Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan butítsuk a Windows-t használhatóvá :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=270)

Davalon 02-24-2006 15:32

400W-os táp azért eszik szerintem.

director 02-24-2006 15:59

Quote:

Originally Posted by Davalon
400W-os táp azért eszik szerintem.

az hogy 400W, az semmit nem jelent.. az számít, hogy mi az amit használsz:) a táp nem fogyaszt:)

Davalon 02-24-2006 16:07

Na de alapból fel kell vennie valamennyi energiát, nem? Gondoltam, hogy nem fullon megy, de kisebb táppal nyugodtabb voltam:) Persze a kisebb meg már nem elég. Nekem villanyszerelő ismerősöm mondta, hogy az ilyen "villanymotorok" induláskor nem ritkán 10-szer annyi energiát vesznek fel, mint normál állapotban. Meg a gépnek se jó, ha állandóan kikapcsolom. Ezért szeretném elkerülni az állandó boot-olást

Ati 02-24-2006 16:14

Quote:

Na de alapból fel kell vennie valamennyi energiát, nem? Gondoltam, hogy nem fullon megy, de kisebb táppal nyugodtabb voltam:) Persze a kisebb meg már nem elég. Nekem villanyszerelő ismerősöm mondta, hogy az ilyen "villanymotorok" induláskor nem ritkán 10-szer annyi energiát vesznek fel, mint normál állapotban. Meg a gépnek se jó, ha állandóan kikapcsolom. Ezért szeretném elkerülni az állandó boot-olást

Az indulás az tart a másodperc töredékéig. A mikrosütőt sztem többször kapcsolod be, és az ugyanígy többet vesz fel, amikor indul. Számszerüsítve ez nem hiszem, hogy az 1 fillért meghaladja per bekapcsolás.

Davalon 02-24-2006 16:15

tehát inkább megéri kikapcsolni egy órára is akár, mint hogy menjen folyamatosan?

director 02-24-2006 16:16

Quote:

táp teljesítménye elég minimális mértékben befolyásolja a fogyasztást.. valóban csak az induláskor és leálláskor fellépő terheléskor adódik némi plusz, de az a számládon kb 5 forintban fog realizálódni:)

Ati 02-24-2006 16:17

Quote:

tehát inkább megéri kikapcsolni egy órára is akár, mint hogy menjen folyamatosan?

Attól függ mit csinálsz vele... Én 1 órára nem kapcsolnám ki, mert a bekapcsolás+minden elindítási időre elmenne a fél napom. Ha egyszer elindítottam mindent, akkor azok maradjanak it ott. :)

director 02-24-2006 16:20

Quote:

fogyasztás szempontjából biztos megéri, de van amortizáció, elérhetőség, lustáság, stb, egyéb tényezők, amik miatt szerintem 1 órára nem érdemes.. persze, ki mire használja a gépet, meg mittomén. ha úgy érzed jobb kikapcsolni, akkor tégy úgy:) ha nem vagy a közelben sokáig, akkor érdemes kikapcsolni, hogy ne égjen le a lakás:)

Csokibácsi 02-24-2006 16:28

Többféle készenléti állapot létezik, a bios-nak támogatnia kell őket. (ACPI setting rész)
S1 S2 és S3 lehet érdekes.
A leggyorsabban az S1 állapotból jön vissza a gép, de itt veszi fel a legtöbb áramot, készenléti állapotban.
S2 és S3-ból lassabban éled a rendszer (de gyorsabb mint egy sima bekapcs.), a legtakarékosabb az S3 (itt csak a RAM modulok kapnak tápfeszt), S2 az meg az S1 turbózott verziója (kevesebb alkatrész kap tápfeszt, cserébe nem azonnali az éledés)

Ati 02-24-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Többféle készenléti állapot létezik, a bios-nak támogatnia kell őket. (ACPI setting rész)
S1 S2 és S3 lehet érdekes.
A leggyorsabban az S1 állapotból jön vissza a gép, de itt veszi fel a legtöbb áramot, készenléti állapotban.
S2 és S3-ból lassabban éled a rendszer (de gyorsabb mint egy sima bekapcs.), a legtakarékosabb az S3 (itt csak a RAM modulok kapnak tápfeszt), S2 az meg az S1 turbózott verziója (kevesebb alkatrész kap tápfeszt, cserébe nem azonnali az éledés)

Windowsban tudod valahol állítani, hogy a "Készenléti állapot" az mit takarjon?

All times are GMT +1. The time now is 16:17.