![]() |
ööö...
J.K.Rowling : Harry Potter and the Deathly Hallows :rolleyes: jameg ennek köszönhetően ezt is Hornby, A. S. - Wehmeier, Sally: Oxford Advanced Learner's Dictionary of Current English :D |
Quote:
Elejétől végéig? :D |
Quote:
érdekes olvasmány... :cool: de be kell valljam elő kellett vennem a herripotter angol-magyar szótárt is :o |
mondjuk azt mai napig nem értem, hogy ha egy könyvet pl lefordítanak angolról magyarra, akkor miért kell a neveket is mindenféleképpencsakazértis átírni..
egy példa: Severus Snape - Perselus Piton szal pfö :eek: |
Hi!
Sztem ezek nagyon jó könyvek és nem láttam megemlítve itt őket: I.Shaw-Oroszlánkölykök M.Waltari-Szinuhe E.M.Remarque-A Diadalív árnyékában,Nyugaton a helyzet változatlan,Három bajtárs,A fekete obeliszk J.Hasek-Svejk Érdemes!:) |
bár ezek nem sci-fi könyvek:(
|
Quote:
|
igen,de ahogy olvastam inkább olyan jellegű könyvek szerepeltek.:p
|
Quote:
|
na akkor ajánlj vmi jót:)
|
én most a BAR listát olvasgatom... érdekes... :D:D:D:D:D:D:D:D:D
|
Quote:
|
Én mostanában Rejtőt olvasok...
|
Konrad Lorenz - Összehasonlító magatartás-kutatás:D
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy miért is nem mentem még etológusnak.:) Vele párhuzamosan: DragonLance Krónikák 3. kötet - A tavaszi hajnal sárkányai |
Villon - A nagy testamentum (Vas István fordításában)
|
Ingmar Bergman - Színről Színre...
|
Quote:
Szőnyi György Endre: Titkos tudományok és babonák |
Éppen ma fejeztem be.
Ajánlom bátran mindenkinek. :) Daniel Keyes: Virágot Algernonnak |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Én mostanság Graham Hancock könyveket olvasok. Nagyon érdekesek és emellett ismeretterjesztőek is.
Csak ajánlani tudom. |
Nekem az a bajom ezekkel a "mai" könyvekkel, hogy a többségük felejthető. Az indiánregények (melyeket senki sem említett eddig) és a magyar klasszikusok után nem sok jóra emlékszem. Kivétel ez alól pl a most szóban forgó Virágot Algernonnak. Igazán megríkató könyv. :')
Utoljára Steven Hall: Cápaca pszichomókus-könyv: kissé bizarr |
Inkább csak szemezgetek belőle:
József Attila Összes Versei |
baudelaire-fleurs du mal és mesterséges mennyországok:hasis és ópium
|
Én a ti hozzászólásaitokat olvasom. Ezek is érdekesek, és ismeretterjesztőek. :D:D;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
bár azért van benne némi túlzás, mkinek lehet rossz pillanata illetve szerethet valami olyan műfajt ami nem tartozik kultúrálisan a topba (pl. sokan olvasnak fantasyt is mellékesen és az ugyebár...), de pl. egy sorozatgyilkos is lehet olvasott ember és ezen elv alapján könnyentévútra lehet kerülni |
most épp felváltva a Csontbrigádot, a Skrull!-t, az Űrodüsszeiát, valamint Marcus Aurelius-t.... :D Remélem elég vegyesköret. :P
(Nálam ez hangualtfüggő. Ma Skrull!-t fogom olvasni. :D |
Szórakozás: Rejtő- A pokol zsoldosai
Szakdoga miatt: Knoll Imre- Logisztika a 21. században Szegedi-Prezenszki-Logisztika-menedzsment |
Quote:
|
Quote:
Szerintem te mániákus vagy, nem kicsit, de ezt már belső fórumon megbeszéltük:) Én olvasok fantasyt, meg olvasok bármi egyebet ami olvastatja magát, és utólag nem kell találgatni, hogy mire is gondolt a szerző mikor papírra vetette a Lila köd a lelkem című alkotást... |
Quote:
Ezt támogatom, csakugyan király:) |
Quote:
Quote:
|
Asszem a héten új rekordot döntöttem magamnál:
Exemtől megkaptam a Harry Potter és a félvér herceg című könyvet karácsonyra, de csak 24.-én este 22.30-kor kaptam meg. És tegnap este 23.15-re sikerült befejeznem. 611 oldal és nagyon tetszett. |
Quote:
HP függőként mondhatom,hogy mikor kijött a Főnix Rendje,nem egész 12 óra alatt kiolvastam :) |
Amikor kijött a HP filmként akkor meg se akartam nézni, de most már az összes DVD megvan és várom a februári 7.-ik részt.
|
All times are GMT +1. The time now is 20:56. |