![]() |
Quote:
|
Siessetek azért itt közös nevezőre jutni, mert már az megvan, hogy csak lent lehet vérdíjat szerezni. :D Az összegek is belőve, és a szükséges ütésszámok is hozzájuk.
|
Quote:
|
Quote:
És azzal lehetne esetleg különbséget tenni a 4.3.2. szinten levert vérdíj/fejvadász között, hogy az 5. szinten a vérdíjas: ha a 4. szinten verte le a fejvadászt akkor az elgyen egyenértékű 3 vérdíj szerzéssel, (tehát mintha 31x ütött volna védettet) ha 3. szinten akkor mindha 21x... ha 2. szinten, akkor a kezdő 11x ütésű 10 millát kapná. ugyanezzel a szisztémával a fejvadász is persze. és akkor látni lehetne az 5. szinten, hogy ki mennyire volt fejvadász, vagy vérdíjas. :) Így aki a 2. szintről jön vérdíjasként (tehát könnyebben szerezte meg) arról könnyebb lenne leverni, aki viszont a 4. szinten szerezte, nyilván nagyobb nehézségek árán, attól nehezebb is legyen "elvenni". |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
22 20 milla 33 30 milla. akkor a 4.3.2. szinten ütött vérdíj ne legyen egyenértékő, aki 4. szinttől bortokolja az 30 milla vérdíjjal kezdjen, aki a 3. szintről az 20 millával, és aki csak 1 szintet volt vérdíjas, tehát a 2. szintrül fordul, az meg 5. szinten csak 10 millával kezdjen. ugynaígy a fejvadász is. (A számok csak tájékoztató jellegűek) de ha ez így már túl bonyolult kivitelezni a rendszerben, meg megmagyarázni azoknak akik nem játszanak vérdíjas játékot, akkor csak spontán induljon 5. szinten vérdíjjal fejvadásszal, mint az eredeti ötlet volt, ne bonyolítsuk) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Atinak viszont igaza van abban, hgoy aki eddig nem vérdíjazott, és most ezek után majd a súgóból kell elolvasnia ezeket, annak lehet, hogy nem lesz annyira világos, mint azoknak, akik aktívan részt vettek a megalkotásában... És persze Atinak sem lehet könnyű ezt érthetően begyömöszölnie a súgóba anélkül, hogy 20 oldalas leírást készítene... A cél meg az lenne, hogy egyre többen vérdíjazzanak, mert ez egy szórakoztató 'plusz aljáték' a hódító játékon belül. :):):) De egyébként tényleg nem bonyolult. :p |
Quote:
|
Quote:
Nekem nem akarsz könnyíteni bizonyos dolgaimon? :D:D:D:D:D |
Én amondó vagyok, hogy ha valaki vérdíjas, akkor amíg vérdíjas, addig ne mehessen el szabadságra. Legyen egy kicsit megnehezítve már a dolguk, dolgozzanak meg azért a plusz számocskáért. :D
Ellenvélemények? :D Viszont ha ez így lesz, akkor egy gyors közvéleménykutatást kéne tartani anarchosok, és CSAK anarchosok körében, hogy a jelenlegi vérdíjas országokkal mi legyen. Felsőbb szinten a vérdíj el fog veszni, az már eldöntött, de az alsó szintű országokat a szabadság hiánya erősen befolyásolhatja. Kezdjük-e nulláról a vérdíjak osztását az 5. szinten is, vagy a többség bevállalja, hogy meglevő vérdíjas országa nem mehet szabira? :) |
Boccs, hogy most reagálok, de most értem haza munkahelyemről... :(
Szerintem ne vesszen, ők megdolgoztak érte az új vérdíj rendszer szerinti szabályok értelmében is. Annyi kéne, hogy az ő vérdíjukat a mostani új értékekhez igazítani. (1 m -> 10m és így tovább, ahogy az új értéktáblázatban lenne.) De én nem akarok senki nevében nyilatkozni, kiszólok anarch fórumra. |
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y 4/M 3/H :) (Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!) |
No akkor a következő lett...
