![]() |
Quote:
|
Quote:
|
600 hekin, 36% támadóbarakk, ami tényleg nem sok egy orkban:
216 barakk=11232 ló lakitekivel. 11232*6*1,3*1,3*1,4*1,1*1,2=~210473 ezt hogy megfogja egy mf elf tudós, kell hozzá 70 torony/barakk,azaz 140 heki.113 ház kell neki. hogy éppen működjön minden épülete. Számoljunk egy 40%-os felessel, ami azt hiszem nem ritka.600 hekin ez 13440 tolit jelent. 13440*1,4*1,3=~24460 Ezt egy elf tudósnak hogy meg tudja fogni, kicsivel kevesebb mint 9620 toli kell. 24460*0,8(faji sajátosság)*0,7(tisztánlátás)*0,7(toliteki)=~9620 9620/52=185 Ez 185 heki. Most jöjjön a 35%-os óriás varisunk, ami szintén nem sok.29400 varivel rendelkezik. 29400*1,1*1,4=45276 varipont. Ezt, hogy egy elf tudós fogni tudja kell 117 templom. 29400*0,7(mágikus pajzs)*0,6(variteki)*0,8(faji bónusz)=~15210 15210/130=117. Tehát eddig 555 hekije van beépítve, így marad 45 rakinak.Az ételfogyasztása 7163 gabona/kör.ez 5 körre elég neki, ha lop hozzá egy keveset.Egy ilyen ori ha van, az szépen meg építve, de ha szövihelpet hív az ork, vagy az elf szöviben van, esélye nincs hogy megfogja a hadist, a varist és a tolist. (Kis elszámolások lehetnek benne, légyszi ne hurrogjatok le miatta.) |
Quote:
Szerintem ha nagyon bevállalós az elf, akkor egyáltalán nem éri kellemetlen meglepetés, és a srácok is meglepődhetnek, ha van egy kis vésztartaléka az elfnek. Amire gondolok: Barakkom nincs. Jön a sereg. Becsapódás előtt kiteszem a variakt meg a tolikat a piacra, becsapódás után elkezdek tolit visszavásárolni. (Természetesen a védekező varikat + faji varit felteszem annyi körre amennyire csak tudom, mielőtt kiteszem a varikat.) A támadó lemészárol egy nagy rakás lakost. Semmi mást. Szerintem ez eléggé felkavarja majd a szövetségben az indulatokat. :D Még ha rá is jönnek a trükkre, mit kezdenek? Legömbölnek megint. Ugyanazt a gömböt fogják látni, mint azelőtt, csak mondjuk 200 lakossal kevesebbel... Jön a toli, és megint bebukja az éplistát... Természetesen ezt lehet játszani egy ideig, hogy azonnal fordul egyet rajta a hadis, és akkor megint ki kell tenni mindent... Stb... És 1 nap alatt be lehet fogni egy ilyen elfet, mert VIP-ként is csak 5 piacralépési lehetősége van... Szóval ha egy tapasztaltabb szövi rááll, akkor kiugrasztja a nyuszit, és ahogy mondod, sokkoló kárt fog okozni. :D De szerintem 400 heki alatt nem nagyon van ilyen 'kiugrasztás'. Meg a szövi minek bajlódna egy ilyennel? Hiszen alapfeltétele egy iylen országnak a nagy csoport.. Egy nagy csoportban meg talál másik üthetőt. (szerintem) Egy ilyen országnak pont az érdektelenségbe kell burkolóznia, lehetőleg MF-eket lopkodni, azt is alulról, és nem 2 körről természetesen. Illetve gyengébb szöviket, akik nem szórakoznak azzal, hogy sokkolóan bántalmazzák. :) Meg aztán ne felejtsük el, hogy nem mindenki Grabi meg Serg meg Remy! :) Sokkal kevesebb a hozzátok hasonló kimagasló játékos, mint az átlag játékos. Szóval hogy egy ilyen elfet tönkreverjenek, ahhoz balszerencse is kell. Lévén, hogy egy elfnek egy jobb szövivel kell összeakaszkodnia. Egy átlag mf vagy egy átlag szövi nem fogja kicsinálni. (Nagy csoportban, kis hekin!) |
Természetesen A csoportba egyáltalán nem ajánlok egy ilyen országot. Én 20/20 alatt nem érezném magam biztonságban. nemám 0/0-val. :D
|
Most ki fogtok nevetni de vállalom :]]
Gee... azzal amit mondasz nálam egy ponton törne meg a logikád :]] Mégpedig: Elég sok pénzzel kell rendelkeznie az elfnek ahhoz hogy ezt végig tudja csinálni. Márpedig: ha nem tudom gömbni, nem tudom éplistázni, és még a mészárom se öl semmit csak lakost, akkor én csakazértis visszamegyek egy fosztásra, hátha...márpedig ha ezt látja, eltünteti a pénzét, így nem fogja tudni visszavenni a tolikat....szóval nem tudom, de én nem adnám fel amig nem tudok vele mit kezdeni :]] Vagy én értettlek nagyon félre, és szét vagyok csúszva Ercs és a tankolásom miatt? :O :] Ez esetben meg bocsi, és akkor nem értelek :O |
A törésponton magad montad meg az áthidalást: TE nem adnád fel. Az átlag játékosok feladják, hidd el.
És ha egy olyan csoportban csinálod ezt, amit jól ismersz, akkor egy idő után a saját tolijaidat is visszaveheted, szóval akás kis létszámban, "ingyen" juthatsz tolvajhoz. Lévén, hogy ha jó áron teszed ki, akkor már a 2. támadásnál van esélyed, hogy a saját tolidat veszed. De legkésőbb a 3. támadásnál. Akkor már biztos a tied van kint. Pl ha konstans 40k a toli, te kiteszed 34998-ért. Hirtelen nem rak alád senki, mert nem várja senki, hogy olcsón megy ki toli. Ennyiért nem fogják felvásárolni a tolijaidat azonnal. Ha meg mégis, akkor abból a pénzből veszel mástól. Igaz, it buksz egy jó nagyot, mert darabonként 5002 arannyal rövidebb lettél. Szóval nem kell hozzá irdatlan vagyon. Szóval ha a 2. támadásod fosztogatás, akkor sem ér olyan kár, ami sokkolna. Persze ezek nagyon nagy károk, de csak akkor szenvedek el ilyet, ha olyan szövi akaszkodik belém, aki kitartó, és jó játékosok vannak benne. A legtöbben nem jönnek másodszor. |
(Nyilván ez után a topic után minden magára valamit is adó szövi többször visszamegy... :D Szóval 0/0-s elfek rettegjetek! :D)
|
Quote:
Csak magamat tudom idézni. Én visszamegyek ;]] Egyébként több ponton jogos a felvetésed, de továbbra is azt mondom hogy közép és hosszútávon életképtelen egy ilyen elf. |
Sehol nem mondtam, hogy egy ilyen országgal meg lehet fordulni... :D
És hangsúlyozom: Te jönnél vissza. :) Meg még sokan visszajönnénak és szétvernének a külső fórumon. De alapjában véve úgy vagyok vele, hogy aki már a külső fórumon van, az már nem az átlag játékos. Lévén, hogy veszi a fáradtságot, hgoy utánajárjon valahol valaminek. ;) /tisztelet a kivételnek, aki sz*rul játszik, és a külsőn is csak hülyeséget beszél:D/ |
All times are GMT +1. The time now is 13:56. |