Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A alszövetség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1030)

Synkel 11-22-2006 22:54

Értem én, hogy mit mondasz, legfeljebb nem értek egyet vele mindenben.
A hadüzi ad 24 óra felkészülést a célpontnak. Ez azt jelenti, hogy a hadüzi elküldésének időpontjában a küldő klán már be kell legyen építve arra a 70% barakkra, ami lássuk be nem kis kockázat sűrűn lakott mezőnyben. Ha nem építenek be előre, akkor simán megtörténhet, hogy a célpont ezt kifigyeli, kirakja a reménybeli támadót 2 körösnek, és szájonvágja őket a felkészülési idő alatt.
Lássuk be 70% vagy afeletti barakk már hadisnak is extrém, és nem hosszan fenntartható állapot, legalábbis nem akárhol.

Xeper 11-22-2006 23:11

Ha a sűrű részen nem megy, akkor semmi változást nem hozna a mostani állapothoz képest. Viszont nagyobb területen vannak olyan klánok, akik szinte biztonságban érezhetik magukat -hogy ne érezzék magukat annyira nagy biztonságban, lehetne nekik hadüzeneteket küldeni, talán realizálódna az országfelépítésük, nem jönnének létre behozhatatlan előnyök :)
Hiszen megteheted azt is, hogy nem támadsz ki senkire, hiába küldesz hadüzenetet... így pl a 10. csendes hadüzenet után meg is lehet lepni a szomszédot :D

wand 11-23-2006 00:39

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 44775)
Vagy éppen ellenkezőleg: nagyobb klánokat generál, hogy ha pl van 2 termelő ország a klánban, akkor ha beteszel mellé még 6 ugyanakkora seregest, akkor nem lehet úgy betámadni a termelőket, hogy ne vennél melléjük még min. 2 seregest is

Xep, ezzel azért vitatkoznék.
ha most egy klánban 2 termelő van azt most is beverik.
ha van melette 2 hadi is valószínű még akkor is

ergó a javaslat max Sergket "generálhatja" vissza 1db nagy klánba lévén akkor őket az aktuálisan jáccók még részklán szinten se tudják megtámadni, míg ők ha épp csatázni van kedvük 1 ori kirakásával már támadhatnak majd részklánnal, akkor amikor nekük épp van hozzá kedvük.

wand 11-23-2006 00:41

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45397)
Hiszen megteheted azt is, hogy nem támadsz ki senkire, hiába küldesz hadüzenetet... így pl a 10. csendes hadüzenet után meg is lehet lepni a szomszédot :D

igen, ezért kéne, hogy eleve pénzbe kerüljön a hadüzenet küldése, ne ezzel viccelődjünk már.. ;)

wand 11-23-2006 00:43

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45065)
Ha úgy érzi, hogy az ellenfél már felkészült a védésre akkor elhalasztja és nem támad. Jó játék lenne, gondold csak el :) 48 körönként uj hadüzit küldeni és éberen tartani a klánt.

ez remek miközben Te szépen alszol otthon, lévén úgyis tele vagy íjakkal és úgyse akarsz támadni, mások meg szervezzenek éjszakai őrséget.. jó játék lenne valóban...

wand 11-23-2006 00:59

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45368)
Értsd már meg, hogy a terveim alapján nem is látszana más számára, hogy egy részklán éppen támad!

én viszont még1x elmondom:
valóban nem láccana ha részklán támad, mindaddig amíg be nem üt, vagyis mire észre lehet venni, addigra neki 2 körös a serege, azaz ha megtámadják egyéniben vissza tud menni.
és pontosan ugyanekkor láccik a támadott és bevert klánnál (klánrésznnál), az, hogy őket beverték. nem kell nagy logika megtalálni azokat az orikat emivel esetleg szembe megy a támadónak, tehát az észrevétel időpontjában, neki még 3 kör kell, hogy hazaérjen a serge, azaz szabadon támadható.

tehát ha a támadó részklán támadási szándéka nem láccik, akkor az bazi nagy előny a támadónak, míg ugyenz a védő és vissztámadó klánnak szívás.

monro 11-23-2006 07:20

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45402)
én viszont még1x elmondom:
valóban nem láccana ha részklán támad, mindaddig amíg be nem üt, vagyis mire észre lehet venni, addigra neki 2 körös a serege, azaz ha megtámadják egyéniben vissza tud menni.

