Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

monro 02-13-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73596)
Miért kell 2400 hekin sok bánya. Elég ha majd később elnyom egy-két célzottat.

Na ez a fő kérdés!!! Nem 2400-ig hanem 2948 hekiig...
Azért mert addig ki lehet fizetni a felfedezési költségeket. Utánna már nem tud majd felfedezni, mert nincs miből. Ergo 2948-ig kellene a bányászata javát megcsinálnia és utánna már csak ütni. Ezért van ez a topic, hogy ez ne legyen így! Hogy késöbb is tudjon bányát találni amikor a felfedezése jelenleg le van redukálva szinte 0-ra.

Alba 02-13-2007 15:03

A fedezés nem ró hatalmas összegeket egy törpére. Nem olcsó de megoldható kitermelhető.

A gond hogy amit fedez leverik róla.Így a fedezési % a egyre csak nő, így a ktsg ei is ez egekig haladnak, miközben lehet egy centit se halad előre.

Ha azt amit halad meg tudná reálisan védeni. (NEM Ütehetlen gondolok).
Akkor a tröpe is haladhatna előre.Persze nem max fedezéések naponta de haladna.

monro 02-13-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 73598)
ertsetek meg, hogy a vedelni bonusz nem segiti a torpeket a banyak felfedezeseben.

Ez a védelmi bónusz az én javaslatom volt, de nem általános bónuszról volt ott szó! Csak addig lenne bónuszuk a védelemre a javaslat szerint amíg "felfedezési stádiumban" van a törpe. Tehát a csoport elején pld 5000 hekiig amíg a felhalmozott bányái (amit azért halmozott fel addig, mert késöbb majd nem tud már felfedezni csak minimálisat) le van gyengülve.

csavo 02-13-2007 15:06

alba, en igazan nem akarok rosszindulatu lenni, de te csak 1et fujsz, mint a pereces... vagy szemellenzot hordassz mint a lovak, igy nem latsz csak 1 iranyba? nem birod felfogni hogy az a topic a torpek banyahoz jutasat szeretne seigiteni?

monro 02-13-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73600)
A gond hogy amit fedez leverik róla.Így a fedezési % a egyre csak nő, így a ktsg ei is ez egekig haladnak, miközben lehet egy centit se halad előre.

Nem tudom ti milyen épületlistás törpökkel játszotok, de én az 1A-ban 90%-ban törpével játszottam eddig és sosem volt olyan, hogy ha bevernek ne tudjak legalább visszatámadni. (kivéve persze amikor kinnvan a seregem mondjuk klánnal és ugy támad meg valaki)

Alba 02-13-2007 15:09

csavo ha én 9k hekin a törpémmel tudtam fedezni akkor mas is tudott.

A gondom az volt hogy nem tudtam megvédeni.És estem lefelé de a fedezési % om nőtt.

És így mar képbe kerül a fedezés is.Hiszen ez a kettő összefügg.A bányák miatt gyengül a veédelmem.

Deni 02-13-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73604)
csavo ha én 9k hekin a törpémmel tudtam fedezni akkor mas is tudott.

A gondom az volt hogy nem tudtam megvédeni.És estem lefelé de a fedezési % om nőtt.

És így mar képbe kerül a fedezés is.Hiszen ez a kettő összefügg.A bányák miatt gyengül a veédelmem.

Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy a Te törpédet azért ütötte mindenki, mert mindig üres volt.. egy üres orit, meg csak az nem üt be aki nem akar.. Tehát szerintem ezt ne hozd fel példának..

Témához visszatérve:
Továbbra is Kisbér ötletét találom a legreálisabbnak..

