Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   ország lefagyasztása, amíg ország másik megelőzi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1143)

Ati 09-20-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125333)
Picit rosszul fogalmaztam meg, de akkor úgy mondom, hogy a csoportban csak 1 szabis orival lenne több ugyanannyi aktív játékosra. És sztem ez pont hogy hátrányos lenne, így is sok csoportban probléma hogy tele van szabisokkal.

Ez egy másik témához tartozik. Más csoportokban pedig pont azt szeretnék, hogy legyenek behozva a mélyszabis országok is. Szabis országokról külön téma van, arról ott.

Ati 09-20-2007 09:20

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 125334)
én egyszerűen nem engedném a fagyasztást max terület fölött
ha már oda eljutott, akkor lépjen föl, ahelyett, hogy előzgetne

Ha egy sokszemélyiségesnek az a feladata, hogy top1 legyen, akkor ehhez sok helyen fellépési határ fölé kell menni. És ez nem egy olyan dolog, ami pár héten belül sikerül. (Csalás nélkül legalábbis.) Itt igencsak előjöhet az a probléma, hogy másik országával már lépne, amíg ezzel még hónapokat elvan, hogy első lehessen.

tdomo 09-20-2007 09:20

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 125334)
én egyszerűen nem engedném a fagyasztást max terület fölött
ha már oda eljutott, akkor lépjen föl, ahelyett, hogy előzgetne

Ebben van valami. Ne segítsük ezzel is a max heki fölött lévőket.
Atinak is igaza van, erre nem gondoltam.

Ati 09-20-2007 09:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125335)
Lehet én fogalmazok félreérthetően.
De úgy értem ha nem az aktív játékba térne vissza, csupán csak szerepelne a pontlistán mint a vipes mélyszabisok.

Nem tudom mit jelent a "vipes mélyszabisok" kifejezés. Bármelyik ország visszajöhet, még akkor is, ha letelt a 90 napja, és akár szabira is mehet, miután látja, hogy nem tud most fellépni.

Mindegy, ez úgy látom, hogy sokkal inkább a szabis kérdést feszegeti, ami nem ennek a megbeszélésnek a fő témája.

Megfelelően szigorú feltételek mellett ez minimális szabistöbbletet okozna. Emiatt látom egy picit értelmét talán a vip tagsághoz való kötésének, hogy ne csak poénból pakolgassa valaki ilyen állapotba az országát, hanem valamilyen szinten biztosítva lássuk azt, hogy a jövőben azért még játszani szeretne vele.

Pifuka 09-20-2007 10:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125344)
Nem tudom mit jelent a "vipes mélyszabisok" kifejezés. Bármelyik ország visszajöhet, még akkor is, ha letelt a 90 napja, és akár szabira is mehet, miután látja, hogy nem tud most fellépni.

Mindegy, ez úgy látom, hogy sokkal inkább a szabis kérdést feszegeti, ami nem ennek a megbeszélésnek a fő témája.

Megfelelően szigorú feltételek mellett ez minimális szabistöbbletet okozna. Emiatt látom egy picit értelmét talán a vip tagsághoz való kötésének, hogy ne csak poénból pakolgassa valaki ilyen állapotba az országát, hanem valamilyen szinten biztosítva lássuk azt, hogy a jövőben azért még játszani szeretne vele.

Hát igen, csak VIP tag se lehet mindenki, mivel a külföldi telefonhálózatokrol nem lehet VIP et vásárolni és ezért mi (külföldiek) akiknek jobban megéri SMS-t küldeni mint pl: bankszámlárol befizetni!
És ezért a Magyarhoni felhasználók előnyt élveznek velünk külhoniakkal szemben!!

Ati 09-20-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by Pifuka (Post 125360)
Hát igen, csak VIP tag se lehet mindenki, mivel a külföldi telefonhálózatokrol nem lehet VIP et vásárolni és ezért mi (külföldiek) akiknek jobban megéri SMS-t küldeni mint pl: bankszámlárol befizetni!
És ezért a Magyarhoni felhasználók előnyt élveznek velünk külhoniakkal szemben!!

Se a Queosiában, se a Cuceritorban, se a Legendärban nem lehet SMS-sel VIP tagságot váltani, valamilyen rejtélyes módon mégis megoldják ezt a problémát az emberek.

Ettől függetlenül úgy érzem, hogy senkinek a játékát nem hátráltatja, ha nem tudja lefagyasztani az országát. Játszik, ahelyett, hogy hibernálva csücsülne.

