Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Államszervezetek lehetősége (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=259)

Artúr 02-23-2006 11:14

Az államszervezettel nem adnék túl nagy bónuszokat/maluszokat, inkább csak árnyalatnyi eltéréseket. A tudomány teki bónuszokhoz sem nyúlnék hozzá, valaki már mondta, hogy mégjobban széthúzná a mezőnyt.
Valamint mindenképp csak egy lehetőségnek tenném be az álamszervezet választását, aki nem választja az úgy működhetne tovább mint most.

Ennek jegyében kidolgoztam egy koncepciót: (hú vazze, de nagyképüen hangzik :D )

Despotizmus: Az egy épülethez szükséges munkások száma 15 helyett 12.
A morál javításához magasabb összeg kiosztása szükséges.

Diktatúra: A hadsereg fentartása 10%-al többe kerül.
A kovácsműhely 3 helyett 4 fegyvert termel körönként.

Monarchia: Az adóbevétel 10%-al magasabb. A tolvajlás 5%-al kevesebb zsákmányt hoz.

Köztársaság: A katonaimorál 80%-hoz húz.
Az egyszerre képezhető alapkatonák száma nem a lakosság 10, hanem 9%-a.

Teokrácia: A varázslók morálja 5%-al magasabb a katonai morálnál, de max. 100%.
A tolvajok morálja 5%-al alacsonyabb a katonai morálnál.

Technokrácia:
Minden termelőegység +5%-al többet termel.
A morál 70%-hoz húz.

Bürokrácia: Tudomány tekercsek írása 20 helyett 15 kör. A túlórában építés 9 helyett, 12 kör.

Vélemények? :confused:

Phoenix 02-23-2006 11:20

nem rossz, de a tekiírást nem kéne ennyire levinni...max csak 2 körrel...nem??? :confused:

director 02-23-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by Artúr
Az államszervezettel nem adnék túl nagy bónuszokat/maluszokat, inkább csak árnyalatnyi eltéréseket. A tudomány teki bónuszokhoz sem nyúlnék hozzá, valaki már mondta, hogy mégjobban széthúzná a mezõnyt.
Valamint mindenképp csak egy lehetõségnek tenném be az álamszervezet választását, aki nem választja az úgy mûködhetne tovább mint most.

Ennek jegyében kidolgoztam egy koncepciót: (hú vazze, de nagyképüen hangzik :D )

Despotizmus: Az egy épülethez szükséges munkások száma 15 helyett 12.
A morál javításához magasabb összeg kiosztása szükséges.

Diktatúra: A hadsereg fentartása 10%-al többe kerül.
A kovácsmûhely 3 helyett 4 fegyvert termel körönként.

Monarchia: Az adóbevétel 10%-al magasabb. A tolvajlás 5%-al kevesebb zsákmányt hoz.

Köztársaság: A katonaimorál 80%-hoz húz.
Az egyszerre képezhetõ alapkatonák száma nem a lakosság 10, hanem 9%-a.

Teokrácia: A varázslók morálja 5%-al magasabb a katonai morálnál, de max. 100%.
A tolvajok morálja 5%-al alacsonyabb a katonai morálnál.

Technokrácia:
Minden termelõegység +5%-al többet termel.
A morál 70%-hoz húz.

Bürokrácia: Tudomány tekercsek írása 20 helyett 15 kör. A túlórában építés 9 helyett, 12 kör.

Vélemények? :confused:

hm, szerintem a többség elég kiegyensúlyozatlan így.. despotizmus pl 12 emberrel.. vagy teokrácia.. mondjuk azzal inkább az a baj, hogy tipikus varis államszervezet lenne:)
diktatútrának meg szinte csak malusza van:) még törpével sem jó

konstruktív ötleteket majd mondok, ha lesz időm ilyeneken gondolkozni:)

ja, bürokrácia is durva.. gnómokkal 5-ben tekit írni:D

Woodstock 02-23-2006 15:15

Én pl gondoltam olyanokat, hogy mondjuk a diktatúrában a katonaság morálja magas legyen, esetleg még némi harci bónuszt is kapjon, viszont a civil morál legyen kicsit alacsonyabb mert az emberek megvannak félemlÍtve, emiatt meg a tekercsÍrás legyen lassab, mert hát senki nem szereti támogatni az ilyen hatalmakat, meg a tudósok is inkább szabadabb vidéken élnek...

