![]() |
Quote:
|
Próba szerencse
Kipróbáltam az elméletem, de csak 1 esetben szóval csak példa semmit nem bizonyít.
Támadó: Óriás tudós, 90%katmorál 94% készü: 26500 vari 26500*1,45*1,1*0,92 = 38886 Védő: Gnóm tudós, 97%katmorál tegyükfel 100% készü, 14550 vari pontkülönbség: 12600 -> 63% , nincs fent mágikus pajzs. 14550*1,55*0,985*1,63 = 36209 Ha beleszámolom a 6 körös védelmet: 36209*(1,02)^6 = 40777,215 Természetesen nem sikerült az ártó, ezekután támadó ori varik: 28900 Támadó érték: 28900*1,45*1,1*0,895 = 41255,4725 Varázslat sikeres. Első esetben is simán sikerülnie kellett volna, 7,4% ráhagyással. |
egy szót se szóltam, teljesen normális, ami történt.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt pedig alá tudom támasztani, hogy a törpével külön baj is lehet, tolik terén is érdekesen működik. Ezt az Barbara féle példát egyáltalán nem értem, mert olyan, mintha lenne egy relativizált varivédelem is, mintha csopi legkisebb és legnagyobb orijának különbségéhez viszonyítva a pontkülönbséget is lenne valami plusz védelem. De ez ugye nem lehet elírás a kódban, illetve, másnak is fel kellett volna, hogy tűnjön, nem csak arénában, hanem párbajon, hétvégin, stb, ahol elég kicsi a különbség az orik között. Mert az arénás dolgot a te elméleted nem magyarázza, akármennyire is hihetőnek és igaznak tűnik ez is, amit mondasz a körökről :) Hisz ahogy none írta is, arénában Barbarának 11 körre kellett volna lennie a célponttól, ami az összehúzott körtávolságok miatt elvileg nem lehetséges. |
Quote:
Lehet a közel lévő 2 körös oriknál is előfordul, csak ott egy 1-2% -os hiba mindig lehet a hódítóban kijelzett és a tényleges %-ok közötti kerekitésnél. Amúgy nekem is onnan jött hogy a körben mért távolság a ludas, mert azt nem tudnám elképzelni, hogy valami különlegesség direkt bele van programozva a számolásba. Ha meg véletlen, akkor ez az egyetlen olyan pontja a számolásnak ahol esetleg el lehet írva valami. |
Quote:
Hihető amit írsz és tényleg véletlen is benne lehet. De Barbarának elvileg 11 körre kellett akkor lennie a célponttól arénában, ami szélsőséges esetben lehetséges, de valószínűtlen. Ezért is gondolkodtam más megoldásban, inkább csak egy másik lehetséges irány miatt vetettem fel a relativisztikus pontkülönbséget, mint egy kész magyarázatként. Pl esetleg a pontkülönbség miatti védelem véletlen nem is 200 pontonként 1%, vagy nem mindig ennyire egyszerűen működik :) |
Quote:
Ezen kivül a Törpével én is láttam már érdekes bukásokat, varival és tolival is. Ha a pontkülönbség bónusz nem 200pontonként 1% lenne, akkor nem lenne ennyire világosan leírva a sugóban hogy annyi:) |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:48. |