Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Több sereggel alulrol - szinte lehetetlen? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1093)

Goldy 12-04-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50591)
Igen. mi ebben a meglepo? :) Nyilvan nem 30% banyat kell elkepzelni....

Akkor mégse olyan nagy termelő, ha egyszer beütötték 1 serege így is alulról fog menni...

Remedy 12-04-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50592)
Szóval szerinted olyan eset elő sem fordulhat hogy full sereggel kelljen kitámadnod ha eredményt akarsz...
értem

Ilyet nem mondott a Zoli.....

Csak azt, hogy aki full sereg kikuldese eseten nem tudja hogy kell vedekezni, megerdemli hogy 16x beverjek.... alulrol!

Reaktor 12-04-2006 21:53

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50592)
Szóval szerinted olyan eset elő sem fordulhat hogy full sereggel kelljen kitámadnod ha eredményt akarsz...
értem

Nézd Kedves Goldy!

Van rengeteg taktikai, és stratégiai lépés amivel lehet védeni támadásokat akkor is, ha nincs helyed, de időben észreveszed a támadást, vagy előre számítasz rá.

De ez nem az a fórum, ahol ezeket a lehetőségeket elemezném.

Támadtam már ki többször full barakkal, és sosem vertek még be 2 nél több sereggel, de talán 2 sereggel sem.
Legalábbis a 2 sereg nem egy oriból indult.

Goldy 12-04-2006 21:57

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 50599)
Nézd Kedves Goldy!

Van rengeteg taktikai, és stratégiai lépés amivel lehet védeni támadásokat akkor is, ha nincs helyed, de időben észreveszed a támadást, vagy előre számítasz rá.

De ez nem az a fórum, ahol ezeket a lehetőségeket elemezném.

Támadtam már ki többször full barakkal, és sosem vertek még be 2 nél több sereggel, de talán 2 sereggel sem.
Legalábbis a 2 sereg nem egy oriból indult.

Tudom láma vagyok de ne szólits kedvesnek mert azt utálom...
Most ez eddigi előnyökről lemondva szerintem akkor is fair-ebb így a szabály.
Akinek kevesebb hekije van azt felülről vered.

Reaktor 12-04-2006 22:11

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50604)
Tudom láma vagyok de ne szólits kedvesnek mert azt utálom...
Most ez eddigi előnyökről lemondva szerintem akkor is fair-ebb így a szabály.
Akinek kevesebb hekije van azt felülről vered.

Bocsi, ha utálod, pedig épp az volt a célom, hogy udvarias legyek.

Nekem más a véleményem.

Nem fair, ha alámegyek, és nem tudom csak 1 sereggel alulról beverni.

Pl a szövim beveri alulról, és én már csak fentről üthetem be, mert lecsúszott.
És lehet be se férek.
Elszakadok a szövimtől
Könnyebben visszajöhet a támadó a tolisomra...stb stb.....

Olvasd végig az összes érvünket, ha esetleg eddig nem olvastad volna .

Goldy 12-04-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 50624)
Bocsi, ha utálod, pedig épp az volt a célom, hogy udvarias legyek.

Nekem más a véleményem.

Nem fair, ha alámegyek, és nem tudom csak 1 sereggel alulról beverni.

Pl a szövim beveri alulról, és én már csak fentről üthetem be, mert lecsúszott.
És lehet be se férek.
Elszakadok a szövimtől
Könnyebben visszajöhet a támadó a tolisomra...stb stb.....

Olvasd végig az összes érvünket, ha esetleg eddig nem olvastad volna .

Végig olvastam és továbbra se látom be miért ne lenne az fair-ebb hogy ha több hekid van alulról üthess?

Reaktor 12-04-2006 22:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50632)
Végig olvastam és továbbra se látom be miért ne lenne az fair-ebb hogy ha több hekid van alulról üthess?

Akkor Te a szavazás szerint ahhoz a kisebbséghez tartozol, akinek más a véleménye, és kész.