Alba 02-13-2007 15:12

Deni az én törpém sosse volt üres.Lehet másik törpét néztél.:D

Deni 02-13-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73607)
Deni az én törpém sosse volt üres.Lehet másik törpét néztél.:D

hmm.. nem Alba Longa volt a Te törpéd?
ha nem az volt a törpe, akkor sorry természetesen :rolleyes:

csavo 02-13-2007 15:15

Quote:

Originally Posted by monro (Post 73601)
Ez a védelmi bónusz az én javaslatom volt, de nem általános bónuszról volt ott szó! Csak addig lenne bónuszuk a védelemre a javaslat szerint amíg "felfedezési stádiumban" van a törpe. Tehát a csoport elején pld 5000 hekiig amíg a felhalmozott bányái (amit azért halmozott fel addig, mert késöbb majd nem tud már felfedezni csak minimálisat) le van gyengülve.

az sem megoldas, hogy egy torpe osszegujtson egy adott pillanatban 50%nyi banyat, arra gondolva hogy aztan majd ut, es megno akkorara hogy abbol az 50%bol 20% lesz... mert az tenyleg nem fog megallni a laban. egy egyseges ujitast kell kitalani, ami ugyanolyan 200 hekin, 2000 hekin, 10.000 hekin, vagy akar 30.000 hekin is. ezert ha most szavaznom kene, azt a javaslatot valasztanam, hogy minden fajnak a teruletebol elfoglalt banyak szazalekanak a ketszeresevel olcsobban fedezhessen. szerintem ez a legjobb javalat eddig...

Alba 02-13-2007 15:16

Persze hogy az volt.De láttál te olyat hogy nem volt benne íjjász?Én lennék a legjobban meglepve.
DE most nem az a lényeg hogy az én törpém hogy állt.

Synkel 02-13-2007 15:17

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 73609)
az sem megoldas, hogy egy torpe osszegujtson egy adott pillanatban 50%nyi banyat, arra gondolva hogy aztan majd ut, es megno akkorara hogy abbol az 50%bol 20% lesz... mert az tenyleg nem fog megallni a laban. egy egyseges ujitast kell kitalani, ami ugyanolyan 200 hekin, 2000 hekin, 10.000 hekin, vagy akar 30.000 hekin is. ezert ha most szavaznom kene, azt a javaslatot valasztanam, hogy minden fajnak a teruletebol elfoglalt banyak szazalekanak a ketszeresevel olcsobban fedezhessen. szerintem ez a legjobb javalat eddig...

A fedezéssel kapcsolatban nekem is ez tetszett a legjobban, főleg mert nincs kivételezve a törpékkel. Ha valaki más fajjal akar bányát tartani, vonatkozzon rá is.
Elismerem a megvédés télleg nem ennek a topicnak a témája.

Deni 02-13-2007 15:19

Én is azt a javaslatot támogatom.
Törpének nem több védelmet kell adni, hanem könnyebb fedezést.. és így a bányák arányában csökkenteni a fedezés terheit szerintem kifejezetten barátságos megoldás.. és pozitív, hogy nem csak a törpére vonatkozik, hanem globálisan minden fajra..

Alba, sry:o

Alba 02-13-2007 15:26

Azt hiszem én elmondtam amit gondolok még ha szűklátókörű is vagyok.

nem szajkózom tovább :)

bocsika

Kisbér 02-13-2007 15:51

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73615)
Azt hiszem én elmondtam amit gondolok még ha szűklátókörű is vagyok.

nem szajkózom tovább :)

bocsika

Mondjuk azt még mindig nem mondtad, hogy támogatod-e azt a javaslatot, miszerint a bányák területből elfoglalt%-ban valamilyen módon olcsóbb legyen a törpék, és minden más faj fedezése?
Mert ez a fő kérdés, nem az, hogy leütik-e majd onnan, vagy sem :D

Alba 02-13-2007 16:02

Azt hogy a törpe olcsóbban fedezhet-e vagy se , én nem látom problémának.Én másban látom, de meg se szólalok...

Kisbér 02-13-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73628)
Azt hogy a törpe olcsóbban fedezhet-e vagy se , én nem látom problémának.Én másban látom, de meg se szólalok...

