![]() |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Megfogtam az adminokat:D:D:D |
Quote:
|
Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják
|
Quote:
|
Quote:
"tanítják" - ezt én "taníttyák"-nak hallom "halljuk" - ezt "hajjuk"-nak "mondják" - ezt "mongyák"-nak Szóval ez a rendszer nemigen állja meg a helyét. Oh, "helyét", ezt milyen j-vel hallani? :) Sajnos elhiszem, hogy nehéz dolog az oktatás. Nekem is vannak ilyen irányú tapasztalataim, úgyhogy igazából nem hibáztatok senkit, és világmegváltó rendszert sem javaslok a mostani helyett. :) Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy az idegennyelvre hatalmas hangsúlyt fektetünk, eközben az összes angol adót szinkronizáljuk, nehogy szegény gyerek egyetlen szót is halljon természetes környezetben. Na mindegy, kicsit elkalandoztunk... :) |
Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:)) a hasonulásokat meg tanicccsák :P |
Quote:
|
Amúgy továbbra is van egy kifejezésem, amit nem tudom, hogy hogy kell írni, és főleg, hogy mikor miért úgy, ahogy... :)
Ez pedig a "nem csak" és a "nemcsak" közötti különbség... Valaki nyelvész esetleg? :D |
Grétsi László műsorát láthatják a Hódító játék, segítsünk új játékosoknak fórumán :)
Megkérjük az új játékosokat, hogy ha segítségre van szükségük sziveskedjenk átfáradni a chat topicba. Köszönettel: A fórum adminisztrátorai :) |
All times are GMT +1. The time now is 11:31. |