Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Toti 12-03-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 139685)
Egy tekiíró felestől nincs mit elvinni? Esetleg tekit? :D:D:D:D

*tényleg az votl a 200. hsz-ed.:D*

Godnolod, hogy én lennék az egyetlen aki kiszúrja? mert sztem átjáróház lenne az az ori.:D MEg mennyi tekit tudna írni? napi 12000-t? úgy átlagban? nem hiszem, hogy sokáig ott pihenne. Abból nem lehet olyan sokat elvinni az a baj.

Redback 12-03-2007 18:55

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139706)
Godnolod, hogy én lennék az egyetlen aki kiszúrja? mert sztem átjáróház lenne az az ori.:D MEg mennyi tekit tudna írni? napi 12000-t? úgy átlagban? nem hiszem, hogy sokáig ott pihenne. Abból nem lehet olyan sokat elvinni az a baj.

én a gnómommal 12200-at írok, 1500 varival 240 tolival és 5 barakkal hogy a képzésnek legyen helye, utána tolom a piacra a katikat.

Palantir 12-03-2007 18:58

nem kötekedésképpen mondom, de a 0% készültséget, hogyan is sikerült elérni?? Na mindegy, mert ha az mf félelfnek sikerült 0% ra vinnie a készültségét, akkor nem csoda, hogy bárki meglopja:-)
De szóljatok, ha tévedek:-)

Toti 12-03-2007 18:59

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139710)
én a gnómommal 12200-at írok, 1500 varival 240 tolival és 5 barakkal hogy a képzésnek legyen helye, utána tolom a piacra a katikat.

Azért mondtam. Nagyjából a tekiírók 110-130 között üzemelnek. De egy felest tekiírónak:D Ekkora hülyeséget. :eek:

Redback 12-03-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Palantir (Post 139713)
nem kötekedésképpen mondom, de a 0% készültséget, hogyan is sikerült elérni?? Na mindegy, mert ha az mf félelfnek sikerült 0% ra vinnie a készültségét, akkor nem csoda, hogy bárki meglopja:-)

Levarizzták.Am szöviben amiben vok én termelek egyedül 100nál több könyvtárnál.

[HTPA]GeeForce 12-03-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Palantir (Post 139713)

Mármint hogy nem lehet? :D Csak akkor nem lehet levinni 0-ra a készültségét, ha kevesebb a varázslója annak, aki le akarja. :D A felesek ne mvariznak ám olyan nagyon jól még tudósként sem. :)
És ha tekit ír, akkor olyan mindegy, hogy 0% vagy 100% a készültsége.... Ahhoz, hogy megérje, legalább 120 könyvtár kell. 199 hektáron 120 heki elmegy, marad 79.... Szerinted azt ki nem lopja le? :D jóformán 2 ország nem tudja lopni: amielyik védelem alatt van még, meg amelyik élőhalott. :D

Andrew 12-03-2007 19:16

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 139723)
Mármint hogy nem lehet? :D Csak akkor nem lehet levinni 0-ra a készültségét, ha kevesebb a varázslója annak, aki le akarja. :D A felesek ne mvariznak ám olyan nagyon jól még tudósként sem. :)
És ha tekit ír, akkor olyan mindegy, hogy 0% vagy 100% a készültsége.... Ahhoz, hogy megérje, legalább 120 könyvtár kell. 199 hektáron 120 heki elmegy, marad 79.... Szerinted azt ki nem lopja le? :D jóformán 2 ország nem tudja lopni: amielyik védelem alatt van még, meg amelyik élőhalott. :D

hááát én tuti meghívnálak egy sörre, ha gnómmal lelopnál egy bármilyen felest tekire :D:D

Redback 12-03-2007 19:17

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 139733)
hááát én tuti meghívnálak egy sörre, ha gnómmal lelopnál egy bármilyen felest tekire :D:D

hát tekíró felest simán...

Toti 12-03-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139734)

Biztos?

*rövid*

Redback 12-03-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139736)
Biztos?

*rövid*

Hát egy kis átépüléssel igen.