Megszólalhatsz... Ezeken a témákon általában szólásszabadság van :)
Jogosnak tartom valamilyen szinten amit mondasz, és még a lelkem mélyén igazat is adok Neked, de ez a topic most valóban nem erről szól :)

Alba 02-13-2007 16:48

Amugy hogy a témához is szóljak.
Szerintem is könnyíteni kell a nemhdi országok fedezési kvótáján.De ha csak a bányát veszsük alapnak ami könnyít akkor egy elf en még nem segítünk.:)

Synkel 02-13-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73639)
Szerintem is könnyíteni kell a nemhdi országok fedezési kvótáján.De ha csak a bányát veszsük alapnak ami könnyít akkor egy elf en még nem segítünk.:)

Az elfnek van eleve 30%-a, ezen kívül felesleges szerintem.

Alba 02-13-2007 16:54

Sugo olvasási hiányosságaim napvilágra kerültek :)

csavo 02-13-2007 17:24

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73642)
Sugo olvasási hiányosságaim napvilágra kerültek :)

hat, pedig par hozzaszolassal ezelott emlitettem ezt a tenyt :) :) :)

Gyula 02-13-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 73639)

Az elfnek semmiylen könnyitésre nincs szüksége, a módosítást mindneképp a bányák oldalárol kell megközeliteni és egységesen az összes termlő orit nézni, lebontott tanyábol lehet tanya ütött földböl lehet tanya, a kováccsal hasonló a helyzet :)

Szóval támogatom én is kisbér javaslatát.

-Fegya- 02-13-2007 18:21

Még sem jó Kisbér javaslata. Azoknak a nagy országoknak, amelyek felfedezéssel haladnak (vagyis szeretnének haladni) és bányákat tartanak, csak egy időre jelent könnyebbséget a javaslat. Hosszabb távon ez sem megoldás.

Az a probléma, hogy a felfedezéssel haladó törpék felfedezési aránya egyre növekszik, különösen akkor, ha beütik és visszafedez. Egyre növekszik a felfedezési aránya, egyre drágább lesz a felfedezése, hiába kap mondjuk 20% kedvezményt egy 10% bányát tartó törpe.

Szóval ez a javaslat csak egy kicsit elodázza a problémát, de nem oldja meg. 2-3 beütés és visszafedezés és ugyanott tartunk, mint most. Számoljatok utána.

Hosszabb távon csak olyan javaslat orvosolhatja a problémát, amelyik csökkenti a felfedezési hányadot.

Az én javaslatom ilyen volt (a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának valahányad része).

Nem állítom, hogy ez tökéletes javaslat. Nem igazán tudom megindokolni, hogy miért az jó, hogy körönként csökkentsük a felfedezési arányt, de másfajta felfedezési arány csökkentés még nem jutott eszembe.

Kisbér 02-13-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 73661)
Az a probléma, hogy a felfedezéssel haladó törpék felfedezési aránya egyre növekszik, különösen akkor, ha beütik és visszafedez. Egyre növekszik a felfedezési aránya, egyre drágább lesz a felfedezése, hiába kap mondjuk 20% kedvezményt egy 10% bányát tartó törpe.

Szóval ez a javaslat csak egy kicsit elodázza a problémát, de nem oldja meg. 2-3 beütés és visszafedezés és ugyanott tartunk, mint most. Számoljatok utána.

Sajtos barátom... Ha most beütnek és baromi termelő vagy, akkor is visszafedezel...
Tehát a 2 dolog nincs összefüggésben.

De a Te soraidat olvasva elindult a fantáziám...

Mi lenne, ha mondjuk adnánk egy maximumot (persze a tartott bányák tekintetében) a felfedezési aránynak?

Az a baj, hogy nem tudom, hogy átlagosan egy törpének mennyi a felfedezési aránya mondjuk 5k ponton... Lehet mondjuk neki átlagosan 50%?
Azt sem tudom, hogy egy közepes termelő ori 5k ponton mennyi bányát tart... Lehet mondjuk 10-15%?

Mi lenne, ha mondjuk a tartott bánya háromszorosan csökkenne a felfedezési arány, de maximum 40%-al.

Tehát egy 13,3%-os bányát tartó törpének (vagy bármilyen más fajnak) maximum 60%-os lehetne a felfedezési aránynak lennie.

Még én is átgondolom, ti is tegyétek... Nem biztos, hogy érnénk vele valamit :D

-Fegya- 02-13-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73667)
Sajtos barátom... Ha most beütnek és baromi termelő vagy, akkor is visszafedezel...
Tehát a 2 dolog nincs összefüggésben.

