![]() |
Quote:
|
Quote:
ez tényleg fontos ide? Ehez nem tudtok hozzá szólni? Egyszerű javaslat:0 épfenntartási ktsg.- minimális segítség - 90% építési ktsg- minimális segítség -20% nyers igény- komoly segítség |
Quote:
De tudunk. Nekem tetszik. Egyszerű, nem túl táp, ugyanakkor hasznos, főleg magas hekin ahol nem filléres dolog átépülni. |
Quote:
Viszont a -90% aranyköltség szerintem nem annyira fontos. Végülis az nem olyan vészes pénz. (Igaz, legutoljára csak 4000 hekin épültem át, nekem a pénz ott nem tűnt soknak, de a nyersanyag annál inkább!) Szóval én úgy módosítanám, hogy: -100% épületfenntartási költség -25% aranyköltség -25% nyersanyag költség (Tudom, ez 3 féle dolog, az aranyköltséget akár ki is hagyhatjuk. -100% fenjntartási ktg. és -25% nyersi-vel is tök kibékülnék) Elnézést, ha buztaság. Gee |
ebből végülis a nyers a lényeg a másik 2 dolog nem olyan nagy...
A lényeg 10 v. max. 20%-nál tuti nem kéne több.... várnám a véleményeket erről... |
Quote:
És esetleg valami középkoribbnak tűnő nevet kitalálni neki. :D |
Ha szabad még szólnom egyáltalán...
És ahhoz mit szólnátok, hogy a személyiség neve Építőmester lenne, és nem csak kevesebb anyagból építene, hanem praktikusabban is. Lakáshelyzeti tudományban +5% (A többiben nem, csak a lakáshelyzet terén!) Építési költség -5% (Nyersanyag, és arany mennyiség is!) És akkor lehetne kombinálni a 2 (vagy több) szemeseknél, a tudóst, és az építőmestert. Így minden tudományágban megkapná az 5%-ot. És azért nagy hekin az 5% nyersi szükséglet csökkenés is nagy segítség. Ez elég táp dolog, de szerintem nem túlzó! (Erős személyiség lenne, de azért valljuk be, vannak durva személyiségek. Ez is durva lenne. De nem túlságosan durva!) És elnézést kérek, ha valaki úgy gondolja, hgoy hülyeségeket írkálok. |
Csak akkor támogatnám a javaslatodat, ha maximálva lenne a tudománytekercs legmagasabb értéke 50%-ban.
Bár szerintem ezt a maximálást most sem ártana elvégezni. |
Ezt viszont nem egészen értem....
Minek maximálni? Jelenleg a laksáhelyzet területén 50% a maximum. Minden máshol 55%. Annyi változna, hogy mivel itt nyilván "tanult országról" lesz szó, nem csak az anyagköltségen tud spórolni, hanem hatékonyabban is építenek. Jobb elrendezéssel ugyanakkora alapterületen több dolog fér el. Ez az igazi életben is így van. Annyi változna, a lakásheylzet 5%-kal megnőne. Az komoly segítség, de nem túlzó. (Szerintem.) És akkor lehetne számolgatni, hogy mi éri meg jobban. Mondjuk 30% lakiteki 45% haditekievel, vagy 35% lakiteki 40% haditekivel... És ugye azt se felejtsük el, hogy ha 35% a lakiteki, akkor egységnyi területen több ember fér el, tehát többet is eszik. Ergó vagy több tanya kell, vagy hamarabb fogy a gabona a raktárakból. Szóval ez nem 100%-os táp, csak nagyon erős! És nyilván, ha a házakban több az ember, akkor kevesebb ház kell egységnyi épület fenntartásához. Viszont a "megüresedő" helyekre ha templomot, barakkot, kocsmát építesz, akkor a kajád is ugyanúgy fog fogyni, tehát kaja terén nem lehet ezzel spórolni, szerintem ezzel akkor lehetne csak ilyen szinten spórolni, ha a lebontott házak helyére termelő épületek kerülnek, vagy olyan épület, ami nem indukál további ételfogyasztást. (bányák, kovácsok, könyvtárak, stb) Ezért gonodltam úgy, hogy az Építőmester személyiség a +5% lakitekivel és a -5% épkültséggel egy nagyon is használható, erős, de nem ultradurva személyiség lenne. |
Az 5% lakáshelyzeti dolog szerintem elég erős...
