akarsz jó lenni, akkor pedig a 10% kb jól hangzik :) |
Quote:
|
Quote:
|
hali!
beütögettem a számokat a számolóba és az jött ki hogy azonos barakkmennyiségnél, azonos morálnál, a sorrend támadóértékre a következő: ork, gnóm,törpe!! óriás, elf... személyiségeket, több tábornokot nem számoltam, meg nyilván azt sem hogy ki mekkora sereget képes fenntartani. az értéket csak a lakáshelyzet bónusza határozta meg. szal sztem egyáltalán nem rossz hadis a törpe.. |
Az a gond ezzel a kijelentessel, hogy az egyeb fajo bonuszok, faji varik jobban meghatarozzak ezt a szamot. :)
De valoban igen nagy haderot kepes a torpe tarolni, hisz ott van a 40% hadugyi tekercs is. |
Sziasztok!
Engem egy meglehetősen érdekes feladatra kértek fel. Angol 5\V-be ember túdós toliból kell L-be törpe félhadis-tolissá kell átépülnöm 599 hekire.:confused: Én megterveztem és a szövim elfogatta, de kiváncsi vagyok a Ti vélenyényetekre is. A tervem: 60 templom, 100 ház, 120 kocsma, 10 raki, 12 bánya, 10 könyvtár, 10 kovács, 95 tanya, 137 barakk, 50 torony. 8580 vari, 7488 toli, 7800 lakos, 5428 elit, 3120 íjász.:rolleyes: Lesz VIP-em folyamatosan, és csak délután vagyok gépnél. Szövim összetartó és bárkik leverünk, ha próbálkozik. :D |
jo a vedoerteke, de kicsi a tamadoja.
|
Sokallom a vari-toli mennyiseget, ha van egy varisotok :)
45 templom szerintem eleg 100 kocsmaval. S helyette pedig barakk :) Nekem ez az elgondolasom :) Bar nem ismerem az ottani 4/L-s csopit. |
Én csak azt nem értem hoyg miért lesz törpe. 12 bányával?
Akkor legyél már gnom bakker 50% bányászati tekivel és sokkal jobb orit kihozol.Ha pedig törpe akarsz lenni akkor koncentrálj arra amiben az adott faj jó vállalva hátrányait... |
Quote:
a törpével meg az a gond, hogy támadónak alkalmatlan, rossz varik, és a tekercstelenítés miatt (kivéve 1/A) |
Quote:
|
Norb ez se igaz.a törpe kiválló faj fanatikusoknak,. Tanyafree országnak a leg megfelelőbb és még komoly odfanézést se igényel.Nagyon erős tud lenni ha valaki soakt törődik az orijával..
|
Quote:
|
De ha valaki törpe akkor termeljen ne akarjon hadisvaristolis lenni...
Használja ki a faji előnyöket és nyögje a hátrányokat.. |
Friss törpe ország.
Üdv emberek!
Minap gondolkoztam el ezen a törpe fajon és arra gondoltam h inditok egy törpe országot. (törpe + kereskedő) A taktikát ugy gondoltam 5. szinten hogy tartok pár bányát és elkezdek piacozni, a piacból befolyt jövedelmet pedig bankokkal próbálom védeni és sokszorositani. A kérdésem pedig a következő lenne: Szerintetek mennyire kivitlezhető ennek az országnak a védelme? Elsődlegesen ugy gondolkoztam hogy betonijak, sok tolival... De ezen továbbhaladva eszembe jutott hogy akkor ez a varik rovására megy vagyis majdnem mindenki meggömbözhet és igy nagyobb esély van rá hogy valaki be fog ütni... Ugyhogy most nem igazán tudom hogy hogy kezdjek neki a dolognak... Ötlete? |
a 4. csoportban mar sokkal jobbak - a szamodra - a nyersi arak, igy sok penzed lesz. a tolisok ugyis meg fognak lopni, szinte akarmennyi tolid is van, mert a varisuk szepen leszedi a keszidet, ugyhogy felejtsd el a beton tolis vedelmet. persze azert nem art joparezer toli, hogy nem tudjon mar minden ori soprogetni a raktarjaidban. a varik a torpenel meg olyanok amilyenek, ugyhogy legjobb, ha a seregre koncentralsz inkabb. ha csak ijaid vannak az nem biztos, hogy jo taktika. a torpe hadisok jok, alt. a tekizessel szoktak oket szorakoztatni, de a nyersibol hamar van ujra penz.
