Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

Xeper 12-04-2006 12:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50336)
Hát máshogy nincs értelme annak, amit írtam ;)
Kör közben meg csak nem vándorolnak el, ha jól tudom.

Nem vándorolnak el, de nem is lesz erősebb az orid: annyi lesz hatékony, amennyinek van helyed.

Valezius 12-04-2006 13:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50339)
Nem vándorolnak el, de nem is lesz erősebb az orid: annyi lesz hatékony, amennyinek van helyed.

Na ezt nem találom leírva, de elhiszem. Akkor maradjunk a kérdés első részénél.

Xeper 12-04-2006 13:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50345)
Na ezt nem találom leírva, de elhiszem. Akkor maradjunk a kérdés első részénél.

Mennyire akarod hagyni magad a tolisoknak? :)
30% kocsmája simán lehet egy félelfnek... ha mindent akarsz fogni, rendezkedj be ellenük. Ha csak a seregesek ellen akarsz jó lenni, akkor pedig a 10% kb jól hangzik :)

Valezius 12-04-2006 13:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50346)
Mennyire akarod hagyni magad a tolisoknak? :)
30% kocsmája simán lehet egy félelfnek... ha mindent akarsz fogni, rendezkedj be ellenük. Ha csak a seregesek ellen akarsz jó lenni, akkor pedig a 10% kb jól hangzik :)

Egy 30%-os félelf ellen hogy lehet berendezkedni? Hát azt inkább nem. :D

Xeper 12-04-2006 13:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50349)
Egy 30%-os félelf ellen hogy lehet berendezkedni? Hát azt inkább nem. :D

kb 29% kocsma elég :D

empty 12-05-2006 07:20

hali!

beütögettem a számokat a számolóba és az jött ki hogy azonos barakkmennyiségnél, azonos morálnál, a sorrend támadóértékre a következő:
ork, gnóm,törpe!! óriás, elf... személyiségeket, több tábornokot nem számoltam, meg nyilván azt sem hogy ki mekkora sereget képes fenntartani.
az értéket csak a lakáshelyzet bónusza határozta meg.
szal sztem egyáltalán nem rossz hadis a törpe..

Szecsa 12-05-2006 08:46

Az a gond ezzel a kijelentessel, hogy az egyeb fajo bonuszok, faji varik jobban meghatarozzak ezt a szamot. :)
De valoban igen nagy haderot kepes a torpe tarolni, hisz ott van a 40% hadugyi tekercs is.

Pepa 12-06-2006 20:05

Sziasztok!

Engem egy meglehetősen érdekes feladatra kértek fel. Angol 5\V-be ember túdós toliból kell L-be törpe félhadis-tolissá kell átépülnöm 599 hekire.:confused: Én megterveztem és a szövim elfogatta, de kiváncsi vagyok a Ti vélenyényetekre is. A tervem: 60 templom, 100 ház, 120 kocsma, 10 raki, 12 bánya, 10 könyvtár, 10 kovács, 95 tanya, 137 barakk, 50 torony. 8580 vari, 7488 toli, 7800 lakos, 5428 elit, 3120 íjász.:rolleyes: Lesz VIP-em folyamatosan, és csak délután vagyok gépnél. Szövim összetartó és bárkik leverünk, ha próbálkozik. :D

Smooth Scroller 12-06-2006 20:13

jo a vedoerteke, de kicsi a tamadoja.

Szecsa 12-06-2006 20:18

Sokallom a vari-toli mennyiseget, ha van egy varisotok :)
45 templom szerintem eleg 100 kocsmaval.
S helyette pedig barakk :)
Nekem ez az elgondolasom :)
Bar nem ismerem az ottani 4/L-s csopit.

Alba 12-06-2006 22:08

Én csak azt nem értem hoyg miért lesz törpe. 12 bányával?
Akkor legyél már gnom bakker 50% bányászati tekivel és sokkal jobb orit kihozol.Ha pedig törpe akarsz lenni akkor koncentrálj arra amiben az adott faj jó vállalva hátrányait...

NorB 12-06-2006 22:14

Quote:

Originally Posted by empty (Post 50701)
hali!

beütögettem a számokat a számolóba és az jött ki hogy azonos barakkmennyiségnél, azonos morálnál, a sorrend támadóértékre a következő:
ork, gnóm,törpe!! óriás, elf... személyiségeket, több tábornokot nem számoltam, meg nyilván azt sem hogy ki mekkora sereget képes fenntartani.
az értéket csak a lakáshelyzet bónusza határozta meg.
szal sztem egyáltalán nem rossz hadis a törpe..

a tábornokokat nem lehet a számolásból kihagyni
a törpével meg az a gond, hogy támadónak alkalmatlan, rossz varik, és a tekercstelenítés miatt
(kivéve 1/A)

NorB 12-06-2006 22:16

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 51920)
Sziasztok!

