![]() |
Az ígért érték:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot 01 Raw Read Error Rate 25 63 63 40423453 Rendben: Az érték normális Bár én ebből kukkot sem értek.:( |
Help
Ha tudna segíteni vki megköszönném :)
Nem vagyok vmi profi a gépek terén. A gépemben eddig 1 db Samsung SATA-s winyo van. Kaptam egy IDE-s 160-as Hitachi winyot, amire kellene adatot tennem. A probléma ott kezdődik, hogy a gépem nemigazán bírja felismeri egyszerre a 2 winyot. Végül ha IDE Primary Master-re állítom, akkor elindul, a windows eszközkezelőben látom is az új winyot, de megnyitni nem tudom. Ill azóta a tálcán megjelent a Hardver biztonságos eltávolítása ikon, ami azt akarja, hogy távolítsam el a SATA-st. Hol kell azt beállítani, hogy minkét winyot 1cerre tudja kezelni ? |
Quote:
Lemezkezelésnél nézz rá a vinyókra, lehet, hogy inicializálni kéne az ATA vinyót. |
Eszközkezelőben a Lemezmeghajtónál szerepel mindkét winyó, ha ott rámegyek az ide-s tulajdonságaira v illesztő prog frissítése, akkor nem ír semmi hibát. De, mint meghajtót nem tudom megnyitni.
|
Akkor máshogy kérdezem: nincs betűjele a vinyónak? :)
|
Quote:
|
Bemászol a lemezkezelőbe. Sajátgép -> jobb gomb -> kezelés, aztán ott már látod VAGY futtatásba beírod: diskmgmt.msc
Ott kéne lennie a 160-as vinyónak és elvileg az lesz odaírva, hogy nincs inicializálva. Odatolsz a vinyó sorába egy jobb gombot, ahol a kis piros jel van, majd inicializálod (ne dinamikus diszket csinálj). Eztán már tudod formázni, majd használni. |
Megpróbálom. szétkapom a gépet újra, hátha ez segít
|
Tudod mit? Mégse mássz bele, inkább csak indítsd el :D
|
Azóta romlott a helyzet :( Jelenleg akárhová jumperelem már nem látja a gép a IDE-s winyot, pedig dvd-t is leszedtem róla, a kábelen csak az van. BIOS-ban kell állítani vmit, hogy lássa ? Vagy az alaplappal lenne vmi, hogy nem látja normálisan az IDE-n lévő winyot ?
|
All times are GMT +1. The time now is 10:42. |