Ha visszaolvasol, én is elleneztem a VIP-hez kötést az elején, azonban a felmerült "kiskapuk" miatt sokkal célravezetőbb, ha ehhez van kötve. Nem cél, hogy mindenki lefagyasztgassa az országát, amikor épp olyan kedve támad. Arra a szabi van, ami viszont nem ennek a témának a tárgya.

Ati 09-20-2007 11:10

Az anyázós topicok nagyon népszerűek ma. Esetleg EHHEZ még valakinek van valami hozzászólnivalója? :)

monro 09-20-2007 12:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125387)
Az anyázós topicok nagyon népszerűek ma. Esetleg EHHEZ még valakinek van valami hozzászólnivalója? :)

Nemtom minek ezt ennyire túlragozni.
Kell egy gomb a szabis oldalra amire az van írva, hogy "FAGYI". Ilyenkor az ori kikerül egy kvázi "légüres térbe" és addig nem tud belépni az oriba a tulaj amíg a másik orija a csoportjában tartózkodik.

Kutyuleee 09-20-2007 20:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125344)

Félre ne értsd nem a szabis kérdést feszegettem, csak pontosan amellett lobbiztam, hogy a fagyasztott orik ne legyenek benne a pontlistában (és azért hoztam a szabis példát, mert ott jelentkezik ez a pontlistás probléma)

lacqa 09-20-2007 21:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125328)
ennyi erővel a multizást is engedélyezhetnénk azon "szent cél" érdekében, hogy 1-1 csoportban többen legyünk. 1csoport 1ország a szabály. ha egy országot hosszútávon (legalább amig elhalad felette) kivon a forgalomból akkor sztem nem mutat pontos infót a csoportról, ha ilyen orik bent vannak, és sok csoportban pontosan káros lenne ez. pl angolban ha a pontlistába visszakerülne a sok nem vipes mélyszabis, akkor pl 4-be tuti nem lenne aktív ori 6-8körön belül. most képzeld el, ha ehez, hozzá jönne, hogy lehet fagyasztani és az is benne lesz a pontlistában...

őszintén szólva nem sokat értek abból amit írsz, a későbbi magyarázataiddal együtt sem. és nem látom hogy mire alapozod amiket állítasz. angolban alapvetően három okból szabiznak az emberek:
  1. mert nem tudnak előrejutni - ezen úgy változtat a javaslat, hogy a feltorlódott orik egy csoportnyit előrébb juthatnak, ez pozitív hatással lenne a játékra
  2. mert unják a játékot - ezen nem változtat semmit a javaslat, sem pozitív, sem negatív értelemben. illetve ha megélénkül az előzőleg kifejtett okokból a játék, akkor könnyebb lesz haladni, és akkor itt is kicsit javulhat a helyzet.
  3. mert nem tudják fizetni a VIP-et - ezeknél sem változtatunk az okon, legfeljebb ha élénkül a játék, és 90 nap alatt könnyebben meg lehet csinálni egy szintet, akkor itt is javul kicsit a helyzet.

szóval nem látok okot, amiért sokan hirtelen fagyasztásba kezdenének, viszont pozitív hatását el tudom képzelni annak, ha néhányan kihasználnák a lehetőséget. de alapvetően nem hiszem hogy sokan élnének a lehetőséggel, s ha mégis, nem hiszem hogy sokáig tartana a lelkesedésük.

ez a javaslat szerintem nem lenne nagy hatással a játék egészére, ez nem sok ember problémájára, hanem kevés ember nagy problémájára adna gyógyírt. és ezért továbbra is támogatom

Kutyuleee 09-20-2007 21:41

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 125533)
őszintén szólva nem sokat értek abból amit írsz, a későbbi magyarázataiddal együtt sem. és nem látom hogy mire alapozod amiket állítasz. angolban alapvetően három okból szabiznak az emberek:
  1. mert nem tudnak előrejutni - ezen úgy változtat a javaslat, hogy a feltorlódott orik egy csoportnyit előrébb juthatnak, ez pozitív hatással lenne a játékra
  2. mert unják a játékot - ezen nem változtat semmit a javaslat, sem pozitív, sem negatív értelemben. illetve ha megélénkül az előzőleg kifejtett okokból a játék, akkor könnyebb lesz haladni, és akkor itt is kicsit javulhat a helyzet.
  3. mert nem tudják fizetni a VIP-et - ezeknél sem változtatunk az okon, legfeljebb ha élénkül a játék, és 90 nap alatt könnyebben meg lehet csinálni egy szintet, akkor itt is javul kicsit a helyzet.

