Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

Lyra 08-16-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 118053)
Hoppá lehet nem jol irtam:))
én azzal a 2-3 levéllel nem fogok hatalmas forgalmat generálni. A másik a mobil net nem éri meg, már filoztam rajta
A harmadik föleg kiváncsiságbol szoktam pásztázni, megnézzem az átlagot, nagyon nem érdekel.

Én csak azt probáltam hangsulyozni hogy nem szabályos az ilyen.

Amugy hogy visszatérjek a topik ciméhez.)) Kiváncsi leszek milyen lesz az UJ Dell Vostro laptop, ha igaz amiket olvasok rola, akkor nem lesz rosz, ugyhogy 1-2 héten belül beszerzek 1-et egy kis teszt céljábol.
Ára se nagyon vészes, bár amire bekerül magyarországra biztos vagy a duplája lesz:))

Ausztriában már kap6ó a Vostro. Akik látták esküsznek rá, de az ára 1500 Ájró és... Ez egy kicsit necces egy lapiért. Ha már ennyi akkor Panasonic X széria. Nyugodtan mondhatni hogy ütik-verik az IBM /Lenovo/ ThinkPad-eket...

richardka 08-17-2007 09:06

Quote:

Originally Posted by Lyra (Post 118309)
Ausztriában már kap6ó a Vostro. Akik látták esküsznek rá, de az ára 1500 Ájró és... Ez egy kicsit necces egy lapiért. Ha már ennyi akkor Panasonic X széria. Nyugodtan mondhatni hogy ütik-verik az IBM /Lenovo/ ThinkPad-eket...

Háát ...

nem tudom de a dell amerikai oldalán nekem 700 dollárba jön ki:)) maxra:)) ami nincs 140 ezer forint. tetszik a fekete szin:)) ezért is adtam el a lenovot mert szürke volt:)

Elég nagy a különbsége ezek szerint az Eu-hoz is képest

mindegy vesze 1-et:)) és megnézem ha nem tetszik majd eladom

Ati 08-17-2007 09:14

Mire kishazánkba eljutnak a műszaki cikkek, nyugodtan lehet egy kétszeres szorzót tenni az árra.

richardka 08-17-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118358)
Mire kishazánkba eljutnak a műszaki cikkek, nyugodtan lehet egy kétszeres szorzót tenni az árra.

mi meg csak csorgathatjuk az állunk hogy huuu ott mennyi:)

Ati 08-17-2007 10:54

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 118398)
mi meg csak csorgathatjuk az állunk hogy huuu ott mennyi:)

Vagy e-bay, és még vám+áfa megfizetése mellett is olcsóbban kijön.

richardka 08-17-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118399)

már megrendeltem:))

a magyaron is van egy elado:)) nem akarom a cimet kiirni, de aukcios oldalrol van szo:)) na ott nyomtak egy árat:))

Lyra 08-18-2007 06:03

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 118535)
már megrendeltem:))

a magyaron is van egy elado:)) nem akarom a cimet kiirni, de aukcios oldalrol van szo:)) na ott nyomtak egy árat:))

Ha megvan a cuccos akkor beszéljünk róla. Én is kíváncsi vagyok arra nézve, hogy mik lesznek a tapasztalatok...;)

LotR 08-20-2007 00:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118399)

nagyker + kisker árat uszhat meg az ember...
de én nem merek így rendelgetni.. :(

Ati 08-20-2007 10:17

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 118786)
nagyker + kisker árat uszhat meg az ember...
de én nem merek így rendelgetni.. :(

Plusz sok esetben vámot és áfát, mert nem túl következetesek a vámosok. (És ehhez igazából semmi trükközés nem kell.) Ez persze a rizikófaktor benne.

Az a vége, hogy féláron kapod, vagy "csak" harmadával olcsóbban.

Ha elromolhat, akkor a garancia miatt viszont nem érdemes, mert ezeknél macerásabb, vissza kell ugyanis küldeni, nem helyi javításúak.