Értem. Ezekszerint egyáltalán ne engedjünk támadást indítani se egyéniben se klánban, mert látszik a pontlistán a változás és beverhetnek ha vissza akarok támadni. Csak azt nem értem miváltozik ha a részklán is megjelenik a klánlistában? :D

Játszd már le fejben légy oly szíves ezt az egészet valós orikkal valós számokkal valós pontlista alapján, mert ott tartunk, hogy mindenki ugy gondolja, hogy mindent ért aztán beszél a levegőbe...

Vajon mit fogsz csinálni ha látod, hogy egy 3 millás klán fele bever valakit (akiről fingod sincs ki lehet, mert egyéniben is tele van a mezőny mellettük és klánnal van 5-6 lehetőség) és ha még a pontlistán ki is szúrod,kit vert be de 187 körre van tőle a legközelebbi szövid és nincs vele hadüzid se? Na mindegy majd ha hajlandó vagy foglalkozni a témával komolyan akkor tegyél javaslatot. Fikázni-ellenkezni érvek nélkül nálad butábbak is tudnak.

wand 11-23-2006 13:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45411)
Értem. Ezekszerint egyáltalán ne engedjünk támadást indítani se egyéniben se klánban, mert látszik a pontlistán a változás és beverhetnek ha vissza akarok támadni. Csak azt nem értem miváltozik ha a részklán is megjelenik a klánlistában? :D

visszakérdezek: ha szerinted nem változtat semmit akkor miért ellenzed?

wand 11-23-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45411)
Játszd már le fejben légy oly szíves ezt az egészet valós orikkal valós számokkal valós pontlista alapján, mert ott tartunk, hogy mindenki ugy gondolja, hogy mindent ért aztán beszél a levegőbe...

nah akkor játszuk le..

ki fog tudni ezzel élni?
értelemszerűen a leginkább azok a klánok akik ki tudják tenni a klánuk felét 70-80% barakkos orikból. amennyiben ezek orkok, akkor a 20% támadómaluszuk mellett is igen hatákonyan tudnak beverni bármely 50% barakk +10% tornyos óriáásokból és törpékből álló klánrészt, klánt.

miközben őket csak az az egy klán tudná vissztámadni akire ők mennek, de az eredetileg támadott klánt üthetné bárki.

arról nem beszélve, hogyha egy 6M pontos klán egy része úgy érzi, hogy 3-4M ponton akar hadakozni akkor igeneis vállalja be , hogy az azon a környéken lévő klánoknak ő is a prédája lehet. ezt nem értem, hogy nem lehet érteni.

és még mindig nem tartom reálisnak, hogy egy támadandó klánból, ki lehessen hagyni az elfeket, csak mert könyebb a klán többi részét beverni.

monro 11-23-2006 16:08

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45542)
visszakérdezek: ha szerinted nem változtat semmit akkor miért ellenzed?

Én nem ellenzem!
A javaslatom sztem úgy kerek ahogy van. Anélkül, hogy a részklán látszana. Ettől még be lehet tenni a pontlistába, de pont akkor történik az amiről te beszélsz! Akkor biztosan látszani fog, ha egy részklán egész klánt támad és felmerülhet az a helyzet amiről beszélsz, hogy a visszatámadni akaró egészklán lesz mások prédája, ugyanis nekik nem kell hadüzit küldeni. Csodálom, hogy ugyanazzal érvelsz valami ellen,mint valami mellett. Picit olyan "ha nincs sapka azért, ha van sapka azért verjük meg" érzést kelt bennem.

monro 11-23-2006 16:17

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45546)
és még mindig nem tartom reálisnak, hogy egy támadandó klánból, ki lehessen hagyni az elfeket, csak mert könyebb a klán többi részét beverni.