Engem egy meglehetősen érdekes feladatra kértek fel. Angol 5\V-be ember túdós toliból kell L-be törpe félhadis-tolissá kell átépülnöm 599 hekire.:confused: Én megterveztem és a szövim elfogatta, de kiváncsi vagyok a Ti vélenyényetekre is. A tervem: 60 templom, 100 ház, 120 kocsma, 10 raki, 12 bánya, 10 könyvtár, 10 kovács, 95 tanya, 137 barakk, 50 torony. 8580 vari, 7488 toli, 7800 lakos, 5428 elit, 3120 íjász.:rolleyes: Lesz VIP-em folyamatosan, és csak délután vagyok gépnél. Szövim összetartó és bárkik leverünk, ha próbálkozik. :D

ennek az orinak nincs értelme, ha törpe vagy, termelj :)

Alba 12-06-2006 22:18

Norb ez se igaz.a törpe kiválló faj fanatikusoknak,. Tanyafree országnak a leg megfelelőbb és még komoly odfanézést se igényel.Nagyon erős tud lenni ha valaki soakt törődik az orijával..

Remedy 12-06-2006 22:19

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 52044)
ennek az orinak nincs értelme, ha törpe vagy, termelj :)

jah... ha hadis tolis akarsz lenni legyel gnom

Alba 12-06-2006 22:19

De ha valaki törpe akkor termeljen ne akarjon hadisvaristolis lenni...
Használja ki a faji előnyöket és nyögje a hátrányokat..

FeRzY 12-07-2006 09:26

Friss törpe ország.

Üdv emberek!

Minap gondolkoztam el ezen a törpe fajon és arra gondoltam h inditok egy törpe országot. (törpe + kereskedő)

A taktikát ugy gondoltam 5. szinten hogy tartok pár bányát és elkezdek piacozni, a piacból befolyt jövedelmet pedig bankokkal próbálom védeni és sokszorositani.
A kérdésem pedig a következő lenne: Szerintetek mennyire kivitlezhető ennek az országnak a védelme?
Elsődlegesen ugy gondolkoztam hogy betonijak, sok tolival...
De ezen továbbhaladva eszembe jutott hogy akkor ez a varik rovására megy vagyis majdnem mindenki meggömbözhet és igy nagyobb esély van rá hogy valaki be fog ütni...
Ugyhogy most nem igazán tudom hogy hogy kezdjek neki a dolognak... Ötlete?

Smooth Scroller 12-07-2006 09:45

a 4. csoportban mar sokkal jobbak - a szamodra - a nyersi arak, igy sok penzed lesz. a tolisok ugyis meg fognak lopni, szinte akarmennyi tolid is van, mert a varisuk szepen leszedi a keszidet, ugyhogy felejtsd el a beton tolis vedelmet. persze azert nem art joparezer toli, hogy nem tudjon mar minden ori soprogetni a raktarjaidban. a varik a torpenel meg olyanok amilyenek, ugyhogy legjobb, ha a seregre koncentralsz inkabb. ha csak ijaid vannak az nem biztos, hogy jo taktika. a torpe hadisok jok, alt. a tekizessel szoktak oket szorakoztatni, de a nyersibol hamar van ujra penz.

az 5. csoportban nehez torpevel jatszani, mert a nyersipiac tul olcso.

FeRzY 12-07-2006 09:53

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52130)
a 4. csoportban mar sokkal jobbak - a szamodra - a nyersi arak, igy sok penzed lesz. a tolisok ugyis meg fognak lopni, szinte akarmennyi tolid is van, mert a varisuk szepen leszedi a keszidet, ugyhogy felejtsd el a beton tolis vedelmet. persze azert nem art joparezer toli, hogy nem tudjon mar minden ori soprogetni a raktarjaidban. a varik a torpenel meg olyanok amilyenek, ugyhogy legjobb, ha a seregre koncentralsz inkabb. ha csak ijaid vannak az nem biztos, hogy jo taktika. a torpe hadisok jok, alt. a tekizessel szoktak oket szorakoztatni, de a nyersibol hamar van ujra penz.

az 5. csoportban nehez torpevel jatszani, mert a nyersipiac tul olcso.