Szerencsére a többség az 1 es szavazási lehetőséget választotta

csavo 12-04-2006 22:42

ez az uj rendszer a tobbsereges tamadasokkal igencsak fura, es szemely szerint igazsagtalannak tartom. ergo arra szavaztam h legyen ujra a regi.

TDK 12-04-2006 23:19

Quote:

Originally Posted by Never (Post 47819)
Ha már a fedezés meg lett nehezítve,nem is kicsit,akkor legalább a normálisan jáccó hadisokkal nem kéne kiszúrni :)

én azt mondom erre, ha már a felfedezökkel kiszurtunk, szurjunk ki a hadisokkal is:)

csavo 12-04-2006 23:20

az erveket az elottem szolok elmondtak, nem csak azert szavaztam, mert mas dolgom nincs.

Arrakis 12-05-2006 00:25

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 50672)
én azt mondom erre, ha már a felfedezökkel kiszurtunk, szurjunk ki a hadisokkal is:)

És a kis kék számosok, akiknek eddig is rákfenéjük az A, s legnagyobb problémájuk az volt, hogy hogy tudnak majd fordulni, s ehhez elég magasra jutni, azok ettől hogy fognak fordulni?

De mondok jobbat, vmelyik nap vki mondta, hogy elindult 200ról felfelé, s a 15. ütésnél alig tartott még 350 hekinél. S biztos vagyok benne, hogy az első támadása így is mindig felfelé ment.
Akkor most kinek jó ez?
Annak akit beütnek 18 sereggel?
Nem, mert akit beütnek, annak még tanulnia kell, hogy hogy ne üssék be annyiszor, tehát neki jobb, ha lent van nagyobb biztonságban.
Ha beverték 18* annak hol lesz a katmorálja?
A krónikahiénák nem fognak vajon utánna rávetődni, s még tovább ütni?
Végül lesz egy katmorál nélküli egységeiben lecsupaszított roncs.

Goldy 12-05-2006 07:38

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 50684)
És a kis kék számosok, akiknek eddig is rákfenéjük az A, s legnagyobb problémájuk az volt, hogy hogy tudnak majd fordulni, s ehhez elég magasra jutni, azok ettől hogy fognak fordulni?

De mondok jobbat, vmelyik nap vki mondta, hogy elindult 200ról felfelé, s a 15. ütésnél alig tartott még 350 hekinél. S biztos vagyok benne, hogy az első támadása így is mindig felfelé ment.
Akkor most kinek jó ez?
Annak akit beütnek 18 sereggel?
Nem, mert akit beütnek, annak még tanulnia kell, hogy hogy ne üssék be annyiszor, tehát neki jobb, ha lent van nagyobb biztonságban.
Ha beverték 18* annak hol lesz a katmorálja?
A krónikahiénák nem fognak vajon utánna rávetődni, s még tovább ütni?
Végül lesz egy katmorál nélküli egységeiben lecsupaszított roncs.

Hát aki 15 ütésnél még nem volt 350 hekin az vmit nagyon rosszul csinál már bocs.
Nem rég kezdtem kis országot 4 vagy 5 ütéssel 270 hekin vagyok nem hinném hogy még 10 kéne 70 újabb hektárhoz, és nem vagyok harcos sem.
Ez a kezdő oris példa nagyon sántít, egy 200 hekis orim közelében lévő 190-210 hekis orit nehogy már 40 hektárra verjek be, teljesen normális hogy ott az ember lassabban halad, de nem kell 15 ütés a 350-hez.

Kisbér 12-05-2006 09:28

Alapvetően arra szavazok, hogy állítsuk vissza az eredeti állapotot, vagy legalább nagy hekis csoportokba (A-ban) legyen visszavezetve.

De!

Ha ez nem megy, akkor mi lenne akkor, ha az egy körben csapódó támadásokkor az összhekiveszteség oszlana szét a támadók között egyenlően?