szóval nem látok okot, amiért sokan hirtelen fagyasztásba kezdenének, viszont pozitív hatását el tudom képzelni annak, ha néhányan kihasználnák a lehetőséget. de alapvetően nem hiszem hogy sokan élnének a lehetőséggel, s ha mégis, nem hiszem hogy sokáig tartana a lelkesedésük.

ez a javaslat szerintem nem lenne nagy hatással a játék egészére, ez nem sok ember problémájára, hanem kevés ember nagy problémájára adna gyógyírt. és ezért továbbra is támogatom

1.Angolban alapvetően azért nem tudnak előre jutni, mert kevés az aktív játékos, és A-ból is nehéz fordulni.sztem nehezitene a játékon, mert a beragadt fagyasztott orik csak azt a határt erősitenék meg ahol elakadtak, vagyis egyre több inaktív orit szaporitanának a pontlistában az elakadás helye körül. számomra ebből az következik, hogy még lejjebb fog elakadni a következő orijával. (ha bent maradnának a pontlistában). De ha te ezt máskép látod akkor fejtsd ki, hogy miért nem így lenne.
a többinek semmi köze a javaslathoz.
nekem is tetszik a javaslat, hogy ilyen módon átlehessen ugrani egy-egy beragadt orit, csak én amellett probálok érvelni,hogy ne maradjanak benne a pontlistában.

lacqa 09-20-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125534)
1.Angolban alapvetően azért nem tudnak előre jutni, mert kevés az aktív játékos, és A-ból is nehéz fordulni.sztem nehezitene a játékon, mert a beragadt fagyasztott orik csak azt a határt erősitenék meg ahol elakadtak, vagyis egyre több inaktív orit szaporitanának a pontlistában az elakadás helye körül. számomra ebből az következik, hogy még lejjebb fog elakadni a következő orijával. (ha bent maradnának a pontlistában). De ha te ezt máskép látod akkor fejtsd ki, hogy miért nem így lenne.
a többinek semmi köze a javaslathoz.
nekem is tetszik a javaslat, hogy ilyen módon átlehessen ugrani egy-egy beragadt orit, csak én amellett probálok érvelni,hogy ne maradjanak benne a pontlistában.

most fejtettem ki hogy milyen okokból nem aktívak játékosok (amúgy mivel nem úgy kezdődött hogy sok volt az inaktív ország, ezért nem nevezném azt fő/alapvető oknak), ezen okok közül a javaslat csak egyet érint, de azt sem nagy mértékben, tehát nincs oka amiért tömegével térjenek vissza játékosok azon a módon hogy másik orijukat fagyasszák, tehát nem áll fenn annak a veszélye amitől te tartasz.

...gyűrd már össze a papírsárkányt és lépj át rajta... :)

Kutyuleee 09-20-2007 22:34

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 125545)
most fejtettem ki hogy milyen okokból nem aktívak játékosok (amúgy mivel nem úgy kezdődött hogy sok volt az inaktív ország, ezért nem nevezném azt fő/alapvető oknak), ezen okok közül a javaslat csak egyet érint, de azt sem nagy mértékben, tehát nincs oka amiért tömegével térjenek vissza játékosok azon a módon hogy másik orijukat fagyasszák, tehát nem áll fenn annak a veszélye amitől te tartasz.

...gyűrd már össze a papírsárkányt és lépj át rajta... :)

Értem én hogy villanymotor:D
Szerinted jó ötlet hogy benne legyenek a pontlistában, sztem meg nem

Nem tartok ettől, csak azt mondtam, hogy szerintem nem tenne jót azoknak a csopiknak ahol alapból is sok szabis ori van. angolban az igaz, hogy sokat nem változtatna ez sem, mert jóval kevesebb orinak van lehetősége erre, de magyarban pl van pár csopi, ahol a szabisok nagyon leterhelik a pontlistát.
(amúgy angolban 2-3 "fagyis ori" is köröket jelenthet +ba 2 ori között...)