Vérdíj alap összege a mostani 10-szeresére emelve, viszont egyre több ütés kell a magasabb sávokba való jutáshoz. A vérdíj szintenként ugyanúgy emelkedik, ahogy eddig. Vérdíjat csak az 5. szinten lehet összeszedni, vagyis "védett" országok csak az 5. szinten vannak. Ha valaki vérdíjas országként fordul a 2. szintről, akkor egy [VÉRDÍJ (2)] feliratot kap, ahol a számocska folyamatosan növekedhet, ha ezt a vérdíjas állapotot továbbra is megtartja, és ismét így fordul. Amint elveszti az ország a vérdíjat, ez a jelzés elveszik, azért újra meg kell harcolni. Vérdíjas ország nem mehet szabadságra. Azok az országok, akik vérdíjas országokat támadnak, kiérdemelhetik a fejvadász címet. 11 sikeres földre ütés vérdíjas országok ellen, és az ország Fejvadásszá válik. Ez bármelyik szinten megtörténhet. Ahhoz azonban, hogy a vérdíjas számhoz hasonló [FEJVADÁSZ (2)] jelölést szerezhessen, az 5. szintről már fejvadászként kell fellépni, majd ezt végig megtartva fejvadászként kell fordulni a 2. szintről. A fejvadászok a címet ugyanúgy elveszthetik, mint a vérdíjas országok, sikeres földre ütések csökkentik a fejvadász mivoltukat. Amint a címet elvesztik, az esetleges plusz szám is elveszik vele együtt. Fejvadász ország elmehet szabadságra. Mindkét esetben (vérdíjas és fejvadász ország esetén) a jelzés a pontlistában és a fórumon is látszik. |
A fentiekhez kapcsolódó változás:
a felső szinteken a vérdíjas országoktól a vérdíj el lesz véve, amikor ez a változás bekerül a játékba. Mindenképpen az 5. szinten kell majd a vérdíjat összeszedni, és azt szintlépéssel magasabb szintekre felvinni. Ebből adódó kérdés: a mostani 5. szinten levő vérdíjas országok megtartsák-e a vérdríjukat, vagy elveszítsék azt? A kérdés főleg a szabadság gátlása miatt lényeges. Ha megmaradnak a vérdíjak, akkor a régi országok se fognak tudni szabadságra menni. (A jelenleg szabadságon levő országokat ez ugyan nem érinti, de amint visszajönnek, nem fognak tudni ismét szabadságra menni.) Ennek az új jellemzőnek a fényében át akarja-e mindenki gondolni, hogy részt vesz-e a vérdíj játékban, vagy sem? Nem kell ma eldönteni, hogy a mostani 5. szinten levő országok vérdíjai maradjanak, vagy vesszenek, és mindenki elölről kezdje a vérdíjas játékot, de azért pár héten belül el kell. |
Quote:
Okké, köszi, akkor én most nem másolom be. :) Kiemeltem a kérdés lényegi részét, és hogy miért lényeges ez a kérdés, mennyiben érinti ez a mostani vérdíjasokat. |
Quote:
Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egész pontosan 10-zel kevesebb, mint amivel összeszedte, hiszen a 11. ütésre kapja meg. Ha innen egy ütést kap, akkor visszaesik 10-re és elveszíti. Ha 100 ütése volt, akkor 90 sikeres ütés kell ellene, hogy elveszítse. |
Helló Mindenkinek!:)
Hát látom, h pár körrel lemaradtam. Mondjuk az utóbbi időben sikeresen többmindenről.:) Nagyjából azért követtem az eseményeket. A mostani szabadságon lévő vérdíjasokkal mi lesz? Van, aki már nem is játszik az oriival. |
Kár hogy a színes szám is elveszik ha levernek. Azért aki körbejár egyszer vagytöbbször annak lehet kéne maradandó nyoma legyen, végülis az nagyon durva teljesítmény.. (Már D-ből lefordulni is durva, ha jól megnézzük azt a toplistát:() Bár most már asszem mindegy :S :D
|
Quote:
|
Quote:
Ha a plusz személyiség követelményeit nem tudod teljesíteni, arról is lemondasz a játékban (normálban és anarchban egyaránt). |
Igen gyorsak vagytok!:)Visszamentem 1 oldalt, és látom a szabis témát is. Ezek a vérdíjasok örök kárhozatra vannak ítélve. Nincs megállás.:D
|
De ha egyszer körbeforduslz csupaszon, akkor lesz egy kék 2-esed, amit onnantól kezdve soha senki sehogy nem tud elvenni tőled. Ás hatalmas előnnyel jár.
Nyilván a vérdíj nem járhat semmi előnnyel, mert ez csak egy szórakoztató játék. De attól, hogy a piros kettes ottmaradna, semmi előnye nem lenne, csak jelezné, hogy a tulaj nagyjából veretlenül teljesített 4 elég durva kőkemény csoportot. És ha 5-ször megfordul vérdíjasként, (ami már megában egy elképesztő teljesítmény) akkor nem kéne elveszítse a piros (5)-ösét, mert egyszer megütik 5/Y-ban. Ha lefordul, a [VÉRDÍJ] szöveget úgyis elveszti, csak a piros (2)-es maradna rajta, jelezve, hogy az ország (bár bűnöző) de ügyesen játszik. A [VÉRDÍJ] akkor kéne ott maradjon (piros szám nélkül!), ha nem az 5. szinten szerezte a vérdíjat. (Pl 3. szinten megver egy [FEJVADÁSZ]-t) Akkor nem kap piros számocskát, de vérdíjasként indul újra 5. szinten. Szerintem kő durva teljesítmény 5-ször körbefordulni anarchban. Sőt, jelenleg nem durva, hanem lehetetlen. :S |
Szóval nem 'jelenne' meg egy piros (5) ha beüt valakit 'pucéran', mert el sem tűnnre róla. Ha beüt valakit ,akkor megjelenne a [VÉRDÍJ]felirat a neve mellett, úgy, ahogy eddig.