Kicsit cifrázhatunk a dolgon bár az életben is a legkisebb ellenállás felé megy minden. És egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ne azt támadhassam akit akarok, (mert ugye ha egy klán fele 24 kör felkészülési idő után is lényegesen gyengébb mint a másikfele akkor az a klán nem egy topgun) de a nagyobb támogatottság érdekében :

Tegyük fel, hogy egy részklán támadásakor a védőklán vezérét mindenképpen támadni kell. Tehát csak a többi választható meg. Így aztán a 24 kör alatt mindenki megteheti a legbikább országát vezérnek. Ez esetben viszont mindenképpen soknak érzem a 20% támadómaluszt.

wand 11-23-2006 16:21

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45573)
Én nem ellenzem!
A javaslatom sztem úgy kerek ahogy van. Anélkül, hogy a részklán látszana. Ettől még be lehet tenni a pontlistába, de pont akkor történik az amiről te beszélsz! Akkor biztosan látszani fog, ha egy részklán egész klánt támad és felmerülhet az a helyzet amiről beszélsz, hogy a visszatámadni akaró egészklán lesz mások prédája, ugyanis nekik nem kell hadüzit küldeni. Csodálom, hogy ugyanazzal érvelsz valami ellen,mint valami mellett.

no nézzük ki lenne a "préda":
Te kire mennél? a megjelent részklánra, akinek a támadáshoz gyakorlatilag full ki kell támadni, vagy a védő klánra akinek a támadáshoz elég max 50%ban kitámadni (már ha egyáltalán észreveszi, hogy támadják és vissza is megy)

Quote:

Picit olyan "ha nincs sapka azért, ha van sapka azért verjük meg" érzést kelt bennem.
mondtam már, hogy pilitikusnak kéne menned. remekül tudsz értelmetlenül nagyokat mondva elbeszélni a dolgok mellett. miközben az fel se merül benned, hogy esetleg nem tökéletes egy ötleted.. :)

wand 11-23-2006 16:33

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45575)
Kicsit cifrázhatunk a dolgon bár az életben is a legkisebb ellenállás felé megy minden. És egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ne azt támadhassam akit akarok, (mert ugye ha egy klán fele 24 kör felkészülési idő után is lényegesen gyengébb mint a másikfele akkor az a klán nem egy topgun) de a nagyobb támogatottság érdekében :

jó akkor vegyük az életet, ha te egy nehézsúlyú bokszoló vagy, akkor nem bokszolhatsz egy pehely súlyú világbajnokkal, lévén "az életben is a legkisebb ellenállás felé megy minden", és emiatt 120 kilósan nem lehecc bajnok az 50 kilósok köztt, pedig lássuk be ez igen egyszerű lenne.

a 24 kör felkészülési időszakra meg csak annyit, hogyha ha hadüzi előtt felveszed az összes követ, és utána 20 körig fel tuddod venni a kiérőt, akkor gyakorlatilga jegeled a támadott klán max védőértékét. ha meg mégsem akkor keresel egy valag pénzt.

Quote:

Tegyük fel, hogy egy részklán támadásakor a védőklán vezérét mindenképpen támadni kell. Tehát csak a többi választható meg. Így aztán a 24 kör alatt mindenki megteheti a legbikább országát vezérnek. Ez esetben viszont mindenképpen soknak érzem a 20% támadómaluszt.
na ez így már alakul:)
és kisebb taglétszámú klánoknál már jó is lehet, viszont nagyobbaknál még keveslem az 1db orit amit muszályból támadni kell.

