![]() |
Az államszervezettel nem adnék túl nagy bónuszokat/maluszokat, inkább csak árnyalatnyi eltéréseket. A tudomány teki bónuszokhoz sem nyúlnék hozzá, valaki már mondta, hogy mégjobban széthúzná a mezőnyt.
Valamint mindenképp csak egy lehetőségnek tenném be az álamszervezet választását, aki nem választja az úgy működhetne tovább mint most. Ennek jegyében kidolgoztam egy koncepciót: (hú vazze, de nagyképüen hangzik :D ) Despotizmus: Az egy épülethez szükséges munkások száma 15 helyett 12. A morál javításához magasabb összeg kiosztása szükséges. Diktatúra: A hadsereg fentartása 10%-al többe kerül. A kovácsműhely 3 helyett 4 fegyvert termel körönként. Monarchia: Az adóbevétel 10%-al magasabb. A tolvajlás 5%-al kevesebb zsákmányt hoz. Köztársaság: A katonaimorál 80%-hoz húz. Az egyszerre képezhető alapkatonák száma nem a lakosság 10, hanem 9%-a. Teokrácia: A varázslók morálja 5%-al magasabb a katonai morálnál, de max. 100%. A tolvajok morálja 5%-al alacsonyabb a katonai morálnál. Technokrácia: Minden termelőegység +5%-al többet termel. A morál 70%-hoz húz. Bürokrácia: Tudomány tekercsek írása 20 helyett 15 kör. A túlórában építés 9 helyett, 12 kör. Vélemények? :confused: |
nem rossz, de a tekiírást nem kéne ennyire levinni...max csak 2 körrel...nem??? :confused:
|
Quote:
diktatútrának meg szinte csak malusza van:) még törpével sem jó konstruktív ötleteket majd mondok, ha lesz időm ilyeneken gondolkozni:) ja, bürokrácia is durva.. gnómokkal 5-ben tekit írni:D |
Én pl gondoltam olyanokat, hogy mondjuk a diktatúrában a katonaság morálja magas legyen, esetleg még némi harci bónuszt is kapjon, viszont a civil morál legyen kicsit alacsonyabb mert az emberek megvannak félemlÍtve, emiatt meg a tekercsÍrás legyen lassab, mert hát senki nem szereti támogatni az ilyen hatalmakat, meg a tudósok is inkább szabadabb vidéken élnek...
Ha valami ilyeneket csinálunk, akkor nagyon meg kell gondolni, hogy meik orihoz milyen államszerveződést választunk, mert esetleg csúnyán melléfogunk 1000körre :D És ettől lesz szép az élet... :D |
Hát így első olvasatra ez csak mégjobban széthúzza az így is néha fullra kihegyezett varis meg hadis orikat. Ha már gondolkoztok, akkor olyan bónuszokat kellene kitalálni, ami nem a hadis-varis-tolis képességeket befolyásolnák, hanem más téren nyújtanának előnyöket.
|
Javaslat
Szerintem ilyesmi államszervezetek legyenek:
Anarchia morál 90%-hoz húz, de az épületek építési ideje túlórában 14 kör Királyság katonai morál 85%-hoz húz, de a morál 70%hoz Császárság 20%-al kevesebb katonai veszteség, de 1 tábornokkal kevesebb (igaz gnómmal problematikus...) Teokrácia varázslók 1%-al kevesebbet fáradnak meg 10%al több rúnát termelnek, de minden haderőveszteség 10%-al nagyobb Depotizmus Minden termelő épület 10%al többet termel, de az adó 10%al kevesebb Köztársaság tekercsírás 20%al olcsóbb, de a termelő épületek 10%al kevesebbet termelenek Oligarchia tolvajkészültség 1%-al gyorsabban regenerálódik, de a regenelálódás nem ezen felül hat! Ezenkívül a varázslókészültség gyorsabban csökken Triumvirátus Képzés 18 (9) körig tart, de 30%al drágább |
Quote:
ez is nagyon durva:) minden varis teokrácia lesz:) megoldás: ha javaslatot írtok, akkor TILOS szerepelnie benne az alábbi szavaknak: támadás, védekezés, hadsereg, mágia, tolvajlás, varázsló, tolvaj szerintem:) és akkor talán elérjük azt, hogy nem a meglévő kombók erősödnek |
Oligarchia például a Technokrácia is... szal azt is figyelembe vettem...
|
Az anarchia meg nem jó, mert az olyan kormányzati forma hogy nincs kormányzati forma... Annak semmi előnye nem lehet, így nem is éri meg választani...
|
Quote:
+: nincs zsold, nincs ép.fenntartás -: bevándorlás a normális negyede (mondjuk) |
All times are GMT +1. The time now is 10:42. |