Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   vihar, szárazság varázslat készültésg rontó hatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=627)

monro 07-26-2006 20:03

Quote:

Originally Posted by wand
itt nekem alapvetően 2 dologgal van gondom:
1. ha magára akár 1 kör varit se tud valaki feltenni, hogy tud másra 36 kört?
2. ha valaki másfél napig tartó varit tesz valakire az miért ugyannyi készültséget visz neki mintha 1 körre teszi fel?

Az első kérdésre...

Ha nem tudsz felemelni 50 kilót amennyi mondjuk a súlyod akkor, hogyan tudsz valakit 10x felemelni aki 10 kiló? Simán...

Miért nem lehet elfogadni, hogy a támadóvarik másképp működnek,mint a magadra hatóak? Ezzel az erővel a rengetés se sikerüljön már hiszen magadra 1 kör védelem sem megy fel...

A második kérdésben igazad van azon lehetne változtatni. Lehetne az elsőn is persze csak meggyőződésem, hogy sokkal ésszerűbb lenne megszűntetni a nagy hektárszám okozta varázslógyengülést...

Pld így:

saját varázslatok sikeressége:

(templomok száma / hekiszám)x(varázslók száma/templomférőhely)x varikészültség x (1+tekibónusz) x (1+faji bónusz)

ha az eredmény

= 6% akkor a sikeresség 6 körre 99%
= 10% akkor a sikeresség 10 körre 99%
= 15% akkor a sikeresség 15 körre 99%
= 20% akkor a sikeresség 20 körre 99%
= 36% akkor a sikeresség 36 körre 99%

Természetesen a templomarány változásával egyenesen arányosan nő a siker esélye. Vérszomj varázslat akkor sikerül ha a védelem varit fel tudod tenni 3 körre.
Máris eltűnt a képletből a nagyorik exponenciális hátránya.

Vili 02-26-2007 20:38

Bocs monro, de a most aktuális képlet hogy van?
(A súgóban nem találtam, de bárki válaszolhat, aki tudja, előre is köszönöm:) )

Valezius 02-26-2007 22:20

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 76117)
Bocs monro, de a most aktuális képlet hogy van?
(A súgóban nem találtam, de bárki válaszolhat, aki tudja, előre is köszönöm:) )

Milyen képletre gondolsz? Arra hogy mennyi készültség kell az egyes varázslatokhoz? Egy szép nagy táblázatban van a varázslatok súgóban. :)

Andrew 02-26-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76159)
Milyen képletre gondolsz? Arra hogy mennyi készültség kell az egyes varázslatokhoz? Egy szép nagy táblázatban van a varázslatok súgóban. :)

szerintem arra gondolt, hogy adott hekin és adott varierővel hány körre, hány százalékkal tudod föltenni valamelyik többkörös védővarit
vagy 5 percig tartott mire megfoglmaztam :D

Valezius 02-26-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 76163)
szerintem arra gondolt, hogy adott hekin és adott varierővel hány körre, hány százalékkal tudod föltenni valamelyik többkörös védővarit
vagy 5 percig tartott mire megfoglmaztam :D

Igen lehet :) Mindegy nem nekem szólt a kérdés, nem kellett volna beleszólnom. :)

Ennek a javaslatnak nem látom sok értelmét. Sokkal jobban zavar, hogy minden gond nélkül lenn lehet tartani egy toli készültségét.

Kutyuleee 02-27-2007 01:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76165)
Igen lehet :) Mindegy nem nekem szólt a kérdés, nem kellett volna beleszólnom. :)

Ennek a javaslatnak nem látom sok értelmét. Sokkal jobban zavar, hogy minden gond nélkül lenn lehet tartani egy toli készültségét.

azért nem minden gond nélkül... mert ha mondjuk nem a szomszéd varit lopkodtad meg, hanem esetenként 6-7-8körre akkor elég készüli költséges a lenttartása folyamatosan, nem úgy mint neked lopkodni őt...

Kutyuleee 02-27-2007 01:24

Quote:

Originally Posted by monro (Post 25922)
Az első kérdésre...

Ha nem tudsz felemelni 50 kilót amennyi mondjuk a súlyod akkor, hogyan tudsz valakit 10x felemelni aki 10 kiló? Simán...

Miért nem lehet elfogadni, hogy a támadóvarik másképp működnek,mint a magadra hatóak? Ezzel az erővel a rengetés se sikerüljön már hiszen magadra 1 kör védelem sem megy fel...

A második kérdésben igazad van azon lehetne változtatni. Lehetne az elsőn is persze csak meggyőződésem, hogy sokkal ésszerűbb lenne megszűntetni a nagy hektárszám okozta varázslógyengülést...

Pld így:

saját varázslatok sikeressége:

(templomok száma / hekiszám)x(varázslók száma/templomférőhely)x varikészültség x (1+tekibónusz) x (1+faji bónusz)

ha az eredmény

= 6% akkor a sikeresség 6 körre 99%
= 10% akkor a sikeresség 10 körre 99%
= 15% akkor a sikeresség 15 körre 99%
= 20% akkor a sikeresség 20 körre 99%
= 36% akkor a sikeresség 36 körre 99%

Természetesen a templomarány változásával egyenesen arányosan nő a siker esélye. Vérszomj varázslat akkor sikerül ha a védelem varit fel tudod tenni 3 körre.
Máris eltűnt a képletből a nagyorik exponenciális hátránya.

ez egy egész korrekt konkrét kis ötlet sztem, támogatom

Viz 02-27-2007 05:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76165)

Azért ezt gondold át?:)
A toli messziről is nyugodtan lopkodthat, te meg a készülicsökkenés miatt, gyakorlatilag meg se karcolhatod. Napi 1 vari és elmegy a készülid kb, míg ő 2-3 készülit is eltolhat rád.
Én meg ezt nem tartom fairnek :confused: :confused:

Valezius 02-27-2007 07:55

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 76184)
Azért ezt gondold át?:)
A toli messziről is nyugodtan lopkodthat, te meg a készülicsökkenés miatt, gyakorlatilag meg se karcolhatod. Napi 1 vari és elmegy a készülid kb, míg ő 2-3 készülit is eltolhat rád.
Én meg ezt nem tartom fairnek :confused: :confused:

Arra gondoltam, hogy az ellenfél varisa gond nélkül lenntarthatja a tolis készültségét, miközben még viharokat is tud varázsolni a másik 3emberre. Mivel 1regenerációnál kevesebbet kell felfedésre eljátszania, néha elég két körönként egy felfedés.

Akkor lehet, hogy mégis a vihar készültségigényét kéne növelni. :)

Viz 02-27-2007 09:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76200)
Arra gondoltam, hogy az ellenfél varisa gond nélkül lenntarthatja a tolis készültségét, miközben még viharokat is tud varázsolni a másik 3emberre. Mivel 1regenerációnál kevesebbet kell felfedésre eljátszania, néha elég két körönként egy felfedés.

Akkor lehet, hogy mégis a vihar készültségigényét kéne növelni. :)

Es arra gondoltàl hogy a készuli-csokkenés random ( akàr 0% ! )
Mig a varigyilok kevesbe, no meg a varis àltalàban oriàs ahhoz meg mindenki befér szinte tolival ( kivéve az oriàs hadisokat vagy a teljesen hadis gnomokat minimalis varitolival. Ha 4en gyilkoljàk a varjiait elég nehéz lent tartani a készulit.

All times are GMT +1. The time now is 11:44.