Andrew 12-03-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139734)

esküszöm, Téged is meghívlak valamire, hogy ha összejön :D

Toti 12-03-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139740)
Hát egy kis átépüléssel igen.

akkor sem fog menni. Az újrázás, vagy a zéró segít csak:D:D:D

Andrew 12-03-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139743)
akkor sem fog menni. Az újrázás, vagy a zéró segít csak:D:D:D

103
úgy is szomjas vagyok :D

Toti 12-03-2007 19:23

Gnóm

Hátrányok:

tudománytekercseket csak gnómtól lophat.

Na ezért nem fog menni. :p

Toti 12-03-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 139744)
103
úgy is szomjas vagyok :D

Hogyaza...:D:D:D
Pedig a nemkívánatos játékos topikban pont most fogtam meg Atit meg Goldyt ugyanezzel. Adhatom oda neked a sört.:D

Andrew 12-03-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139747)
Hogyaza...:D:D:D
Pedig a nemkívánatos játékos topikban pont most fogtam meg Atit meg Goldyt ugyanezzel. Adhatom oda neked a sört.:D

jaja, kifigyeltelek, hogy használod :D
vmikor karácsony táján úgy is fogok Bp-n járni ;)

Toti 12-03-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 139748)
jaja, kifigyeltelek, hogy használod :D
vmikor karácsony táján úgy is fogok Bp-n járni ;)

Akkor Atitól elkérheted:D
VAgy majd 29-én a pókerasztal mellett megisszuk:D

Redback 12-03-2007 19:27

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139745)
Gnóm

Hátrányok:

tudománytekercseket csak gnómtól lophat.

Na ezért nem fog menni. :p

Jah bocsika.Am sört nem iszok :D

Andrew 12-03-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139750)
Akkor Atitól elkérheted:D
VAgy majd 29-én a pókerasztal mellett megisszuk:D

elvileg akkor fogok hazafelé tartani Veresegyházáról, úgyhogy ha csak el nem csap egy villamos, megpróbálok oda is eljutni :)

[HTPA]GeeForce 12-03-2007 19:32

Nézd, ha a srác megmondja, hol van a tekiíro felese, én esküszöm kiszedem belőle gnómmal a tekercset... :D Addig püfölöm amíg oda nem adja. :D

Pite 12-13-2007 16:21

sztem az ember úgy menjen tolisnak,hogy tudja mit csinál:) a legjobb,ha előtte volt már varis orija,és ismeri már a varázslatokat is,mert szerintem a varis a tolis legnagyobb ellensége:DDD

Tamás 12-26-2007 23:36

Véleményem szerint:

200 hektáron, némi kis kockázattal, a következőképp érdemes félelf orit építeni:
(A tudós személyiség alap.)
ÉP lista:
36 ház
30 barakk
20 tanya
12 raktár
73 kocsma
29 templom.
A barakkokba csak elitet képezzünk.(Egyrészt megkönnyíti a dolgunkat és 5-be nyugodtan üthetünk földre vagy fosztira, másrészt ha keresünk egy full elites szövit, meg van oldva a védelem is.)
Összességében (max. tekivel) tehát lesz 1680 elit, 4060 varis és 4088 tolis, a kaja a raktárban 10 körre elég.
A további fejlesztés: Tartsuk fenn a 15% barakkot az elitekkel, a raktárakat növelhetjük 15-re, de arra ügyeljünk, hogy 9-10 körig legyen kaja, minden templom építése után építsünk két kocsmát, hogy a tolis-varis arányt fenntartsuk.
Érdemes keresni szöviseket, nekem a két tolis-egy hadis-egy varis felállás jött be.
A következő szinteken egy apró módosítás, szintlépés után érdemes átállni 10%ijj-10%toronyra.
Tökéletesen működőképes és full erős ori, senki nem tudta lelopni vagy leverni amikor ilyennel játszottam az 5-be.
Vélemény?

Synkel 12-27-2007 00:24

15% barakk full eliten szövisegítség nélkül is 2 sereggel megyek át így első ránézésre, úgyhogy nem hiszem, hogy védelemből elegendő lenne ennyi...

Cassandra 12-27-2007 00:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 146853)
15% barakk full eliten szövisegítség nélkül is 2 sereggel megyek át így első ránézésre, úgyhogy nem hiszem, hogy védelemből elegendő lenne ennyi...

