Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ork éplista A-ra (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2890)

tulip 04-03-2008 21:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 168244)
5% morálonkánt 0,5% bevándorlás érhető el:

75-79% 2,5%
80-84% 3%
85-89% 3,5%
90-94% 4%
95-99% 4,5%
100% 5%

de mondom - bocsáss meg h ezt írom - a te szinteden lényegtelen. teljesen jó ahogy remy leírta, egyszer éhezik, egyszer eszik és bőven plusszos leszel. azért kértem h írd le a példát, mert biztos vagyok benne, hogy vmit nem jól csináltál és akkor megmondtam volna mi a rossz.

Nincs mit megbocsájtani, tisztában vagyok vele hogy nem vagyunk egy súcsoportban, azért is kérdeztem rá az 1 raktárra, mert biztos nem tréfából írtátok.
Kísérletezgettem törpeként kb. 12% kocsma, 7% templomom és 18% ház mellett, a sereg pedig kint volt a piacon és csak úgy tudtam megfogni a lakosságot 75% morál mellett, hogy ha pl. azt írta ki, hogy 25 ezer bálát fogyasztanak körönként, akkor az 50% (12500 bála) elférjen a raktárban és 2 körönként 37500 bálát vegyen ki a helytartó. És ígyis csökkent a népességem, időnként kézileg vettem ki gabonát pluszba, hogy maradjon ki éhezéses kör.

Nyilván az orknak kicsit kisebb a lakossága, szinte nincs tolvaja és a varija is kevesebb és kevesebbet is eszik fajspec. varázslattal. Talán pont ennyi kellhet hozzá, hogy 1 raktárral 4000 heki alatt még elboldoguljon és ezért nem sikerült nekem törpével.

Xeper 04-03-2008 21:53

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 168325)
Nincs mit megbocsájtani, tisztában vagyok vele hogy nem vagyunk egy súcsoportban, azért is kérdeztem rá az 1 raktárra, mert biztos nem tréfából írtátok.
Kísérletezgettem törpeként kb. 12% kocsma, 7% templomom és 18% ház mellett, a sereg pedig kint volt a piacon és csak úgy tudtam megfogni a lakosságot 75% morál mellett, hogy ha pl. azt írta ki, hogy 25 ezer bálát fogyasztanak körönként, akkor az 50% (12500 bála) elférjen a raktárban és 2 körönként 37500 bálát vegyen ki a helytartó. És ígyis csökkent a népességem, időnként kézileg vettem ki gabonát pluszba, hogy maradjon ki éhezéses kör.

Nyilván az orknak kicsit kisebb a lakossága, szinte nincs tolvaja és a varija is kevesebb és kevesebbet is eszik fajspec. varázslattal. Talán pont ennyi kellhet hozzá, hogy 1 raktárral 4000 heki alatt még elboldoguljon és ezért nem sikerült nekem törpével.

75% morál helyett 100 esetén dupla a bevándorlás, azzal naponta csak kicsit kellene korrigálnod szerintem.

Serg 04-04-2008 21:28

No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank
a barakk arányt lehet növelni a tornyok rovására,de csak kifejezetten alvászavaros játékosoknak ajánlom narkolepsziások kizárva és mellesleg nem árt ha van pénzed: támadáskor a népességhiányt lefokozással kell pótolni.
Nem tartom szükségesnek a sok templomot 3% elég a távolhoz és a 2 körös védelemhez is ha kell.
Ahol van lehetőség az egyéni támadásokra ott eltolhatjuk a barakkokat lefelé és a házakat felfelé annyira hogy az összes barakkunk működjön és csak a tornyok és a bankok ne működjenek ez kb 16%ház és 66%barakk (egyéniben a tábornokok és a alulról bónusz miatt nagyobbat ütünk mint klánban)

Grabi 04-04-2008 22:49

hat ezt nem tudom szo nelkul hagyni, serg mi ez a hulyeseg egy friss, kezdo jatekosnak? nem, nem, nem és nem! kedves tulip, ez szamodra nem jatszhato eplista! ehhez ejjel nappal fuggo es tobb mrdos tartalekkal rendelkezo jatekosnak kell lenned. nem, nem, nem és nem!

legszivesebben elvarazsolnam serg hozzaszolasat, mert meg a vegen vki ilyet csinal!