De azt nem fejtetted ki, hogy miért lenne jó, hogy benne legyenek a pontlistában!!!

lacqa 09-20-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125547)
De azt nem fejtetted ki, hogy miért lenne jó, hogy benne legyenek a pontlistában!!!

az egész Ati felvetéséből indult ki, ott van leírva hogy miért lenne jó :)

egyébként kis csoportokban még akkor is jól jön egy plusz ország a topkörök teljesítéséhez, ha inaktív az illető - feltéve ha nem feletted van :)

sőt - bár a távolság képletét még nem sikerült megfejteni - szerintem az függ a csoportmérettől, így aztán egy plusz ország nem növeli, hanem csökkenti a távolságokat. már ha nem közéd és a célpont közé kerül az illető :)

Kutyuleee 09-20-2007 23:26

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 125554)
az egész Ati felvetéséből indult ki, ott van leírva hogy miért lenne jó :)

egyébként kis csoportokban még akkor is jól jön egy plusz ország a topkörök teljesítéséhez, ha inaktív az illető - feltéve ha nem feletted van :)

sőt - bár a távolság képletét még nem sikerült megfejteni - szerintem az függ a csoportmérettől, így aztán egy plusz ország nem növeli, hanem csökkenti a távolságokat. már ha nem közéd és a célpont közé kerül az illető :)

Rátapintottál a lényegre. Nagy csopikra ez nem lenne komoly hatással, de kis csopikban hol akad el az ember??? általában a nagyobb szabis tömegnél a top30 aljában,ahol lassan tud csak fedezgetve haladni mert +-7körön belül csak szabisok (ez főleg mf-eknél van így), és esetleg jön egy feltörekvő erős szövi és megint a szabisok alatt találja magát. Ha fellép a következő orival, akkor nagy valószinüséggel ezalatt találja magát, vagyis ezzel is maga ellen dolgozott szerintem.

Én arra irtam amúgy, hogy akkor ne legyen benne a pontlistában, de csökkenjen a területe x ideig. ezzel a topos visszaélések is kiszürésre kerülnének, és nem lenne még több inaktiv ori a top30 környékén a pontlistában
(feltételezem, hogy olyan orit, ami halálmessze van a top30tól nem fagyaszt, mert azzal gondok lehetnek)

Viszont eszembe jutott még1 kritérium:
-5.szinten ne lehessen faggyasztani.
2 ok miatt:
1, esetleges kezdők nem fogják ott lent probálgatni, mert milyen jó.
2, hogy a lenti tekiirók/termelők csak akkor tudjanak másik orival fordulni, ha fellépnek/törölnek

lacqa 09-20-2007 23:39

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125556)
Rátapintottál a lényegre. Nagy csopikra ez nem lenne komoly hatással, de kis csopikban hol akad el az ember??? általában a nagyobb szabis tömegnél a top30 aljában,ahol lassan tud csak fedezgetve haladni mert +-7körön belül csak szabisok (ez főleg mf-eknél van így), és esetleg jön egy feltörekvő erős szövi és megint a szabisok alatt találja magát. Ha fellép a következő orival, akkor nagy valószinüséggel ezalatt találja magát, vagyis ezzel is maga ellen dolgozott szerintem.

őszintén szólva nem tudom, eddig kétszer akadtam el kis csoportban, először még a Conquestben egy 4-5 fős csoportban, másodszor a Queosiaban az A-ban, de ott sem az inaktív orik akasztottak meg :) pedig én nem vagyok legendás játékos :D

de lehet hogy igazad van, logikusan hangzik.

yenkie 10-03-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51730)
Akkor most én leszek a fekete bárány:)

Nem, nem szeretném, ha lenne ilyen. Nem szeretném, ha a pontlistán hirtelen 6 szemes kigyúrt orkok jelennének meg mellettem, mert nemrég szétvágtam a másik orijukat. De nem szeretném azt sem, hogy egy személyiséges orik tömege lapuljon szanaszéjjel a csoportokban, csak a kedvező alkalomra várva, hogy visszatérjenek.
Nem szeretném, hogy 5-dik szinttől felfele mindenkinek legyen 2-3-4 sunnyogó orija, ráadásul legálisan. Oké, hogy nem tudja használni egyszerre őket, de ha egy haverom bajba kerül azon a környéken ahol én épp mélyszabizok ,mi a garancia arra, hogy nem jövök vissza, és nem segítek neki?
Szal én egyértelműen nemmel szavaznék, ha lenne szavazás, ne támogassuk a multisokat.

:eek:

Ez így korrekt
ne legyen ilyen.:)

+s mi a garancia, hogy az illető szól a 10 körrel felette lévő haverjának akinek te két körre vagy és ugyanúgy neked megy? amit mondassz most is benne van a játékban"

ez most benne van
hányszor leírtam........:rolleyes:

csofika 10-04-2007 14:53

Az ország lefagyasztását a tűzgolyó varázslat sem oldja fel?

