Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   6 vagy 12? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2329)

Pax Hungaricum 09-19-2007 14:23

Hozzászólás törölve.....

bitboss 09-19-2007 14:46

visszatérve a témához:
ha egy KEZDÖnek beszélünk a tornyos ijász védöértékéröl, akkor NEKI valóban 6-ot vagy 12-öt kell megértenie.
a helyzetet talán mégis akkor értjük meg világosan, amikor az ork faji kitámadási védöbonuszának meglétét vagy nemlétét akarjuk megérteni, és számoljuk az otthon maradt sereg védöértékét. mert ebben az _ijászok_védöértéke_6_, függetlenül hogy tornyos, vagy toronytalan.
hozzátéve persze azt, hogy az _ország_védöértékét_ rengetegféle egyéb tényezö befolyásolja

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 125045)
Bele számít, de annyira nem akartam túlbonyolítani szegény harcosoknak a számítást, szerintem így is el fog tévedni valahol....

Ha ezt még megspékeljük azzal, hgoy akár körönként más a katmorálod... Hát... Ezt az egyet hagyjuk ki belőle.

Feltételezzük, hogy harcosoknak midnig 100% a katmorálja...
:D

Ráadásul a 200 alap védőbe nem számít bele, a 6-ba meg igen.
Tehát egy 90%-os katmorállal, faj nélkül, teki nélkül, torony nélkül, 200 hektáron 1 íjásszal 205,4 a védőértéked...
De szerintem már rég elvesztette a fonalat. :D:D:D:D

meg szeretném jegyezni, hogy fenti esetben az ország védöértéke 200, mert ez a kétfajta védöérték nem összeadódik, hanem a nagyobbik számit.

Stev 09-19-2007 14:55

Elszúrtam a szavazatot, a 6 + t.b.-t úgy értelmeztem hogy alap 6 pont+torony által adott bónuszok(6pont+ területarány). Tehát az utolsó d válasz a valós, ha a módosító tényezőkkel nem foglalkozunk. Bár a toronybónusz is módosító, vagyis a c is helyes válasz! :D

Killer 09-19-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 125044)
Ja...
Elnézést, kifelejtettem azt, hogy ha nem választod ki a fajodat. És tekercsed sincs.

A torony akkor sem +6 védelmi pontot ad, hanem annál többet. Mivel ha már tornyod van, feltételezhető, hogy országod is van. Márpedig ennek a kettőnek a számossága valamilyen módon aránylik egymáshoz...

Tehát egy faj nélküli 200 hektáros ország 1 toronnyal 1 íjásszal kb 12,6 védőponttal rendelkezik.

Egész pontosan 200 + 12,6... Mert azt a 200 védőpontot sem lehet elvenni egy országtól sem, tehát ha csak 1 íjászod is van, nem választottál fajt, nincs tekercsed, és nincs tornoyd, akkor és 206 védő értéked van.

:D

kedves Pax ha már rendkívüli inteligenciát tanúsítva belekezdessz egy ilyen teljesen értelmetlen vitába,mert Harcosok félrevezeti a kezdőket,akkor legalább vedd a fáradtságot és bukjál rá a súgó azon részére amiben okoskodsz,és ne írj teljesen valótlan dolgokat!!!!Amivel persze félrevezeted a kezdő játékosokat!!Részemről az értelmetlen kötözködésed,és az enyhén szólva sértő hangnemed simán megér egy pirosat!

Bogár 09-19-2007 15:24

egyetértek én is. Tanki-Manki, egy kicsit visszafoghatnád magad, és ne engedd, hogy ilyen hamar felhúzzanak. ;) na meg sztem van némi para is a beírásaidban. take it easy. :)

Burning 09-19-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 125021)
14 :):)

*rövid*

csak rájött a kolléga:)
Remy segítségével?:D:p:p:p

Dragi 09-19-2007 15:33

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 125116)
először is: Harci, miért nem nyitottad a viccekhez vagy a chatbe ezt a topicot?

amúgy én most is azt mondom, amit a tegnap mondtam, amikor megtiszteltetek azzal, hogy behívtatok abba az msn-es káoszba (köszönet érte utólag is). szóval én annak az oldalnak adok igazat, amelyik többet fizet. :)
valaki ajánlott 2 sört eddig, de sajnos nem tudom, hogy melyik oldalon áll. :D

a sört én ajánlottam :D:D:D

Dragi 09-19-2007 15:34

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 125164)
csak rájött a kolléga:)
Remy segítségével?:D:p:p:p

hmm ? talán kérdezd meg Remyt hogy megkérdeztem-e tőle de ha gondolod megmondom a választ: NEM és a 14-et csak viccből írtam be :p mivel a kérdés a 6 és 12-re vonatkozik

de ha lehet inkább hanyagolj és ne írj nekem

Burning 09-19-2007 15:40

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 125166)
hmm ? talán kérdezd meg Remyt hogy megkérdeztem-e tőle de ha gondolod megmondom a választ: NEM és a 14-et csak viccből írtam be :p mivel a kérdés a 6 és 12-re vonatkozik

de ha lehet inkább hanyagolj és ne írj nekem

hmmm, a sárkány elvesztette humorérzékét és most valamiért azt akarja ne írjak nekit töbett:o

Dragi 09-19-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 125167)
hmmm, a sárkány elvesztette humorérzékét és most valamiért azt akarja ne írjak nekit töbett:o

aham

........

All times are GMT +1. The time now is 19:57.