Közben az is eszembejutott hogy nem lehet 100% betonijjra alapozni mert akkor a morálom folyamatosan csökkenni fog :S
a faji varázslat meg megvéd a raktárfosztástól nem? tolikkal igazán csak a tekiket tudják kikaparni, de azt negyon

Smooth Scroller 12-07-2006 09:56

nem ved meg, csak csokkenti 50%-kal a rakiban vesztesegeidet.

FeRzY 12-07-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52138)
nem ved meg, csak csokkenti 50%-kal a rakiban vesztesegeidet.

ehh... rég játszottam már törtpével :)

Pepa 12-07-2006 18:04

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 52024)
Én csak azt nem értem hoyg miért lesz törpe. 12 bányával?
Akkor legyél már gnom bakker 50% bányászati tekivel és sokkal jobb orit kihozol.Ha pedig törpe akarsz lenni akkor koncentrálj arra amiben az adott faj jó vállalva hátrányait...

Azért, mert ennyim van. Az az egy kitétel volt, hogy 9k vari alá ne menjek. A varisunk is fél-hadis lesz, tehát, így 11-12k elittel tudok csinálni bármit. Ha csak termelnék akkor kiesne egy ori a szöviből.

Alba 12-07-2006 18:45

Én azt jol értem, de képzeld lehet fajt váltani.Ha 12 bányáéd van miert vagy törpe.Mondj egy olyan előnyt ami miatt törpe leszel.?

Valezius 12-07-2006 18:47

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 52403)
Én azt jol értem, de képzeld lehet fajt váltani.Ha 12 bányáéd van miert vagy törpe.Mondj egy olyan előnyt ami miatt törpe leszel.?

56% hely, nagy raktár, 200%-kal több fegyver. És bányám egy sincs ;)
10órás továbbképzés

tsandor 12-07-2006 23:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 52405)
10órás továbbképzés

Nem is kell feltétlen bánya. A fegyvernek jobb az ára. Van két elvetemült megoldás is termelőre:
1/ tudós törp 27% kocsmával +15-15% őrtorony bele íjász, 3.5% templom a védővarázsokhoz, 17% ház, 8-10% tanya kis éheztetéssel mer a többi 12-14% mehet raktárra meg kovácsra, közbe mehet kis emberképzés is. Ez 4. szinten 600hekinél 20-30 milla bevételt jelent napjában. Nehéz elkölteni:D

2/ bankkal. kicsit lelopnak de így is simán be lehet tárazni a bankba 9jegyűt...

hátránya, hogy nem nagyon tudsz ártózni, szal uncsi:(

Smooth Scroller 12-08-2006 00:26

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 52622)
Nem is kell feltétlen bánya. A fegyvernek jobb az ára.

voltal mar az 4-5. csoportnal feljebb? gondolom nem. :rolleyes:

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 52622)
...Ez 4. szinten 600hekinél 20-30 milla bevételt jelent napjában. Nehéz elkölteni:D

felteve HA beken hagynak. de alt. a torpet eloszeretettel nyulkaljak le, eppen az arak miatt.

tsandor 12-08-2006 08:48

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52626)
felteve HA beken hagynak. de alt. a torpet eloszeretettel nyulkaljak le, eppen az arak miatt.

Ezért csinál - haverom orija - 27% kocsmát, a tolik jól bevédenek. 1-2elvont tolis azé néha meglopja, de nem szabad sok pénzt hagyni. Vagy hadd vigyék, ugyis jön helyette. Ha nem bánt senkit meg ritka az h. leártózzák.
Nem tom, 1-3. szinteken drágább a nyers a fegyvernél?

zstzs 12-08-2006 09:05

feljebb

A nagyobb baj az, hogy feljebb ha nem támadsz is leártóznak és szédszednek.

Grabi 12-08-2006 09:20

én nem támadok, mégse ártóznak le :)

B-ben amúgy jelenleg drágább a fegyó a nyersinél, de a törp tényleg azért van h termeljen. szerintem elég 13-15% kocsma és 5-6 körönte piacrapakolás

Alba 12-08-2006 10:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 52405)
10órás továbbképzés

Akkor nézd meg mondjuk a gnomot ehhez....szánold ki kilyen lesz vagy akár egy orias vag elf...

Ki a francot érdekel a nagy raktár?Csak akkor szamit ha éheztetsz.A fegyvert meg eladod?Egy fenti piacon ugy megy a nyersi mint a dög...

A törpe egyetlen nagy előnyét a termelést nem használod ki.

