Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Waprol a hód :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=913)

Ati 10-24-2006 11:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 37119)
hm, en a mini opera weboldalan nem igy lattam.

legalabbis a tamogatott keszulekeknel a nokiaknal csak 80 felett lattam, elofizetessel. ha jol neztem :)

Az előfizetéssel 10k-ért vett teló valós ára simán lehet 80k fölött.

Hornet 10-24-2006 11:19

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35594)
Én is. A komplett szövetségi menűpontot karavánostul mindenestül :) ... de asszem hiányolhatom ahogy akarom... anno még régen azt mondották, hogy wapos bővítésre ne nagyon számítsunk.

Sokáig én is az alap wapos felületet tudtam használni.De ekkor letöltöttem az Opera nevű böngészöt.
Ezzel minden menüpont elérhető ami gépen van.
Szövetségiben is minden,külső fórum,stb....

Csak ajánlani tudom mindenkinek:)

Sziasztok:p

Steve 10-24-2006 12:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 37121)
Az előfizetéssel 10k-ért vett teló valós ára simán lehet 80k fölött.

NEm feltétlen. 40k a telóm függetlenül. /jó, mondom gyerekteló, mindig cikiztek érte, de amióta húgom ovis rajza van a hátlapon, azóta van kibúvó:D /
Gondolj bele üzeltileg: egy teló 10ezerért+ aláírsz két évere és az olcsóbb mint 70ezer forint, akkor simán megvennéd úgy. Ilyen arbitrázs sztem nem létezik a mobil piacon, sőt!

Steve 04-19-2007 10:59

Pár kérdésem lenne:

Mobilnetes elérés (mini opera) közben, hogyha ugrálgatok a menük között sokszor a következő ablakban a menürész már nem jelenik meg, csak az ablak.
Más: wapról egyszerrre több egységet nem tudok venni a piacon. (tehát külön kell előbb véádőt, utána támadót vásárolnom)
Még mindig wap: ha egyszerre két orit akarok megnézni, akkor állandóan megkeverem vele szegény telómat.

Valaki meg tudná mondani, hogy ezek az opera hibái, a mobilom buta, vagy nem szereti a hód az ilyet? Esetleg hogy ezeket más beállításokkal ki tudnám küszöbölni?

Stev 04-19-2007 15:16

Melóból én is kénytelen vagyok wapot használni, vagy ha kocsmázás közben nem is, de utána hazafelé már tudom kezelni a telót!:D

LotR 04-24-2007 14:53

a hosszabb időre és fél órára benézek és a hosszabb időre nem vok a gépnél ránézegetek között vagyok igazából...
Elfoglaltságomtól és az országom adott igényeitől függően:)

FJORD 04-24-2007 18:14

[quote=Steve;88721]Pár kérdésem lenne:

Mobilnetes elérés (mini opera) közben, hogyha ugrálgatok a menük között sokszor a következő ablakban a menürész már nem jelenik meg, csak az ablak.

ezt most nem értem megjelenik vagy nem?

Én rendszeresen használom az operat. elején furcsa volt, de már megszoktam, és más netes dolgokat is csinálok rajta.

Ati 05-17-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 96714)
légyszíves ne káromkodj és meséld el hogy miről beszéltél az előbb:)

Nem lesz könnyű úgy, hogy nincs előttem mini opera. ;)

No nézzük. :)

Van egy olyan találmány, hogy csche, magyarul gyorsítótár, ami azért van, hogy jó esetben a barátod legyen, és kevesebb forgalmat bonyolítson le. Ha megnézed ugyanazt a képet 3x, akkor csak egyszer tölti le, a másik két alkalommal már tudja, hogy ezt nemrég nézted, és bizti úgyse változott, megmutatjuk azt, amit már az előbb láttál. Ugyanez igaz oldalakra is. Ha egymás után 2x megnézel egy weboldalt, akkor azt egyszer letölti, megjegyzi, hogy az még jó lesz később, második alkalommal pedig már csak a megjegyzett oldalt mutatja, anélkül, hogy netes forgalmat csinálna.

Ez sok esetben jó, mert hamarabb látsz dolgokat, kevesebb a forgalmad.

Sok esetben viszont nem jó, mert az oldal már változott azóta, hogy azt utoljára láttad.

Például egy intéző állításnál. Állítod, máris más a sorrend.

Ilyenkor elég kétesélyes a dolog, hogy mi is történt: megváltozott-e a sorrend, csak még a régit mutatja neked, vagy meg se változott a sorrend. :)

Ilyen esetekre célszerű a gyorsítótárat kikapcsolni, vagy törölni a tartalmát. Ha kikapcsolod, akkor nem jegyzi meg a megnézett oldalakat a böngésződ, és mindig újratölti. Ha törlöd a tartalmát, akkor meg fogja jegyezni a megnézett oldalakat a jövőben is, de amit eddig megjegyzett, azt elfelejti.

A kikapcsolást, törlést a mini operában tudod valahol elérni (vélhetően... ;) de most nincs előttem telefonon csak rendes böngésző).

Weben is megvan ugyanez, ott kevésbé jelent problémát, mert a Hódító minden oldal mellé küld egy "ne jegyezd meg ezt az oldalt" megjegyzést. A legtöbb esetben a böngészők ezt be is tartják. :) A mobilos böngészők hajlamosabbak figyelmen kívül hagyni ezt, hiszen ott a forgalom sokkal kényesebb kérdés tud lenni.

Steve 05-17-2007 11:41

Köszönöm a választ, a problémát sikerült teljességel megértenem.:) A javítás már nehezebb, hiszen ilyen beállítást sehol sem találok a programban.:(

Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném :)
amit használok:
Opera Mini hifi woodland hu
v. 2.0.4509, 20060704

delllas 05-20-2007 00:11

Munka közben vagy a buszon hazafelé arra jó a wap h lássam h még 1 ok h állati hamar haza kéne érnem:)

All times are GMT +1. The time now is 09:11.