Ati 10-04-2007 15:10

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 127940)

Bye csofika.

DarkElf 12-25-2007 22:55

szerintem ez nem rosz ötlet

gabo 12-26-2007 19:27

én is támogatom ezt az ötletet hogy lehessen egyszerre 2 ori 1 szinten, úgy hogy az egyiket nem használhatod, amíg ott van a másik. Vhogy úgy kéne hogy a pontlistából is tűnjön el, ne akadályozza az előrejutást. De viszont sztem nem úgy kéne hogy pl. 336 kör után befagy, hanem lenne 1 ilyen lehetőség hogy te fagyasztod be, és addig nemtudsz belépni, amígy ott van a másik orid is.

Haver:) 12-30-2007 10:02

Én is támogatom! Nekem tetszik! Igy van rá esély, hogy kiteszem az egyik orit pihire, a többivel meg tudok gyorsabban haladni!:D

ddjjm 01-11-2008 11:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125227)
Hmm, nem, mégsem jó. Felmegy a nagyon topba, beverti magát, hogy a minimum föld feltételnek ne feleljen meg, és máris szabadon fagyaszthatja magát, és szabadulhat esetlegesen a topköreitől.

Hmm-hmm... Lehetséges, hogy mégse kéne kivenni a pontlistából, hanem benthagyni, mint egy sima szabis országot (ha topos ország, akkor had csökkenjen a területe, ha nem topos, akkor úgyse zavarja), csak épp MF-fé váltani, hogy egyéb visszaélések ne lehessenek vele. Így a 2x72 óra szabi se kell külön...

Viszont így erősen korlátozni kéne ezt a lehetőséget, hogy ne legyen ilyen országokkal tele a pontlista...

én azt a szabit bent hagynám, arra az esetre ha már megy felé sereg, az be tudjon még ütni (bár ha bent marad a listában ez nem feltétel)

Robin 01-12-2008 18:17

Remek ötlet, ezt támogatom mindenképpen.

De csak hogy kérdezzek valamit:
Adott egy ori akit folyamatosan lopnak és se tartaléka se szövetségese, az országa már teljesen csóró lett és már öldösik vagy gyújtják, de tudja még gömbözni a támadóját. Ekkor ugye feljön az egy szinttel lentebbi orijával amelyik alapvetően hadis vagy igen erős tolis és rövid időn belül teljesen tönkreteszi az eredeti támadót. Természetesen miután továbblépett az orijával akkor visszajön az eredetivel és folytatja tovább az útját.
Így megoldotta azt amihez pl újráznia kellett volna.

Ha ez bevezetésre kerül akkor lehetséges lesz olyan dolgokat megtenni mint amit leírtam?

Robin 01-12-2008 21:15

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 127940)

Az év poénja :D

Spanyesz 01-13-2008 20:53

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 150953)
Remek ötlet, ezt támogatom mindenképpen.

De csak hogy kérdezzek valamit:
Adott egy ori akit folyamatosan lopnak és se tartaléka se szövetségese, az országa már teljesen csóró lett és már öldösik vagy gyújtják, de tudja még gömbözni a támadóját. Ekkor ugye feljön az egy szinttel lentebbi orijával amelyik alapvetően hadis vagy igen erős tolis és rövid időn belül teljesen tönkreteszi az eredeti támadót. Természetesen miután továbblépett az orijával akkor visszajön az eredetivel és folytatja tovább az útját.
Így megoldotta azt amihez pl újráznia kellett volna.

Ha ez bevezetésre kerül akkor lehetséges lesz olyan dolgokat megtenni mint amit leírtam?

ehez csak anynit szólnék hozzá ha feljön eggyel lentebbi orijával akkor 72kör után ugyanúgy megtudja támadni,ha nemlenne ez a mélyszabi akkor meg törölné az oriját mert a másik a top30ban megszerezte a szükséges köröket különdben nemtudna rögtön fellépni
én támogatom eztaz ötletet mert nekem is van beragadt orim és nem akarom törölni mert vanbenne egy csomó vipkör,de ami lentebb van azzal meg már mennék felfele

Hóhér 01-14-2008 14:03

Quote:

Originally Posted by Spanyesz (Post 151301)
ehez csak anynit szólnék hozzá ha feljön eggyel lentebbi orijával akkor 72kör után ugyanúgy megtudja támadni,ha nemlenne ez a mélyszabi akkor meg törölné az oriját mert a másik a top30ban megszerezte a szükséges köröket különdben nemtudna rögtön fellépni
én támogatom eztaz ötletet mert nekem is van beragadt orim és nem akarom törölni mert vanbenne egy csomó vipkör,de ami lentebb van azzal meg már mennék felfele

nem értem miért kell + lehetőség a szintlépésekhez...

mitől lehet beragadva? számtalan lehetőség van.