LotR 08-21-2007 12:03

Ezek szerint akkr mondhatjuk h az 1 v 2 év gari és szerviz miatt fizetjük meg a "felárat" :confused:

Lyra 08-28-2007 09:04

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 118984)
Ezek szerint akkr mondhatjuk h az 1 v 2 év gari és szerviz miatt fizetjük meg a "felárat" :confused:

Alapesetben minden noteszhez adnak 1-2 év garit /kereskedőfüggő/ illetve a BC kategóriában bevett a 3 év teljeskörű. Ehhez vehetsz még további gariidőt 1-2 évet neked tetszően. Bár ez is faramuci dolog, mert pl a FuSi-nak katasztrófális a szervizháttere, meg kötözködnek feszt, addg pl az ÁJBÍEMM-é 5-ös...:D

LotR 08-30-2007 00:01

Fuji nálam alapból nem játszott...
az IBM-et meg fizesse meg aki tudja vagy a munkáltató:p

Steve 09-04-2007 08:54

Szakik segítségét kérném!

Egyre nagyobb szükségem van egy laptopra, viszont feleslegesnek érzek egy erős gépet (nemis futná rá mostanság) mert a PCm minden igényt kielégít azon kívül hogy nem mobilis :)
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e használt cuccot venni, hol lehet/érdemes ilyet egyáltalán? Nekem összvisz böngésző meg skype kéne hogy fusson, semmi más az égvilágon :)

Ati 09-04-2007 08:59

Én is megkérdezem a hozzáértőket... Van egy laptopom, nagyon régi, nagyon lassú, nagyon kevés memóriával. A windows betöltési ideje kb 10 perc. A következő hónapokban szeretném a szokásosnál aktívabban használni, viszont ilyen sebesség mellett ez erősen problémás. :)

Érdemes-e, és LEHET-E ezeket bővíteni? Procit cserélni, memót bővíteni jelentős mennyiségben (most 128M van benne, minusz a videómemória, el lehet képzelni, hogy egy XP mit csinál... ;)). Ha igen, akkor hol, és kb mennyibe kerül egy minimum 1G memóriára való bővítés, valami legalább 2 gigás laptopos procival?

Csokibácsi 09-04-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122543)
Én is megkérdezem a hozzáértőket... Van egy laptopom, nagyon régi, nagyon lassú, nagyon kevés memóriával. A windows betöltési ideje kb 10 perc. A következő hónapokban szeretném a szokásosnál aktívabban használni, viszont ilyen sebesség mellett ez erősen problémás. :)

Érdemes-e, és LEHET-E ezeket bővíteni? Procit cserélni, memót bővíteni jelentős mennyiségben (most 128M van benne, minusz a videómemória, el lehet képzelni, hogy egy XP mit csinál... ;)). Ha igen, akkor hol, és kb mennyibe kerül egy minimum 1G memóriára való bővítés, valami legalább 2 gigás laptopos procival?

Azt mondod, nagyon régi. Támogatja az 1GB-s modulokat? Igaz ha kidobod a 128-ast, két 512-es modullal is megoldható. Feltéve, ha két slot van benne, ofkoz.
Ezeket Te is tudod cserélni (megúszod a szervíz munkadíjat), legrosszabb esetben csavarhúzó használattal, darabokra szedve a gépet :)

Ati 09-04-2007 10:56

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122553)
Azt mondod, nagyon régi. Támogatja az 1GB-s modulokat? Igaz ha kidobod a 128-ast, két 512-es modullal is megoldható. Feltéve, ha két slot van benne, ofkoz.
Ezeket Te is tudod cserélni (megúszod a szervíz munkadíjat), legrosszabb esetben csavarhúzó használattal, darabokra szedve a gépet :)

Halvány fogalmam sincs, hogy támogatja-e... :) Ez egy Gericom gépecske, valamikor 2002 előttről. Nem tudom milyen memó kell bele, vagy milyen proci...

Csokibácsi 09-04-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122555)
Halvány fogalmam sincs, hogy támogatja-e... :) Ez egy Gericom gépecske, valamikor 2002 előttről. Nem tudom milyen memó kell bele, vagy milyen proci...