Smooth Scroller 12-08-2006 10:59

soxor a nyersi dragabb a fegyonal. de hiaba dragabb eppen vmivel a fegya, mikor abbol 1/3 annyit termel 1 epulet. raadasul a banyateki a kovacsokat nem noszogatja, a nyersitermelest azonban igen. ugyhogy a fegyot mindig el kell kb. 3-mal, vagy 4-gyel es ugy kell osszehasonlitani az arakat. persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy a torp ne termeljen fegyot.

Valezius 12-08-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 52668)
Akkor nézd meg mondjuk a gnomot ehhez....szánold ki kilyen lesz vagy akár egy orias vag elf...

Ki a francot érdekel a nagy raktár?Csak akkor szamit ha éheztetsz.A fegyvert meg eladod?Egy fenti piacon ugy megy a nyersi mint a dög...

A törpe egyetlen nagy előnyét a termelést nem használod ki.

Nyilván, de ha már ezt választottad 5. szintre, akkor bánya nélkül is el lehet játszogatni vele. :p

Alba 12-08-2006 11:02

Igen nyilvan.De ha törpével leszel akkor legyél olyan amiben erős szerintem.

Mivel sok a raktárhelye sokkal jobban lehet éheztetni mint a többi fajt.Ennek a fedezését anyagilag elvileg tudja feezni a piacrol.Persze nem az 5 ön.

Tuti meglopják nagyon védekezni nem is lehet ellene.Sok tekit kell taratni a piacon és az oriban is.

Smooth Scroller 12-08-2006 11:06

en mar 1szer filoztam rajta, hogy mi lenne ha teki nelkul mennek 1 darabig torpivel. esetleg csak lakival. sztetek?

Szecsa 12-08-2006 11:13

hadugy is legyen 2k :)
az mar jo % :)
mg is legyen 1k :)
lakiteki is eleg 2k :)

ebol minimalis a lopas es ad %-okat is.

tsandor 12-08-2006 13:23

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52673)
en mar 1szer filoztam rajta, hogy mi lenne ha teki nelkul mennek 1 darabig torpivel. esetleg csak lakival. sztetek?

Annak jó aki sokat van gép előtt. Én vittem egy darabig így egy orit de aztán nem volt időm rá, töröltem. Napi 5belépés kell min és akkor 0tolvaj, pár vari, többet kell adni a védelemre és mehet az atomtermelés:)
20% tekire érdemes kiszámolni, annyi fenntarható és nem lopnak belőle olyan sokat.
A gazdasági teki nem nagyon éri meg, ugye azt tudjátok? Az ipari optimuma 15% körül mozog, picit függ a területtől de akkor is +/-5%. Multkor több fajra is kiszámoltuk 10 kül. területnél excellel optimalizáltunk. Megdöbbentő de így van. Legalább is 1-3ezres tekiár mellett. Mondjuk én úgy szoktam csinálni h. nagyobb képzés előtt megveszem fullra, utána szépen visszateszem de igazából aprópénz, nem éri meg a macera.

Smooth Scroller 12-08-2006 13:55

0 tolvaj torpevel? mar megbocsass, de ez atomhulyeseg. nem csodalom, hogy torolted. amirol en beszeltem az 1altalan nem errol szol. sot, inkabb sok tolival. igy a lamak nem fernek be, a felelfeknek meg nem erdemes, hiszen nincs teki (csak 1 kis laki es SEMMI MAS.)

tsandor 12-08-2006 16:11

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52710)
0 tolvaj torpevel? mar megbocsass, de ez atomhulyeseg. nem csodalom, hogy torolted. amirol en beszeltem az 1altalan nem errol szol. sot, inkabb sok tolival. igy a lamak nem fernek be, a felelfeknek meg nem erdemes, hiszen nincs teki (csak 1 kis laki es SEMMI MAS.)

Nem hülyeség, 1verzió. A tolis verzió az amit párral azelőtt írtam. Egy kis laki? Akkor már legyen 10% a többiből legalább, abból ugyis alig lopnak. Ha meg megtudják h. haditekid nincs kiszámolják és beütnek csakazértis:o .

Az ipari tekiszám optimuma 10% bocsánat, elírtam. De most magyaráztam el másnak is és nála is annyi lett.

Smooth Scroller 12-08-2006 19:24

nem szamit ha beutnek, a torpe ingyen epitkezik. asszem a kovi orim ilyen lesz.

Pepa 12-08-2006 19:45

Azért törpe, mert erre kértek fel. Mindig legyen egy kis nyersi ha kell, de ne csak arra menjen el az ori, hogy 5-6 körönként tele legyen a rakin, amikor 14-16 órát nem vagyok gépközelbe. Magyar nornálba, tudom, hogy ez nem sokat érne, de ez angol.

All times are GMT +1. The time now is 09:53.