![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy lehet olyan select-et csinálni, ahol a szövegek előtt ikonok vannak? Egy lenyíló nyelvválasztó menüt szeretnék (illetve a főnök szeretné :p), amiben a "Magyar" felirat előtt egy magyar zászló, az "English" felirat előtt meg egy angol zászló van... |
Quote:
Amúgy az option tag-nek berakod háttérnek a képet, meg beállítod, hogy ne ismételje, és jó lesz elvileg. Pl.: Code:
<select name="lang"> |
Quote:
amúgy most 3 nyelv van, de lehet lesz még pár... :p |
Quote:
nekem ilyen lett megfűszerezve egy kis smarty-val: css: Code:
Code:
{literal} Köszi szépen még egyszer! Nagyon boldog lettem, hogy sikerült megvalósítani!! :rolleyes: |
Igazán nincs mit. :)
|
Foglalkozik itt valaki pénzért webszerkesztéssel? Azt hiszem jövőhéten életem első weblapját csinálom, ami pénzért fog elkelni. Árat nem tudom mennyit mondjak. Tanácsot tudnátok adni, hogy egy valószínűleg minimális szkriptet tartalmazó HTML+CSS kombós oldalt mennyiért éri megcsinálni? Hangsúlyozom, első oldalam, ergó nem szeretnék annyit kérni, mint aki nap mint nap ezzel foglalkozik.
|
Quote:
Mivel feltételezem nem nagyon fogod belevenni az adóbevallásodba (egyébként éves 200k-ig megtehetnéd), és mint mondtad először csinálod, talán 2, max 2,5k reális óránként. De ez az árazás teljesen figyelmen kívül hagyja azt, hogy mekkora értéket hozol létre a konkrét honlappal. Milyen dologról van szó egyébként, ha szabad érdeklődni? Úgy talán tudok pontosabban fogalmazni. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem egyébként ott kezd a dolgot, hogy megkérdezed a megrendelőt, hogy milyen cselekvést vár azoktól a felhasználóktól, akik az oldalára vetődnek. Ez lehet egy dolog, de lehet több is (de csak néhány, különben szétesővé válhat a honlap). És ezen dolgok vagy dolog köré kell építeni a honlapot, nevezetesen, hogy a designtól kezdve a landing page-eken keresztül a tartalomig mindennek az adott cselekvés vagy cél létrejöttét KELL elősegítenie. Minden más meg lényegtelen. Persze ezt nehéz belőni (sokszor csak kísérletezéssel lehet = folyamatosan változtatod a honlapot és méred az eredményt), de a megrendelőd hasra fog esni tőle és beajánl mindenkinek akivel találkozik, egy kis tapasztalatszerzés után pedig nyugodtan kérhetsz 4-5k-t óránként (többet is), mert aszondod hogy te meg tudod oldani, hogy az oldalak felhasználói pontosan azt csinálják majd és úgy, ahogy a megrendelő elvárja. És ez piacképes tudás lesz. |
Akkor fellököm gyorsan a két oldalt :)
Szerk: a tárhelyemet törölték, így egy picit több idő lesz feltölteni. |
Na közben átgondoltam amit Te írtál. Ez a cég, osztálytársamat kereste meg, ő ajánlott engem, mert ő elutazott. Gondolom azért azzal tisztában vannak, hogy ennyire nem fogunk belemenni a marketing részébe, amennyire Te. Persze valamennyit szeretnénk belerakni, mert sokat sajnos nem tudunk. Meg egyáltalán azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit akar. Ha webáruházat, akkor ahhoz keresünk a neten valami indulási alapot, kiegészítjük és ráhúzunk egy design-t, szerintem. Ha tényleg vérprofi munkát szeretnének, akkor nem diákot keresnek fel. Mi hozzuk a legtöbbet, amit tudunk. Remélem megfelel Nekik.
|
Feltöltöttem őket, BADRRE Project 1 és BADDRE Project 2. Mindkettő versenyre készült, amelynél nem volt szempont a kis méret, valamint CSS3-at csempésztünk a másodikba, a betűtípussal, ami ezért kis sávszéllel picit több ideig töltődhet.
|
Quote:
Arról nem is beszélve, ha később valami jó üzleti modellt akarsz találni, amire alapozni fogod a saját céges ötleted, felbecsülhetetlen előnyt fog jelenteni, ha értesz a marketinghez is (A marketinget nem mint reklámot kell érteni, hanem mint egy piacképes áru vagy szolgáltatás létrehozása és menedzselése), mivel a legtöbb startup (állítólag) ezen bukik el. Szóval ha már fejlesztesz egy honlapot, szerintem nem árt előre gondolni a későbbiekre is. |
Quote:
|
Quote:
Tudom, a cél a verseny megnyerése volt, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tökéletes lett mindkettő. Arra akartam csak reflektálni megint, hogy pl. már a bútorbolt weblapja esetén is csak akkor lesz esélyed olyat csinálni, amivel elégedettek lesznek, ha pontosan meg tudják mondani előre, hogy mi a céljuk vele. Azzal meg már végképp nem akarlak elkeseríteni, hogy sokan ezt sem tudják megmondani... |
Quote:
Konkrétan olyan anyagot nem tudok mondani, amiről azt gondolom, hogy alapnak tökéletes lenne, de szerintem sokat lehet tanulni ezekből pl: Sean Ellis blogja. Ő konkrétan két startupot vezetett el az USA-ban tőzsdéig marketingesként (Uproar.com és LogMeIn - lehidalsz, de mindkettőt Magyarországon alapították...). Szerintem minden posztjából érezni, mennyire ért hozzá. Eric Ries blogja, ez konkrétan induló (és/vagy kicsi, de növekedni akaró) online/technológiai cégek problémáival foglalkozik. Komolyabb üzleti betekintést Fred Wilson blogja tud nyújtani, online (főleg hálózatos) területen működő kockázati tőke társaság vezetője ő. Ebből a három blogból pedig rengetek linket és sok könyvajánlást lehet összeszedni, amivel gyakorlatilag végteleníteni lehet a tanulási fázist :) De kiindulásképp érdemes ezek közül azokat a posztokat olvasni, amiknek a címe mondjuk megragadja a figyelmed, aztán onnan már megy magától, ha érdekel. |
Quote:
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A tartalmába gondolom, nem volt semmi beleszólásod. Szerintema a tartalma nagyon elrontott, semminek nem lehet tudni az árát. Így teljesen felesleges az egész. Kár, hogy az "akciók" teljesen elüt. De gondolom, meg volt kötve a kezed. Szerintem ez tipikus példa, amikor egy ügyes webkészítő munkáját elcseszi egy hülye vállalatvezető. |
Quote:
|
Szeretnék elkezdeni egy oldalt szerkeszteni. Legutóbb középiskolában csináltam ilyesmit, aminek már 10 éve legalább, úgyhogy gyakorlatilag az alapoktól kéne elkezdeni újra. Nem biztos, hogy jegyzettömbben szeretném csinálni, ha tudtok ajánlani valami programot, amit ismertek, és jó, akkor nekiállnék. :)
|
Quote:
|
Quote:
2005-ben érettségiztem, akkor csináltam utoljára ilyesmit, tehát közel kezdőt kell látni bennem. :D Amit tudtam, azt is elfelejtettem. :) |
Quote:
e107 (magyar) e107 angol Joomla (magyar) Joomla (angol) Nagyjából úgy képzeld el, mintha telepítenél egy programot a weboldaladra, és azon keresztül tudnád szervezni az egészet. |
All times are GMT +1. The time now is 03:20. |