Ez megnehezíti a dolgot :D

Nincs rajta valami típusszám?
Gericom igazából nem gyártott noteszt, ki kéne nyomozni, ki az igazi gyártó.

Ati 09-04-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122556)
Ez megnehezíti a dolgot :D

Nincs rajta valami típusszám?
Gericom igazából nem gyártott noteszt, ki kéne nyomozni, ki az igazi gyártó.

Gericom Webgine MSW, ennyi van rajta összesen, plusz webcím, hogy gericom.com, meg telefonszámok stb.

Csokibácsi 09-04-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122558)
Gericom Webgine MSW, ennyi van rajta összesen, plusz webcím, hogy gericom.com, meg telefonszámok stb.

Nem igazán találom a gyártót. Egy csomó német oldalt dob a gugli, nekem az kínaiul van.
Annyi biztos, hogy 2 gigás procit nem tudsz bele tenni, ebbe még P3-ak mentek.

128MB (removable), 1GB max, 2 ports.

Elvileg 1GB oké.

Ati 09-04-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122566)
Nem igazán találom a gyártót. Egy csomó német oldalt dob a gugli, nekem az kínaiul van.
Annyi biztos, hogy 2 gigás procit nem tudsz bele tenni, ebbe még P3-ak mentek.

128MB (removable), 1GB max, 2 ports.

Elvileg 1GB oké.

Celeron 1G proci van most benne. Ezért nem akarnám én ezt itthon, mert megveszek vmit, ami esetleg nem is jó bele. :D

Hardver barkácsolás terén leragadtam ott, hogy 486-os. :)

Deni 09-04-2007 11:55

ömm nekem egy olyan problémám van a laptopommal, hogy mostanában elkezdett vicceskedni.. mindezt úgy csinálja, hogy W3 közben lelövi magát.. először arra gondoltam, hogy hátha videokártya gondok vannak vele..ezt kb egy hete csinálja amúgy.. de tegnap úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy kis vindóz újrapakolásnak.. cd be.. vindóz intsall, formatálás meg minden ami kell, indít.. aztán egy 10 perc múlva laptop minden előzetes bejelentés nélkül kikapcsolt.. következő neki futásra ugyanezt csinálta.. noh vajon mi lehet a kattja? :(

Kutyuleee 09-04-2007 12:01

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122572)
ömm nekem egy olyan problémám van a laptopommal, hogy mostanában elkezdett vicceskedni.. mindezt úgy csinálja, hogy W3 közben lelövi magát.. először arra gondoltam, hogy hátha videokártya gondok vannak vele..ezt kb egy hete csinálja amúgy.. de tegnap úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy kis vindóz újrapakolásnak.. cd be.. vindóz intsall, formatálás meg minden ami kell, indít.. aztán egy 10 perc múlva laptop minden előzetes bejelentés nélkül kikapcsolt.. következő neki futásra ugyanezt csinálta.. noh vajon mi lehet a kattja? :(

Én memória gondra tippelnék. De az is lehet hogy a merevlemezen van bootsector hiba (ez utobbival szivtam anno én is)

Hát sztem abba a Gericomba nem nagyon fogsz tudni 2G-ás procit rakatni, haveromnak 1,2cerka volt benne, és 1,4ig tudta volna böviteni ha jól emlékszem (szintén Gericom és hasonló korosztály)

Deni 09-04-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122576)
Én memória gondra tippelnék. De az is lehet hogy a merevlemezen van bootsector hiba (ez utobbival szivtam anno én is)

de mindezt csak akkor csinálja, ha játszani akarok w3-at (érdekes módon az AOE3 simán elfut minden gond nélkül, igaz az nem cd-ről megy hanem daemon toolsról), vagy vindózt telepíteni.. amúgy netezésre tökéletes, filmet nézni csudajó, zene is hasít rajta.. meg amúgy minden játék amit nem cd-ről akarok játszani..

