Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Mi a hobbid/párod/családtagjaid hobbija? Hogy toleráljátok egymás hóbortjait? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3266)

Andrew 11-23-2008 23:16

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197712)
:) nálunk ez nem így volt :) körben álltunk 10-20an és 1 mesélő (Hussy) kitalált 1 igen érdekes történetet majd kijelölt 1 gyilkost miközben mindenkinek le van hajtva a feje és kapuszni a fejébe húzva majd körönként megölt valakit az illető és lehetett vádolni a másikat ,de csak ésszel... ja és a legfontosabb,hogy lehetett kérdezni1et a hullától :) bár az az igazság,hogy egszer megdumáltam Hussyt és a kezembenyomta a zsebláámpát és azzal gyilkoltam :)

Mi egy kicsit bonyolultabban játszottuk ezt :p

rak_loo 11-23-2008 23:18

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197718)
Mi egy kicsit bonyolultabban játszottuk ezt :p

elmesélnéd nekem?

Andrew 11-23-2008 23:36

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197719)
elmesélnéd nekem?

Volt néhány extra karakter:
Gyilkos - belőlük 3 volt, névsorolvasás közben kézfeltartással kellett jelezniük, hogy kit ölnek meg, a stratégiát a kijelölésükkor illetve napközben beszélhették meg, kellő óvatossággal, hogy a többiek ne gyanakodjanak.
Hentes - egyedül volt, éjjelente megölhetett valakit.
Csonkoló - minden éjjel elnémíthatott valakit a játék végéig, vagy 'levághatta a kezét' ezáltal megfosztva a különleges képességeitől és a szavazatától arra a napra.
Pap - minden éjjel megkérdezhette egy halottról, hogy jó, vagy rossz jellemű volt. (Rossz a gyilkosok, a hentes és a csonkoló, jó mindenki más.)
Orvos - minden éjjel megvédhetett valakit, akár saját magát is minden ártó szándéktól.
Rendőr - minden éjjel megkérdezhette valakiről, hogy jó, vagy rossz jellemű.
A többiek polgárok voltak. Napközben bárkit meg lehetett vádolni, aki ha kellő szavazatot kapott (50%+1) védőbeszédet kellett mondania, újabb szavazás után pedig meg is ölhették a többiek.
A játék célja: jó jelleműeknek a város megtisztítása a gonoszaktól (:)), a gyilkosoké mindenki más eliminálása, a hentesé úgyszintén, a csonkolóé pedig... hmmm, jó kérdés... arra nem emlékszem :D:D Ő is nyerhetett, ha a végére egyedül maradt valamelyik gonosszal, vagy éppen 2 jóval (ugye ilyenkor már nincs esély, hogy megöljék).

Tsobi 11-23-2008 23:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197720)
Gyilkos - belőlük 3 volt, névsorolvasás közben kézfeltartással kellett jelezniük, hogy kit ölnek meg, a stratégiát a kijelölésükkor illetve napközben beszélhették meg, kellő óvatossággal, hogy a többiek ne gyanakodjanak.
Csonkoló - minden éjjel elnémíthatott valakit a játék végéig, vagy 'levághatta a kezét' ezáltal megfosztva a különleges képességeitől és a szavazatától arra a napra.
Pap - minden éjjel megkérdezhette egy halottról, hogy jó, vagy rossz jellemű volt. (Rossz a gyilkosok, a hentes és a csonkoló, jó mindenki más.)
Orvos - minden éjjel megvédhetett valakit, akár saját magát is minden ártó szándéktól.
A többiek polgárok voltak. Napközben bárkit meg lehetett vádolni, aki ha kellő szavazatot kapott (50%+1) védőbeszédet kellett mondania, újabb szavazás után pedig meg is ölhették a többiek.
A játék célja: jó jelleműeknek a város megtisztítása a gonoszaktól (:)), a gyilkosoké mindenki más eliminálása, a hentesé úgyszintén, a csonkolóé pedig... hmmm, jó kérdés... arra nem emlékszem :D:D Ő is nyerhetett, ha a végére egyedül maradt valamelyik gonosszal, vagy éppen 2 jóval (ugye ilyenkor már nincs esély, hogy megöljék).

Mi a gyerekekkel kísértetiesen hasonló játékot játszottunk táborokban .. ha jól emlékszem,akkor maffia volt a játék neve ..

Nagyon jóó ,én is imádtam :D

Dus 11-24-2008 06:22

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197720)

Ez jó játék, csak mi osztály és évfolyamtársakkal, más karakterekkel játszuk (pl.: gyilkos=vérfarkas, stb.)

Meg néhány karakter kicsit más tulajdonságokkal bírt :)

Andrew 11-24-2008 08:55

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 197726)
Ez jó játék, csak mi osztály és évfolyamtársakkal, más karakterekkel játszuk (pl.: gyilkos=vérfarkas, stb.)

Meg néhány karakter kicsit más tulajdonságokkal bírt :)

Igazából mindegy, hogy hívod a karaktereket :D a hatásuk számít :)

Grabi 11-24-2008 13:30

ez egy nagyon jó játék, mi mindig játsszuk házibulikon. kis érdekesség: játsszátok egyszer úgy, hogy minden ugyanaz, csak nem jelöltök ki gyilkost. na úgy milyen lesz a játék. mindenki azt hiszi, hogy az orvos nagyon okos. az hagyján, de az orvos is. vajon akkor az orvos felfedi magát? ha jó a mesélő és olyan hülye az orvos, hogy felfedi magát, akkor megöli az orvost a nemlétező gyilkosokkal :)

a baj néha ott kezdődik, hogy az egyik baráti körömmel lassan 7-8 éve ismerjük egymást mögöttünk több száz ilyen játékkal és kevés az újdonság ereje :(

Zoli 11-24-2008 13:38

Én ilyet még sose játszottam :(

Ati 11-24-2008 13:39

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 197737)
Én ilyet még sose játszottam :(

Én se. De el tudom képzelni, hogy egy ksíértetkastélyban, vagy egy szellemvárosban ez milyen jó hangulatú lehet. :D

Zoli 11-24-2008 13:41

azért inkább először enyhébb környezetben próbálnám ki :)

All times are GMT +1. The time now is 09:47.