Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elfekről általában (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=456)

Xeper 06-04-2006 11:34

szerény véleményem szerint ;)

Cyby_ 06-06-2006 08:52

Sziasztok 1 újabb kérdés:Elf tolit játszok 4.szinten és a kat morált 97%osan hoztam át,megtámadtak....veszteség nélkül védtem és a kat morálom csökkent 1-el ugy h semmi nyíl nem volt csak hopp 1 le....ilyet félelf nem csinált:(
Ez miért lehet?

Xeper 06-06-2006 10:47

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Sziasztok 1 újabb kérdés:Elf tolit játszok 4.szinten és a kat morált 97%osan hoztam át,megtámadtak....veszteség nélkül védtem és a kat morálom csökkent 1-el ugy h semmi nyíl nem volt csak hopp 1 le....ilyet félelf nem csinált:(
Ez miért lehet?

Mert valószínűleg 95%hoz húz a morálod, és lehet hogy kicsi sereg jött feléd... így az eredmény jobban húzott lefelé mint fölfelé, és éppen ütés utánra jött ki a csökkenése :)
Félelfnél ha jól sejtem 99%hoz húz, de azt meg beverik :)

Kisbér 06-08-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Batu
Igaz:) Ezt azért nem írtam, mert elfet ez nem igazán érintheti szvsz.

Hogy ne érintené?
Ha mondjuk 27-en vannak a csoportban, akkor az elf elvileg a 2. helyig tudna felfedezni :D

De természetesen neki is fenn áll a 4. helyig tartó fedezés... :D

Ezért van az, hogy angolban az A-ban még mindig 4. helyig fedezek (47-en vannak a csoportban).
Tehát a felfedezési malusz 49-es csoportlétszámnál még nincs meg :D

Életfa#2 06-09-2006 11:22

Quote:

Originally Posted by Xeper
Mert valószínűleg 95%hoz húz a morálod, és lehet hogy kicsi sereg jött feléd... így az eredmény jobban húzott lefelé mint fölfelé, és éppen ütés utánra jött ki a csökkenése :)
Félelfnél ha jól sejtem 99%hoz húz, de azt meg beverik :)

Az, hogy hova húz a katmorál, függ a fajtól, a civil moráltól és a kocsmák számától. Tehát, magasabbra húz, ha elf vagy, rendszeresen szórsz egy kis lét a nép közé, és sok-sok kocsmát tartasz!
Az én elfem speciel masszívan 99%, még 90% civil morál alatt is. Pedig láttam olyat, akinek több tolija van! :)

Xeper 06-09-2006 11:51

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Az én elfem speciel masszívan 99%, még 90% civil morál alatt is. Pedig láttam olyat, akinek több tolija van! :)

De most nem a Te elfedről volt szó ;)

Szigibabe 06-09-2006 16:35

Na, mar ezer eve nem irtam sehova (mivel sajna meg olvasni sem volt idom), viszont nem birom megallni, hogy a kedvenc temamhoz hozza ne szoljak… :D

Szoval a katmoral… az ugy muxik, hogy minden fajnal 75%-hoz huz, kiveve elfnel, ahol 85%-hoz (ez a kozepertek, ugyebar). EZT befolyasolja, pici mertekben a “civil” moral, nagy mertekben a kocsmak szama… azert irom, hogy pici mertekben a civil moral; mert az csak annyiban, hogy ha 70% ala esik, akkor elkezdi huzni lefele a katmoralt.
Idezet a sugobol:
A katonai morált csökkenti:
•Ha a közhangulat 70% alatti.
•Ha a közhangulat 50% alatti.
•Ha a közhangulat 30% alatti.
•Ha a közhangulat 10% alatti
(azert van tobb pont, mert 70% alatti civil moral, kevesebb mertekben csokkenti a katmoralt, mint az 50% alatti civil moral (vagy ugye kozhangulat, helyesen)) Tehat ha 90% ala esik a kozhangulat, az nem befolyasolja semmilyen mertekben a katmoralt. :)
A kocsmak nagyon sokat szamitanak, ahogy a sugoban is le van irva:
A katonai morált emeli:
•Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma.
•Ha minden 300 katonai egységre jut egy kocsma.
•Ha minden 150 katonai egységre jut egy kocsma.
Ez azt jelenti, hogy osszeadod az osszes katonai egysegedet (beleszamit a varazslok es tolvajok szama is, csak a nepesseg nem), azt elosztod a kocsmaid szamaval, es ha a vegeredmeny kevesebb mint 150, az bizony nagyon sokat segiti a katmoralt.
Az en elfemnek (tudom, nem ez a kerdes), jelenleg 130.5 az egy kocsmara juto katonai egysegek szama… ez egy stabil 99%-os katmoralt jelent, mindenfele erolkodes nelkul. Csak arra kell figyelnem, hogy a kozhangulat/civil moral ne essen 70% ala… ez pedig egy konnyu feladat. :D
Hat bocsanat, ez szokasomhoz hiven hosszura sikeredett… viszont remelem, hogy par emberke segitsegere valik :)

