Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Drágakő ára! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=539)

Ati 03-21-2007 10:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81426)
Végigolvastam ez ta topicot, mert nem értem, hogy lehet tartósan 10 (sőt 5arany) alatt a drágakő ára. (Nem mintha létkérdés lenne számomra, de mégis)

Kik adják el 1aranyért a kavicsot? Egyáltalán ki tart drágakőbányát?

Ez még mindig így van, hogy függ a csoport drágakőbányáinak a számától?
Itt ugye nem ír ilyet:

"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az előző időszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia."

Az árat itt is a kereslet/kínálat alakulása határozza meg. A kereslet a Császár felvásárlása (amit a súgó is ír), a kínálat a csoportban termelt, illetve eladott drágakövek száma.

Monaco 03-21-2007 11:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81427)
Az árat itt is a kereslet/kínálat alakulása határozza meg. A kereslet a Császár felvásárlása (amit a súgó is ír), a kínálat a csoportban termelt, illetve eladott drágakövek száma.

Ha nincs a csopiba drágakőbánya akkor senki se termel és drágának kellene lennie......... de én ezt pont ellenkezőleg tapasztaltam ;)

Ati 03-21-2007 11:09

Quote:

Originally Posted by Monaco (Post 81431)
Ha nincs a csopiba drágakőbánya akkor senki se termel és drágának kellene lennie......... de én ezt pont ellenkezőleg tapasztaltam ;)

A keresletet (amennyit a császár meg akar venni) -- mivel ez csoportonként változik -- a lehetséges kínálat, vagyis a csoport átlagos termelése határozza meg. Ha ez nulla, akkor a csoporthoz igazodva nem lesz kereslet.

Valezius 03-21-2007 11:37

Ha elkezdenék drágakövet termelni, akkor felmenne az ára?

Ati 03-21-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81447)
Ha elkezdenék drágakövet termelni, akkor felmenne az ára?

Igen, bár ehhez nem árt azért több ember a csoportban... :)

Valezius 03-21-2007 12:02

Ezt nem hittem volna, akkor az lehet a baj, hogy ezt msok se nagyon tudják a csoportban. :)
Nem lehetne átírni a súgót, hogy a magamfajták is megértsék? :)

Bogár 03-21-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81433)
A keresletet (amennyit a császár meg akar venni) -- mivel ez csoportonként változik -- a lehetséges kínálat, vagyis a csoport átlagos termelése határozza meg. Ha ez nulla, akkor a csoporthoz igazodva nem lesz kereslet.

ezexerint stabil 2k marad a drágakő ára, ha a csoportban egy csomó ország termeli a drágaköveket, de nem adja el? :o
vagy én értelmeztem rosszul?

Ati 03-21-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 81485)
ezexerint stabil 2k marad a drágakő ára, ha a csoportban egy csomó ország termeli a drágaköveket, de nem adja el? :o

Ha elegen vannak, akkor ezzel lehet 2k-n tartani, igen. Amint elkezdik eladogatni, egyre zuhanni fog az ára.

Bogár 03-21-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81488)
Ha elegen vannak, akkor ezzel lehet 2k-n tartani, igen. Amint elkezdik eladogatni, egyre zuhanni fog az ára.

visszaolvasva a kérdésemet, nagyon idétlenül volt megfogalmazva (elnézést kérek)... az érthető, hogy ha nem adják el a drágaköveket, akkor nő az ára.
viszont.

tegyük fel, hogy van egy 1000 fős csopi (a létszám mondjuk lényegtelen), és legyen X az a folyamatosan termelt ÉS eladott drágakőszám, amivel lemegy 1500-ra az ár. namármost. ha a csopi drágakőtermelése 3*X, de csak X db drágakövet adnak el folyamatosan körönként, és a többi megy a levesbe, akkor is 1500 lesz az ára, vagy fel fog menni 1700-1800-ra, esetleg 2000-re?

Ati 03-21-2007 16:08

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 81495)
tegyük fel, hogy van egy 1000 fős csopi (a létszám mondjuk lényegtelen), és legyen X az a folyamatosan termelt ÉS eladott drágakőszám, amivel lemegy 1500-ra az ár. namármost. ha a csopi drágakőtermelése 3*X, de csak X db drágakövet adnak el folyamatosan körönként, és a többi megy a levesbe, akkor is 1500 lesz az ára, vagy fel fog menni 1700-1800-ra, esetleg 2000-re?

Ilyenkor felmegy az ára.

All times are GMT +1. The time now is 07:23.