Nagyon nem, 11-12% tornyos íjász alá én nem is adnám, mert a feles nem az a harcias fajta.:D

És ha már fél-elf pl nem értem, hogy minek annyi tanya?

Tamás 12-27-2007 11:00

Csinálsz egy 11-12%-os tornyos-ijjas félelfet 200 hekin, és ezzel az orival amit felvázoltam, szétloplak tekire lóvéra, nyersire, sőt, le is varázsollak.Ha tanyafree orit csinálsz, akkor sem lesz jobb annál, mint amit felvázoltam, sőt, ha drágul a nyers, akkor meg aztán végképp rosszabb.
Aztán ráadásképp mehetsz ugye felfedezni, mert földre nem tudsz ütni az ijjaiddal.

Egyébként ezt szoktam csinálni:.Szétlopom tekire a tornyos-ijjas védekezős félelfeket.Valami mindig hibádzik náluk.Vagy nincs annyi tolijuk, vagy nincs annyi varijuk, vagy egyik sincs annyi mint nekem.

És mi történik, ha átmegy rajtad két sereg?Az 5-be a tapasztalataim szerint vak hullán kívül senki nem megy vagy mehet át rajtad.(Vak hulla is max. egyszer.)Főleg szöviben nem.
4-be már elkel a 10% ijj 10% torony, de 5-be teljesen felesleges.

De lehet csinálni úgyis (ha túl soknak érzed a tanyát) hogy:
Tanyafree, 15% barakk elitekkel, a fennmaradó ép-ből templom meg kocsma.És akkor mindenkit le lehet lopni!

Fefe013 12-27-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 146897)

Egyébként ezt szoktam csinálni:.Szétlopom tekire a tornyos-ijjas védekezős félelfeket.Valami mindig hibádzik náluk.Vagy nincs annyi tolijuk, vagy nincs annyi varijuk, vagy egyik sincs annyi mint nekem.

És mi történik, ha átmegy rajtad két sereg?Az 5-be a tapasztalataim szerint vak hullán kívül senki nem megy vagy mehet át rajtad.(Vak hulla is max. egyszer.)Főleg szöviben nem.

Ha szövis félelfbe kötsz bele, akkor ott vari is van valszeg, készid tehát nem lesz még1szer lelopni, és ekkor jönnek a hadik.....
Ha az a 2 sereg 4 körönként 2 napon keresztül befér /az 24 mészi/, akkor az nem hiszem, h hidegen hagyna....

Andrew 12-27-2007 11:06

Quote:

Csinálsz egy 11-12%-os tornyos-ijjas félelfet 200 hekin, és ezzel az orival amit felvázoltam, szétloplak tekire lóvéra, nyersire, sőt, le is varázsollak.Ha tanyafree orit csinálsz, akkor sem lesz jobb annál, mint amit felvázoltam, sőt, ha drágul a nyers, akkor meg aztán végképp rosszabb.
Aztán ráadásképp mehetsz ugye felfedezni, mert földre nem tudsz ütni az ijjaiddal.

Tanyafree, 15% barakk elitekkel, a fennmaradó ép-ből templom meg kocsma.És akkor mindenkit le lehet lopni!

és röhögve lemészárolnak... ez az egyetlen baja :)

Killer 12-27-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 146846)
Véleményem szerint:

200 hektáron, némi kis kockázattal, a következőképp érdemes félelf orit építeni:
(A tudós személyiség alap.)
ÉP lista:
36 ház
30 barakk
20 tanya
12 raktár
73 kocsma
29 templom.
A barakkokba csak elitet képezzünk.(Egyrészt megkönnyíti a dolgunkat és 5-be nyugodtan üthetünk földre vagy fosztira, másrészt ha keresünk egy full elites szövit, meg van oldva a védelem is.)
Összességében (max. tekivel) tehát lesz 1680 elit, 4060 varis és 4088 tolis, a kaja a raktárban 10 körre elég.
A további fejlesztés: Tartsuk fenn a 15% barakkot az elitekkel, a raktárakat növelhetjük 15-re, de arra ügyeljünk, hogy 9-10 körig legyen kaja, minden templom építése után építsünk két kocsmát, hogy a tolis-varis arányt fenntartsuk.
Érdemes keresni szöviseket, nekem a két tolis-egy hadis-egy varis felállás jött be.
A következő szinteken egy apró módosítás, szintlépés után érdemes átállni 10%ijj-10%toronyra.
Tökéletesen működőképes és full erős ori, senki nem tudta lelopni vagy leverni amikor ilyennel játszottam az 5-be.
Vélemény?