Árpi, mind a két esetben ellehetetlenül a felfedezés. Csak a csökkentéssel ez egy kicsit elodázódik.

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73667)
De a Te soraidat olvasva elindult a fantáziám...

Ennek örülök. Pont azért irogatok.

Gyula 02-13-2007 19:28

Az nagyon extrém gondolat lenne hogy ha inkább a célzott fedezés módosulna?
pl hekitöl függetlenül lehetne egy célzottan felfedezett bánya 1200katona + valamennyi pénz hogy ne kezdjen mindenki célzottan felfedezni az igy szerzett bánya terület x ezer körig nem lenne elbontható. Nem hiszem hogy a gnómok neki állnának nagyban felfedezni célzottan hogy majd hónapk esetleg egy fél év múlva elbonthassák a bányát.

csavo 02-13-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 73681)
pl hekitöl függetlenül lehetne egy célzottan felfedezett bánya 1200katona + valamennyi pénz hogy ne kezdjen mindenki célzottan felfedezni az igy szerzett bánya terület x ezer körig nem lenne elbontható. Nem hiszem hogy a gnómok neki állnának nagyban felfedezni célzottan hogy majd hónapk esetleg egy fél év múlva elbonthassák a bányát.

nem, ez nem egy logikus megoldas.. ilyesmi biztos nem lesz bevezetve :)

Kisbér 02-13-2007 19:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 73673)
Árpi, mind a két esetben ellehetetlenül a felfedezés. Csak a csökkentéssel ez egy kicsit elodázódik.

Utánagondoltam... Ugyanaz a 2 dolog.. Csak az egyik esetben kicsit más a függvénygörbe, de ugyanaz a végeredmény :D

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 73673)
Ennek örülök. Pont azért irogatok.

Ennek az asszony is nagyon örült itt mellettem :D

Gyula 02-13-2007 19:52

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 73686)

Ezt úgy mondod mint ha Te lennél a góré :P
és lehet hogy nem logikus de egyszerü és szerintem hatásos

Kisbér 02-13-2007 19:55

Quote:

Gyula, ezzel az a baj, hogy vannak szituk, amikor igenis muszáj bányát is bontanod... (pl támadnak, merülnöd kell, bontod mondjuk a drágakavicsbányáid)
És ugye valószínű, hogy így minden törpe ezt a felfedezést választaná. Ha x körig nem tudod lebontani a bányákat, akkor ugye megmarad a 45 pont bányánként... Ami sok...
Ha meg le tudod bontani és mégis lelőhely maradna, az ugyan megoldás lenne erre, de az meg teljességgel módosítaná a mostani rendszert, ami szerintem Ati-n nem menne át...

Esetleg azon a síkon nem lehetne tovább menni, hogy ha beütnek, akkor a felfedezési rátát másképp módosítaná? El kéne gondolkozni azon, hogy ennek milyen mellékhatásai lehetnek... De már lassan nem tudok gondolkodni, úgyhogy ezt rátok bízom :D:)

Gyula 02-13-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73690)
Gyula, ezzel az a baj, hogy vannak szituk, amikor igenis muszáj bányát is bontanod... (pl támadnak, merülnöd kell, bontod mondjuk a drágakavicsbányáid)
És ugye valószínű, hogy így minden törpe ezt a felfedezést választaná. Ha x körig nem tudod lebontani a bányákat, akkor ugye megmarad a 45 pont bányánként... Ami sok...
Ha meg le tudod bontani és mégis lelőhely maradna, az ugyan megoldás lenne erre, de az meg teljességgel módosítaná a mostani rendszert, ami szerintem Ati-n nem menne át...

