Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Mnt-sek - sereg összeakadás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3329)

Tsobi 10-12-2009 16:18

1 körös sereget már nem lehet fordítani, a többit mind igen.
Ha én 12 körről támadok, valaki pedig 2 körről, akkor kevesebb az esélye a találkozásnak?

Ati 10-12-2009 16:26

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 225437)
Ha én 12 körről támadok, valaki pedig 2 körről, akkor kevesebb az esélye a találkozásnak?

Ha egyszerre indítjátok a támadást, akkor kevesebb az esély, mintha mindketten 2 körről mennétek. Ha ő 10 körrel korábban indítja, akkor nem kevesebb.

Ati 10-12-2009 16:26

Átmozgattam a témát közben a Segítségbe.

Ati 10-12-2009 16:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 225438)
Ha egyszerre indítjátok a támadást, akkor kevesebb az esély, mintha mindketten 2 körről mennétek. Ha ő 10 körrel korábban indítja, akkor nem kevesebb.

Most látom, hogy TE támadsz 12 körről. Úgyhogy helyesen:

Ha *TE* 10 körrel korábban indítod, akkor nem kevesebb az esély.

(Mert akkor 2-2 körnél csatlakozik be a másik, és így teljesen egyforma a távolság a célponttól = nagyobb esély az útközbeni csatára.)

Von 10-12-2009 23:29

Kicsit ide tartozik az én kérdésem is:
Mi úgy jártunk, hogy kiküldtünk egy sereget, más is küldött sereget ugyanarra a célpontra, de mindketten csak 1-1 darabot, a körváltásnál mégis kétszer akadtunk össze :eek:
Azaz kétszer írta ki, hogy a sereg útközben csatába keveredett, mindkétszer visszafordulás lett a vége részünkről.

Azt, hogy a másikak 1 sereget küldtek, csak onnan gondolom, hogy egyszer ütöttek be, meg hogy mi nem fordítottuk seregüket.

(Egy megoldást tartok elképzelhetőnek, hogy mi küldtük a sereget, a másikok kettőt küldtek, de egy haramadik fél is küldött esetleg. A másikok két serege visszafordította a mi seregünket /ezért a két összeakadás/, de a harmadik fél meg a másikok egyik seregét fordította) Ezt viszont a kiküldött sereg mennyiségéből nem tartom valószínűnek, hogy két nagyobbal is össze bírtunk volna akadni :)

Ati 10-12-2009 23:32

Te megtámadtad őt (egy csata), majd ő is megtámadott Téged (mégegy csata).

Von 10-12-2009 23:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 225495)
Te megtámadtad őt (egy csata), majd ő is megtámadott Téged (mégegy csata).

Oh, ez nekem új :)
Ez mindig így szokott lenni? Mert teszem azt megtámadom őt, vesztek, majd megtámad engem, megint vesztek, ennek így van értelme. De ha ő megtámad engem, vesztek, utána én miért támadnám meg ugyanabban a körváltásban őt? Hogy dől el, hogy ki támad kit először?
Vagy költői a kérdés? :)

Ildee 10-13-2009 06:38

Quote:

Originally Posted by Von (Post 225497)
Oh, ez nekem új :)
Ez mindig így szokott lenni? Mert teszem azt megtámadom őt, vesztek, majd megtámad engem, megint vesztek, ennek így van értelme. De ha ő megtámad engem, vesztek, utána én miért támadnám meg ugyanabban a körváltásban őt?

"Egy körben egy sereg akár több másikkal is csatába keveredhet. "A" és "B" sereg találkozásakor a két sereg akár kétszer is megmérkőzhet egymással, egyszer az "A" sereg támadja a "B" sereget, majd "B" sereg támadja az "A" sereget. Ez is csak egy lehetőség azonban, ennek bekövetkezte nem 100%. "

/Súgó/

Ati 10-13-2009 09:39

Quote:

Originally Posted by Von (Post 225497)
Ez mindig így szokott lenni?

Ez mindig így van, amióta útközbeni csata van.

Von 10-13-2009 18:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 225528)
Ez mindig így van, amióta útközbeni csata van.

Köszi, akkor csak nem figyeltem meg eléggé :)
Persze nyilván mellényomtam és véletlen lefelé mutató ujjacska lett, de természetesen a másikra akartam nyomni :)

All times are GMT +1. The time now is 15:41.