- újrázd le, ha nincs több újrázási lehetőséged ciki elég béna vagy kezd újra , zéróstartolj

- zéróstartolj vele, ha megakarod tartani a vipp köröket, de játszani nem akarsz vele.

- rakasd anarchba, hiszen nem tudsz vele játszani, azt hiszem ez a lehetőség nem sokára élni fog. ( vagy már él is ? :))

Spanyesz 01-14-2008 14:16

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 151461)
nem értem miért kell + lehetőség a szintlépésekhez...

mitől lehet beragadva? számtalan lehetőség van.

- újrázd le, ha nincs több újrázási lehetőséged ciki elég béna vagy kezd újra , zéróstartolj

- zéróstartolj vele, ha megakarod tartani a vipp köröket, de játszani nem akarsz vele.

- rakasd anarchba, hiszen nem tudsz vele játszani, azt hiszem ez a lehetőség nem sokára élni fog. ( vagy már él is ? :))

bevan ragadva mert nem játszottam vele egy ideig és amúgyis már szétvolt eseve ujráztam és most akarok majd vele haladni,de ami alatta van azzal ennyi idö alatt azt a szintet is átvittem volna és most az rohad szabadságon
de ha nemlesz akkor nemlesz annyira nemfog földhöz vágni majd kezdek vele vmit,ezért nem kell rögtön lebénázni a másikat még akkorse ha tényleg nemvagyok profi

Ati 01-14-2008 14:23

99%, hogy LESZ ilyen lehetőség.

Hóhér 01-14-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by Spanyesz (Post 151464)
bevan ragadva mert nem játszottam vele egy ideig és amúgyis már szétvolt eseve ujráztam és most akarok majd vele haladni,de ami alatta van azzal ennyi idö alatt azt a szintet is átvittem volna és most az rohad szabadságon
de ha nemlesz akkor nemlesz annyira nemfog földhöz vágni majd kezdek vele vmit,ezért nem kell rögtön lebénázni a másikat még akkorse ha tényleg nemvagyok profi

én se vagyok közel sem profi, a hsz nem erről szólt, hanem próbálok olyan élethelyzetet kereseni a játékban, hogy mitől lehet beragadva egy ori.

szóval, te nem játszottál egy ideig az országoddal, miközben egy másikkal pedig játszottál. több 1000 körön keresztül játszottál a másikkal, mire oda jutottál, hogy hopp lépni akarsz még 1 szintet, akkor rá találsz a befagyott oridra, amit persze le kell újráznod, és várnia kell a másik oridnak 1800 kört.

persze a helyes megoldás nem az, hogy amikor kitalálom, hogy az újjonnan indított országommal játszani akarok, a régit is viszem tovább, hanem amikor alá érek, gyorsan módósítani akarom a játék szabályait...

:confused::confused:

Kutyuleee 01-14-2008 17:39

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 151482)
én se vagyok közel sem profi, a hsz nem erről szólt, hanem próbálok olyan élethelyzetet kereseni a játékban, hogy mitől lehet beragadva egy ori.

szóval, te nem játszottál egy ideig az országoddal, miközben egy másikkal pedig játszottál. több 1000 körön keresztül játszottál a másikkal, mire oda jutottál, hogy hopp lépni akarsz még 1 szintet, akkor rá találsz a befagyott oridra, amit persze le kell újráznod, és várnia kell a másik oridnak 1800 kört.

persze a helyes megoldás nem az, hogy amikor kitalálom, hogy az újjonnan indított országommal játszani akarok, a régit is viszem tovább, hanem amikor alá érek, gyorsan módósítani akarom a játék szabályait...

Mondok egy példát. Van egy forgós orid kis kék (5)-el mondjuk. és van egy tamagocsi mf felette, amit levertek, vagy nem játszottál vele stb. és azzal nem tudsz még lépni, de nem akarod, hogy a forgós orid akár 1 kört is szenvedjen. de akár nem is kell kék 5ös hanem elég egy jó szövi, akit nem akarsz megszivatni egy olyan ori miatt amire nem figyeltél eleget...