És a fejvadásznál is iylesmire gondoltam... Aki végig tud verni egy rakás vérdíjast, és a felirattal forgolódni, annak maradjon meg a zöld számocska. Semmi előnye nincs, csak jól mutat, tükrözi, hogy a játékos nagyon jól csinálja amit csinál. :) |
Hali, en nem orulnek, ha nem lehetne verdij alatt szabizni... Foleg, ha meg elolrol is kellene kezdeni es minden verdijas orirol leszednetek az ujitasok miatt a verdijat...
/Hozzaszoltam, de csak mert egyfolytaban ragtak a fulem, h irjak ide :P/ |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
szerintem egyenlőre semmi, a fentebbi csoportokban elveszik róluk a vérdíj(erről lehet kne nekik egy rendszerüzit v valamit írni, mert felháborodás lesz belőle)a lentebbiekben meg maradnak szabin viszont ha visszajönnek szabiról, akkor nem bírja már visszatenni az orit az új szabályok értelmében vagy ezt bonyolult lenne megcsinálni? |
Quote:
|
Quote:
Pax ötletét támogatom a vérdíj felirat vesszen el, de a szám ne. |
Quote:
A szám a vérdíj felirathoz tartozik, az attól nem különálló. Ha nincs felirat, nincs szám se. Ezzel miért éri meg saját vérdíjas orit ütni? Hogy leverd saját magadról a vérdíjat? |
Quote:
Vagy azért ütöm, hogy ne 90ütéssel veszítsem el majd útközben a vérdíjat, hanem 125-tel mondjuk. |
Ha már ilyen dilemmában van az ember, akkor inkább a vérdíj vesszen!
Van úgy, h az ember nem ér rá játszani, és akár több hónapra is szabizik. Ha a vérdíjas nem mehet szabira, akkor tönkremegy az ori ez idő alatt. Jó, tudom, rá lehet bízni másra is. De akinek nincs ilyen? Meg aztán a buktatók. Ha nem vipes, 90 napja van lépni. De ezt sem akar mindenki, ha meg vipes, időnként szabizik is. De visszatértünk az ördögi körhöz, h vérdíjas nem szabizhat. Ugyanakkor meg a fejvadász szabizhat. Élni is fog vele, ha kiverte a szuszt a vérdíjasból.:) Ez mindenképp nehéz döntés. |
Quote:
Vérdíjat nem vérdíjas országok ütésével, hanem "védett" országok ütésével szerzel, amit a gép minden reggel véletlenszerűen válasz ki. Ahogy most is. Lásd a már most is meglevő vérdíj súgó. |
Quote:
Én szívem szerint mindenkit nulláznéák vérdíj terén, hiszen egészen új feltételekkel megy tovább a vérdíj játék. De nem zárkózom el attól, hogy az 5. szintű, jelenlegi vérdíjas országok megmaradjanak vérdíjasnak. |
Szépet Mindenkinek! :)
Hú de rég szóltam már ilyen témához hozzá...:D Szóval pár dolog: 1. A vérdíjat és a fordulás utáni vérdíjszámát senki sem fogja tudni ebben a rendszerben megtartani, főleg nem anarchban, mert bármennyi orit lehet csinálni így leütni valakiről is csak idő kérdése (fordulás után meg főleg nem nehéz, csak teljen le a védelme). 2. Védríjas orik szabija... mivel az anarch majd MINDEN szintjén vip-re van szükség bizonyos idő után, elgé durván venné ki, ha valaki vérdíjjas orival abszolúte nem tudna szabizni, vagy most hírtelen előkerülne a semmiből, mikor már vérdíja van (pld elment nyaralni). Ha mégis ez lesz én szivesen lemondok az 1 db vérdíjas orim vérdíjáról, vedd el Atis központilag. 3. Anarch pénzügyi dolgai... bárki csinálhat bankos országokat oda, ha pénzre van szüksége, sőt bármilyen orit, így bárki aki azért sír az 5. szinten, mert miért ilyen vagy olyan a piac, az nem való oda, vagy abszolúte lusta és nem kell a véleményét figyelembe venni, mert csak alap nélküli hőbőrgés. |
All times are GMT +1. The time now is 22:48. |