![]() |
Quote:
|
Ha mar profi lovaszokkal vagyok korulveve, segitsetek mar ki....:)
Mennyibe kerul egy lo, megvetele(tudom hogy ez igy eleg hulye kerdes de egy tol-iget lecci:) ), meg ami meg jobban erdekelne , hogy fenntartani egy lovat. Kajajara gondolok, meg nem tom ok kapnak e oltasokat, meg mittom en meg milyen koltsegek vannak... |
Szia! :)
Na lovat venni és tartani nem olcsó mulatság, de vegyük szépen sorjában... 1.Ló ára:Sokmindentől függ:Belovaglási szint, származás, karakter, tudás, stb...konkrétan 200-250ezertől akár a csillagos égig bármennyi lehet, egy jobb ló amit nem csak és kizárólag hobbi vagy munka célra árulnak minimum 500-600K-ba kerül. 2.A ló tartása:Ez is soktényezős dolog... - Ha nincs lehetőséged arra, hogy saját területen (telken, tanyán, háznál) tartsd, akkor a bértartás (a tartás tipusától függően pl:rideg, félrideg, karámozott, boxos, állásos és még sorolhatnám) átlag 30000-45000ft-ba is kerülhet. - Ha háznál tartod, akkor mindez kijön havi 15-20ezerből. 3.Mi kell egy lónak:Ez szintén a körülményektől függ... - Ridegtartás:A ló nem kap semmien táplálékot a tulajdonostol, hanem mindent maga keres meg, de ehhez hatalmas ferületre van szükség. - Félridegtartás:A ló nem kap szénát a gazdájától, csak abrakot(zab, kukorica stb...) - Minden más esetben a lónak biztosítani kall a mindig friss vizet, szénát(réti széna, lucerna), abrakot(ezeket naponta többször), istállózott lovaknál almot(szalma), nyalósót és még sok minden mást... - A lovaknak is vannak kötelező védőoltásaik...évente négy (de van kombinált vakcina is).Ár:8000ft körül. - Negyedévente féreghajtás.Ez nagyjából 4000ft körüli összeg...márkától, tipustól, spektrumtól függően. - Ha a lóhoz állatorvost kell hívni bármilyen probléma miatt, azt 10-15ezer HUFnál kevesebből nem úszod meg. - És nyolchetente kováccsal igazíttatni kell a patkót, a ló patáját, mer súlyos problémák forrása lehet egy rossz patkó. - Felszerelés: a;Ló pucoláshoz kefék, patakaparó, stb b;Nyereg(Kb:40K) c;Kantár(10000ft körül) d;Heveder(nem nagy tétel) e;Neked lovasfelszerelés(az összesen úgy30000ft minimum) Hát azt hiszem ennyi, biztosan nem 100%os, hiányzik belőle ez, az...de a lényeg, hogy ennél kevesebből tuti nem úszod meg, ha lovat veszel.:D |
KOszonom szepen Cassandra, sok ertekes infohoz jutottam, es az egesz lenyege csak annyi , hogy nyertem a lotton es tervezgetem mire koltsem a penzemet...:p:p
Akkor jol gondoltam ,nem olcso mulatsag gy lovat tartani, ugyanakkor nagy lovasszerelemrol olvastam mar itt , toled is meg Dragi tol is... Ugyhogy nektek minden penzt megernek nemdebar? Dedebar...:D |
Namármost nem vagyok milliomos a férreértések elkerülése végett...nekem nagy szerencsém van, mert engem a fent említett költségeknek, csak egy része terhelt/terhel meg:)
De igen sokat érnek nekem a lovak:) |
Lovas találkozó Hódítózó lóbolondoknak (is) :)
Sziasztok!
Idén negyedszer kerül megrendezésre a Lóbarátok Országos Találkozója Tatárszentgyörgyön. Sok érdekes program lesz, a kezdő lovasoktól, a profikig, sőt az egyszei érdeklődőnek sem kell ott unatkoznia majd.:) A találkozó időpontja 2006.június 22-25. A találkozónak készül a honlapja, melynek linkjét érdeklődés esetén ide is beteszem. A program nagyvonalakban: Fix programok (szombat): - állatorvos válaszol - patkolókovács bemutató - Nemzeti Park - military - Tóth Lajos (reining bemutató) - díjlovas edzés bemutató - reining vs. díjlovas - CART (RC, a helyszínt és a verseny időtartamát még egyeztetni kell!) - Ezennel meghírdetjük a lovas csapat zászló szépségversenyt! (nem a méret a lényeg!) A zászlókra a szombat reggeli ünnepélyes megnyitón, felvonuláson szükség lesz! - este: Midnight Boogie koncert és linedance oktatás: Old Cowboy és a Footloose dance klub (hangosítás már van) Programok egyeztetés alatt: - indián - western: rodeó és egyéb (pl. marhás) bemutató (Borjak lesznek, így lehetőség lesz ilyen típusú versenyek, bemutatók bonyolítására is!) - fogathajtás - lovasíjász - egyéb versenyek: pl. trail (nem csak westernlovasoknak!) Illetve péntek este szeretnénk egy hatalmas tábortüzet gyújtani és közösen danolászni! ehhez énekes & gitáros kerestetik!:D Kérek mindenkit, hogy amennyiben érdekel a buli és szeretnél ott lenni jelezd ezirányú szándékodat itt, vagy nálam magánban estleg zölben (#310797), hisz ez alapján döntöm el, hogy érdemes-e ezzel terhelni a fórum oldalait:D |
Quote:
Ennél pontosaban elmondani se lehet :p |
Itt a nyár, aki még nem látott lovat nyomás a legközelebbi lovardába és ha ott vagy ülj fel az első lóra :p (ha lehet arra amit alád raknak :D) Ne a legnagyobb csődőrre.... aztán jó szórakozást:)
|
Dragon most miért? :D
Nincs is annál izgalmasabb, mint felülni egy négyéves csődörcsikóra.:D Itt jegyzem meg Tatárra egyetlen jelentkező van eddig.Mivel más nem érdeklődött így a továbbiakban nem írok infókat a talirol. Akit esetleg mégis érdekel az itt olvashat róla: lobaratok Paci fórum |
[quote=Cassandra][color="Blue"][b]Dragon most miért? :D
Nincs is annál izgalmasabb, mint felülni egy négyéves csődörcsikóra.:D Izgalmas de nem biztos hogy egészséges :D |
All times are GMT +1. The time now is 15:45. |