6 fős klána alatt oksa, a vezér +szabadon választott
6 főstől pedig a vezér+ 1 védők álltal kijelölt + szabadon választott

monro 11-23-2006 16:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45576)
no nézzük ki lenne a "préda":
Te kire mennél? a megjelent részklánra, akinek a támadáshoz gyakorlatilag full ki kell támadni, vagy a védő klánra akinek a támadáshoz elég max 50%ban kitámadni (már ha egyáltalán észreveszi, hogy támadják és vissza is megy)

Jó. példa ha te nem vagy rá hajlandó...

1. elsőklán 5.000.000
2. második klán 4.000.000
3. harmadik klán 3.000.000
4. negyedik klán 2.000.000
5. ötödik klán 1.970.000
6. hatodik klán 1.900.000
7. hetedik klán 1.800.000
8. nyolcadik klán 1.700.000
9. kilencedik klán 1.550.000
10. tizedik klán 1.000.000

11. X részklán 1.000.000 szted ki a célpontja? (a 4.klán felétől a 10.klán egészéig bárkire mehet!)

Vajon kire kellkimoccannod akire számítasz, hogy esetleg majd visszakíséri őket? Na ki lesz a védőklánod akit szted 50%-al is be lehet verni?

monro 11-23-2006 16:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45578)

na ez így már alakul:)
és kisebb taglétszámú klánoknál már jó is lehet, viszont nagyobbaknál még keveslem az 1db orit amit muszályból támadni kell.

Na jó nem folytatom ezt. Pont tőled nem várnám ezt a "biztonsági dumát"
Mindjárt kitalálod, hogy csak támadókkal üthet a részklán...
Lehethogy azaz egy a klán fele.

monro 11-23-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45578)
jó akkor vegyük az életet, ha te egy nehézsúlyú bokszoló vagy, akkor nem bokszolhatsz egy pehely súlyú világbajnokkal, lévén "az életben is a legkisebb ellenállás felé megy minden", és emiatt 120 kilósan nem lehecc bajnok az 50 kilósok köztt, pedig lássuk be ez igen egyszerű lenne.

Na ez a politikusi duma :)
Mindkét ellenfél azonos pontszámon van. A támadó 20% maluszt kap és képes vagy ilyen hasonlatot hozni? :D

wand 11-23-2006 16:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45579)
Jó. példa ha te nem vagy rá hajlandó...

1. elsőklán 5.000.000
5. ötödik klán 1.970.000

11. X részklán 1.000.000 szted ki a célpontja? (a 4.klán felétől a 10.klán egészéig bárkire mehet!)

Vajon kire kellkimoccannod akire számítasz, hogy esetleg majd visszakíséri őket? Na ki lesz a védőklánod akit szted 50%-al is be lehet verni?

azért ne butáskodjunk már..

értelermszerűen vagy a 10.klán lesz a visszatámadó, vagy vissztaámadáskor szintén meglejenik és így néz ki a pontlista:
1. elsőklán 5.000.000
5. ötödik klán 1.970.000
11. X részklán 1.000.000
12. Y részklán 1.000.000

nah szerinted ezesetben ki lehet a visszatámadó? :rolleyes:

wand 11-23-2006 16:53

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45580)
Na jó nem folytatom ezt. Pont tőled nem várnám ezt a "biztonsági dumát"
Mindjárt kitalálod, hogy csak támadókkal üthet a részklán...
Lehethogy azaz egy a klán fele.

ilyet én is tudok nyomni:

Te meg mindjárt kitalálod, hogy a támadott részklánt ne is csak egyklánból, ahenm az egész pontlistából szabadon állíthasd össze, ahogy neked tetszik.. :D

monro 11-23-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45584)
azért ne butáskodunk már..