egy ilyen félelfet max 2 nap és lelopok az óriásommal:D 1 db jól felépített mf óriással szét lehet kapni az egész szövit ebben a felállásban;)

Dragi 12-27-2007 11:15

Quote:

nem akarsz véletlenül 5.-be össze akadni velem ?:D:D:D Élvezném a helyzetet :D:D

Dragi 12-27-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 146902)
egy ilyen félelfet max 2 nap és lelopok az óriásommal:D 1 db jól felépített mf óriással szét lehet kapni az egész szövit ebben a felállásban;)

sztem 2 nap múlva már nem tudnád lelopni mert ha van esze leszabizik :) az első 5 sereg után :):)

Killer 12-27-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 146905)
sztem 2 nap múlva már nem tudnád lelopni mert ha van esze leszabizik :) az első 5 sereg után :):)

ez is igaz:D

Tamás 12-27-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 146898)
Ha szövis félelfbe kötsz bele, akkor ott vari is van valszeg, készid tehát nem lesz még1szer lelopni, és ekkor jönnek a hadik.....
Ha az a 2 sereg 4 körönként 2 napon keresztül befér /az 24 mészi/, akkor az nem hiszem, h hidegen hagyna....

Ha szöviben vagyok, nálunk is van vari.Sőt, még egy tolvaj, aki hasonló ahhoz, mint amit felvázoltam, mivel én a két tolis-hadis-varis felállást szeretem.Tehát akkor a másik félelfet ketten lopjuk le.
A hadisok nem jönnek be mészire, mert nem várom meg.Ha két körre vannak, lerengetjük őket 3-ba, (mielőtt lopok) ha mégis bejönne mészárra, egyből ütök felfele földre az elitjeimmel, és máris nem két körbe van a hadis.(Ha jön a sereg, kirakod a tekiejid egy részét, hogy ütés után a bejövő pénzből rögtön pótolni tudd a veszteséget.5-be ez működik.)Aztán következik a fesztivál.Továbbra is folyamatos rengi a hadisra, plussz tolis akció a másik tolistól.Az ellenséges vari le tudja húzni az én készülimet, de a másik tolijét nem.Ha kijön 3-4 körbe valamelyik, hadis, akkor már roppant egyszerű a dolog...

Ha egyedül vagy: Lelopod a félelfet felmérés után, kv előtt és kv előtt ütsz földre, és akkor már nem érnek el.

Egyáltalán: Van olyan aki megvárja a 24 mészit???Ezért van rosszabb helyzetbe az, akinek fedeznie kell az ijjak miatt...

Fefe013 12-27-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 146909)
Ha szöviben vagyok, nálunk is van vari.Sőt, még egy tolvaj, aki hasonló ahhoz, mint amit felvázoltam, mivel én a két tolis-hadis-varis felállást szeretem.Tehát akkor a másik félelfet ketten lopjuk le.
A hadisok nem jönnek be mészire, mert nem várom meg.Ha két körre vannak, lerengetjük őket 3-ba, (mielőtt lopok) ha mégis bejönne mészárra, egyből ütök felfele földre az elitjeimmel, és máris nem két körbe van a hadis.(Ha jön a sereg, kirakod a tekiejid egy részét, hogy ütés után a bejövő pénzből rögtön pótolni tudd a veszteséget.5-be ez működik.)Aztán következik a fesztivál.Továbbra is folyamatos rengi a hadisra, plussz tolis akció a másik tolistól.Az ellenséges vari le tudja húzni az én készülimet, de a másik tolijét nem.Ha kijön 3-4 körbe valamelyik, hadis, akkor már roppant egyszerű a dolog...