Ha valami ilyeneket csinálunk, akkor nagyon meg kell gondolni, hogy meik orihoz milyen államszerveződést választunk, mert esetleg csúnyán melléfogunk 1000körre :D
És ettől lesz szép az élet... :D

Toto 02-23-2006 15:30

Hát így első olvasatra ez csak mégjobban széthúzza az így is néha fullra kihegyezett varis meg hadis orikat. Ha már gondolkoztok, akkor olyan bónuszokat kellene kitalálni, ami nem a hadis-varis-tolis képességeket befolyásolnák, hanem más téren nyújtanának előnyöket.

Caesarion 02-23-2006 16:04

Javaslat

Szerintem ilyesmi államszervezetek legyenek:

Anarchia
morál 90%-hoz húz, de az épületek építési ideje túlórában 14 kör
Királyság katonai morál 85%-hoz húz, de a morál 70%hoz
Császárság 20%-al kevesebb katonai veszteség, de 1 tábornokkal kevesebb (igaz gnómmal problematikus...)
Teokrácia varázslók 1%-al kevesebbet fáradnak meg 10%al több rúnát termelnek, de minden haderőveszteség 10%-al nagyobb
Depotizmus Minden termelő épület 10%al többet termel, de az adó 10%al kevesebb
Köztársaság tekercsírás 20%al olcsóbb, de a termelő épületek 10%al kevesebbet termelenek
Oligarchia tolvajkészültség 1%-al gyorsabban regenerálódik, de a regenelálódás nem ezen felül hat! Ezenkívül a varázslókészültség gyorsabban csökken
Triumvirátus Képzés 18 (9) körig tart, de 30%al drágább

director 02-23-2006 16:26

Quote:

Originally Posted by Caesarion
Szerintem ilyesmi államszervezetek legyenek:

Anarchia
morál 90%-hoz húz, de az épületek építési ideje túlórában 14 kör
Királyság katonai morál 85%-hoz húz, de a morál 70%hoz
Császárság 20%-al kevesebb katonai veszteség, de 1 tábornokkal kevesebb (igaz gnómmal problematikus...)
Teokrácia varázslók 1%-al kevesebbet fáradnak meg 10%al több rúnát termelnek, de minden haderőveszteség 10%-al nagyobb
Depotizmus Minden termelő épület 10%al többet termel, de az adó 10%al kevesebb
Köztársaság tekercsírás 20%al olcsóbb, de a termelő épületek 10%al kevesebbet termelenek
Oligarchia tolvajkészültség 1%-al gyorsabban regenerálódik, de a regenelálódás nem ezen felül hat! Ezenkívül a varázslókészültség gyorsabban csökken
Triumvirátus Képzés 18 (9) körig tart, de 30%al drágább

ez is nagyon durva:) minden varis teokrácia lesz:)

megoldás: ha javaslatot írtok, akkor TILOS szerepelnie benne az alábbi szavaknak: támadás, védekezés, hadsereg, mágia, tolvajlás, varázsló, tolvaj
szerintem:) és akkor talán elérjük azt, hogy nem a meglévő kombók erősödnek

Davalon 02-23-2006 16:36

Oligarchia például a Technokrácia is... szal azt is figyelembe vettem...

Davalon 02-23-2006 16:43

Az anarchia meg nem jó, mert az olyan kormányzati forma hogy nincs kormányzati forma... Annak semmi előnye nem lehet, így nem is éri meg választani...

director 02-23-2006 16:47

Quote:

Originally Posted by Davalon
Az anarchia meg nem jó, mert az olyan kormányzati forma hogy nincs kormányzati forma... Annak semmi elõnye nem lehet, így nem is éri meg választani...

pedig az anarchia lehetne pl ilyen:

+: nincs zsold, nincs ép.fenntartás
-: bevándorlás a normális negyede (mondjuk)

All times are GMT +1. The time now is 10:42.