Serg 04-05-2008 01:18

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 168473)
hat ezt nem tudom szo nelkul hagyni, serg mi ez a hulyeseg egy friss, kezdo jatekosnak? nem, nem, nem és nem! kedves tulip, ez szamodra nem jatszhato eplista! ehhez ejjel nappal fuggo es tobb mrdos tartalekkal rendelkezo jatekosnak kell lenned. nem, nem, nem és nem!

legszivesebben elvarazsolnam serg hozzaszolasat, mert meg a vegen vki ilyet csinal!

Már bocs kedves hüpike,de én nem látok olyat hogy ork éplista kezdőknek 1A- ban.
Nekem a témánál az van feltüntetve hogy ork éplista A-ra!

Valezius 04-05-2008 01:20

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168485)
Már bocs kedves hüpike,de én nem látok olyat hogy ork éplista kezdőknek 1A- ban.
Nekem a témánál az van feltüntetve hogy ork éplista A-ra!

És olyat hol láttál, hogy ork éplista A-ra átlagfölötti tartalékkal?

Grabi 04-05-2008 01:42

serg a hozzaszolasibol kiderul, hogy ez az eplista nem neki valo. allandora ez az éplista tiz-tizenot embernek valo az egesz jatekban, ketlem, hogy tulip benne lenne.

Druida 04-05-2008 08:31

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168464)
No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank
a barakk arányt lehet növelni a tornyok rovására,de csak kifejezetten alvászavaros játékosoknak ajánlom narkolepsziások kizárva és mellesleg nem árt ha van pénzed: támadáskor a népességhiányt lefokozással kell pótolni.
Nem tartom szükségesnek a sok templomot 3% elég a távolhoz és a 2 körös védelemhez is ha kell.
Ahol van lehetőség az egyéni támadásokra ott eltolhatjuk a barakkokat lefelé és a házakat felfelé annyira hogy az összes barakkunk működjön és csak a tornyok és a bankok ne működjenek ez kb 16%ház és 66%barakk (egyéniben a tábornokok és a alulról bónusz miatt nagyobbat ütünk mint klánban)

ez tudom, kicsit buta kérdés... de mért kell a népességhiányt pótolni?:confused:
alapból, miből fog adódni a népességhiány?
még sosem nem jártam A-ban sajnos, mindig töröltem még mielőtt megérkeztem volna :D

Rebellis 04-05-2008 08:44

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 168506)
ez tudom, kicsit buta kérdés... de mért kell a népességhiányt pótolni?:confused:
alapból, miből fog adódni a népességhiány?
még sosem nem jártam A-ban sajnos, mindig töröltem még mielőtt megérkeztem volna :D

A-nak a kérdéseidhez semmi köze..:-)
A népesség hiányra részben már a bemásolt részben is ott a válasz:-)
De ha megnézed a 10% házat..
És számolsz mikor kinn van lehetséges max sereg magad is rá jössz:-):rolleyes:;)

Arwen 04-05-2008 09:32

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168464)
No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank

Ez egy klánütésre felépült ország.
A srác azt mondta először jár A-ban. Nem hiszem, hogy egyfős klánt alapít, óriási tartalékkal. (és ismerősökkel, akik kisegítik, ha megszorul, értem ez alatt azt, hogy x rúnám van kint y áron, vegyétek meg gyorsan, mert kv előtt kell a pénz.)

Ismét gratulálok Serg a sok sikeres klánütésedhez, de azt halkan megjegyezném, ha ezzel az éplistával belebotlasz pár jó játékosba, sok minden nem marad belőled. Az mellékes, hogy az 1/A jó játékosainak a nagyrészével, baráti kapcsolatban vagy.

A te éplistádhoz kell egy olyan háttér is, amivel csak te rendelkezel. Na meg sok szerencse. :)

All times are GMT +1. The time now is 16:52.