az 5. csoportban nehez torpevel jatszani, mert a nyersipiac tul olcso. |
Quote:
Közben az is eszembejutott hogy nem lehet 100% betonijjra alapozni mert akkor a morálom folyamatosan csökkenni fog :S a faji varázslat meg megvéd a raktárfosztástól nem? tolikkal igazán csak a tekiket tudják kikaparni, de azt negyon |
nem ved meg, csak csokkenti 50%-kal a rakiban vesztesegeidet.
|
Quote:
|
Quote:
|
Én azt jol értem, de képzeld lehet fajt váltani.Ha 12 bányáéd van miert vagy törpe.Mondj egy olyan előnyt ami miatt törpe leszel.?
|
Quote:
10órás továbbképzés |
Quote:
1/ tudós törp 27% kocsmával +15-15% őrtorony bele íjász, 3.5% templom a védővarázsokhoz, 17% ház, 8-10% tanya kis éheztetéssel mer a többi 12-14% mehet raktárra meg kovácsra, közbe mehet kis emberképzés is. Ez 4. szinten 600hekinél 20-30 milla bevételt jelent napjában. Nehéz elkölteni:D 2/ bankkal. kicsit lelopnak de így is simán be lehet tárazni a bankba 9jegyűt... hátránya, hogy nem nagyon tudsz ártózni, szal uncsi:( |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Nem tom, 1-3. szinteken drágább a nyers a fegyvernél? |
feljebb
A nagyobb baj az, hogy feljebb ha nem támadsz is leártóznak és szédszednek.
|
én nem támadok, mégse ártóznak le :)
B-ben amúgy jelenleg drágább a fegyó a nyersinél, de a törp tényleg azért van h termeljen. szerintem elég 13-15% kocsma és 5-6 körönte piacrapakolás |
Quote:
Ki a francot érdekel a nagy raktár?Csak akkor szamit ha éheztetsz.A fegyvert meg eladod?Egy fenti piacon ugy megy a nyersi mint a dög... A törpe egyetlen nagy előnyét a termelést nem használod ki. |
soxor a nyersi dragabb a fegyonal. de hiaba dragabb eppen vmivel a fegya, mikor abbol 1/3 annyit termel 1 epulet. raadasul a banyateki a kovacsokat nem noszogatja, a nyersitermelest azonban igen. ugyhogy a fegyot mindig el kell kb. 3-mal, vagy 4-gyel es ugy kell osszehasonlitani az arakat. persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy a torp ne termeljen fegyot.
|
Quote:
|
Igen nyilvan.De ha törpével leszel akkor legyél olyan amiben erős szerintem.
Mivel sok a raktárhelye sokkal jobban lehet éheztetni mint a többi fajt.Ennek a fedezését anyagilag elvileg tudja feezni a piacrol.Persze nem az 5 ön. Tuti meglopják nagyon védekezni nem is lehet ellene.Sok tekit kell taratni a piacon és az oriban is. |
en mar 1szer filoztam rajta, hogy mi lenne ha teki nelkul mennek 1 darabig torpivel. esetleg csak lakival. sztetek?
|
hadugy is legyen 2k :)
az mar jo % :) mg is legyen 1k :) lakiteki is eleg 2k :) ebol minimalis a lopas es ad %-okat is. |
Quote:
20% tekire érdemes kiszámolni, annyi fenntarható és nem lopnak belőle olyan sokat. A gazdasági teki nem nagyon éri meg, ugye azt tudjátok? Az ipari optimuma 15% körül mozog, picit függ a területtől de akkor is +/-5%. Multkor több fajra is kiszámoltuk 10 kül. területnél excellel optimalizáltunk. Megdöbbentő de így van. Legalább is 1-3ezres tekiár mellett. Mondjuk én úgy szoktam csinálni h. nagyobb képzés előtt megveszem fullra, utána szépen visszateszem de igazából aprópénz, nem éri meg a macera. |
0 tolvaj torpevel? mar megbocsass, de ez atomhulyeseg. nem csodalom, hogy torolted. amirol en beszeltem az 1altalan nem errol szol. sot, inkabb sok tolival. igy a lamak nem fernek be, a felelfeknek meg nem erdemes, hiszen nincs teki (csak 1 kis laki es SEMMI MAS.)
|
Quote:
Az ipari tekiszám optimuma 10% bocsánat, elírtam. De most magyaráztam el másnak is és nála is annyi lett. |
nem szamit ha beutnek, a torpe ingyen epitkezik. asszem a kovi orim ilyen lesz.
|
Azért törpe, mert erre kértek fel. Mindig legyen egy kis nyersi ha kell, de ne csak arra menjen el az ori, hogy 5-6 körönként tele legyen a rakin, amikor 14-16 órát nem vagyok gépközelbe. Magyar nornálba, tudom, hogy ez nem sokat érne, de ez angol.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:53. |