Esetleg azon a síkon nem lehetne tovább menni, hogy ha beütnek, akkor a felfedezési rátát másképp módosítaná? El kéne gondolkozni azon, hogy ennek milyen mellékhatásai lehetnek... De már lassan nem tudok gondolkodni, úgyhogy ezt rátok bízom :D:)

Hát azér nem oylan bittos, mer igy ha ésszel él a törpe azért szed össze bányát, ha meg ész nélkül akkor megérdemli hogy ne tudjon liftezni a pontlistában. Szerintem :)

Kisbér 02-13-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73690)

Mondjuk valami olyasmit gondolok itt, hogy a bányáid területének függvényében ha beütnek, másképp módosulna a felfedezési rátád...

Tehát mondjuk 1k hekiről indultál...
Van 2k hekid. 1k hekit fedezéssel csináltad.
Akkor ugye 50%-os a felfedezési rátád.
Ha akkor beütnek, és elvisznek 100 hektárt, akkor ugye 1900 hekid lenne, és maradna az 50%-os rátád.
Ha visszafedezed a 100 hekit, akkor 2k hekid lenne, de már 52,5%-os a felfedezési rátád. Ha visszafoglalod valahogy, akkor ugye 47,5%-os lenne...
Gondolom erről beszélt Fegya...

Ha viszont beletennénk valami olyasmit, hogy mondjuk ennek a fele jöjjön ki egy közepes bányásznál, az már haladás lenne... És hosszú távon lehet valamiféle könnyebbség...

Tehát mondjuk (most csak dobálózok) a fenti példát követve ugye elfoglalnak 100 hekit. Van mondjuk 15% bányád, akkor nem 50-50%-ban vinne foglalt hekit, hanem a foglalt terület 85%-a osztódna a felfedezési rátával, a többi bánya% a felfedezett arányból csökkenne... (várjatok, ezt lehet én sem értem :D)

Nah, inkább más számokat nézzünk :D 15% bányát feltételezve.
Szóval van 2000 hekid. 500 hekit fedeztél ebből, tehát a felfedezési rátád 25%-os. Ugye...
Elfoglalnak 100 hekit, akkor 1900 hekid lesz. Mostani rendszer szerint olyan, mintha 25 felfedezettet, meg 75 foglalt területet vinnének.
Tehát maradna ugye a 25% ráta.
De ha a foglalt hekinek a bánya minusza osztódna a rátával... Azaz 100-15=85 heki osztódna 1/4 - 3/4 arányban, tehát olyan, mintha 63,75 hekit vinnének a foglaltból, és a maradék, plusz a % miatt a 15 heki, azaz a 36,25 hekit vinnének a felfedezettből.

Nah, akkor hasonlítsuk össze (alap 25% ráta, 15% bánya):
Most:
2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,25 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (28,75% rátával)

Most:
2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,25 rátával) -> 100 heki foglalás -> 2000 (23,75% rátával)

Új rendszer:
2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,244 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (28,18% rátával)

Ez még kevés... szerintem... Legyen mondjuk a duplája.. Az még talán nem durva...
Tehát 70 heki osztódna 1/4 - 3/4 arányban Tehát olyan, mintha 52,5 hekit vinnének a foglaltból, és 47,5 hekit vinnének a fedezettből.
A ráta tehát 23,81% lenne.
Erre jön a 100 heki fedezés, akkor 27,625 lenne a ráta...
Összesítve:

Új rendszer dupla hatásfokkal:
2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,2381 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (27,625% rátával)

Nos, ez már használhatóbb... Hosszú távon szerintem ennek lenne már hatása...
Tudom, tudom, így el lehet érni leüttetéssel a ráta csökkenését... Csak épp azon gondolkozok, hogy ez káros lehet-e egyáltalán...

-Fegya- 02-13-2007 21:14

Magas hekin felfedezési arány nélkül is elég drága a felfedezés. Fogjuk fel a felfedezési arányt úgy, hogy az büntetés azért, hogy valaki nem harccal szerzi a földet. A büntetést viszont le lehet tölteni, elévülhet, stb. Így már indokolható, hogy miért csökkenteném a felfedezési arányt körönként.

Tulajdonképpen nyugodtan lehetne mindenkinél csökkenteni körönként a felfedezési arányt. Mondjuk olyan szorzóval, hogy 10%-s felfedezési arány közel 0%-ra csökkenjen 1 vagy 2 hónap alatt. Így a hadisok csak akkor fedeznének, ha nagy szakadékot kell átugraniuk. Akkor is elég drága lenne nekik.