Cyby_ 06-09-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
Na, mar ezer eve nem irtam sehova (mivel sajna meg olvasni sem volt idom), viszont nem birom megallni, hogy a kedvenc temamhoz hozza ne szoljak… :D

Szoval a katmoral… az ugy muxik, hogy minden fajnal 75%-hoz huz, kiveve elfnel, ahol 85%-hoz (ez a kozepertek, ugyebar). EZT befolyasolja, pici mertekben a “civil” moral, nagy mertekben a kocsmak szama… azert irom, hogy pici mertekben a civil moral; mert az csak annyiban, hogy ha 70% ala esik, akkor elkezdi huzni lefele a katmoralt.
Idezet a sugobol:
A katonai morált csökkenti:
•Ha a közhangulat 70% alatti.
•Ha a közhangulat 50% alatti.
•Ha a közhangulat 30% alatti.
•Ha a közhangulat 10% alatti
(azert van tobb pont, mert 70% alatti civil moral, kevesebb mertekben csokkenti a katmoralt, mint az 50% alatti civil moral (vagy ugye kozhangulat, helyesen)) Tehat ha 90% ala esik a kozhangulat, az nem befolyasolja semmilyen mertekben a katmoralt. :)
A kocsmak nagyon sokat szamitanak, ahogy a sugoban is le van irva:
A katonai morált emeli:
•Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma.
•Ha minden 300 katonai egységre jut egy kocsma.
•Ha minden 150 katonai egységre jut egy kocsma.
Ez azt jelenti, hogy osszeadod az osszes katonai egysegedet (beleszamit a varazslok es tolvajok szama is, csak a nepesseg nem), azt elosztod a kocsmaid szamaval, es ha a vegeredmeny kevesebb mint 150, az bizony nagyon sokat segiti a katmoralt.
Az en elfemnek (tudom, nem ez a kerdes), jelenleg 130.5 az egy kocsmara juto katonai egysegek szama… ez egy stabil 99%-os katmoralt jelent, mindenfele erolkodes nelkul. Csak arra kell figyelnem, hogy a kozhangulat/civil moral ne essen 70% ala… ez pedig egy konnyu feladat. :D
Hat bocsanat, ez szokasomhoz hiven hosszura sikeredett… viszont remelem, hogy par emberke segitsegere valik :)

nekem pl segített mert azt nem tudtam h a civil népességet nem adom bele....thx!:D

Batu 06-09-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Hogy ne érintené?
Ha mondjuk 27-en vannak a csoportban, akkor az elf elvileg a 2. helyig tudna felfedezni :D

De természetesen neki is fenn áll a 4. helyig tartó fedezés... :D

Ezért van az, hogy angolban az A-ban még mindig 4. helyig fedezek (47-en vannak a csoportban).
Tehát a felfedezési malusz 49-es csoportlétszámnál még nincs meg :D

Igazat adok:) Ilyen extrém esetre nem gondoltam.Sajna csak magyarban van tapasztalatom.Ott meg ugye...Holtig tanulok:D

aúú 06-10-2006 17:59

Quote:

Originally Posted by Batu
Igazat adok:) Ilyen extrém esetre nem gondoltam.Sajna csak magyarban van tapasztalatom.Ott meg ugye...Holtig tanulok:D

Vagy elolvassa a súgót, amiben benne van a morál címszó alatt...:D

All times are GMT +1. The time now is 23:51.