Tehát mondjuk 3 hadis megtorlásból támad egy orit, aki beütötte a termelőjüket, akkor a 100, 45, 41 heki helyett (csak hasraütöttem, mielőtt bárki nekemesne) mindegyik hadis 100+45+41 / 3 = 62 hekit kapna.

Így legalább nem szóródnának szét a hadisok....

Ha minden kötél szakad, legalább egy ilyent ki kéne harcolni...

yenkie 12-05-2006 10:20

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50706)
Hát aki 15 ütésnél még nem volt 350 hekin az vmit nagyon rosszul csinál már bocs.
Nem rég kezdtem kis országot 4 vagy 5 ütéssel 270 hekin vagyok nem hinném hogy még 10 kéne 70 újabb hektárhoz, és nem vagyok harcos sem.
Ez a kezdő oris példa nagyon sántít, egy 200 hekis orim közelében lévő 190-210 hekis orit nehogy már 40 hektárra verjek be, teljesen normális hogy ott az ember lassabban halad, de nem kell 15 ütés a 350-hez.

Miért is?
Nekem 5/X-ben 15 ütéssel 154 heki jött.
Az utóbbi 8 ütés 3-9 heki között hozott.
Minden támadás felfelé, sokkal gyengébb orira ment.
Mivel a fedezés meg lett szigorítva, ne szútjunk már ki a hadisokkal is.

Kisbér 12-05-2006 10:35

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50706)

Goldy, szerintem az 5/X olyan, hogy 350 hekivel az első között lehetsz...
Így nem tudsz felfele ütni, csak lefele...

-így tudom elképzelni, hogy 15 ütéssel csak addig ment fel-

(hozzáteszem nem ismerem az X-et)

Solaris 12-05-2006 10:49

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 50672)

Na ez egy igazán építő jellegú hozzászólás. Igazi magyar virtus. Ha nekem bajom van akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is...

Ilyen elven a tolisoknak is meg lehetne szabni h mennyit gyújthat vagy a varisoknak h mennyit ártózhat...stb

Sztem az ilyen hozzáállás nem vezet sehová.

Solaris 12-05-2006 11:50

Goldy:

Mi lenne ha továbblépnénk azon a verzión ha vkit 15 sereggel ütnek?
Ez eléggé szélsőséges eset és egyáltalán nem általános.

Fair dolgok:

Megértem a te nézőpontodat is h miért gondolod h nem fair az ha valaki fullra kitámad akkor 15 sereggel rámenjenek.

De:

1. Az a több 1000 ország is aki jelenleg játszik volt valamikor kezdő. Nekik is meg kellett tanulni a fortélyokat, így azt is h mit csináljanak h ne verjék be 15 sereggel. Saját vagy mások kárán. Ha ez eddig is működött akkor miért ne működne továbbra is?
2. Azok az országok akik pl íjj/ló felállásban játszanak azok nyílván a nagyobb nyereség reményében vállalják a kockázatot h lemondanak az állandó védelemről a támadás javára. Így ők akkor is jobban sebezhetőek ha a full sereg otthon van.
Az aki meg pl full elittel játszik az meg az általános védelmet részesíti előnyben és akkor van nagyobb rizikója ha támad. Ez a régi rendszerben így volt fair.

De most azt miért lenne fair h aki specializálódik és nagyobb kockázatot vállal az ne járjon jobban mint az aki kevesebb kockázatot vállal?
Ha kitámad pl az mf full sereggel a 40% mf bónusz miatt többször is megüthet egy specializálódott szövitagot. Akkor miért ne lehetne uezt a szövi oldaláról is?

3. Azt mondtad h "akinek több ha-ja van az miért foglalna feltétlenül alulról?"
No és mi van akkor amikor egy szöviről v klánról van szó? Ezt az esetet már annyiszor, többen is és konkrét példákkal, számokkal leírtuk(ták) h én már nem fogom ismételni(megint)

Remedy pléldájában ez a szövivel fair dolog?