Ha egyedül vagy: Lelopod a félelfet felmérés után, kv előtt és kv előtt ütsz földre, és akkor már nem érnek el.

Egyáltalán: Van olyan aki megvárja a 24 mészit???Ezért van rosszabb helyzetbe az, akinek fedeznie kell az ijjak miatt...

Akkor a te készid lenne leszedve a másik meg kapná a mészit v pusztit, h ne menjen messzire... Arról nem is beszélve ha észreveszik, h kiléptél földre... akkor egy körben tuti nem 2 sereg fog befigyelni
Na de a kimenetel elég sok mindentől függ, tehát én mondok ezt te mondasz azt, de számtalan dolog bezavarhat az általunk elképzelt történésekbe, mindenesetre írtad, h kis kockázat, sztem nem is olyan kicsi az, sőt....

Cassandra 12-27-2007 11:45

Quote:

Egy kérdés, ha te full sereggel kimész pl a ló/íj felállásu egyik hadisre, akkor szerinted a másik nem masírozik majd be hozzád 5 sereggel?:)

Azért azt megnézném, hogy pl. egy kicsit varisabb TF óriást te mikor rengetsz/ártasz/versz be az általad felvázolt felessel.:p

Lopni tudod, de a szieszta csúnyán értelmetlenné teszi.;)

Killer 12-27-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 146914)
Egy kérdés, ha te full sereggel kimész pl a ló/íj felállásu egyik hadisre, akkor szerinted a másik nem masírozik majd be hozzád 5 sereggel?:)

Azért azt megnézném, hogy pl. egy kicsit varisabb TF óriást te mikor rengetsz/ártasz/versz be az általad felvázolt felessel.:p

Lopni tudod, de a szieszta csúnyán értelmetlenné teszi.;)

lopni se tudja Cassy,mert egy kicsit varisabb óriás már simán beártózza:D

Cassandra 12-27-2007 12:00

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 146923)
lopni se tudja Cassy,mert egy kicsit varisabb óriás már simán beártózza:D

Részletkérdés... megadom neki a kezdeményezés lehetőségét.;)

Synkel 12-27-2007 12:02

Quote:

Ha földre ütsz, akkor ők hazakísérnek sok sereges pusztival... Ne akard már azt mondani, hogy földeléses versenyben lehagyod a hadorikat:)

Amit itt felvázoltál mint erős félelf, az egy iszonyat gyenge ori. Rajtad kívül mindenki ezt állítja, csak te kötöd az ebet a karóhoz. Engem végülis nem zavar, de Dragihoz hasonlóan én is bízom benne, hogy összefutok veled:)

Fefe013 12-27-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 146924)
Részletkérdés... megadom neki a kezdeményezés lehetőségét.;)

3 ház fegyújtását és 150-200 vari leölését? eseteleg jól kitekiz? összesen 220 teki körönként?:D

Kutyuleee 12-27-2007 12:43

Nem tudom miért van az hogy itt mindenkinek nagy szája van, hogy ezeket hogy veri le 2-3-4-5-6-7-8 seregekkel, de mégis tele van ilyen orikkal a legtöbb 5ös csopi és nem 200hekin;) akkor most mi van??? 5ös csopira sztem egy jó felállás, mert ott 15%barakknyi elittel vigan lehet ütögetni. feljebb meg a 10/10 is lehet jó, ha nagyon beütik úgyis változtat az arányon. ez nagyon csoport függő dolog, hogy hol mi válik be.
Taszi rendben hogy a felessel kitörölheti egy óriás ellen, de egy feles nem fog óriással kötöszködni;)

Fefe013 12-27-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 146937)
Nem tudom miért van az hogy itt mindenkinek nagy szája van, hogy ezeket hogy veri le 2-3-4-5-6-7-8 seregekkel, de mégis tele van ilyen orikkal a legtöbb 5ös csopi és nem 200hekin;)

Ezért szeretem az 5-ös szintet:D:D
A kezdők, kezdőbbek ellen semmi baj nincs is az orijával, de azért mindenki ellen nem jó, ahogy ő állítja......Egyszer összeakad egy jó szövivel és akkor.....

All times are GMT +1. The time now is 18:26.