![]() |
Quote:
Kommunikáció, lásd csimpánz delfiin és bálna fajok, elefánt...stb és akik mások mint mi, hangyák termeszek, méhek....stb Éntudat : emberszabású majmok, delfin fajok...akiknél vizsgáltak :) Én a mellérendelő mondatokban hiszek :D |
Quote:
Ha az ősleves modellt nézzük, akkor bármi megtörténhet :D:D |
Quote:
Az élettér elpusztítása a gyarlóság közé tartozik sajnos... Én is elítélem. Hozzá kell tenni azt, hogy valaki megértse a világszemléletemet és így a mondandómat, nem árt tudni, hogy felsőbbrensűségi komplexusom van (vagy legalábbis szerintem :o), technokrata vagyok és borzasztóan kíváncsi természetű :p Én például a technika fejlődését is az evolúció részének tartom :o (hogy jön ide a mellérendelés?:D:D) |
:)
Quote:
Tapasztalatok gyüjtése és azok értelmezése és rendszerezése a hozzánk hasonló emlősfajok valamint madaraknak is létfontosságú. A generációka való tovább örökítés is megfigyelt pl a csimpánzoknál vagy a japán ( nem tom milyen fajú) majmoknál Mivel tény, hogy mi vagyunk a legértelmesebbek, felfogjuk létünket és ennek hatásait, a felelősség is egyedül minket terhel. |
Quote:
|
tulip
a géntechnológiában nálunk jártasabb emberek már jelenleg is sok génről,génszakaszról tudják, hogy mit irányítanak, miért felelősek igaz még meglehetősen gyermekcipőben jár, de ugyanakkor rohamléptekben fejlődik a számítástechnika, a matematika, a nanotechnológia, biológia, kémia, stb nagyon komoly szinten van jelen a géntechnológiában ezért sok mindent tudnak modellezni számítógépen a leggyorsabb eredmények egyébként úgy látom, hogy a növénytermesztésben voltak/lesznek, a többi ágazatban még meglehetősen óvatos tapogatózás folyik |
gmo
Quote:
Ez a tecnológia, ami már majdnem elterjedt az egész Földön, még Európa tartja magát, de nem sokáig. Véleményem : sajnos :( Azért, majd igyekszem objektív lenni:) |
Quote:
Pedig szerintem már 6 milliárdan is bőven sokan vagyunk :rolleyes: |
Végülis nagy választásunk nincs. A tudósok szeretik az eddig ismeretlen dolgokat elsőként felfedezni. A kutatásokhoz pénzre van szükség. Akiknek pénzünk van és befektetésnek használják a kutatásokat, azok mondják meg, hogy mire adnak pénzt és mire nem. Elsősorban a hadseregé ez a szerep. Ebből hasznot húzhat a mezőgazdaság, az orvostudomány, az informatika, stb. Nincs beleszólásunk, hogy kell vagy nem kell. Ez van. Olyan a világ, hogy csinálják. Pénzért, elismerésért, ismertségért, hírnévért, hirhedségért, de nem az emberiségért. Ez jobb esetben mellékhatás. Ha sokan tiltakoznak, nehezíthetik, lassíthatják a folyamatot, de megállítani nem lehet. A "haladásnak" van előnye, de az ára is megvan. Meddig mehet el az ember? Idővel bármit gyógyítanak majd? A géntechnológia segítségével energiát
termelnek, bolygókat népesítenek-e be? Létrehoznak vajon élő szervezetekből robotokat, szuperszámítógépeket? Mi lesz az emberiség jövője? |
Sehol senki? Mi a véleményetek, hová fejlődhet idővel a géntechnológia?
Létrehoznak idővel vajon szuperintelligens "agyakat", akiket/amiket számítógépek és programok helyett fognak használni? Lecserélik-e rájuk a tudósokat? Genetikailag módosított szupererős "agyatlan" robotlényeket rabszolgáknak létrehoznak-e? Vagy ezek már mi vagyunk? :) Megoldják-e génmanipulált baktériumok segítségével egy lakhatatlan bolygó ember által lakható formára hozásának első néhány legjelentősebb lépését? A gyógyításban bármilyen szervet képesek lesznek legyártani, kicserélni és élő sejtekkel hegmentesen "forrasztani", ezáltal lényegében bármit gyógyítani? Jövője-e az emberiségnek és az evolúciónak a géntechnológia? Ha igen, mennyire juthatunk meszire benne? |
All times are GMT +1. The time now is 20:19. |