Nem csak 1 oldalt kell megnézni...

yenkie 12-05-2006 13:37

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 50778)
Goldy, szerintem az 5/X olyan, hogy 350 hekivel az első között lehetsz...
Így nem tudsz felfele ütni, csak lefele...

-így tudom elképzelni, hogy 15 ütéssel csak addig ment fel-

(hozzáteszem nem ismerem az X-et)

azért ennyire nem gyenge a csopi.:)
354 hekivel messze nem vagyok első.:)
Sőt még top15% sincs meg

Goldy 12-05-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 50763)
Miért is?
Nekem 5/X-ben 15 ütéssel 154 heki jött.
Az utóbbi 8 ütés 3-9 heki között hozott.
Minden támadás felfelé, sokkal gyengébb orira ment.
Mivel a fedezés meg lett szigorítva, ne szútjunk már ki a hadisokkal is.

És ezt hogy sikerült összehoznod felfelé ütéssel?
felfelé 7%-ot lefelé 3%-ot ütsz
43 hekis orit ütöttél azért a 3 hekiért?
Vagy vmi mást csinálsz...

yenkie 12-05-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50910)
És ezt hogy sikerült összehoznod felfelé ütéssel?
felfelé 7%-ot lefelé 3%-ot ütsz
43 hekis orit ütöttél azért a 3 hekiért?
Vagy vmi mást csinálsz...

én is csodáloztam eleget rajta.:(
de akkor is ez van.

yenkie 12-05-2006 14:03

ide lehet bemásolni konkrét adatokat?

Goldy 12-05-2006 14:07

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 50914)

Előbb olvasd el a fórumszabályzatot!

yenkie 12-05-2006 14:16

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50915)
Előbb olvasd el a fórumszabályzatot!

ok
tehát nem.
akkor viszonz csak így el kell hinned.
Új szabályok miatt van.
uccsó 4 ütésnél alámbonthatott.
meg első ütés után ugyebár frissült a pontérték.

Goldy 12-05-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 50920)
ok
tehát nem.
akkor viszonz csak így el kell hinned.
Új szabályok miatt van.
uccsó 4 ütésnél alámbonthatott.
meg első ütés után ugyebár frissült a pontérték.

A 9 heki még ok is ha aládbont mert akkor ugye 300 hektáros volt.
De ezt eddig is megtehette ebben semmi újdonság nincs
a 3 heki meg 100 hekis ori volt?

yenkie 12-05-2006 14:22

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50921)
A 9 heki még ok is ha aládbont mert akkor ugye 300 hektáros volt.
De ezt eddig is megtehette ebben semmi újdonság nincs
a 3 heki meg 100 hekis ori volt?

nem
én is számoltam, és nem jöttem rá a titok nyitjára.
azt 280 hekiről ütöttem le.
onnan is kellett volna jönnie min 6-7 hekinek, ha alámbontott.

Kisbér 12-05-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 50914)

Amúgy ha már több, mint 1 napja volt, akkor be lehet másolni nem?!
Vagyis valami ilyesmi van... :)

Remedy 12-06-2006 00:20

Amugy eddig a szavazas eleg meggyozonek tunik.....

Kar, hogy nem hivatalos.... :)

monro 12-06-2006 08:29

Eddig nem szóltam bele nagyon a témába, de most talán megfogalmazódott bennem, hogy a változtatás hátrányos következményei (szövitámadások-többszörös támadások kiszámíthatatlansága) nagyobb probléma, mint az ha valakit (aki bután kitámadott) nagyon meg lehet büntetni.

Az mindenképpen kívánatos lenne, ha egy szövi vagy klán több országának a seregei akik azonos körben ütnek be ugyanoda azok mindenképpen azonos irányból is üssenek. Ha több sereget is küld az egyik az már tulajdonképpen mehetne felülről is de ehhez a támadás indításakor ismerni kellene a beütések sorrendjét.