A bányát tartó országoknál ezt a csökkenést meggyorsítanám. Úgy állítanám be a felfedezési arány csökkenését, hogy 10%-s felfedezési arány 15% bánya esetén kb 1 hét alatt csökkenjen közel 0%-ra.

monro 02-13-2007 22:38

Quote:

pl hekitöl függetlenül lehetne egy célzottan felfedezett bánya 1200katona + valamennyi pénz hogy ne kezdjen mindenki célzottan felfedezni az igy szerzett bánya terület x ezer körig nem lenne elbontható.

Ennek biztosan nagyon örülnének azok akiknek most 500 katona a felfedezés és sokallják :D

monro 02-13-2007 22:41

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 73686)

Mostmár Gyula is megjegyezte azt amit priviben írtam neked és úgy tűnt be is látod, hogy igaz. Ez nálad valami mánia, hogy kiírod ide, hogy mit fog gondolni valaki valamiről???

monro 02-13-2007 22:43

Kisbért olvasgatva az a gyanum, hogy Észak Zoli visszatért Kisbér néven :D
És az is, hogy inkább a saját ötletemet fogom támogatni az mindenkinek jó és átlátható tökmindegy csökken e a rátád vagy sem, van egy napi limit a klánnak és ezt elhasználja aki akarja...

Kisbér 02-14-2007 08:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 73735)
Kisbért olvasgatva az a gyanum, hogy Észak Zoli visszatért Kisbér néven :D
És az is, hogy inkább a saját ötletemet fogom támogatni az mindenkinek jó és átlátható tökmindegy csökken e a rátád vagy sem, van egy napi limit a klánnak és ezt elhasználja aki akarja...

Jóvan, tegnap kicsit fáradt voltam... :)
Ti akartátok csökkenteni a rátát, és Fegy a problémája volt a "leütnek, visszafedezem, ugyanott vagyok, mégis drágább a felfedezés" :D

Amúgy jó ez a ráta folyamatos csökkenése gondolat... Viszont nem venném bele, hogy a bányák miatt jobban csökken...
Inkább azt mondanám, hogy a ráta csökkenése plusz a bányák miatt az olcsóbb fedezés...

Xeper 02-14-2007 09:53

Mi lenne, ha a foglalt területek száma nem mehetne a fellépési terület alá? (fellépéskor tudtommal nullázódik a számláló úgyis)
Így ha valaki pl 2400 hekin lép fel A-ba, akkor 4800 hekin 'csak' 50% lehetne a fedezési rátájának a maximuma.
Ezzel a közepes méretű fedező országok aránya nem szállhatna az egekbe, kezelhetőbb lenne az egész.

Kisbér 02-14-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 73765)
Mi lenne, ha a foglalt területek száma nem mehetne a fellépési terület alá? (fellépéskor tudtommal nullázódik a számláló úgyis)
Így ha valaki pl 2400 hekin lép fel A-ba, akkor 4800 hekin 'csak' 50% lehetne a fedezési rátájának a maximuma.
Ezzel a közepes méretű fedező országok aránya nem szállhatna az egekbe, kezelhetőbb lenne az egész.

Xeper, szerintem már az hatalmas segítség, hogy nullázódik a felfedezési ráta a szintépéskor... (de ez csak az én véleményem)

Viz 02-14-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73767)
Xeper, szerintem már az hatalmas segítség, hogy nullázódik a felfedezési ráta a szintépéskor... (de ez csak az én véleményem)

Ebben egyetértek.
No meg egyáltalán nem a fedezést kell megkönnyíteni, itt alapvetően a termelő törpökről van szó. Ezért jött a bányákhoz kötés ötlet. Én 2 ötletet támogatnék, a bányák százalékos arányához kötött olcsóbb fedezés, vagy a köröként bányák számának megfelelően csökkenő arány, viszont nagyobb mértékben mitn fel lett vetve ( ha jól emlékszem fegya által, de nem akarok hülységet mondani:)

All times are GMT +1. The time now is 16:45.