Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Nem kívánatos játékos (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2524)

Ati 12-03-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139732)
Nekem is sokszor van ilyen hogy reflexből rosszul írom.Kedvenced a lesz szó két sz-szel, tehát: lessz, amit sokan rosszul használnak.(velem együtt)

Ez a szó azért is érdekes, mert ugye a legtöbb mai szó úgy keletkezik, hogy rövidítünk. "Vok", "müx" stb. De a "lesz"-t máshogy írni kifejezetten nem a rövidítés kategória, hiszen hosszabb lesz tőle. :)

Toti 12-03-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139737)
végén muszály lessz spelling ellenőrző progit írnod a fórumhoz :P

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139738)
Ez a szó azért is érdekes, mert ugye a legtöbb mai szó úgy keletkezik, hogy rövidítünk. "Vok", "müx" stb. De a "lesz"-t máshogy írni kifejezetten nem a rövidítés kategória, hiszen hosszabb lesz tőle. :)

103

Megfogtam az adminokat:D:D:D

Ati 12-03-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139737)
végén muszály lessz spelling ellenőrző progit írnod a fórumhoz :P

Valaki belső fórumon írta, hogy az igekötős igéket azért írja 2 szóban ("meg érkeztem", "le esett", "ki nyitom" stb.), mert a helyesírásellenőrzője folyton szétszedi... hát érdekes egy helyesírásellenőrző lehet az ilyen... :D

Goldy 12-03-2007 19:23

Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják

Toti 12-03-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139746)
Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják

Nekem is így tanították anno, de belémverték a kivételeket. Na jó azokból némelyiket már elfelejtettem, de a nagyja az megy.

Ati 12-03-2007 19:32

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139746)

"baj" - ezt milyen j-vel hallod?
"tanítják" - ezt én "taníttyák"-nak hallom
"halljuk" - ezt "hajjuk"-nak
"mondják" - ezt "mongyák"-nak

Szóval ez a rendszer nemigen állja meg a helyét.

Oh, "helyét", ezt milyen j-vel hallani? :)

Sajnos elhiszem, hogy nehéz dolog az oktatás. Nekem is vannak ilyen irányú tapasztalataim, úgyhogy igazából nem hibáztatok senkit, és világmegváltó rendszert sem javaslok a mostani helyett. :)

Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy az idegennyelvre hatalmas hangsúlyt fektetünk, eközben az összes angol adót szinkronizáljuk, nehogy szegény gyerek egyetlen szót is halljon természetes környezetben.

Na mindegy, kicsit elkalandoztunk... :)

Goldy 12-03-2007 19:36

Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:))

a hasonulásokat meg tanicccsák :P

Ati 12-03-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139758)
Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:))

a hasonulásokat meg tanicccsák :P

De legalább mindenki helyesen írná. :) Nem lenne többet kérdés, hogy vajon hogy is kell írni... :)

Ati 12-03-2007 19:38

Amúgy továbbra is van egy kifejezésem, amit nem tudom, hogy hogy kell írni, és főleg, hogy mikor miért úgy, ahogy... :)

Ez pedig a "nem csak" és a "nemcsak" közötti különbség...

Valaki nyelvész esetleg? :D

Gyula 12-03-2007 19:39

Grétsi László műsorát láthatják a Hódító játék, segítsünk új játékosoknak fórumán :)
Megkérjük az új játékosokat, hogy ha segítségre van szükségük sziveskedjenk átfáradni a chat topicba.

Köszönettel: A fórum adminisztrátorai :)

All times are GMT +1. The time now is 11:31.