![]() |
Quote:
He? Pislogok:D Tippelésben nem vagyok otthon.:D Hogy melyik szám írása a helyes. na egyiket sem találtam el. :D meg a Fehér házas. Megmondhatták volna, hogy mire gondolnak pontosan. Nekem ezek a kötőjeles dolgok a gyengéim úgy látszik:D |
Quote:
Szerencsétlen, nem lehet egyszerű :) |
Már nem azért de ebben vannak hibák nem? Pl a nyugat-dunántúli Az Nyugat-dunántúli. Effektíve, hogy a Dél-Dunántúlból lesz Dél-dunántúli... Az ilyen kötőjeles szavaknál a második lesz csak kicsi.
Meg a Több, mint stbstb... A 'mint' elé miért nem kell vessző? Ezt e kettőt nem értem. Egyébként 93 pontom lett. Úgyhogy nincs szükségem rájuk.:D:D:D:D |
Le se írom mennyi lett annyira jellemző rám :)
Csokibácsi: más nyelvek se egyszerűek csak ott más dolgok okoznak bonyodalmat :) |
A számok sem voltak következetesek. Ha leírjuk őket, akkor végig egyben. Ha már tagoljuk 100-resével, akkor a 4jegyűt is tagolni kell, teház X XXX és XXX XXX. Egyébként matematikai vonatkozásban egybe írjuk, szövegkörnyezetben meg ezresével szünettel elválasztva.
Tehát szerintem az nem stimmel, hogy az egyik variácóiban egybe írta a másikban szétszedte. |
pl ha azt mondom, hgoy van 1 234 Ft számlatartozásom, akkor is teszek szünetet, és 12 345 Ft elamradáskor is, és 123 456 Ft elamradáskor is.
De ha azt mondom, hogy 123456 - 12345 - 1234 = X Akkor itt nem teszek semmilyen szünetet. Erre ők azt mondják, hogy 1234 Ft elmaradás, és 123 456 Ft elamradás. Szerintem ez helytelen. :) Meg volt egy kérdés, aminél 2 egyforma megoldás volt.... És ott is vesztette megy pontot (legalábbis az én 21"-os monitoromon egyformák voltak. ) |
Quote:
|
De még úgy is ejtem, hogy több (itt felviszem a hangot) mint.... itt meg le. Nem értem milyen logika, vagy nyelvtani szabály szerint kell elhagyni onnan a vesszőt. De ha úgy jó, akkor megtanulom úgy. Énis tettem eddig. :)
|
Quote:
|
Quote:
Mit jelent egy egy nyelvtani szabálykönyvben, hogy "nem igazi hiba"? :D Most az, vagy nem az? :D:D:D |
All times are GMT +1. The time now is 09:03. |