értelermszerűen vagy a 10.klán lesz a visszatámadó, vagy vissztaámadáskor szintén meglejenik és így néz ki a pontlista:
1. elsőklán 5.000.000
5. ötödik klán 1.970.000
11. X részklán 1.000.000
12. Y részklán 1.000.000

nah szerinted ezesetben ki lehet a visszatámadó? :rolleyes:

Figyu akkor tisztázzuk le a dolgot...
Ha én kiválasztok 3 db orit akit meg akarok ütni abból még nem lesz részklán! Nem gondolod komolyan,hogy aki üt az "csinál magának a pontlistában" a másik klánból részklánt??? :O

A részklán az aki összeáll egy ütésre. Akit üt az csak egy klánrész... ha az vissza akar ütni és összeáll akkor lesz ő is részklán.

Egyébként a kérdésedre: nem tudom a lista alapján. vagy az egyik vagy a másik

wand 11-23-2006 16:58

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45581)
Na ez a politikusi duma :)
Mindkét ellenfél azonos pontszámon van. A támadó 20% maluszt kap és képes vagy ilyen hasonlatot hozni? :D

persze azonos ponton van, de a támadott vagy teljes klán benne termelőkkel, vagy kiválogatott részklán szintén termelő és kisebb védőértékű országokkal, míg a támadó full kigyúrt klánrész ütésre építve, a háttérben a saját termelőivel.

monro 11-23-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45584)
azért ne butáskodjunk már..

értelermszerűen vagy a 10.klán lesz a visszatámadó

Ugy látom nem voltam elég figyelmes...
A 10. klán miért lenne visszatámadó? Nincs is hadüzije X részklánnal. Hogy támadna vissza?

monro 11-23-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45591)
persze azonos ponton van, de a támadott vagy teljes klán benne termelőkkel, vagy kiválogatott részklán szintén termelő és kisebb védőértékű országokkal, míg a támadó full kigyúrt klánrész ütésre építve, a háttérben a saját termelőivel.

Jó asszem értem,miért beszélünk el egymás mellett :)
Egy támadott klánrész sztem nem lehet részklán mivel a tagjai nem is tudnak róla, hogy részklán lettek. Mégis milyen alapon akarod őket kiiratni a pontlistára?

wand 11-23-2006 17:05

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45593)
Ugy látom nem voltam elég figyelmes...
A 10. klán miért lenne visszatámadó? Nincs is hadüzije X részklánnal. Hogy támadna vissza?

úgy hogy X részklán megjelenik a pontlistában, tehát teljes klánnal szabadon támadható.

wand 11-23-2006 17:08

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45594)
Jó asszem értem,miért beszélünk el egymás mellett :)
Egy támadott klánrész sztem nem lehet részklán mivel a tagjai nem is tudnak róla, hogy részklán lettek. Mégis milyen alapon akarod őket kiiratni a pontlistára?

tényleg elbeszélünk egymás mellett :)

értelemszerűen nem a támadott klán rész jelenik meg, hanem a kijelölt vissztámadó részklán.

monro 11-23-2006 17:27

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45596)
úgy hogy X részklán megjelenik a pontlistában, tehát teljes klánnal szabadon támadható.

Javaslom olvasd el az összefoglalót a javaslatomról. #139 hsz. -> (a részklán támadásának feltétele a hadüzi! Akár részklánnal akár egésszel támadod.) Senki nem mondta, hogy ha beteszed a pontlistába akkor nem kell majd hadüzi!
Ha az eredeti javaslatomhoz képest beleteszel ilyesmit, hogy jelenjen meg a részklán a pontlistában(ami a javaslatban nincs ugye) és ez felvet számodra problémákat akkor még mindig ott tartunk, hogy mi a fenének jeleníted meg a részklánt a pontlistában?

