Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Torlódás. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4932)

Pool 10-30-2015 21:43

Én ezt nem nagyon értem.

none 10-30-2015 23:03

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308992)
Én ezt nem nagyon értem.

Nekem is el kellett olvasnom kétszer.. :D
Ha jól értem, a lényeg a következő: nem az első helyet kell elérned, hanem az első helyen levő ori hektárszámát..(a ti esetetekre vonatkoztatva)
De azért várjuk meg Tsobi megerősítését (vagy megcáfolását.. )
Ha jól értelmeztem, majd leírom, mi nem tetszik a javaslatban.. Ha nem, akkor bocsi.. :D

Tsobi 10-31-2015 01:05

Quote:

Originally Posted by none (Post 308993)
Ha jól értelmeztem, ...:D

Jól. .

Ati 10-31-2015 10:54

Quote:

Originally Posted by Homer (Post 308991)
Néhány észrevétel ezekkel kapcsolatban.

Az eredeti felvetés a mostani helyzet könnyítésére vonatkozott. Amiket felsoroltál, azok a mostani helyzet nehezítései.

none 10-31-2015 18:43

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 308989)
Nagy melegében a fixhekis megoldásra gondoltam, amit Te is említettél, ám az a 4 x 10 szemes szöviknél tényleg a kisebbek rovására menne.

De a vonalon mégiscsak tovamenve, miért nem vesszük számításba a csoport mindenkori legnagyobb országát, s számoljuk hozzá képest a fellépési követelményeket?

Első ránézésre kiszámíthatatlan minden esetben, hisz a csoportot kezdve nem feltétlenül vagyunk tisztában a top1 ori felépítésével vagy hekiszámával, de ugyanígy nem vagyunk tisztában a top4 ori hekijével, azaz nem tudjuk meddig fedezhetünk pontosan egy adott csoportban.

1 szem követelmény lenne a top30% heki elérése.
2 szem lenne a top22%, stb.

Minden érték csoportonként változna, de ha beállna a 4x10 szemes szövik esete, akkor sem kellene egymásra várakozni, csak kicsit okoskodni, hogy mindenki ugyanazon hekin legyen, a kicsiknek pedig ugyanígy lenne egy cél, ami 200 heki fölött van.

Ha valaki véletlenül túllépi, akkor csak annak az 1 orinak pörögnek a körei, a többinek csökken. Ha így a top ori hekije nő, akkor mindenki követelménye nőni fog.

Mondtad, hogy 200 hekin megy a top30 egyes 5-ös szinteken.. ez miben segíteni ezen így? Előfordulhat, hogy egy 200 alatti ori kerül a top30as helyre, mert be van épülve, katit termel stb.. plusz elég kiszámíthatatlan.. egyik nap növekszik a top köröm, másnap meg elkezd fogyni úgy, hogy semmit nem csináltam, szimplán csak más került az adott pozícióba és ő több hekin van..
Nem tudom ez a kiszámíthatatlanság mennyire illik bele a játékba..
Amúgy melyik 5ös szinten nem jutsz el a topodhoz 2k kör alatt?

Pool 10-31-2015 19:09

"1. Ne csak szövetségen belül menjen a topkör az első helyen + alatta, hanem ha idegen ország áll alattam vagy én alatta, akkor is. Szal, ha én 10 szemmel első vagyok, a második szintén 10-es, de nincs velem, neki is menjen a köre. Ez akkor lenne érvényben, ha 1. helyre szükséges ország állna elől és így tovább lefelé.

2. B-ben lehetne egy A-hoz hasonló könnyítés a leforduláshoz (fél szemért), viszont ehhez nem kellene a top1 köre, csak az összes többi feltétel."

Volt két ilyen ötletem, erről valami vélemény?
A hekihez kötött fellépésnek akkor lenne értelme, ha valami pluszt kellene érte elérni.
Mondjuk 9 szemmel max lépőheki+10%, 10-zel + 15%. Vagy valami hasonlót... Persze, ez csak max 50-ig működik. De így nem zavarná egymást több szövi, mert nem a hely, hanem a heki kellene. Aztán, ami hamarabb megvan (top1 kör vagy heki), amiatt menne.

Pool 10-31-2015 19:10

OFF

Egy kérdés. Miért csak teccikelni lehet az írásokat, nem teccikelni nem? Vagy nálam van a hiba?
Köszönöm!

ON

Ati 10-31-2015 19:13

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308999)
"1. Ne csak szövetségen belül menjen a topkör az első helyen + alatta, hanem ha idegen ország áll alattam vagy én alatta, akkor is. Szal, ha én 10 szemmel első vagyok, a második szintén 10-es, de nincs velem, neki is menjen a köre. Ez akkor lenne érvényben, ha 1. helyre szükséges ország állna elől és így tovább lefelé.

Ha teleraksz egy csoportot sokszemélyiségű országgal, akkor az utolsó helyen lévőnek is rögtön teljesített legyen az első hely követelménye? Ezt azért nem kéne... :)

Ati 10-31-2015 19:18

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 309000)
OFF

Egy kérdés. Miért csak teccikelni lehet az írásokat, nem teccikelni nem? Vagy nálam van a hiba?
Köszönöm!

ON

Ez nem szavazás. Ha valamivel nem értesz egyet, akkor fejtsd ki, hogy mivel miért nem. Az alapján el lehet dönteni, hogy jogosan gondolod-e úgy, hogy valami nem jó, vagy esetleg nem szimpatikus ugyan, de van valami hasznos a felvetésben.

none 10-31-2015 20:02

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308999)
..
2. B-ben lehetne egy A-hoz hasonló könnyítés a leforduláshoz (fél szemért), viszont ehhez nem kellene a top1 köre, csak az összes többi feltétel."
..

Tehát, ha fellépek bbe elég 2k kört várnom és akár a csoport végéből is fordulhatok?
Egyáltalán mi szükség lenne erre, ha a másik kérdés megoldódna?

All times are GMT +1. The time now is 18:46.