A 20% nyersanyag kedvezmény kb jól hangzik, de mellette az aranyköltség sem elhanyagolható egy nagyobb orinál -legutóbbi átépülésem aranyköltsége a túlóra miatt kb 400 millába került az A-ban (és nem gnóm vagyok) Jó észrevétel a faji hátrányok kiküszöbölése dolog -ezért lehetne 50% aranykedvezmény az építésznek (és a 20% nyers is létjogosult így) |
Quote:
0 épfenntartási ktsg.- minimális segítség kérdés legyen, ne bonyolítsuk ezzel is ? - 90% építési ktsg- minimális segítség, helyett legyen 50% -20% nyers igény- komoly segítség, 10 v 20% legyen Erről írjatok érdekelne még sok embernek a véleménye , most nem kezdem el sorolni a neveket :) |
Nekem tetszik Pax személyisége. Egy zöld erejéig :)
-Mármint ha tudnék adni- |
Quote:
Erről vélemény? Egyszerű javaslat: 0 épfenntartási ktsg.- minimális segítség kérdés legyen, ne bonyolítsuk ezzel is ? - 90% építési ktsg- minimális segítség, helyett legyen 50% -20% nyers igény- komoly segítség, 10 v 20% legyen Erről írjatok érdekelne még sok embernek a véleménye , most nem kezdem el sorolni a neveket |
Quote:
DE szerintem sznesebbé tenné a játékot egy olyan szem, ami nyersit ad vissza, márpedig ha ez beerül az már nem fog :) (Ahogy 2tekercses se lesz) Úgyhogy nem fogom ellenezni a javaslatot, de támogatást se várj :D |
Quote:
Esélytelen és gondolom bonyolult is lenne.... DE köszönöm a véleményed. |
Quote:
A stabilabb épület részéről persze lemondtam. |
ilyen nem volt
|
Én az építészt támogatnám, ha:
1; Adna épületvédelmet, mint a túlélő a személyi védelmet. és/vagy 2; Kevesebb fentartási költséget jelentene. De baromi jó ötlet lenne bevezetni |
Erről vélemény?
Egyszerű javaslat: 0 épfenntartási ktsg.- minimális segítség kérdés legyen, ne bonyolítsuk ezzel is ? - 90% építési ktsg- minimális segítség, helyett legyen 50% -20% nyers igény- komoly segítség, 10 v 20% legyen Szerintem egy ilyenre lenne a legtöbb esély... persze az épületvédelmes dolog se lenne rossz.. |
Quote:
On: Én az épületvédőset támogatnám, és úgy, ahogy yenkie mondta és/vagy fenttartási költségcsökkentés. |
És ha egységesítjük?
-10% építési költség (arany) -10% építési költség (nyersanyag) +10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- valamint hadi támadásokat. Pl gyújtogatás, földrengés, pusztítás) +10% építési költség (nyersanyag) megmaradás bontás esetén PL: Ha 1.000 kő egy épület, akkor abból lejön 10%, tehát azt az Építész alapból 900-ból építi meg, majd ha lebontja, visszakapja a saját építési költségének a 10%-át, tehát jelen esetben 90 követ. Tehát összesen 190 követ 'spórolna' rajta. De szerintem ez a változtatás nem vog bekövetkezni (itt a nyersanyag visszaszerzésre gondolok!), mert abból kavarosás lehet. Pl ha valamit építeni lehet alapból 100 kőért azt az Építész 90-ért húzza fel, majd sokat játszik, és felmegyk hekiben, és ugyanaz az épületet lebontja akkor, amikor az 1000-bek kerülne (vagyis neki 900-ba), akkor visszakapna ugye 90 követ. Ami 100%-a annak, amiből megépítette. Szóval a rendszernek el kéne mentenie minden épületed eredeti valós (tehát az Építész által kifizetett) nyersanyakgöltségét. Ez (szerintem) nem fog bekövetkezni. Bár ha mégis, akkor az nagyon jó lesz, mert 90-ből építed, akkor is csak 9-et kapsz, ha már 900-ba kerülne. Szerintem az meg nagyon tisztességes dolog lenne. :) Akár lesz nyers visszakapás, akár nem, továbbra is tetszik a személyiség, és támogatom. (Kár hogy leszavaztátok a +5% lakitekit :( De elfogadom, hogy az valakinek megbonyolítja a számolását..) |
Quote:
|
Quote:
Ha én emlékszem rosszul, akkor elnézést. Off: Mellesleg hajrá Pécs! :D On: |
"-10% építési költség (arany)