A fentiek miatt sok fejtörés után az 1-es pontra szavaztam.

Szemes224 12-06-2006 09:11

Az 1. pontra szavaztam.
Az előttem szólók már minden indokot leírtak, és ezekkel teljesen egyetértek.

Goldy 12-06-2006 09:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 51484)
Eddig nem szóltam bele nagyon a témába, de most talán megfogalmazódott bennem, hogy a változtatás hátrányos következményei (szövitámadások-többszörös támadások kiszámíthatatlansága) nagyobb probléma, mint az ha valakit (aki bután kitámadott) nagyon meg lehet büntetni.

Az mindenképpen kívánatos lenne, ha egy szövi vagy klán több országának a seregei akik azonos körben ütnek be ugyanoda azok mindenképpen azonos irányból is üssenek. Ha több sereget is küld az egyik az már tulajdonképpen mehetne felülről is de ehhez a támadás indításakor ismerni kellene a beütések sorrendjét.

A fentiek miatt sok fejtörés után az 1-es pontra szavaztam.

A szöviknél is a beütések sorrendje az az indítás sorrendje, ha nagyon akarod tudod milyen sorrendben csapódnak.

monro 12-06-2006 09:27

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 51504)
A szöviknél is a beütések sorrendje az az indítás sorrendje, ha nagyon akarod tudod milyen sorrendben csapódnak.

Lehet ezt még nem teszteltem, vagy már elfelejtettem :)
Mindenesetre a lényegen nem változtat. Ha elindul 4 egymással szövetséges sereg azoknak vsz. lehetőséget kell adni arra, hogy mindegyik alulról üssön be. Ha egy oriból indul 4 sereg akkor már nem érzem ezt fontosnak. Ha ezt le lehet valamilyen módon programozni akkor ez lenne számomra a legelfogadhatóbb.

Atiii 12-06-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 51504)

Jéé eddig én úgy tudtam,hogy amelyiknek nagyobb a támadópontja!!:confused:
Nm a sorrendet veszi alapúl..legalább is én így tudtam,de akkor letesztelem megint!

Goldy 12-06-2006 09:41

Quote:

Originally Posted by monro (Post 51512)
Lehet ezt még nem teszteltem, vagy már elfelejtettem :)
Mindenesetre a lényegen nem változtat. Ha elindul 4 egymással szövetséges sereg azoknak vsz. lehetőséget kell adni arra, hogy mindegyik alulról üssön be. Ha egy oriból indul 4 sereg akkor már nem érzem ezt fontosnak. Ha ezt le lehet valamilyen módon programozni akkor ez lenne számomra a legelfogadhatóbb.

Ez egész biztos így van, kiszámítható minden. :)

Annak az orinak a szempontjából akire megy az a 4 sereg szerintem mind1nek kéne lenni hogy azok szöviben vannak-e vagy sem.

Szecsa 12-06-2006 09:46

Inditasi sorrendben csapodnak a seregek szövi esetén is :)

monro 12-06-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 51522)
Annak az orinak a szempontjából akire megy az a 4 sereg szerintem mind1nek kéne lenni hogy azok szöviben vannak-e vagy sem.

Annak valóban mindegy. A szöviknek nem mindegy. Ezzel a változással egy együtt haladó szövit arra kényszerítesz, hogy 1 tag elszakadjon fölfelé ami innentől kezdve eldöntheti a harc kimenetelét. Arról nem is beszélve, hogy a célpont sem biztos, hogy elég mélyre esik stratégiailag. (persze azért 4 seregnél valószinű, de 2 nél már korántsem)

Goldy 12-06-2006 10:28

Quote:

Originally Posted by monro (Post 51530)
Annak valóban mindegy. A szöviknek nem mindegy. Ezzel a változással egy együtt haladó szövit arra kényszerítesz, hogy 1 tag elszakadjon fölfelé ami innentől kezdve eldöntheti a harc kimenetelét. Arról nem is beszélve, hogy a célpont sem biztos, hogy elég mélyre esik stratégiailag. (persze azért 4 seregnél valószinű, de 2 nél már korántsem)

Épp azt mondom hogy nem lesz a támadottnak mind1 hogy honnan megy felé a sereg. A szöviknek egy ilyen diferenciálással még nagyobb előnyük lesz.

