![]() |
Quote:
105%/100%=1,05 (jéé :) ) 135%/130%=1,038 145%/140%=1,035 155%/150%=1,033 Azaz egy hullán 5%ot erősít a tudós, míg egy gnómon "csak" 3,3%-ot.... persze gnóm esetén már nem csak sereg erősítésről van szó, de akkoris többet segít a hullán :D |
Quote:
|
hmm... vajon...
a +10,20,30,40%-okra jön rá az a +5%. :) |
Quote:
Persze lehet, hogy "beszari" vagyok, de 1000 hekin nem tartom olyan egyszerű esetnek a betegséget, főleg "durva" esetleg hiánycikkes nyersi árak és mennyiségek mellett... Egy büntető támadásért(támadásokért) ahol nincs semmi haszon a támadónak, kap még egy betegséget is, így építhet 40-50 korházat. (40 korház 24 kör alatt számolja fel a pestist 1000hekin) Ha nincs üres helyen, akkor esetleg bontanom kell, amit utána megen fel kell építeni. Megéri akár 100 millió felett is költeni arra, hogy beüssünk a hullának? |
nézzük csak, van 1000 hekije. tegyük fel hogy nem vagy tábornok. az első ütés visz 70 hekit, a második 65-ö5, a harmadik...stb. összeségében buksz 250-300 hekit. Annak a fele/két-harmada ház és barakk. Mindezt egy kis betegségét? Simán megéri:)
|
Quote:
|
Quote:
beütöd a hullát, aki feltehetően 2 körre van. 2 kör, amíg hazaér a sereg. te azonnal megkapod a földet, és építhetsz azonnal 40 kórházat túlórában. legrosszabb esetben 9 kör. hazaér a sereg, és elkezdődik a betegség (számoljunk a legrosszabb esettel: 1070 hekivel, mivel 70 hekit foglaltál a hullától 1 sereggel :D). amíg bejönnek a kórházak, 7 körig csökken a betegség. ezután 40*3 egységgel fog csökkenni körönként. akárhogy is számolok, 7+9 kör alatt vége a betegségnek. én amúgy 1000 hekin még 25-30 kórházat építenék. másfél napot ki lehet bírni, nem nagy dolog. |
Quote:
|
Most ne az élőholt szemszögéből nézzük (ő mindenképpen rosszul jár), hanem a támadóéból.
A betegség miatt akkor is költekeznie kell, és a durva nyersi árak, vagy hiányok miatt akár igen sokat is. Tehát a kérdésem inkább arra vonatkozik, amikor nem földre megy (elszakadna a szövijétől, mert ő van legfelül, egyik tagjukat meg nemrég verték le lejjebb, be kell várni, szal bármi okból), hanem csak büntetni, rombolni. Ekkor megéri-e? (nyilván a föld bizonyos esetekben (mindenhol beton elfek, szabis orik, stb) akár betegséggel együtt is megéri) |
Ki az a gyökér aki rombolni, meg mészárolni megy hullát?:) Egyszerűenn fel kell gyújtani és csókolom:P
|
Úgy látszik ez nem az én napom, megen benéztem egy számítást...:(
Láma: Óriás elég bajosan gyújt, pl...mondjuk rengetni azt tud, de ha nem csak veled van dolga, akkor azért drága az a készüli... |
Quote:
|
Quote:
17kör és már el is múlt a betegség :) |
Ehhh...hiába thinkingelek tényleg nem lehet semmi értelmeset kihozni ebből a fajból...:confused:
Csak amolyan hobby orit, amivel időnként bohóckodik az ember egy keveset majd törli... |
én a zombit csak úgy próbálnám ki, hogy 3-4 értelmes személyiséggel. tolvaj, varázsló, gazdálkodó. kizárólag a poén kedvéért. :)
|
Quote:
Kül szerintem jó a hulla, úgy a 4. szintig el lehet vele játszogatni. MEg mondjuk előnye h sokat lehet vele keresni katona piacon. pár száz katit mindíg hoz magával nyertes csata után, azt meg szép áron el lehet adni piacon... |
Quote:
Lehet meglepő lesz de szerintem az A-ban töb hullát taláni mint mondjuk fél-elfet. Lagalább is én még ott fél-elfből 1darabot nem láttam :) |
Szerintem azért elég kevés hulla van az A-ban, akik 5. szintől indulva hullaként meneteltek oda. 3 és 2 szint elég rázos ezzel a fajjal.