-10% építési költség (nyersanyag) +10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- valamint hadi támadásokat. Pl gyújtogatás, földrengés, pusztítás)" ez jó, így támogatom "+10% építési költség (nyersanyag) megmaradás bontás esetén" ezt miből számolnád? mert nem mindegy.:) szerintem ez nem kell. így is elég jó személyiség lenne, de nem lesz sláger. én törpénél 2.; 3.; személyiségnek választanám.:) de ott már tuti:D |
Quote:
Csakatértis elsőnek :) Gee ötlete tetszik és korrektnek tűnik,csak gondolom plusz forrásigény lenne az adatok mentése .. de tökéletesen megfelelne a bontás után megmaradó nyersi nélkül is. Elfogadom az ellenérveket is,miszerint elég nagy erősítés egy többszemcsisnek,ha pont úgy választja be a szemeit .. de valljuk be,kevesen vannak .. akik meg erre adják a fejüket .. és ha mégis,akkor csak kísérletező jelleggel. |
Quote:
törpe/ tudós, építész, gazdálkodó de elsőnek??? nem is tudom még az is lehet ha bejön indítok kisérleti jelleggel egy orit, építész személyiséggel.:) |
Quote:
Úgy legyen :) Bár megmondom őszintén,akár drasztikus,akár nem .. én mégis felemelnéma 10%-ot 30%-ra .. a Túlélő szemhez viszonyítva. Akkor véd is valamit .. de mégsem olyan,hogy az akcióid hatástalanok. |
Quote:
embert könnyebb venni, mint x kör alatt visszaépíteni erős lenne szerintem |
Quote:
A fajokkal ellentétben a személyiségek csak pozitív dolgokat adnak. Választáskor mérlegeld országod beállítottságát, faji adottságait. A személyiségekkel tovább erősítheted országodat egy adott irányba, vagy országod eddigi gyengéit egyenlítheted ki, választásodtól függően. A személyiség dolga,hogy erősítsen. Mindegyik mostani személyiséggel lehet úgy bánni,hogy igazán erősítésként hasson,csak okosan kell csinálni. |
Quote:
|
Ha az építész azt jelentené, hogy védelmet ad toli/variakciók ellen az épületeknek, azt elfogadnám. Azt is, ha azt jelenti, hogy olcsóbb az építés (ezt reálisabbnak tartom). De azt nem fogadom el, hogy olcsóbb építés mellett még védelmet is adjon az épületeknek, azt meg végképp, hogy hadi támadások ellen is.
|
Támogatom, kicst kibővitve a nyersanyagvisszatéritéssel...
Mondjuk a Saját rombolással az eredetileg felhasznált nyersanyag 40%-a, pusztitáskor, rengetéskor pedig 20% nyersanyagvisszatéritéssel... Játszható személyiségnek tűnik... |
Quote:
|
Hja. Ha alapból olcsóbban építi fel, és 40%át visszakapja, akkor az nagyon durva lenne.
Kitartok az eredeti 10%-kal olcsóbb építkezés (arany ÉS nyersanyagköltség), és 10% visszatérítés mellett (nyersanyagköltség), 10% épületvédelemmel (toli, vari, hadi akciók ellen is). Szerintem ez elég erős, de nem túlzó. Ha azt mondjátok, hogy a 10% kevés, akkor az egészet (mind a 4 értéket) meg lehet tolni 15%-ra. Az még belefér. De 20%-ig nem kéne felmenni, az már nagyon kemény erősítés lenne. (20% fölé meg pláne nem.) |
Na majdha végetér a számokkal dobálózás, visszanézek :)
Mert most a 30változatnak sok értelmét nem látom. |
A visszatérítéssel semmiképpen nem értek egyet.
Miért nem elég 10-30%-kal olcsóbb építés? Szerintem igen kellemes előny lenne már ez is... |
Quote:
|
Építész
Az építész az, amire a név utal: építész. Az egyes épületek felépítéséhez, fenntartásához szükséges pénz 20%-kal alacsonyabb. Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás. Szerintem sok a 30%.Legyen inkább 20% valamint a lebontot épületekből kapjon vissza még 10%-ot hisz az a valósághoz is jobban kötődik.Igaz a valóságban több mint 10% nyersanyagot kapunk vissza egy épület lebontásakor de ezt ellensúlyozná a 20% felépítéshez és fentartáshoz való költség, valamint a 20% tolvaj és mágikus támadással való védelem. Ráadásul ha belegondolunk lebontani épületeket igazán csak a játék elein szoktunk.(Persze vannak ritka kivételek) :rolleyes: |
ez meg mindig nagyon tapos.
|
Quote:
Ezeket nyugodtan el is lehet hagyni... Quote:
Nem kell elrontani okos javaslatokkal. :D |
All times are GMT +1. The time now is 02:11. |