Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Meglevő gépbe új alkatrészek, ki mit ajánl? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2674)

Cassandra 01-18-2008 17:50

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 152543)
Nem szidtuk, én is csak annyit mondtam, hogy a lapos kivitelű Maxtor nem volt egy szerencsés széria. ("Kicsit anyáztam" - ja, hívott is anyám, hogy kegyetlenül csuklik :D)
Nekem is van Maxtor vinyóm, kettő is (60GB, 30GB), teljesen jók a mai napig. Volt egy lapos 20-as is, de az már régen meghalt :)

Szóval emiatt ne vegyél vinyót, főleg ha a mostaninak is csak a fele van kihasználva.
Ami fontos adat, azt inkább írd ki lemezre ... az ördögnek karikás a szeme, mint tudjuk.

Igazából a második vinyó azért kéne, mert van némi egészséges paranoiám a vindows-al szemben.:D
Szeretném, ha a tárolt dolgaim és a win fizikailag is más helyen lennének.:)

Jelenleg a gépemen még partíciok sincsenek, tehát ha hal a win... akkor szívok.:)
Sajna a géppel ellentétben a win nem bizonyul túl megbízhatónak... ezenkívül, ha több helyem lenne valószínüleg jobban ki is használnám... nem szokásom a szemeteket tárolni, de sokszor, ha nagyobb méretü file-okkal dolgozom, kénytelen vagyok a PSD-t kiírni, vagy kidobni, mert azok pl. seperc alatt megtöltenék a vinyót...
Amúgy eredetileg pont ezért gondolkoztam 40 gigásban.

Csokibácsi 01-18-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 152551)
Jelenleg a gépemen még partíciok sincsenek, tehát ha hal a win... akkor szívok.:)

Öööö ... nem :) Az adataid megmaradnak, csak nem formázással egybekötött win telepítést kell csinálni (már ha nem javítható szerencsétlen oprendszer).

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 152551)
... ezenkívül, ha több helyem lenne valószínüleg jobban ki is használnám... nem szokásom a szemeteket tárolni, de sokszor, ha nagyobb méretü file-okkal dolgozom, kénytelen vagyok a PSD-t kiírni, vagy kidobni, mert azok pl. seperc alatt megtöltenék a vinyót...
Amúgy eredetileg pont ezért gondolkoztam 40 gigásban.

Viszont akkor tényleg nagyobbat vegyél, ahogy mondták többen. 160 alatt meg se állj, arra már lehet pakolni jól (persze ez is okozhat paranoiát, mert nem mindegy, hogy 160GB adat veszik el, vagy csak 40GB :P).

Ati 01-18-2008 18:06

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 152556)
Öööö ... nem :) Az adataid megmaradnak, csak nem formázással egybekötött win telepítést kell csinálni (már ha nem javítható szerencsétlen oprendszer).

Elvileg kéne szerintem is tudnia ilyet, de emlékszem, hogy laptopon betettem a cd-t, és már formázta is a winyót, nem érdekelte, hogy azon amúgy vannak adatok. :(

Cassandra 01-18-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 152556)

Haggyámá... azt se tudom hogy kell betenni a win telepítő CD-jét...:D Ha egyszer komoly baj lesz vele és nem csak a tálca fagy le jószokása szerint, vagy indul újra, ha olyanja van, akkor azt sem én fogom megoldani, nagy valószínüség szerint.:D

Phoenix 01-18-2008 18:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 152561)
Elvileg kéne szerintem is tudnia ilyet, de emlékszem, hogy laptopon betettem a cd-t, és már formázta is a winyót, nem érdekelte, hogy azon amúgy vannak adatok. :(

Én tegnap raktam újra a rendszert a notin, de megkérdezte, hogy javítom-e wint, vagy esetleg törölhetem a partíciót, formázok, stb :)

Ati 01-18-2008 18:16

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152565)
Én tegnap raktam újra a rendszert a notin, de megkérdezte, hogy javítom-e wint, vagy esetleg törölhetem a partíciót, formázok, stb :)

Én is hasonlót vártam volna, de nekem simán nekiesett a formázásnak. A laptopos windowsom az modnjuk egy SP0, szóval még SP1 előtti első verzió, ráadásul kifejezetten a laptophoz (Gericom logókkal ellátott cd :D)), szóval lehet, hogy emiatt.

Csokibácsi 01-18-2008 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 152572)
...ráadásul kifejezetten a laptophoz (Gericom logókkal ellátott cd :D)), szóval lehet, hogy emiatt.

Ez 100% :)

Phoenix 01-18-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 152572)
Én is hasonlót vártam volna, de nekem simán nekiesett a formázásnak. A laptopos windowsom az modnjuk egy SP0, szóval még SP1 előtti első verzió, ráadásul kifejezetten a laptophoz (Gericom logókkal ellátott cd :D)), szóval lehet, hogy emiatt.

Akkor valszeg amiatt van :)
[OFF]Gericom? Milyen típusú a notid?[/OFF]

Ati 01-18-2008 18:30

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152576)
[OFF]Gericom? Milyen típusú a notid?[/OFF]

Gericom. :)

Phoenix 01-18-2008 18:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 152579)
Gericom. :)

Ömmm...az a márkája...de mi a típusa? :D Pl: az enyém egy Phantom 1440 G330 -as

All times are GMT +1. The time now is 18:48.