Ati 09-04-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122577)
de mindezt csak akkor csinálja, ha játszani akarok w3-at (érdekes módon az AOE3 simán elfut minden gond nélkül, igaz az nem cd-ről megy hanem daemon toolsról), vagy vindózt telepíteni.. amúgy netezésre tökéletes, filmet nézni csudajó, zene is hasít rajta.. meg amúgy minden játék amit nem cd-ről akarok játszani..

Azt próbáltad már, hogy ezt is átmásolod daemon tools-os image-nek, és nem cd-ről játszani vele?

Ati 09-04-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122576)
Hát sztem abba a Gericomba nem nagyon fogsz tudni 2G-ás procit rakatni, haveromnak 1,2cerka volt benne, és 1,4ig tudta volna böviteni ha jól emlékszem (szintén Gericom és hasonló korosztály)

Lehet, hogy már az is elég lenne... Szerintem leginkább a memória hiánya húzza le a sebességet. Túl sokat nem akarnék rá költeni, az az igazság.

Deni 09-04-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122578)
Azt próbáltad már, hogy ezt is átmásolod daemon tools-os image-nek, és nem cd-ről játszani vele?

Ezt javasolta egyik munkatársam is :D hazamegyek majd megpróbálom :)
bár ettől maga a probléma még nem lett megoldva :rolleyes:

LotR 09-04-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122580)
Lehet, hogy már az is elég lenne... Szerintem leginkább a memória hiánya húzza le a sebességet. Túl sokat nem akarnék rá költeni, az az igazság.

én nem értek hozzá, de nekem mielőtt megvettem a laptopmm azt tanácsolták, h ha veszem ugyvegyem h az van egybe szval nem olyan mint a homepc-k, h cserélek eztazt.. laptopnál kicsitproblmásabb...
Azt tanácsolták így egybe használjam és hamár annyira előrehaladott a technika, akkor érdemesebb egybe lecserélni, mint foltozgatni...

jelenleg sztem már 120 ezerért is lehet elég normális laptopot venni és biztosabb ,egyszerűbb mint a foltozgatás...

persze ha nincs rá keret és jó állapotba van és csak a memoria hiányzik belőle.... :rolleyes:

Ati 09-04-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122581)
Ezt javasolta egyik munkatársam is :D hazamegyek majd megpróbálom :)
bár ettől maga a probléma még nem lett megoldva :rolleyes:

Közelebb jutsz vele a probléma megoldásához. :) Ha így működik, akkor cd problémára lehet gyanakodni. Ha így se, akkor a cd problémát kilőtted. :)

Ati 09-04-2007 12:34

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 122585)
jelenleg sztem már 120 ezerért is lehet elég normális laptopot venni és biztosabb ,egyszerűbb mint a foltozgatás...

persze ha nincs rá keret és jó állapotba van és csak a memoria hiányzik belőle.... :rolleyes:

No hát ez az, hogy nem akarok 120ezret rákölteni. :D

Csokibácsi 09-04-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122567)
Celeron 1G proci van most benne. Ezért nem akarnám én ezt itthon, mert megveszek vmit, ami esetleg nem is jó bele. :D

Hardver barkácsolás terén leragadtam ott, hogy 486-os. :)

Nagyon fölé nem tudsz menni. Nem tudom, talán 1,3-as volt noteszba való p3-ból a legnagyobb. Mondjuk a p3 legalább dupla cache.
Inkább memóriára kell gyúrni, kérdés csak, mi pénzt nem szégyellnek elkérni az 512-es SD modulokért.

Csokibácsi 09-04-2007 16:01

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122577)

Nem melegszik nagyon? Ha a cd pörög folyamatosan, az még plusz hőt termel.
Memtesztet, meg hasonló nyalánkságokat azért futtathatsz rajta.

Csokibácsi 09-04-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 122540)
Szakik segítségét kérném!