McLoad 11-24-2006 20:29

Végig olvastam talán még meg is értettem:)
Lenne egy kérdésem: A támadás meg fog jelleni a kronikában vagy sem?
Monro azt mondod, hogy a támadott ori kap 24 orát átépitkezésre. Ugyebár az épitkezés bontással is jár ami érték változást eredményezz amiböl sok mindenre lehet következni mindenképp felhivja a környezö szövik figyelmét, hogy mozgás van.
a célja a javaslatnak a nagy klánok támadhatósága. Szerinted kik nyernek ezen?
Szerintem épp ök. Minél feljebb van egy klán annál ritkább a környéke.
Van egy nagy klán senki nincs körülötte van egy kisebb aki mellet 1-2 más klán is van. A nagy klán létre hozz egy részklánt beüti a kisebb klánt aki vissza kisérheti szinte full kitámadással mert ö esetleg temelö orikat is be kell vegyen, hogy kitegye az adott értéket és ha mázlija van nem jönnek rá a mellette lévö klánok. 1körben veszit x heki második körben ha vissza kiséri a nagyobb klánt vezéjesztetti magát, hogy a 1-2szomszéd klán közbe beüti.

Másik esett van egy kisebb klán vegyük azt, hogy nincs körülötte senki (optimális esett). Létre hozz egy részklánt és kijelöli egy nagyobb klán részét támadásra. A nagyobbik klán kap 24órát épitkezésre ö anyagilag ezt megtudja tenni. Kiállit ö is egy 3-4fös rész klánt full hadival és ha meg mozdul a kisebbik klán egyböl leüti.
A kisklánnak továbbra sincs semmi esélye egy nagyobbat beütni ha jól láttom a kisebbeket viszont a nagyok támadhatják.
Javits ki ha valamiben tévedek.

monro 11-24-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45984)
Végig olvastam talán még meg is értettem:)
Lenne egy kérdésem: A támadás meg fog jelleni a kronikában vagy sem?

Igazából eddig nem gondolkodtam ezen, de ha igen akkor is a klánesemények között jeleníteném meg 3 körös eltolással ahogy a többi klánakciót és a szöveg a két anyaklán nevét tartalmazná nem a klánrészekét mivel az valójában nem is klán.

Tehát ha 1-es anyaklán része elfoglal x hekit 2-es anyaklántól akkor ez lenne az esemény:

1-es (anya)klán megtámadta 2-es (anya)klánt és elfoglalt x heki földet.

monro 11-24-2006 20:45

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45984)
Javits ki ha valamiben tévedek.

Nem kell velem egyetérteni :) Én másképp gondolom. Lenne akinek sikerül ;)

McLoad 11-24-2006 21:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45991)
Nem kell velem egyetérteni :) Én másképp gondolom. Lenne akinek sikerül ;)

De csak ugy simán általánoságban nézve szerinted tényleg a kis klánok járnának roszabbul vagy inkább a nagyok?
Amugy az ötletet nem elvetendönek javaslom csak még van amit csiszolni rajta szerintem. Sajna nekem nincs túl nagy tapasztalatom 1/a-ban de amelyik javaslat most van érvényben az szerintem a nagy klánokat segitené. Azért gondolkodom valami konstruktivan is.:)

monro 11-24-2006 21:47

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45998)
De csak ugy simán általánoságban nézve szerinted tényleg a kis klánok járnának roszabbul vagy inkább a nagyok?

Meggyőződésem, hogy a nagyobb klánoknak van nagyobb vesztenivalójuk ezzel. Persze elöttük is kinyílnak uj perspektívák, de mindenképp ugy látom, hogy nekik jobban fájna a fejük ha ez bevezetődne. És mégvalami apróság :) Nem nagyon kell ezt csiszolgatni már :D Teljesen kiforrott csak merőben más mint az eddig megszokott ezért érzi úgy pár ember, hogy nem fér valahogy bele a jelenlegi világképébe.

McLoad 11-24-2006 22:21

Quote:

Originally Posted by monro (Post 46003)
Meggyőződésem, hogy a nagyobb klánoknak van nagyobb vesztenivalójuk ezzel. Persze elöttük is kinyílnak uj perspektívák, de mindenképp ugy látom, hogy nekik jobban fájna a fejük ha ez bevezetődne. És mégvalami apróság :) Nem nagyon kell ezt csiszolgatni már :D Teljesen kiforrott csak merőben más mint az eddig megszokott ezért érzi úgy pár ember, hogy nem fér valahogy bele a jelenlegi világképébe.