Solaris 12-06-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 51554)
Épp azt mondom hogy nem lesz a támadottnak mind1 hogy honnan megy felé a sereg. A szöviknek egy ilyen diferenciálással még nagyobb előnyük lesz.

Ha meg nem lesz illyen v hasonló változtatás akkor meg az mf-ek lesz túl nagy előnyük és/vagy a szövik meg jelentősen veszítenek a hatékonyságukból.

Annyi példa elhangzott már konkrét példákkal is.
Egyszerűsítve (3227jére...)
Támadó mf hadis megüti a szövi egy tagját. mf 40% mellett simán tud annyit hagyni h ha visszafelé támadnának akkor a felülről jövő seregeket védje. 1 szövitagot lever, bent lenne mindenki de csak felülről férnek be. Kimegy 1 beüti.
Végeredmény a visszatámadó szövihadis az mf-től fent sok-sok körre, a megtámadott szövitag lent sok-sok körre. Az mf terület vesztesége közel 0. Maradt 2 szövitag akivel megint eljátszhatja uezt. Az mf beveri a 3. szövitagot az mf-et meg a 4. szövitag. Akkor 2 lesz fent 2 szövitag alatta, az mf meg szinte semmit nem veszített amellett h a szövi mindent jól csinált.
Szted ez nem túl nagy hátrány a szöviknek?

Hóhér 12-06-2006 11:00

Az egyes pontra szavaztam.

Az azonnali frissülés is jó lenne, de 1 országból 1 sereg alúról menjen, mindegy hány országról van szó...

Amikor egy klán , vagy szövetség tagjai egy másik országra támadnak, akkor igen az utolsó pillanatban indulnak a seregek.

1/a ban pl. óra 59 perc 59 mp után, de lentebbi csoportokban is, ez független hogy hol.

Az 1 mp-en belüli sereg indításnál mondjátok meg nekem melyik sereg csapódik először.

Azt hiszem , de javítsatok ki valaki,ha nem így van, régebben Ati is írt valamit ,hogy az igen közel indított seregeknél lehet eltérés a becsapódásnál, random.

Azt meg ne várjuk el egy szövetségtől, hogy kv előtt 25, 20, 15, 10 mp el akarjon indulni...

Szecsa 12-06-2006 11:04

Azt hiszem, hogy annak idejen ezt megtudtok oldani es fel percen belul kiment legalabb 10 sereg :)
Ugy hogy tudtok, hogy melyik miutan csapodik :)

Goldy 12-06-2006 11:33

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 51559)
Az egyes pontra szavaztam.

Az azonnali frissülés is jó lenne, de 1 országból 1 sereg alúról menjen, mindegy hány országról van szó...

Amikor egy klán , vagy szövetség tagjai egy másik országra támadnak, akkor igen az utolsó pillanatban indulnak a seregek.

1/a ban pl. óra 59 perc 59 mp után, de lentebbi csoportokban is, ez független hogy hol.

Az 1 mp-en belüli sereg indításnál mondjátok meg nekem melyik sereg csapódik először.

Azt hiszem , de javítsatok ki valaki,ha nem így van, régebben Ati is írt valamit ,hogy az igen közel indított seregeknél lehet eltérés a becsapódásnál, random.

Azt meg ne várjuk el egy szövetségtől, hogy kv előtt 25, 20, 15, 10 mp el akarjon indulni...

A kiszámítható ütésre meg van a lehetőséged vagy élsz vele vagy nem.
A támadott szövitagnak így se sok esélye van védelmet behívni távolbalátás után...

All times are GMT +1. The time now is 01:44.