Egyre nagyobb szükségem van egy laptopra, viszont feleslegesnek érzek egy erős gépet (nemis futná rá mostanság) mert a PCm minden igényt kielégít azon kívül hogy nem mobilis :)
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e használt cuccot venni, hol lehet/érdemes ilyet egyáltalán? Nekem összvisz böngésző meg skype kéne hogy fusson, semmi más az égvilágon :)

Érdemes-e, ez jó kérdés.
Ha nincs újra keret, akkor úgysem tudsz jobbat :P
Viszont a garancia hasznos dolog. Ha alaplap, vagy kijelző távozik, akkor azt nem nagyon éri meg javítani.

LotR 09-04-2007 16:52

én szereltem össze pc-ket, néha laptopokat diákmunkásként szalagnál, IBM és HP gépeket...
szval nem szívesen vettem volna meg utána őket....:)
Jó dolog a garancia...

512-es memoria sztem 5k Huf-nál nem több.. tehát max 10k Hufból ki kell h jöjjön sztem.

Deni 09-04-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122733)
Nem melegszik nagyon? Ha a cd pörög folyamatosan, az még plusz hőt termel.
Memtesztet, meg hasonló nyalánkságokat azért futtathatsz rajta.

Hát nem mondom, hogy nem meleg a gép.. csak nem tudom eleve, hogy mennyire szabadna melegednie :)
megöööö.. én lenni szőke versenyző.. hogy mit futassak rajta hogyan ? :rolleyes:

Csokibácsi 09-04-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122776)
Hát nem mondom, hogy nem meleg a gép.. csak nem tudom eleve, hogy mennyire szabadna melegednie :)
megöööö.. én lenni szőke versenyző.. hogy mit futassak rajta hogyan ? :rolleyes:

Próbálgasd, amikről szó volt (cd image daemon-ba), nézhetsz DVD filmet lemezről (pörögjön csak az a meghajtó) ha eddig nem tetted. Bár ilyen hibát rossz cd meghajtó indokkal még nem láttam (hasonlót igen, lemez berakásakor azonnal újraindult a win., ez sem hardveres hiba volt).
Nem vagy szőke, ki tudod zárni a hibaokok közül a meghajtót ha kell :D

Memóriateszt: http://www.memtest.org/download/1.65...+-1.65.iso.zip

Ezt karcold ki egy újraírható lemezre, bootolj be vele, aztán fusson csak, legalább egyszer végig (Pass 1).

Melegedés. Ha a burkolat erősen forró, akkor lehet ez is egy ok. Egy belső takarítás szokott segíteni, néha extrém méretű porcicák szeretnek összegyűlni a gépben.

Végig kell nézned mindent, nincs mese :P

Csokibácsi 09-04-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 122751)
512-es memoria sztem 5k Huf-nál nem több.. tehát max 10k Hufból ki kell h jöjjön sztem.

Ne legyen igazam, de szerintem a 133MHz-es 512-es SD SO-DIMM drágább lesz mint 5k.

Andrew 09-04-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122816)
Ne legyen igazam, de szerintem a 133MHz-es 512-es SD SO-DIMM drágább lesz mint 5k.

Kingmax Mars DDRII 800
512 MB, DDR2 800MHz, PC6400

ez itt potom 4680 HUF áfával... szépen lementek az árak

Csokibácsi 09-04-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 122821)
Kingmax Mars DDRII 800
512 MB, DDR2 800MHz, PC6400

ez itt potom 4680 HUF áfával... szépen lementek az árak

Mondom SD, nem DDR és nem DDR2.

Andrew 09-04-2007 21:52

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 122823)
Mondom SD, nem DDR és nem DDR2.

jahh, sry, tényleg benéztem :o
meg el is felejtettem hogy a ddr-hez képest az sd-t aranyárban mérik :p

Csokibácsi 09-04-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 122824)
jahh, sry, tényleg benéztem :o
meg el is felejtettem hogy a ddr-hez képest az sd-t aranyárban mérik :p

Igazából nem is nagyon látok boltokat, ahol pont ilyen modult ...

No de majd Ati nyilatkozik, feltúrja-e értük a várost :P

All times are GMT +1. The time now is 22:36.