Ha merőben kiforott lenne akkor talán lenne legalább még egy személy aki 100%-an egyet ért vele. Nem de?

monro 11-24-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46021)
Ha merőben kiforott lenne akkor talán lenne legalább még egy személy aki 100%-an egyet ért vele. Nem de?

Hát igen ezt el kell fogadjam, de betudom annyinak, hogy a hozzászólók zöme nem érti tisztán amit elmondok. Ez nem az ő hibájuk, de ha valaki elkezdi olvasni egy könyv tartalmát az nem ugyanazt gondolja a könyv storyjáról, mint aki írja a könyvet. Sajnos írásban kevésbé jól tudom kommunikálni a gondolataimat,mint szóban ez már több esetben is bebizonyosodott. Ilyenkor általában telefont ragadok.

wand 11-27-2006 23:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 46027)
Sajnos írásban kevésbé jól tudom kommunikálni a gondolataimat,mint szóban ez már több esetben is bebizonyosodott. Ilyenkor általában telefont ragadok.

ezt tanusíthataom (mármint, hogy telefont ragad) :)
bár azzal vitatkoznék, hogy úgy jobban megy e az érvelés..:rolleyes:

a témához meg : oks, ennek a hülyeségéről meg lettem győzve:
Quote:

szal elég a vezér kötelező támadása.

de a támadó részklán pontlistában való meg nem jelenítését és ezáltal a mások általi támadhatatlanságát nem támogatom

monro 11-28-2006 09:05

Quote:

Originally Posted by wand (Post 47182)
de a támadó részklán pontlistában való meg nem jelenítését és ezáltal a mások általi támadhatatlanságát nem támogatom

Ez ugye azzal járna, hogy ha részklán egész klánt támad akkor nem kell hadüzenet... Így kinyitod pandora szelencéjét és valóban megvalósítod azt, hogy a nagyobb klánok részklánjai 70-80% barakkal lazán beverik a feleakkora egész klánokat mivel azokban folyik a termelés is. Mindez azért, hogy pár egésznap játszó játékos kényelmesen kukkolhasson, hogy mi történik a csopiban és hiénázhasson. NEm véletlen vannak 3 körös csúszással megjelenítve a klánesemények ma sem.

Ha a részklán megjelenik a pontlistában ezzel a homlokára írod, hogy :
"Könnyű föld! Ide üssetek, mert üres a klán!"

Támadja csak az akire kiment a részklán vagy az akinek még hadüzije van vele.

Alba 11-28-2006 09:45

A részklánok ne jelenjenek meg a listában!
Egyrészt az ő létrejöttük egyértelmű.Ütni akarnak.Ha megjelennek a listában mindeki arra fog várni hogy mikor mennek ki és mikor lehet őket megtámadni.

Ha megjelennek a listában senki sem hoz majd létre ilyeneket mert uthetőek leszenk.

Mivel a hadüzenet küldése szükséges igy a védekezőnek van ideje felkészülni.
És mondjuk kap ehgy ilyen üzit a vezér hogy x anyaklán y alrésze (itt mar megkaphatja a konkrét értéket) hadüzenetet küldött neked.

Persze nem látod hogy melyik orszagaidat fogja megtámadni.De ez értékből kigondolható hogy kik lesznek azok akiket várhatóan megtámadnak.

Az igy télleg jol működhetne de vannak buktatok.
Ha én hadüzenetet küldök valakinek akkor a támadásra kijelölt klán tagjai mit tehetnek?Elmehet szk ra? szabira? eltávoldohat?
Mert ha igen akkor lelményes módon fogja magát és a 23. órában megteszi és én meg nézhetem.