NorB 01-14-2008 19:11

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 151482)

nagyon sok ilyen életszerű eset van, amikor erre szükség lenne
a legegyszerűbb:
van egy sokkékszámos orim, amire pill. nincs időm, de félév mulva majd lesz, jön a másik orim, szöviben van, azzal akarok játszani, és a jelenlegi szabályok szerint nem léphetek vele ugyanabba a csopiba
vagy mondok egy másikat:
az egyik orim magányos és több időt kell egy-egy csopiban eltöltenem vele, mint a másikkal, ami szöviben van, az mf. feltartja a szöviset, szeretném megcserélni
stb.

Kutyuleee 01-14-2008 19:18

Sztem ennek az ötletnek a rendeltetés szerü használatát nagyban elősegitené, ha csak olyan országot lehetne fagyasztani ami nem teljesitette a szintlépés/fordulás (B-ben is) feltételeit.

ddjjm 01-15-2008 15:08

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 151559)
Sztem ennek az ötletnek a rendeltetés szerü használatát nagyban elősegitené, ha csak olyan országot lehetne fagyasztani ami nem teljesitette a szintlépés/fordulás (B-ben is) feltételeit.

ez nem célravezető, felmegy max heki fölé, leütteti magát maxra, a minimumnál meg kisebb lesz... de ezt mintha már valaki leírta volna ide

Kutyuleee 01-16-2008 02:43

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 151828)
ez nem célravezető, felmegy max heki fölé, leütteti magát maxra, a minimumnál meg kisebb lesz... de ezt mintha már valaki leírta volna ide

Azt hiszem ha visszaolvasol azt is irtam,hogy 5.szinten nem lenne jó engedni. ott is azért,hogy ne maradhasson lent örökké teki iró vagy toppos ország. fentebb már kevésbé müködik a "frissen reggelt orimnak leadom a földet" dolog. ráadásul aki 5.en elakad az meg is érdemli (feltételezem a nagyobb kék számos ori elsőbbséget élvez, így az nem hátráltat:D)
Amúgy ezzel mi a gond? ha leütteti magát min föld alá semmi sem garantálja hogy 1k kör múlva visszatud mászni fölé. ráadásul most se korlátozza semmisem abban hogy a másik orijának utalja fel a cuccot közvetitővel. egyedül abban különbözne,hogy 1ágon tudná tartani a 2oriját, de semmivel sem lenne olcsobb,vagy könnyebb árút átadni, mert így is úgyis szükség van még 1 3.emberre (vagy orira)

laziga 01-17-2008 12:43

Még mindig ellenzem, annyi orid legyen, amennyire van időd, ha nincs időd, töröld és kész. Mi a fenért kell agyon bonyolítani mindent. Csak itt és csak úgy és csak ekkor csak... na ez lesz az utsó hülyeség még ezt az egy szabály na még ezt is stb eléééééééééég. Végre azon kellene munkálkodni , hogy egy letisztult mindenki által egységesen értemezhető szabályzat szülessen mert lassan ügyvéd kell a szabályok értelmezéshez mert egy törvény könyv is egyszerübb. :p

ddjjm 01-18-2008 05:42

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 152158)
Még mindig ellenzem, annyi orid legyen, amennyire van időd, ha nincs időd, töröld és kész. Mi a fenért kell agyon bonyolítani mindent. Csak itt és csak úgy és csak ekkor csak... na ez lesz az utsó hülyeség még ezt az egy szabály na még ezt is stb eléééééééééég. Végre azon kellene munkálkodni , hogy egy letisztult mindenki által egységesen értemezhető szabályzat szülessen mert lassan ügyvéd kell a szabályok értelmezéshez mert egy törvény könyv is egyszerübb. :p

ezt is leírták már előttem. van egy sokszemes orid, amivel max hektár fölé kell menned, hogy teljesítsd a top követelményét. Ezzel még ellennél egy ideig, a másik orid meg már jönne fel a szövetségével. Ezért kell a lefagyasztás. Szerintem. :rolleyes:

laziga 01-18-2008 07:25

én ezt meg értem de eddig is elvoltunk igy, azért mert x ezer ember ből 50-nek ez probléma még nem kell tovább bonyolítani a szabályokat. Most pár embernek okoz problémát ugyan akkor ha ez lehetőséggé válna mindnki élne a lehetőséggel kitudja mikor jön jól egy ilyen fagyasztott ori. Millió példát lehet felsorolni és akár hogy bonyolítunk egy szabályt ugy is marad kis kapu legfeljebb már senki nem fogja érteni mit hogy is pontosan. Ahol kiskapu van az meg eleve csalásra ad lehetőséget erre írtam hogy fölös, nagyon extrém bonyolult szabály alkotással lehetne csak minden vissza élési lehetőséget kizárni. azt meg szívből ellenzem. Én személy szerint csak olyan módosítást támogatok ezentul ami mindenki számára könnyen érthető használható és érdekesebbé jobbá tesz a játékot elég volt hogy 50- 100 emberke miatt teljesen fölöslegesen írogatjuk át a játékot. Ugyan akkor ha találtok rá olyan megoldást ami minden vissza élési lehetőséget kizár és közérthető egyszerü szabály (akár a 8éves gyerek is értse) akkor nem ellenzem de addig nem mert nem érzem hogy ez több ezer játékos érdeke lenne.

Valezius 01-18-2008 09:00

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 152350)
én ezt meg értem de eddig is elvoltunk igy, azért mert x ezer ember ből 50-nek ez probléma még nem kell tovább bonyolítani a szabályokat. Most pár embernek okoz problémát ugyan akkor ha ez lehetőséggé válna mindnki élne a lehetőséggel kitudja mikor jön jól egy ilyen fagyasztott ori. Millió példát lehet felsorolni és akár hogy bonyolítunk egy szabályt ugy is marad kis kapu legfeljebb már senki nem fogja érteni mit hogy is pontosan. Ahol kiskapu van az meg eleve csalásra ad lehetőséget erre írtam hogy fölös, nagyon extrém bonyolult szabály alkotással lehetne csak minden vissza élési lehetőséget kizárni. azt meg szívből ellenzem. Én személy szerint csak olyan módosítást támogatok ezentul ami mindenki számára könnyen érthető használható és érdekesebbé jobbá tesz a játékot elég volt hogy 50- 100 emberke miatt teljesen fölöslegesen írogatjuk át a játékot. Ugyan akkor ha találtok rá olyan megoldást ami minden vissza élési lehetőséget kizár és közérthető egyszerü szabály (akár a 8éves gyerek is értse) akkor nem ellenzem de addig nem mert nem érzem hogy ez több ezer játékos érdeke lenne.

A kérdés az, mi az a visszaélés, amit most nem tudsz megcsinálni, de ha lesz fagyasztott orid, akkor igen.

Egyszerű szabály kell, ezzel egyetértek:

szerintem ez jó lenne:
Ha az egyik országod nem tagja szövetségnek, és már legalább Xkör óta szabin van, akkor felléphetsz ugyanabba a csoportba egy másik országoddal.
A lefagyasztott országgal csak X körrel a másik országod továbblépése után tudsz visszajönni a játékba.

X-re kéne egy megfelelő számot találni, talán 336kör lenne jó. (Vagy 2hét, hogy lassúban és gyorsban is ugyanannyit kelljen várni)

Synkel 01-18-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 152350)

Elvoltunk így, ez igaz. Mert a kis kékek top30%-ról léphettek. Azóta feljebb lettek kényszerítve, ami időt jelent sokat. Norb eleve ezért vetette fel az ötletet, nem pedig azért, hogy a szétvert oridat ha nincs kedved most helyrehozni eltedd jobb időkre. Téged nem érint, és nem is fog érinteni, mert saját bevallásod szerint kizárólag 5-ben játszol, azaz messze elkerülnek a sok kis kékek problémái.

Ati, most nem keresem elő, de valahol nem messze visszább azt írtad, hogy maradhatnak ezek az orik a pontlistában, hogy ha toposok voltak, fogyjon el a földjük. Ezt nem tartom jó ötletnek, épp a célcsoport kis kékek miatt. Nekifut a G-nek pl, felmegy 2200 hekire, ami tegyük fel nem elég még neki a kritériumhoz, akkor fagyaszt, hogy a másik orija szövistül haladni tudjon, és elfogy a földje amiért korábban keményen megdolgozott. Maradjanak a pontlistában, de ez nem sima szabi, a földjük ne fogyjon.

Valezius: szerintem 72 kör bőven elég egyik ori ellépése, és a másik szabiról kihozatala között, ha egyáltalán szükség van ilyen időeltolásra. Annyiban nyilván jó lenne ha nem tudna rögtön visszajönni, hogy ne forduljon elő olyan, hogy egyik orimmal elugrok a háborúból miutá a lehető legnagyobb kárt okoztam, a másik fullossal meg folytatom... De egyébként nem hiszem, hogy bármi olyan visszaélés előfordulhatna ami e jelenlegi körülmények között nem végrahajtható.

All times are GMT +1. The time now is 23:53.