Bár A-s tapasztalataim egyenlőre nincsenek (majd hamarosan) de nem sok jót hallottam az ottani esélyekről sem (hulláknak)... |
Quote:
|
Nem egyformán vagyunk összerakva. :o
Valaki az elf tamagocsit élvezi és meg nem. Ha hóditó, akkor már hóditsunk, vagy mifene...:cool: Mindenesetre akkor is erőltetem a holtot, mégha statisztikailag nem sok esélye is van (illetve kisebb mint más fajoknak) az A-ig, és az A-ban is. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mármint jó ha már fent van az a 40 kórház! De ha nincs aminek megkell hagyni nagyobb a valószínűsége akkor hozzájön még az építési idő! Ami 9karika, vagyis 7karika ha a foglalt földből építed kapásból. Így az már 9kör + 7kör + 1kör(amikor már nincs betegség)= azaz 17kör múlva támadhatsz újra |
az a kérdés, milyen épületeket bontassz le ahhoz, hogy felhúzd a kórházakat...
|
Quote:
Mivel azt hozol a hullától az ütés után... |
Quote:
|
Quote:
arrol nem is beszelve, hogy ha eltervezed a hullautest, elore felhuzhatsz egy 10-20 korhazat :) |
Remedy:
Eredeti kérdésem arra irányult, hogy egy 0 korházas orinak megéri-e megütni a holtat magas hekin. Nyilván egy olyan ori aki 4-5% korházat tart ez a kérdés piramidális. Tehát, hogy még érthetőbb legyen egy toli vagy vari orinak megéri e kimozdulni egy hullára, ha a nyersi árak drágák. (hisz ott a foglalás opció, és neki a nyert 10-20 barakk sem biztos, hogy főnyeremény) |
Quote:
És igen, megéri, főleg olyanoknak akik amúgy nem nagyon tudnak ütni, azaz tolisnak, varisnak. De másnak is:) Nem a 10-20 barakkért, hanem mert 1k hekin kb 70-et foglalsz. Ha a hulla kitámad, és a varis pl befér 3-4 sereggel, az azért nem rossz eredmény, megér némi építést, és még mindig lényegesen olcsóbb mint felfedezni. |
Quote:
Főleg, egy tolisnak és egy varisnak, akik amúgy nem tudnának ekkorát ütni... de egy seregesnek is... az pedig, hogy 0 kórházad van, hidd el, hogy nem annyira gáz, mikor még volt random pestis, akkor sűrűn volt, hogy magas hekin is arra ébredtél, hogy hullik a néped és lehetett kórházat felhúzni és mégis túl lehetett élni (bár egy idő után már 5-10 kórházat eleve tartott mindenki, hogy könnyebb legyen átvészelni)...:) Ráadásul tényleg kevés a zombi magasabb hekin (1500-1700 körül pld én nem nagyon láttam még), szóval a kérdés erősen teoretikus... és pestis ide, vagy oda, a zombi nem lesz tőle ütőképesebb és akik olyan magasra eljutottak, azok ellen biza a betegség a lélektani előnyét is elveszti, hisz valószínű, hogy ezek a játékosok nem ijednek meg ettől... |
nekem pölö 4 zombim is van 2k hekin, de ez perce anarch:)
|
a hulla csak 5. szinten 200 hekin jo,ott banthatatlan,meg gyujtogatni sem lehet
A-ban hulla...:) Egyik klantarsam ujrazott,es balhebol kiprobalta a hullat,hat arra jo volt,hogy vegre van egy kis betegseg is ott(szinte senkinek nincs korhaza) es mellette a klan ellatja szarazvihar comboval meg egy kis gyujtogatassal azt aki betamadja öt,nagy hekin nem egyszerü igy kilabalni a betegsegböl:) |
Quote:
|
nem a betegseg a gond,hanem az hogy mellette a hadist aki ütött(valoszinü ork) a klan elfjei gyujtjak meg szarazviharozzak,es ez együtt a betegseggel mar nem tul jo:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok!
Az én meglátásom, hogy hullához csak 2 épület kell: ház és barakk. A pénzt tartsa piacon és mindig csak annyi nyersanyagot vegyen amennyi szükséges. Én voltam hullával 5.-ik szinten. addig jó is volt, amígbe nem kerültem a top 100-ba. onnantól állandó noráljavító voltam mindenkinek, hiába volt 3.5-4k íjam 100 toronyban. Volt olyan, hogy szövibe voltam 6k lovan támadott és mire hazaértem, már -142 heki bolt és az íjak fele a piacom várta, hogy megvegyék, utánna azt a 70 millát ami lett belőle szépem elvitték. 600 hekim ki voltam épülve és így benne voltam a 30-25 között, de onnan előszeretettel rugdostak ki állandóan. Végül amikor eljött a szintlépés ideje, gyorsan átépítettem a z orimat és fajt váltottam. A 4.-ik szintem bele telt jó pár körbe, hogy normális legyen az orim, főleg, mert hullaként szereztem pár ellenséget, szerették volna szétcsapni az orimat. Hullával mf-be semmi képpen nem érdemes lenni, 5.-iken még elmegy, de onnan felfelé halott:D :D |
Quote:
|
Nem kellene megrősíteni az élőholtakat?
Szerintem igy haszontalanok.A saját magára ható varikat engedélyezném neki. :confused: |
errol mar volt parszor szo, ha joltudom ati mindegyiket elvetette..
|
All times are GMT +1. The time now is 22:59. |