Panyi 11-28-2006 20:32

Szerintem ezek az alklánok simán szétvernék a kissebbeket, én nem támogatom az ötletet.....
Aki verekedni akar üssön magában, vagy a teljes klánnal....

monro 11-30-2006 20:39

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 47456)
Szerintem ezek az alklánok simán szétvernék a kissebbeket, én nem támogatom az ötletet.....
Aki verekedni akar üssön magában, vagy a teljes klánnal....

Panyi szted mégis hogyan vernének szét kisebbeket amikor azonos méretüeket kell támadniuk 20% támadómalusszal ráadásul? Követted te egyáltalán ezt a témát te kis huncut? :D

McLoad 11-30-2006 22:40

Quote:

Originally Posted by monro (Post 48545)
Panyi szted mégis hogyan vernének szét kisebbeket amikor azonos méretüeket kell támadniuk 20% támadómalusszal ráadásul? Követted te egyáltalán ezt a témát te kis huncut? :D

Engem kezdesz meggyözni pedig nem is telefonáltál:)

Hóhér 12-04-2006 19:21

Quote:

Originally Posted by monro (Post 48545)

az ötlet jó, agályok vannak...

- a nagy klán kiküldi a hadüzit 48 körig a kisebb klánra.

- a kisebb klán egy átlagos önn fenntartó , tanyával kováccsal, bányákkal...

1 lehetőség.
végig nézi ahogy a 3-4 agyon gyúrt ork 82 % barakkal beveri őket, úgy hogy közben semibe nem kerül nekik, mert a klán többi tagja ellátja őket...

2 lehetőség.
annyira bevédekeznek őrült pénzen persze, mert a piacon pont nem lesz anyag, építenek át amit tudnak ( pl. tanya ), benn tartják a seregeket, amit oltári pénzen etetnek, mert véletlen gabona sincs a piacon olcsón...
bevenni nem fogják tudni a sajátjukat, mert véletlen pont nem az övéké van a piacon a nap 24 órájában...

3 lehetőség
ami az egyetlen védekezés a mai játékban is , a támadás...
a maradék pénzükből ami nem lehet sok egy csomó barakk felhúzása mellett,
megpróbálnak lovakat venni a támadáshoz, ami véletlen 2-3x-osa az alap katona árának ..

támadó klán egy marha jót röhög az egészen, mert :
- eladta a drága nyersit
- eladta a drága gabonát
- eladta a drága egységet

számolgattam egy kicsit a 20 % malus elég soknak tűnik
egy védezezős klán ellen lehetelen beütni vele, csak ha a védekező klán hagy termelő épületet is, nem épít át mindent...

Egyenlőre úgy gondolom a hadüzenet elküldésével igen nagy piacot nyer a nagyobb klán.

monro 12-04-2006 19:57

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 50540)
az ötlet jó, agályok vannak...

Az ötlet melyik része az ami aggaszt?
A mostani helyzethez képest melyik rész az ami kiszolgáltatottabbá teszi a kisklánokat szted mint ma?

Nem helyzetelemzéseket kéne írni sztem, mert ez mindenkinél más szitut eredményez majd. A megfogalmazott feltételekkel lényegesen több esélye van minden klánnak (kicsinek-nagynak) a sikeres klánakcióra vagy ellenakcióra mint ma! Ha ezt tudod cáfolni akkor kérlek tedd meg valahogy így:

MA:

Ha távoltnézel és 1 körre van egy klán feléd, akkor 99%, hogy nem tudod visszakísérni mégha meg is tudod esetleg fogni.

RÉSZKLÁN ESETÉN:

Ha távoltnézel és 1körre van egy részklán akkor 99%,hogy vissza tudod kísérni ha megfogni nem is sikerül.

Szóval valahogy így mutasd meg lécci a javaslat hibáit, hogy lehessen látni mi az ami azért történik kizárólag, mert bevezetünk valami újat!
Amit leírtál véletlen piaci hadműveletekről annak semmi köze a részklánokhoz. Az ma is stratégiai elem a klántámadásoknál.

All times are GMT +1. The time now is 23:50.